- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Radosław Jerzy Utnik: psycholog-seksuolog,
Prawidłowo przebiegająca ciąża nie jest przeciwwskazaniem do uprawiania seksu. Jednak na 2-6 tygodni przed porodem należy zachować wstrzemięźliwość w zakresie stosunków genitalnych z uwagi na możliwość wprowadzenia bakterii do kanału rodnego oraz z uwagi na to, że orgazm u kobiety (a w ostatnim okresie ciąży nawet pobudzanie brodawek sutkowych) mogłoby wywołać akcję porodową. Dlatego też w ciągu kilku tygodni przed rozwiązaniem zaleca się takie formy pożycia, które pozwalają na zachowanie intymności seksualnej i zaspokojenie mężczyzny, bez wywoływania orgazmu u kobiety.
Ewelka ten tekst mnie tak rozśmieszył że nie mogłam się opanować szczególnie to zachowanie intymności seksualnej i zaspokojenie mężczyzny kurcze normalnie śmiechowej głupawki po tym dostałam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
A teraz ja o cos spytam, czy ktoras z Was doswiadczyla zylakow sromu? Jesli tak to co na to bralyscie/stosowalyscie?
- mamutek
- Wylogowany
- gaworzenie
Tolad Najlepiej się myć tym samym co przed ciążą, więc jak używałas jakiegoś żelu do higieny intymnej to kontynuować, dobry biały jeleń i tamtym rosa tez super.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
Ja uzywalam tantum rosa dlugo
Ja.mialam po porodzie hemoroidy i dawali mi hemorectal a moja polozna super tabletki polecila cyclo 3 forte
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Igamon biedna będziesz z tymi pytaniami od nas ja właśnie mam jedno bo czytanie info na ten temat w necie przyprawia o zawrót głowy.
Co może oznaczać ból jak na okres/ jajeczkowanie na tym etapie ciąży? Wczoraj i dziś doświadczyłam czegoś takiego, nie długo i nie mocno ale jednak.
- Atenka85
- Wylogowany
- gaworzenie
Powiem, że ja za wami nie zadążam.
Mamutek - Ja na przeziębienie brałam Prenatal GripCare, dodatkowo stosowałam syrop z cebuli, oraz maść Vicks VapoRub- mnie pomogło
Ewelkaa- Moja siostra przygotowała prezent dla swojego starszego synka, jak przywoziła maleństwo ze szpitala. Mały był szczęśliwy, że dostał prezent od Dzidzia-braciszka.
Na forum przewijał się problem z infekcjami intymnymi, to ja mam taką poradę ja profilaktycznie stosuje po konsultacji z moja lekarz ginekolog Lactovaginal co kilka dni oraz sok żurawinowy 100% bez cukru 50ml.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale teraz gdy odczuwam tak to ćmienie to myślę, że skurcze macicy...Igamon ty na pewno wiesz, co to jest w rzeczywistości i czy to jest normalne czy nie odczuwać taki ból jak na okres.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
Pani doktor powiedziała też, że dziecko jest duże, co powoduje u mnie dreszcze. Jedno duże już miałam i liczyłam na okruszynkę. Chodzi o to, że oczywiście cieszę się ze zdrowego dziecka, ale boję się, że będzie dokładnie tak jak z pierwszym porodem. A na cc to raczej nie mam co liczyć, bo skoro urodziłam 4kg to z 5 czy 6 też urodzę.
Możecie przypomnieć mi Wasze pomiary z usg w 30 - 31 tc?
A z doktorka, który propaguje zaspokajanie mężczyzny też się uśmiałam
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Anulka właśnie w necie wyczytałam, że te bóle to z reguły zapowiedz porodu (mniej więcej) i aż się przestraszyłam ;/ Poczekamy co nasza specjalistka na to
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Margolec mój syn w 30 tyg ważył 1850! Ale pocieszam się tym, że USG nie podaje dokładnej wagi - liczę na to, że zawyżyło ;D
W Realu są promocje na różne gadżety dla dzidziusiów, jest promocja na butelki AVENT jedna 24 zł i druga gratis. Tzn nie wiem czy to się opłaca bo ja wczoraj w hurtowni kupiłam butelkę Tommee Tippie za 6 zł ...Ale taką małą, a te w Realu są większe.
No i dostałam nowe jeansy ciążowe! Bardzo się ucieszyłam bo poprzednie już mnie gniotą troszkę, a te są luźniejsze więc do kwietnia w nich pochodzę
Moja sesja zdjęciowa przesunięta na przyszły tudzień....w sumie dobrze, bo nie za dobrze się czuję, tzn mam wrażenie że zaraz mi skóra na brzuchu pęknie! Nie mogę się schylić, podnieść...normalnie wieloryb do potęgi! Mam nadzieję, że to tylko chwilowa słabość i do jutra mi przejdzie. Może to przez tą ciężką noc...
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Dziewczyny schiza mam, że na IP bedziemy jechać dzisiaj! Kłuje mnie od jakichś 2 godzin w podbrzuszu, przed chwilą w kroczu zakuło aż zawyłam. Brzuch mam cięzki jak cholera ale nie twardy, nie ogarniam, boje się ruszyć
Nospe łyknełam i zobaczymy...
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeszcze jedenj watek mi sie przypomnial - seks w koncowce ciazy. Przy ciazy fizjologicznej, bez powiklan mozna korzystac caly czas. W ostatnich 2-3 tyg, czyli jak ciaza jest juz formalnie donoszona jest polecany dla tych ktorzy chca wywolac porod. W czasie skurczu w trakcie orgazmu wydziela sie oksytocyna. Pomaga tez masowanie brodawek ( ssanie, szczypanie co kto tam lubi:) A poza tym w spermie sa prostoglandyny, naturalne, ktore tez maja za zadanie rozwierac szyjke i wywolywac skurcze.
ha ha tak wlasnie urodzil sie moj synek. od 4 miesiaca niz a jak sie juz zdarzyło 3 dni po terminie to 2 godzinki i skurcze. planuje to samo teraz jesli Adas posiedzi za dlugo
melduje dziewczyny ze jestem, podczutuje ale malo czasu zeby mapisac
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tweety nic nie zrozumiałam co próbowałaś przekazać...
Ja się trochę uspokoiła, bo ta waga malutkiej mnie trochę przeraziła. Plan jest taki: od kwietnia robię wszystko żeby urodzić wcześniej. Termin na 26/30.04 więc jak zaczniemy od początku to może do świąt urodzę. Dużo seksu, dużo spacerów, dużo ćwiczeń i sprzątania zero litości i odpoczynku . Mam nadzieję, że pomoże.
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Igamon Ja Ssaruję maścią posterisan i pomaga, chowają się i nie bolą. Lekarz powiedział że lepsze czopki posterisan ale jakoś nie zakupiłam i smaruję tylko.
Tolad wg mnie spokojnie.. Jeżeli to takie kłucie jakbyś zrobiła swój przekrój - tak centralnie w środku i kłuje w dół w stronę pochwy to jest to ucisk, albo na jakiś nerw, albo na szyjkę ale na pewno nie poród.
Dziewczyny, pewnie każda która rodziła mnie poprze..
Odejścia wód płodowych nie pomylicie z żadnymi upławami bądź też popuszczaniem moczu.. To się leje jak z kranu bez użycia jakiegokolwiek mięśnia tak jak podczas sikania.. I nie trwa to sekundę tylko dobrą dłuższą chwilę..
To samo ze skurczami.. Skurcze te w dole brzucha to brzuch twardnieje jak skała, i boli jak na okres tyle że milion razy bardziej.. A bóle parte te w krzyżu czuje się tak jakbyście się miały ... pod siebie, ale nie czuje się tego jak kupki tylko jakbyście miały słonia załatwić w Każdym bądź razie.. nie pomylicie tego z niczym innym..
Oczywiście ja tu mówię o zwykłym porodzie takim fizjologicznym bo jak są jakieś komplikacje to nie wypowiadam się, ale zakładam że każda z nas będzie rodziła standardowo i bez większych problemów
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ahhh i dodam że urodziłam po terminie Hahahahhaha