BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #842151 przez Anulka
Aga a po porodzie SN wiesz ile będą trzymać po tym zmianach?? Kurcze, nie chcę siedzieć długo w tym szpitaluuuuuu :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #842153 przez tolad662
Witam w klubie Anulka :) tyle, że ja nie muszę się maleństwem żadnym opiekować a Ty biedna jak masz leżeć jak dziecko do ogarnięcia.

10 lata 10 miesiąc temu #842161 przez Aga77
Anulka podobno do 5 dni ja też nie wyobrażam sobie tego ;)

10 lata 10 miesiąc temu #842213 przez GabiSBB
Plus dłuższego trzymania nas w szpitalu jest taki, że tatusiowie będą mieli dłuższe pępkowe hehehe ;)

Ja się tam nastawiam pozytywnie na wszystko! Własnie skończyłam robić listę wyprawkową, spisałm wszystko co mamy kupić na necie wraz z cenami w osobnej karcie z linkami do produktu. Przyjdzie mąż, zrobi przelew i zamawiam :) Jakby to wszystko przyszło to właściwie zostanie mi do dokupienia tylko kilka rzeczy, chce się wybrać po te chusteczki do Tesco, a z pieluchami się wstrzymuję bo już dostałam jedną paczkę od kuzynki i jeszcze dwie mam dostać, jak mały urodzi się wiekszy to nie wykorzystam takiej ilości (tak miała moja szwagierka), więc olewam na razie ten temat.

A powiedzcie mi jeszcze jak to jest z pościelą do wózka? Ja mam taką gondolę wyciaganą, takie ala nosidełko i nie wiem co mam mu tam dać pod tyłek, jakieś prześcieradło, pieluszkę czy co? Wiem, że pod głowę na razie nie będzie się dawać żadnych poduszek, tylko pieluszkę, ale nie wiem co pod tyłek.

Jak by któraś była ciekawa tej mojej listy to wrzucam link do pliku na dysku google:
docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aib...PdldrTWc&usp=sharing

10 lata 10 miesiąc temu #842219 przez mila
gabi skrupulatna ta lista ja za swoją nie mogę się zabrac :)

wczoraj widziałam w rossmanie pieluszki pampers dla noworodka ok bodajże 2-5kg po 21 zł napisane było ze max 3 paczki mozn kupic jednorazowe paranoja jakas ale nie wiem czy to dobra cena a wy dziewczyny ile płaciłyscie za pieluchy

10 lata 10 miesiąc temu #842234 przez tolad662
czy lista się konczy na 28 pozycji? Bo w dół nie mogę przewinąć.
Właśnie ja mam Rivanol w płynie, do naciętego krocza też się nadaje?
Ja bym dorzuciła na przewijak coś ala prześcieradło. Bo tak na samej ceracie to i pielucha się slizga- tak mi doradzono i tak też zrobiłam. Sam przewijak ten usztywniany jest nie miły aby na nim dziecie kłaść. A te "prześcieradła" powinny rozmiarowo pasować też na wkłąd od gondoli.

10 lata 10 miesiąc temu #842236 przez mila
chciałam wgrac nowego awatara z fotką ale wyskakuje mi że się nie da, któras z was miała tez z tym problem

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #842269 przez Anulka
Gabi ty musisz swoja koszulę mieć, gdy będziesz rodziła?? :unsure: :ohmy:
Koszule do karmienia ja kupiłam dwie, bo jednak musi być na zmianę.
Tak jak pisze tolad na przewijaku musi coś być, no to przecież zimna cerata.
Ja do szpitala zawsze biorę swój kubek, sztućce i talerz, bo nie chcę razem zjedzeniem pochłaniać masę obcych bakterii, kto tam wie jak to jest myte. Biorę też ręczniki. Dziewczyny do krocza po porodzie najlepszy jest Tantum Rosa, dezynfekuje i goi rewelacyjnie.
Co do pościeli do wózka, to najlepiej kupić odrazu zestaw i do niego min dwa prześcieradełka do wózka, wszystko jest na Allegro.

Ja jestem zwolenniczką kropek, kratek, pasków więc Julianek miał takie dwa zestawy:

A teraz chcę dokupić coś z tych propozycji w groszki lub paseczki:
allegro.pl/posciel-haft-3-elemetowa-90x1...osc-i3980384007.html
lub
allegro.pl/posciel-2-el-greengate-szare-...ory-i3977484937.html
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #842325 przez GabiSBB
mila chciałam już uwzględnić wszystko żeby było na gotowo :) Porównywałam ceny w różnych sklepach i kupiłam tam, gdzie wyszło najtaniej, czyli część rzeczy na Allegro ale odbiór osobisty w hurtowni w moim mieście i część w Aptece Gemini.

tolad nie, lista ma więcej pozycji, sprobuj otworzyć jeszcze raz.
Na przewijak planuje dawać te flanelowe pieluszki, które są w zestawieniu :)

anulka tak, u nas w szpitalu jest wymagane mieć ze sobą swoja koszulę do porodu i dwie koszule do karmienia.
Kubka, sztućców, ręczników itd nie wpisywałam na tą listę, bo to mam w domu w standardzie, nie musze tego specjalnie kupować :) Na tej liście sa tylko rzeczy, które JA muszę kupić, normalnie było tam jeszcze więcej pozycji, ale je już mam więc ich nie wpisywałam.

A ja właśnie dostałam telefon od koleżanki, która ma dokładnie taki sam termin jak ja, że chyba zaczęła rodzić :( Miała wczoraj jelitówkę i dziś poszła do gin na kontrolę bo strasznie jej brzuch twardnial, okazało się że to juz skurcze, rozwarcie ma 1,5 cm a szyjka mocno się skróciła! Jedzie własnie do szpitala bo dziecku muszą podać to coś na płucka no i będą jej powstrzymywac poród! Ale masakra!! Trzymajcie za nią kciuki, zeby wszystko było ok!

10 lata 10 miesiąc temu #842330 przez Anulka
Jejku, Gabi, miejmy nadzieję, że powstrzymają jej akcje porodową, bo w 32 tc, to jednak jeszcze trochę za wcześnie...dziecko oczywiście ma duże szanse aby przeżyć, będzie co najmniej przez miesiąc w inkubatorze w szpitalu, ale wiadomo, że wcześniacy, potem przez całe życie mają problemy ze zdrowiem.

10 lata 10 miesiąc temu #842344 przez GabiSBB
Aha! Dziewczyny wiem, że juz kiedyś o tym było, ale nie pamiętam do jakich doszłyście wniosków - jaki najlepiej kupić termometr dla maluszka? Sorry, że powtarzam temat ale chyba prędziej zginę niż odnajdę go w tych naszych wszystkich postach :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #842347 przez tolad662
Gabi kurcze biedna, mam nadzieje ze jakos powstrzymają i dotrzyma chociaż do tego 36 tc.

edit: ja kupiłam bezdotykowy, ślęczałam pół dnia czytając opinie i oczywiście nic mi to nie dało a propo modelu jednak wyszło na to że całkiem bezdotykowe są lepsze od tych do ucha i czoła. Mój po próbach się sprawdza i jest też od razu do mierzenia innych powierzchni więc do wody się przyda. W razie czego dokupimy ten malutki elektryczny bo rtęciowy wiadomo najlepszy ale dla malucha wolę bezdotykowy. Dodać mogę tylko, że nie kupiłam najbardziej polecanego bo ten kosztuje ponad 150zł ale słyszałam że dobry.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #842414 przez Aga77
Gabi czy nie będzie Ci przeszkadzało że te pieluszki będą się ściągać z tego przewijaka są takie specjalne prześcieradełka
Trzymam kciuki za Twoją koleżankę bardzo mocno :)

tola a możesz podesłać linka do tego termometru ;)

a do wózka dawałam takie specjalne prześcieradełko :-)

10 lata 10 miesiąc temu #842423 przez igamon
Witam Szanowne Kwietniowki:) w życiu nie wypowiedzialam sie na zadny forum ale od 2 tyg leze w domu i juz nie wiem co ze soba zrobic. Stad poszukiwania ciekawych watkow na forach. Postanowilam sie odezwac, zwlaszcza w grupie kobiet, ktore sa na podobnym etapie ciazy. To juz moja druga ciaza, pierwsza przebiegala bez komplikacji, tym razem nie jest tak rozowo. W 12 tyg krwawienie i tydzien w szpitalu. Potem jeszcze 2 tyg lezenia w domu. W 16 tyg znow szpital, ze wzgledu na silne skurcze. A po ostatniej wizycie haslo "szyjka skrocona, lezec jak najwiecej". Takze jak widzicie nie ma lekko. Tym bardziej jak sie jest z "branzy" i wie to wszystko co ja. Jestem polozna wiec tym bardziej wjem z czym pewne dolegliwosci sa zwiazane, jakie moga byc ich konsekwencje.
Tak czy siak chcialam sie przylaczyc do forum i razem z Wami odliczac do wielkiego dnia♡

10 lata 10 miesiąc temu #842427 przez Aga77
igamon witam Cię serdecznie w naszym gronie :) napisz co nosisz pod serduszkiem u nas przewaga chłopców :) fajnie że dołączyłaś w kupie raźniej przetrwać to wszystko :blink: jak również wymienić się doświadczeniami :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka