BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #842920 przez Zuza_204
Witajcie dziewczynki witam nową mamusię :)
Radosław Jerzy Utnik: psycholog-seksuolog,

Prawidłowo przebiegająca ciąża nie jest przeciwwskazaniem do uprawiania seksu. Jednak na 2-6 tygodni przed porodem należy zachować wstrzemięźliwość w zakresie stosunków genitalnych z uwagi na możliwość wprowadzenia bakterii do kanału rodnego oraz z uwagi na to, że orgazm u kobiety (a w ostatnim okresie ciąży nawet pobudzanie brodawek sutkowych) mogłoby wywołać akcję porodową. Dlatego też w ciągu kilku tygodni przed rozwiązaniem zaleca się takie formy pożycia, które pozwalają na zachowanie intymności seksualnej i zaspokojenie mężczyzny, bez wywoływania orgazmu u kobiety.

Ewelka ten tekst mnie tak rozśmieszył że nie mogłam się opanować szczególnie to zachowanie intymności seksualnej i zaspokojenie mężczyzny :) kurcze normalnie śmiechowej głupawki po tym dostałam :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #842924 przez igamon
W Stanach jest to bardzo popularne-sama tez planuje taki prezent od braciszka dla braciszka. :)

A teraz ja o cos spytam, czy ktoras z Was doswiadczyla zylakow sromu? Jesli tak to co na to bralyscie/stosowalyscie?

10 lata 10 miesiąc temu #842925 przez mamutek
My dla Janka mieliśmy takiego niestandardowego lizaka, którego Antoś trzymał jak wychodziliśmy że szpitala. Jas był bardzo szczesliwy, teraz już pytał czy siostra mamo też coś będzie dla nas miała..nie było to nic wielkiego a zrobiło ogromne wrażenie, więc polecam.

Tolad Najlepiej się myć tym samym co przed ciążą, więc jak używałas jakiegoś żelu do higieny intymnej to kontynuować, dobry biały jeleń i tamtym rosa tez super.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #842957 przez megi23
Ja tez taki prezent zrobie Tymciowi :silly:

Ja uzywalam tantum rosa dlugo

Ja.mialam po porodzie hemoroidy i dawali mi hemorectal a moja polozna super tabletki polecila cyclo 3 forte

10 lata 10 miesiąc temu #842965 przez tolad662
Który dobry to teraz mi nie pomoże skoro mam używać tego samego cały czas muszę zostac przy Ziaji, kupiłam zapas do szpitala i się zastanawiałam czy brać skoro piszecie o tantum rosa.

Igamon biedna będziesz z tymi pytaniami od nas :D ja właśnie mam jedno bo czytanie info na ten temat w necie przyprawia o zawrót głowy.
Co może oznaczać ból jak na okres/ jajeczkowanie na tym etapie ciąży? Wczoraj i dziś doświadczyłam czegoś takiego, nie długo i nie mocno ale jednak.

10 lata 10 miesiąc temu #842973 przez Atenka85
Witam,
Powiem, że ja za wami nie zadążam.

Mamutek - Ja na przeziębienie brałam Prenatal GripCare, dodatkowo stosowałam syrop z cebuli, oraz maść Vicks VapoRub- mnie pomogło

Ewelkaa- Moja siostra przygotowała prezent dla swojego starszego synka, jak przywoziła maleństwo ze szpitala. Mały był szczęśliwy, że dostał prezent od Dzidzia-braciszka.

Na forum przewijał się problem z infekcjami intymnymi, to ja mam taką poradę ja profilaktycznie stosuje po konsultacji z moja lekarz ginekolog Lactovaginal co kilka dni oraz sok żurawinowy 100% bez cukru 50ml.

10 lata 10 miesiąc temu #842990 przez Anulka
Tolad ja taki ból jak na okres, nie mocny ale jednak wyczuwalny wyraźnie pod brzuchem i w krzyżu mam codziennie od 2 tygodni, czasem nawet kilka razy dziennie, takie ćmienie. U mnie takie właśnie ćmienie było od 18 w dniu w którym urodziłam Julianka. Tak mnie od tej 18 delikatnie ćmiło, ćmiło, poszłam spać a o 3 nad ranem poczułam skurcze, coraz mocniejsze, które w mig rozkręciły się do co 1 min i potem już była sala porodowa i o 6:00 synek przyszedł na świat :).
Ale teraz gdy odczuwam tak to ćmienie to myślę, że skurcze macicy...Igamon ty na pewno wiesz, co to jest w rzeczywistości i czy to jest normalne czy nie odczuwać taki ból jak na okres.

10 lata 10 miesiąc temu #842999 przez Margolec
Cześć dziewczyny, jestem po usg. Generalnie wszystko jest dobrze, poza tym, że wód jest ciągle za mało i trzeba pić no i że moja córka jest nadal dziewczynką.
Pani doktor powiedziała też, że dziecko jest duże, co powoduje u mnie dreszcze. Jedno duże już miałam i liczyłam na okruszynkę. Chodzi o to, że oczywiście cieszę się ze zdrowego dziecka, ale boję się, że będzie dokładnie tak jak z pierwszym porodem. A na cc to raczej nie mam co liczyć, bo skoro urodziłam 4kg to z 5 czy 6 też urodzę.

Możecie przypomnieć mi Wasze pomiary z usg w 30 - 31 tc?

A z doktorka, który propaguje zaspokajanie mężczyzny też się uśmiałam :-)

10 lata 10 miesiąc temu #843027 przez tolad662
Margolec ciesze się, że płeć się nie zmieniła :D pij ile wlezie. U mnie co prawda ostatnie USG w 29 tygodniu ale ważył 1550g.

Anulka właśnie w necie wyczytałam, że te bóle to z reguły zapowiedz porodu (mniej więcej) i aż się przestraszyłam ;/ Poczekamy co nasza specjalistka na to :)

10 lata 10 miesiąc temu #843049 przez GabiSBB
Igamon ja mam żylaki odbytu od początku ciąży z różnym natężniem. Jak mnie bardzo męczą to smaruję maścią AVENOC. P. dr powiedziała, że bez przeszkód mogę brać wszystkie dostępne na rynku środki łącznie z czopkami, ale nie chcę pakować w siebie za dużo chemii, więc skoro AVENOC pomaga to na nim poprzestałam. Jak rzadziej idę do toalety to wówczas się nasilają :( I teraz ja mam pytanie - czy zdarza się, że takie hemoroidy pękają przy porodzie? :/ Strasznie się tego boję :(

Margolec mój syn w 30 tyg ważył 1850! Ale pocieszam się tym, że USG nie podaje dokładnej wagi - liczę na to, że zawyżyło ;D

W Realu są promocje na różne gadżety dla dzidziusiów, jest promocja na butelki AVENT jedna 24 zł i druga gratis. Tzn nie wiem czy to się opłaca bo ja wczoraj w hurtowni kupiłam butelkę Tommee Tippie za 6 zł ...Ale taką małą, a te w Realu są większe.

No i dostałam nowe jeansy ciążowe! :) Bardzo się ucieszyłam bo poprzednie już mnie gniotą troszkę, a te są luźniejsze więc do kwietnia w nich pochodzę :)

Moja sesja zdjęciowa przesunięta na przyszły tudzień....w sumie dobrze, bo nie za dobrze się czuję, tzn mam wrażenie że zaraz mi skóra na brzuchu pęknie! Nie mogę się schylić, podnieść...normalnie wieloryb do potęgi! Mam nadzieję, że to tylko chwilowa słabość i do jutra mi przejdzie. Może to przez tą ciężką noc...

10 lata 10 miesiąc temu #843121 przez tolad662
Ja muszę po te Lovi pojechać, tzn wysłać kogoś :D
Dziewczyny schiza mam, że na IP bedziemy jechać dzisiaj! Kłuje mnie od jakichś 2 godzin w podbrzuszu, przed chwilą w kroczu zakuło aż zawyłam. Brzuch mam cięzki jak cholera ale nie twardy, nie ogarniam, boje się ruszyć :(
Nospe łyknełam i zobaczymy...

10 lata 10 miesiąc temu #843132 przez tweety
igamon napisał:

Jeszcze jedenj watek mi sie przypomnial - seks w koncowce ciazy. Przy ciazy fizjologicznej, bez powiklan mozna korzystac caly czas. W ostatnich 2-3 tyg, czyli jak ciaza jest juz formalnie donoszona jest polecany dla tych ktorzy chca wywolac porod. W czasie skurczu w trakcie orgazmu wydziela sie oksytocyna. Pomaga tez masowanie brodawek ( ssanie, szczypanie co kto tam lubi:) A poza tym w spermie sa prostoglandyny, naturalne, ktore tez maja za zadanie rozwierac szyjke i wywolywac skurcze.

ha ha tak wlasnie urodzil sie moj synek. od 4 miesiaca niz a jak sie juz zdarzyło 3 dni po terminie to 2 godzinki i skurcze. planuje to samo teraz jesli Adas posiedzi za dlugo

melduje dziewczyny ze jestem, podczutuje ale malo czasu zeby mapisac

10 lata 10 miesiąc temu #843140 przez Margolec
Tolad, bidulko się wyspokój...bo pewnie te nerwy Ci nakręcają całą te sytuację...IP nie gryzie więc jak Cię coś martwi, niepokoi to po prostu trzeba jechać. Kiedy jest skurcz brzuch twardnieje jest wyraźny ucisk. Leż sobie na boczku to może będzie lepiej..Grunt to nie wkręcać sobie za dużo...

Tweety nic nie zrozumiałam co próbowałaś przekazać...:-)

Ja się trochę uspokoiła, bo ta waga malutkiej mnie trochę przeraziła. Plan jest taki: od kwietnia robię wszystko żeby urodzić wcześniej. Termin na 26/30.04 więc jak zaczniemy od początku to może do świąt urodzę. Dużo seksu, dużo spacerów, dużo ćwiczeń i sprzątania zero litości i odpoczynku :-). Mam nadzieję, że pomoże.

10 lata 10 miesiąc temu #843141 przez Salonka
Gabi ja w pierwszej ciąży miałam hemoroidy jak winogrona ( bez żadnej przesady ) i nie pękł ani jeden. Bardzo się o to martwiłam i wciąż pytałam podczas porodu bo się bałam że krwotoku dostanę. Także spokojnie. Teraz przy lekkim zatwardzeniu już się pojawiają, nie jeden, nie dwa...
Igamon Ja Ssaruję maścią posterisan i pomaga, chowają się i nie bolą. Lekarz powiedział że lepsze czopki posterisan ale jakoś nie zakupiłam i smaruję tylko.

Tolad wg mnie spokojnie.. Jeżeli to takie kłucie jakbyś zrobiła swój przekrój - tak centralnie w środku i kłuje w dół w stronę pochwy to jest to ucisk, albo na jakiś nerw, albo na szyjkę ale na pewno nie poród.

Dziewczyny, pewnie każda która rodziła mnie poprze..
Odejścia wód płodowych nie pomylicie z żadnymi upławami bądź też popuszczaniem moczu.. To się leje jak z kranu bez użycia jakiegokolwiek mięśnia tak jak podczas sikania.. I nie trwa to sekundę tylko dobrą dłuższą chwilę..
To samo ze skurczami.. Skurcze te w dole brzucha to brzuch twardnieje jak skała, i boli jak na okres tyle że milion razy bardziej.. A bóle parte te w krzyżu czuje się tak jakbyście się miały ... pod siebie, ale nie czuje się tego jak kupki tylko jakbyście miały słonia załatwić :) w Każdym bądź razie.. nie pomylicie tego z niczym innym..
Oczywiście ja tu mówię o zwykłym porodzie takim fizjologicznym bo jak są jakieś komplikacje to nie wypowiadam się, ale zakładam że każda z nas będzie rodziła standardowo i bez większych problemów :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #843144 przez Salonka
Margolec Ja słyszałam o 3xS :) Sex Sprzątanie Schody :) I sprzątanie to nacisk na mycie podłóg na kolanach i mycie okien :) Ponoć pomaga:) Ja jak najęta chodziłam góra dół po schodach i myłam okna. Sexu na sam koniec nie próbowałam bo mąż schiza miał.
Ahhh i dodam że urodziłam po terminie :) Hahahahhaha

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka