BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #843804 przez igamon
Caulophyllum thalictroides 9CH - 3xdziennie po 5 kuleczek - od 38 tygodnia

:)wiedzialam ze to Cie zainteresuje:)

Ja zamawialam na doz.pl-oni maja apteke juz prawie wszedzie; wybiera sie adres apteki, do ktorej maja dostarczyc

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843805 przez megi23
mow nazwe ja tam sie wszystkiego czepie by nie miec powtorki , xcyli mlody mnei rozerwal popekalam i nacieli mnie po dupe :S mialam kolo 70 szwow i pol roku przez to maz mial posuche :P

a cena i czy to moze doktorek przepisac np ??

10 lata 10 miesiąc temu #843810 przez igamon
www.doz.pl/apteka/p52070-Boiron_Caulophy...es_9_CH_granulki_4_g

bez recepty
Rzadko ktora apteka ma takie leki na stanie, ale do niektorych na zamowie przywioza.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843812 przez megi23
ochh dzieki sprobuje :kiss:

zamowie tutaj u meza moze zdaza oni jak zamawiaja to na drugi dzien maja , a jak nie to przez neta poszukam , bo chce je miec przed wyjazdem do mamy , gdzie rodze :silly:

a a lekarz nie bedzie japy darl ze to sie bierze , nie trzeba mowic przy porodzie ??

10 lata 10 miesiąc temu #843824 przez monis90
www.pharmaca.com/boiron-caulophyllum-tha...llets/466858/product

po polsku nie napisane na co dokladnie jest ale po angielsku juz tak: Eases the process of labor and labor pains, often needle-like pains in the cervix. Also used for weakness, menstrual cramps, and exhaustion.

ja to kupuje :) bo boje sie bólu jak jasna cholera

10 lata 10 miesiąc temu #843834 przez Ewelkaa
Mam nadzieję, że Wam ten specyfik pomoże :lol:
Niestety zawiera sacharozę i laktozę, więc ja nie mogę....

10 lata 10 miesiąc temu #843855 przez tolad662
Oooo to ja też nie mogę w takim razie :D

10 lata 10 miesiąc temu #843871 przez pomelo
Igamon ps. ale masz z nami przechlapane :P
Kilka pytań dot tego specyfiku zanim zakupię:

Jak już któraś z dziewczyn pytała czy należy to zgłosić lekarzowi?
Czy biorąc to można również zzo zastosować jeśli jednak ból będzie nie do zniesienia?
Na ile starczy takie opakowanie co wrzuciłaś link, bo nie wiem czy kupować jedno czy więcej?

Znalazłam artykuł na francuskiej stronie o tym leku, że oprócz tego, że łagodzi bóle porodowe to również działa na bóle menstruacyjne i reumatyczne. To jakiś wyciąg z niebieskiego imbiru o ile dobrze zrozumiałam.

Kurcze nie wiem co się dzieje z moim brzuchem, strasznie mnie boli. Ból nie jest mocny ale bardzo uciążliwy i nieustający. To takie uczucie jakby zakwasy na dnie brzucha i jakby ktoś przyczepił mi tam ciężarki które ciągną w dół. Nie wiem czy to mój syn taki ciężki czy o co chodzi. Nie wiedząc co zrobić wzięłam nospę ale nic to nie zmieniło. Cały dzień tak boli.
Miałyście tak kiedyś?

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843872 przez Renata Anna
Dobry wieczór !!

Kurcze... Czy wy też tak macie,że coraz więcej jecie. Ja dzisiaj to chyba pół blachy ciasta zjadłam. Do tego takie tam inne przekąski w ciągu dnia.

Z brzuchem już coraz ciężej. Poruszam się, jak gigantyczna kaczka.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Dziś natomiast poszłam z córcią na spacer dotlenić się i poszukać wiosny. Znalazłyśmy bazie :woohoo: :S

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

pomelo może to skurcze przepowiadające. Nie wiem. Ja tamczasami wieczorem tylko odczuwam,że brzuch twardy. Nic więcej.

igamon zaciekawiłaś mnie tym lekiem.
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843876 przez Aga77
Ja też boję się zastrzyku w kręgosłup choć mówią że nie czujesz tego dlatego nie brałam w ogóle pod uwagę znieczulenia

Margolec niestety hormony tak reagują ja też płaczę z byle czego a do tego czepiam się męża o wszystko że on jeszcze ze mną nie zawarował ;)

Ewleka dobry pomysł z czytaniem i pisaniem jednocześnie bo ja zawsze zanim skończe czytać zapominam co chciałam napisać.
A jeśli chodzi o laktacje to podobno piwo karmi jest najlepsze o zwykłym nie słyszałam :blink:
U nas w nic nie musimy wozić w laboratorium sami zaorzą tylko od gina do nich dostarczam a to jest w tym samym budynku

Ja mam skierowanie teraz na WR i HBs antygen

No właśnie czy o tym leku trzeba wspominać lekarzowi przy porodzie i każda może go stosować ?

pomalo ja mam podobnie ale jak pochodzę trochę dziś poszłam do sklepu i myślałam że nie wrócę z niego że brzuch mi się urwie. Może nasze dzidziusie tak naciskają nam

10 lata 10 miesiąc temu #843882 przez Aga77
Renata śliczną masz córeczkę :-)

Ja jeśli mam na coś ochotę to też zajadam się tym ale często zdarza się tak że po zjedzeniu okazuje się że to nie to na co miałam ochotę :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #843884 przez pomelo
Renata Anna to raczej nie skurcze bo brzuch jest miękki.
A co do jedzenia to aż siebie sama zadziwiam, wciąż jestem głodna, nawet po obfitym posiłku - minie 5 minut i muszę cos przekąsić bo mnie skręca z głodu... Teraz to dopiero przytyję :D a na koncie mam już 15kg górką.

Aga77 też tak miałam jak za dużo chodziłam, dziś tak mam nic nie robiąc a nawet staram się tylko leżeć a mimo wszystko boli i ciąży. Coś dziwnego...

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843891 przez Renata Anna
Aga mam to samo co Ty. Coś mnie ssie, więc się do czegoś dosadzam i to zajadam. Po kilku minutach stwierdzam, że to jednak nie było to. Nie zaspokoiłam głodu, smaku... i szukam dalej. Lecę przez kabanosy, twaróg, jogurty, budynie, musli, ciasto, warzywa owoce i inne. chyba kupie sobie jutro kebaba :D:D:D Może w końcu się dopcham!

pomelo to może już mięśniom ciężko maluszka dźwigać i dlatego boli... Połóż się i odpoczywaj. :blink:

10 lata 10 miesiąc temu #843911 przez mamutek
Widzę że im bliżej godziny "0" coraz więcej z nas odczuwa wkurw.. :blush:
Ja niedawno wróciłam z nocnej pomocy lekarskiej, bo z infekcja było coraz gorzej. Tak mi weszło w zatoki ze dostałam szczekoscisku i z bólem cokolwiek do gęby wkładam. Dostałam antybiotyk na 7dni.. :angry: chociaż jak ma pomóc to już na wszystko się zdecyduję.

megi nie miałam pojecia, że w tym miejscu można tyle nici upakować (70szwow :unsure: :ohmy: ). Auć :ohmy: za drugim razem będzie dużo lepiej, na pewno!

Renata skoro bazie, to znak ze wiosna a skoro wiosna to i nasze Skarby wkrótce przytulimy..jejeje

Pomelo, tolad, ja też mam nadzieję dostać się na żelazną. Chociaż byłam tam dziś na izbie i było czarno od ludzi :dry: tatusiów stali bo już krzeseł brakowało! Mega oblozenie..

Co do rozgarniecia i pamięci to i u mnie z tym krucho..ostatnio robiłam chłopakom grzanki z serem w piecu, i wszystko by nawet wyszło gdyby nie to że postawiłam je na kuchence :silly: więc piec sobie a grzejniki sobie. Kolacja się przyciągnęła..
A w poniedziałek zostawiłam samochód na parkingu w centrum handlowym bez zaciągniętego ręcznego. Wracam a tam ochroniarz czeka i taki wielki plastikowy szlaban mam wbity po tylny zderzak. Pytam co się stało, przecież jestem ciężarna i korzystam z uprzywilejowanego miejsca? A on na to że ściągnął ten samochód z końca parkingu :silly: i że mam szczęście ze nie spowodowałam stluczki, więc ja ogon po sobie podziękowała i myk do domku..heh ciężarna na ciele i umyśle!

Dobranoc wam i samych kolorowych snow

10 lata 10 miesiąc temu #843923 przez GabiSBB
Dziewczyny 1 dzień i 3 strony nowych postów - gratuluję :D Gorzej z odpisaniem na wszystkie, ale w sumie kręcimy się dziś wokół kilku głównych tematów, więc i ja się wypowiem :)
Wkurw jest taki, że ho ho, ale głównie za kierownicą. Zawsze byłam spokojnym kierowcą, a teraz wrzeszcze, trąbie, mrugam światłami, a na początku ciązy to tak się pokłóciłam z jednym kierowcą że myślałam, że wyjdę i go walnę, aż sam zaczął mnie uspokajać! Hehe...
Co do zapominania to standard już dla mnie, mąż sam mnie tłumaczy jeśli pyta czy coś tam zrobiłam lub załatwiłam, a ja robię wielkie oczy, wtedy tylko wzdycha "aaa, obrzęk...no tak" hehe:)

Odebrałam dziś resztę wyprawki, zwiozłam ciuszki od mamy i zaczynam od poniedziałku pranie. Okazało się, że moja mamuśka kupiłam mi ponad 20 bodziaków!! Nie mam za to żadnego kaftanika,rajtuzek, skarpeteczek. To jest własnie wpadanie w szał zakupów bez zastanowienia! a jak mi dzwoniła i mówiła, ze gdzieś tam jest wyprzedaż na ciuszki to się dziwiła, że nie jadę i nie kupuję! Najpierw chciałam zobaczyc co mam, a dopiero potem kupować, a nie wydawać kase w ciemno a potem sie będe bujać z 50 bodziaczkami, bez rajtek i kaftaników. Dobrze, że mimo wszystko pozostało mi racjonalne myślenie ;) Ale jestem jej bardzo wdzięczna za te wszystkie ciuszki, bo to jest ogromna pomoc, że nie musze już tego kupować.

No i temat który mnie najbardziej zaintrygował: leki które podała Igamon! Kochana odpisz prosze na pytanie Pomelo, bo to jest dokładnie to co również i mnie zainteresowało, czyli czy trzeba mówić o tych lekach lekarzowi, czy zgłosić to na porodówce no i jakie faktycznie mają one działanie? Z góry dzięki za wszystkie info!

I nawiążę jeszcze do samopoczucia - ja od wczoraj czuję się bardzo ciężko, zwłaszcza wieczorem! Może nie jem dużo, wręcz przeciwnie, mam wrażenie cały czas że jestem mega obżarta, ale też nie mam żadnych smaków. Zjadam co mam w domu w normalnych ilościach i jakoś daje radę. Tylko jak przychodzi wieczótr to czuję się jakbym ważyła 150 kilo! Nie mogę normalnie chodzić po mieszkaniu, siadam jak wielka krowa, sapie i nie mogę sobie miejsca znaleźć!

Spokojnej nocy!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka