- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do nakładek do karmienia to ja do 1 porodu nie kupowałam, teraz też nie kupuję, jak sobia nie poradzę w sensie z bólem to mąż kupi i przyniesie. Nawet w przyszpitalnej aptece są dostępne. Ja miałam z Aventu. Były ok, na tyle na ile miałam pokarm i się męczyliśmy to mały dawał radę.
Wczoraj zamówiłam cały zestaw butelek z Aventu ze smoczkami, szczotką i w gratisie naklejka dla malucha i kosmetyczka dla mamy 65 zł i dostawa gratis. Więc cena super za 4 butelki z 4 smoczkami, smoczkiem uspokajaczem i szczotką do butelek.
A wózek sen z powiek mi ściąga.. Właśnie pospisywałam z neta adresy komisów i będę jeździć i szukać. Jak na złość mało osób się ogłasza z takimi modelami jak ja sobie ubzdurałam albo ceny są takie że dołożyć 300 zł i nowy będzie.
A noc miałam czadową Obudziłam się o 3.50, wyprawiłam męża do pracy, położyłam się i zasnęłam o 5.40 , miałam wstać o 7 ale budzik nie zadzwonił i obudziliśmy się z młodym o 7.20, i na szybkiego ubieranie, toaleta, makijaż i wyprawianie małego. Ale w efekcie 8.10 już wszedł na grupę więc źle nie było Wszyscy się śmieją że ruchawa to ja bardzo jestem jak na ten etap ciąży a ja ledwo daję rady
Aha a co do połogu... Ja po tych nieszczęsnych 40 szwach to nawet tak źle nie miała.. Ból był- kłamać nie będę.. 2 równe tyg chodzenia tiptoczkami, powolutku, ale umówmy się jak się tu oszczędzać jak sama byłam, dziecko na starcie 4400.. najgorzej z ciuchami bo opinały i bolało i z siedzeniem.. - istny koszmar. Pod prysznicem trzęsłam się jak galareta bo tak się bałam podmywać bo szczypało.. Używałam tantum rosa i wywar z kory dębu - rewelacja. Sex?? po 2 miesiącach pierwszy raz- dokładnie 8 tyg. Lekarz w 6 tyg powiedział żeby odczekać 2 tyg i można. Ale nie robiliśmy tego często i bardzo ostrożnie.
Dla mnie największy ból połogowy to - strach przed numerem dwa w toalecie... Jezu co ja przeżyłam... Nie dość że byłam na diecie bo mały kolki, skaza i azs- cuda niewidy, to jeszcze bałam się pójść, w końcu minęło 8 dni i położna zaleciła glicerynę do wypicia, i pewnego wieczoru.. tak mnie złapało że stałam okrakiem nad ubikacją i leciało a ja płakałam bo tak się bałam... później było już lepiej...
Krwawiłam dużo w szpitalu, w domu mało.. ale wszystko ciągło i bolało no ale jeżeli któraś z Was miała jakiekolwiek szwy to sobie może wyobrazić 40 na swojej KURCE
A podczas porodu i po właśnie kilka dni straciłam tyle krwi że mi dwie jednostki przetaczali w dniu wyjścia bo leciałam z nóg taką anemie dostałam...
Teraz wiem że w szpitalu nie będę cichutko siedzieć tylko prosić o swoje.. Pod każdym względem. Ja tam będę kilka dni ale to ważne żeby dopilnować wszystkiego.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Salonka allegro.pl/klasyczny-deltim-leo-8w1-pele...9zl-i3931906412.html
polecam, ja miałam dla młodego i teraz też będę z niego korzystała. Stary model, ale cena korzystna i naprawdę wygodny.
40 szwów to jakaś masakra
pomelo to zaszalałaś na zakupach A mąż naprawdę fajną niespodziankę Ci sprawił. Ja dla młodego łóżeczko złożyłam sama jak kurier przywiózł, bo już się nie mogłam doczekać. Małż jak wrócił z pracy to miał focha, że go pozbawiłam tak ważnego zadania składania łóżeczka dla jego pierworodnego Tym razem zostawię to jemu, ale to dopiero za 2 tyg. jak przywieziemy od teściów.
Nakładek na sutki nie używałam. Przecierpiałam z maściami, aż się zagoją i potem już było ok.
A z tymi wynikami to może chociaż do rodzinnego podejdź niech się wypowie, bo faktycznie nie wiadomo co robić.
Ja też już zaczynam myśleć o porodzie Jutro mam wizytę u gina i jesteśmy umówieni na pogadankę na ten temat Wczoraj wieczorem oglądałam z Małżem film i miałam kilka takich bolesnych skurczy i mówię do niego jejku jak to boli, a najgorsze jest to, że już niedługo tak zaboli, że na kolana padnę
Margolec a może masz tam dwoje Wczoraj w Teleexpressie chyba mówili, że kobieta miała urodzić trojaczki, a okazało się, że jeszcze czwarte wyszło i przez całą ciążę nie było tej ostatniej dziewczynki widać na usg
tolad ja wstaję, siusiu, mycie rąk i mierze cukier. Potem idę od razu do kuchni i robię sobie śniadanie i jem. Te Twoje poranne cukry nie są fajne A jak masz w ciągu dnia? W normie?
GabiSBB ja już mam wszystko i jak ciągałam Małża po sklepach to mówi, że nie ma się co tak spieszyć, że przecież jeszcze mnóstwo czasu jest, a jak wcześniej urodzę, to jest lista wyprawkowa, którą zrobiłam i on wszystko kupi Ale jak już jest wszystko w szafce pięknie ułożone i czeka na Zosie, to mówi, że w sumie dobrze, że tak szybko się za to wzieliśmy i teraz mamy spokój. Ach ci faceci...
Ja połóg miałam naprawdę ok. Sam poród był bardzo krwawy i pierwsze co jak wstałam z łóżka, to pomyślałam, Boże jak w rzeźni Ale może dlatego nie miałam dużych odchodów połogowych. Naprawdę niewielkie, od początku wystarczały mi zwykłe podpaski, miałam takie na noc bo są dłuższe, w razie W. Nie byłam nacinana, więc bardzo szybko zapomniałam o tym , że urodziłam, więc nie ma reguły, trzeba wierzyć, że będzie dobrze.
mamutek ja bardzo długo dopasowywałam dawki insuliny, bo cukier skakał niemiłosiernie. Teraz mam 4-3-3-2, ale teraz mam jeść więcej i jest ryzyko, że znowu cukry będą skakać i będę musiała te dawki zwiększyć. Ale lekarze pocieszają mnie, że te dawki, które ja biorę są naprawdę niewielkie.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Kurcze chodzi nas tam już 2, jak Ty dołączysz to 3, może kiedyś na siebie wpadniemy
Zuza a propo, napisz raport z wizyty
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
W każdym razie wypoczywaj na ile jest to możliwe z maluchem w domu
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
tez mi wpadła w oko ta w te owieczki dziewczyny a ten organizer do łożeczka przydał wam się? bo w tym zestawie który upatrzyłam nie ma i nie wiem czy dalej szukać z organizerem?
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Organizera nie miałam i teraz też nie kupuję (koleżanka mi mówiła aby sprawdzać wielkość kieszeni bo ona miała bardzo płytkie i wszystko z nich wypadało) ja jako organizer będę miała plastikowy koszyk z 4 półeczkami na kółkach
a co do zgagi to mi towarzyszy 24 godz na dobę w nocy tak mnie pali że się budzę pomaga mi tylko MANTI bo migdały, mleko , imbir przerabiałam i NIC
Własnie się dowiedziałam że zmieniły się przepisy i dłużej teraz będą trzymać po porodach w szpitalu np po cesarce 7 dni chyba że zobaczę że jesteś sprawna to mogą wypuścić szybciej
Koszmar nie wyobrażam sobie dłuższego popytu w szpitalu po pierwszym porodzie wyszliśmy po 12 dniach i to była tragedia
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Ale to chyba kwestia indywidualna
Anulka - odpoczywaj ile sie da
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :