- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- mamutek
- Wylogowany
- gaworzenie
Mi zawsze marzył się poród domowy, ale niestety cukrzyca skutecznie mi to uniemożliwia już poraz 3
Więc całą ciążę z jankiem oglądałam porodu domowe na Youtube, które w większości są mega pozytywne, widać ogromną więz w rodzinach, które się na to zdecydowały. A po 34 tygodniu piłam napar z liści malin 3xdziennie i masowsowałam krocze. W 40tym, Jak zaczęłam czuć skurcze po 17 to zadzwoniłam do poloznej, która powiedziała że super ale ze rodze poraz 1 więc mam wejść do wanny i albo napić się lampkę wina albo wziąć 2 nospy..zdecydowałam się na to 1 mężowi ręce się trzesły jak butelkę otwierał. On się golił i mierzył co ile mam skurcze a ja saczyłam wino, które totalnie mi już nie wchodziło..w wannie skurcze zaczęłam mieć co 2min! Przed wyjściem z domu zdążyłam wciągnąć jeszcze 2 kotlety, bo się bałam że już nic nie pozwolą mi jeść, a to jeszcze będzie trwało...
Jak dojezdzaliśmy do szpitala, to skurcze miałam co chwilę, Kuba przejechał 2razy na czerwonym. Samochód + skurcze to jest męka.
A na izbie położna zaczyna..a pierwsza miesiączka a miejsce pracy a mąż a dzieci a poronienia....Blebleble...tysiące pytań w koncu powiedziałam że ja muszę już iść na kupę. Wtedy się ożyWiła i szybko zabrała na badanie. No i orzekla że rodzimy!
Złapała mnie za rękę między skurczami i powiedziała "biegniemy"...15min później Janek był już z nami
Mój mąż był troszkę zawiedziony , bo myślał że jeszcze przez kilka godzin będzie mnie wspierał, masował, i robił to wszystko o czym słyszał w szkole rodzenia
To był naprawdę cud narodzin!!! Ból był, ale miałam też wrażenie że przy parciu moja głowa się już wylaczyła i ciało samo zadziałało. A potem to już tyle endorfin ze szkoda gadać.
Przepraszam ze tak długo ale coś mnie naszło żeby się z wami tym podzielić.
Cmok
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
A co do porodu, to dziewczyny mają trochę racji. Już każda z nas swój opisywała, więc dajmy spokój Wszystkie żyjemy, dzieci mamy zdrowe i wszystko będzie dobrze.
mamutek
Zazdroszczę. Może z cukrzyca tak łatwo się rodzi
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Słodkie mamy, na karcie wypisowej z Karowej mam napisane że od 34 tygodnia monitoring serduszka za pomocą KTG. U nich albo gdzieś w pobliżu domu. Macie coś takiego?
- mamutek
- Wylogowany
- gaworzenie
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Mamutek w poprzednich ciążach od którego tygodnia Cię monitorowali? Bo piszesz, że wizytę masz 06.03 to wtedy będzie u Ciebie 37 tydz.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Pacjentki z rozpoznaną w ciąży cukrzycą (GDM) powinny być przekazane do nadzorującego ośrodka, gdzie opieka diabetologiczno-położnicza polega na rutynowym postępowaniu i klasyfikacji kobiet z GDM do grupy G/1 (leczonych dietą) lub G/2 (leczonych dietą i insuliną). W klasie G/2 obowiązuje wczesna kardiotokograficzna (KTG) ocena dobrostanu płodu (32–34 hbd). Przy nieprawidłowych zapisach wskazana jest hospitalizacja, gdzie wykonywane są badania biofizyczne (KTG, OCT, dopplerowskie przepływy naczyń, ocena ruchów płodu, test Manninga). Wśród pacjentek z cukrzycą ciążową (GDM), zwłaszcza w grupie G/2 , wskazana jest hospitalizacja końcowa w terminie porodu.
Mamutek a Ty masz insulinę?
- mamutek
- Wylogowany
- gaworzenie
Insuliny nie mam. Muszę wybrać antybiotyk i jak infekcja będzie zaleczona to diabetolog zdecyduje. Ale mam nadzieję że cukry wruca do normy wraz z odejściem gluta!
A co do planowanego cc to w 39tygodniu(skończonym) je rozpisują z tego co wiem.
- mamutek
- Wylogowany
- gaworzenie
A syf po sobie zostawili niemilosierny..
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja od wczoraj myślę o tych tabletkach o których pisała Igamon, chcę wiedzieć dokładnie jak je brać, bo ja w 99,9% urodzę wcześniej niż w terminie, bo ze skróconą szyjką i opieką nad Juliankiem nie ma innej opcji . Muszę dociągnąć przynajmniej do 36 tc, jak dociągnę do 38 tc to już będzie SUPER !
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja ide jutro do gin i nie wiem czego się spodziewać będę miała 1 ktg robione zobaczymy....
dziś dostałam info ze być może wózka nie będę musiała kupować znajomi mają syna i powiedzieli ze za niewielką sume nam odsprzedają ale najpierw musze oblukac co i jak czy warto brac no i jak wygląda ale fajnie by było bo za tą kase co zostanie kupiłabym coś innego dla maluszka a jeszcze sporo tego przede mną
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Ewelka ja ide w piątek to podpytam o co chodzi z tym KTG i całą reszta bo nic mi nikt nie mówił do tej pory.