BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #842507 przez tolad662
Witam nowa mame :-) polozna przyda sie na pokładzie. ja rowniez leze z przymusu.

Gabi mi tak twardnieje jak mlody sie wypina.

Agula dasz rade, niech Ci ktos smakolyki przyniesie :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #842513 przez Renata Anna
Dobry wieczór!

Witam naszą ekspertkę igamon. Fajnie, że dołączyłaś. Mam wrażenie, że teraz będziesz obsypywana milionem pytań :laugh: Trzymam kciuki byś dotrwała do terminu.

Dzisiaj to już przeszłam samą siebie z tym żarciem. No buzia mi się nie zamyka. Mam wrażenie, że im Borys większy tym więcej się objadam. Brzuchol to mam taki ogromny, że wyglądam jak betoniarka. A gdzie tu do końca...

No i z nowych dolegliwości --- pojawiły się zawroty głowy. Od wczoraj je mam. A dokładnie od momentu jak zasłabłam u gina na USG.Przypuszczam, że to ucisk macicy na inne narządy tak działa.

10 lata 10 miesiąc temu #842515 przez [email protected]
Gabi ja na przykład nie wiem, czy mam skurcze, czy nie. Nie wiem jakie to uczucie. Mam czasem takie napinanie brzucha, uczucie jakby grawitacja przyciągała go do ziemi. Nie wiem co to jest. Mały czasem ułoży się też tak, że czuję, w którym miejscu się rozpycha. Ale nie poznaję, czy to głowa, czy pupa. Natomiast teraz zajmuje taką pozycję, że chyba kolana trzyma bo obu stronach brzucha. A w nocy tak mnie musiał kopnąć w pęcherz, że myślałam, że się zsikam. Nie wiedziałam, czy to jawa czy sen.

10 lata 10 miesiąc temu #842602 przez Asia K
Aga – a moze z tymi zmianami to dopiero jakis pomysl jest który nie wszedl w zycie? Przeciez dla szpitali to jest dodatkowy koszt , a oni wszedzie szukaja oszczednosci

Mila ja za takie pampersy placilam jakies 24 zł , ale wzielam tylko 1 paczke bo Gabi ma racje – jak dzidzia urodzi sie wieksza to wtedy co??
Do avatara moze spróbuj zmiejszyc rozmiar zdjecia

Gabi – trzymam kciuki za kolezanke – niech dziecie jeszcze troche posiedzi u mamusi

Igamon – witaj , ale super ze jest wśród nas połozna – bedziemy cie teraz wykorzystywac I zasypywac pytaniami :D
Współczuje przezyc , ale juz jestesmy blizej niz dalej I przetrwasz to :*

Majeczka – jestes NIEOCENIONA młua młua młaua :*

Malec bedzie dobrze – ja tez zaczynam sie obawiac co to bedzie , ale bedzie tylko dobrze cnie>? Inaczej byc nie moze :)

100 krotka no nieciekawa sytuacja u ciebie – wierze ze jakos sie wszystko ulozy :*

Gabi , ale pokazesz na foto?

Renata – oby ci to szybko przeszło , ale ginowi nastepnym razem o tym powiedz oczywiscie

A co sie dzieje z:
calineczką, Joasia B, Monis, nieanonimowa, Gobas, kweitniowa mama – juz nie pamietam kiedy sie odzywały , a I Tweety I domis relacje zdajcie bo dawno was nie wiedzialam :)

Mam pytanko – czy wam tez sie tak dzieje? Od jakiegos czasu mam wilgotne majtki – nie są mokre , ale tak delikatnie , tak jakbym sie nie podcierała po siusianiu (a podcieram sie zawsze). Mysle ze zwiekszyły mi sie upławy , ale moze to mi saza wody? Jak myslicie I czy macie podobnie ?

10 lata 10 miesiąc temu #842611 przez GabiSBB
Hej Dziewczyny!

Za mną fatalna noc! Zasnęłam jak zwykle do strzału, ale chyba przeżywałam sytuację tej mojej koleżanki, bo śniły mi się straszne rzeczy, między innymi że byłam u innej koleżanki, która też ma termin na kwiecień i przy mnie zaczęła strasznie krwawić, zemdlała, nie mogłam jej ocucić i dzwoniłam na pogotowie krzycząc, że jak zaraz nie przyjadą to ja też zemdleję! Obudziłam się nad ranem i nie moglam spac, bo zaczął mnie brzuch boleć, zastanawiałam się czy to skurcze, potem poleciałam do toalety bo chyba ze strachu mnie pogoniło! Jeszcze bardziej się zeschizowałam :( Eh...Mąż wstawał o 6:00, pogadałam z nim chwilę, trochę się uspokoiłam i włączyłam sobie relaksację...posłuchałam prawie godzinę i trochę się uspokoiłam. Ale mam takie ściskanie w dołku jakbym co najmniej miała za chwilę maturę zdawać! Strasznie się zestresowałam :( Oczywiście doszły myśli, że jak się zacznie to jak to będzie, ze w każdej chwili przecież może się zacząć itd. Jak weszłam rano na fb to normalnie jakbym znak zobaczyła: jest do końca lutego promocja na Cud Narodzin - hipnozę przygotowującą do porodu! Własnie pisałam do tej koleżanki co mi się śniła czy nie kupiłaby ze mną tego programu. Chyba potrzebuje mocniejszych wspomagaczy psychicznych niż zwykła relaksacja :(
Dla zainteresowanych link: cud-narodzin.pl/product/cud-narodzin-hipnoza-do-porodu/

AsiaK oczywiście że pokażę zdjęcia :) No chyba, że nie będę z nich zadowolona ;)
Ja właściwie od początku ciąży mam mocne upławy, moja gin aż się dziwiła, że mam ich aż tyle. Czasami kilka razy dziennie zmieniam bieliznę, podmywam się rano i wieczorem, jak robiłam to częściej i dawałam wkładki to z kolei odparzałam się, miałam grzybicę.
Trudno mi powiedzieć czy to Twoje to też upławy czy coś innego, ale pewnym jest fakt, że w ciąży normalne są silniejsze upławy.

10 lata 10 miesiąc temu #842642 przez tolad662
Asia u mnie to samo, mokre pomimo wkładek, baa wkładki też mokre :D Ale ja sądziłam, że u mnie jest to spowodowane tymi tabsami dopochwowymi, jedne są naprawdę duże. Przed pesarem tego nie miałam więc nie wiem czy mamy to z tego samego ciążowego powodu.

Gabi nie zamartwiaj się tak bo to nic dobrego nie przyniesie. Z Tobą wszystko dobrze więc nie wkręcaj sobie że zaraz urodzisz :) Dasz radę.

Mi się za to kasa śni, chroniczny jej brak ehh no Ci lekarze mnie wymęczą

10 lata 10 miesiąc temu #842646 przez tolad662
Kochane ja Was tak będę zasypywała promocjami :D mam nadzieję że mi wybaczycie ale jak widzę jakąś na pieluchy itd to szybko wpadam się podzielić :) A więc od dziś w Realu mamy butelki Lovi i Avent w promocji, do tego ta sama promocja na chusteczki co w Tesco także te które w swoim Tesco nie miały mogą podjechać do Reala. A i jakieś pampersy w promocji są i proszek Lovela.
promobaby.pl/promocja-17930.html
promobaby.pl/promocja-17933.html
promobaby.pl/promocja-17950.html

10 lata 10 miesiąc temu #842653 przez Anulka
Malec gratuluję wyboru imienia dla synka :). Jest przepiękne :laugh: , wg mnie NAJPIĘKNIEJSZE :laugh: . Zobaczysz jak słodkiego i ślicznego synka będziesz miała z tym imieniem :woohoo: .

Igamon witaj serdecznie wśród nas :). Postaramy się Cię nie obciążać pytaniami za bardzo, chociaż też proszę o wyrozumiałość odrazu :blink: .
Ja też we wtorek na wizycie usłyszałam: Skrócona szyjka. Tylko ja mam brzdąca prawie 1,5 rocznego w domu i ciężko mi z odpoczynkiem wychodzi. A powiedz, z ta szyjką skrócona to naprawdę trzeba się oszczędzać, bo może dojść do porodu wczesnego?? Bo wiesz, ja tak czasem czuję kłucie tam gdzieś w okolicach szyjki i nie wiem, co to może znaczyć. :huh:

10 lata 10 miesiąc temu #842689 przez agulka901
hej hej hej :)

dalej lezymy i pachniemy. Dostaje zastrzyki w udko na krew co by lepiej przez tetnice plynela. KTG codziennie 3 razy no i masa lekow... Narazie nie wiem ille polezymy ale nie jest tak zle. Nie liczac krzykow rodzacych itp. Moze uda sie wyjsc wczesniej :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #842692 przez mila
igamon również cie witam fajnie ze jest z nami ekspert :laugh:

kochana trzymaj się tam w tym szpitalu wszystko będzie na pewno dobrze :laugh:

mi tez brzuch twardnieje jak mały się przemieszcza az boje się isc na ktg w poniedziałek,
u mnie ostatnio ruchy sa jakby powolniejsze bardziej bym powiedziała ospałe ciekawe ile mój malec wazy nie ma lekko :dry: :lol:

ja bieliznę tez zmieniam dwa trzy razy dziennie bo często zauważam mokrości, nic przyjemnego :ohmy: :ohmy:
zaczynam odliczać czas bo już nie mogę się doczekać wczoraj wieczorem zastanawiałam się jak to będzie jak mały się urodzi mam dwa imienia nie wiem jeszcze które wybrać Alan, lub Fabian :lol: zawsze podobało mi się Alan ale Fabianek tez fajnie brzmi....to będzie problem....

Gabi swietnie cie rozumiem odnośnie snów ale nie ma co trzeba te paskudne myśli odrzucać bo można zwariować przejmując się... :blink:

Aśka dzięki za podpowiedz ,zawsze można na ciebie liczyc, z reszta na was wszystkie dziewczyny.... :blink: :blink:

10 lata 10 miesiąc temu #842716 przez Margolec
A u mnie od rana cudowny dźwięk wyrzynanej futryny z łazienki, aż się we wnętrznościach przewraca...i końca nie widać...głośno, śmierdząco kosmos. A o 14 na usg zobaczymy jaka wielka jest moja Księżniczka no i czy wód jest więcej niż było, bo ostatnio trochę za mało byyło

10 lata 10 miesiąc temu #842763 przez Ewelkaa
Dzień Dobry dziewczynki :)

Ja mam dziś wizytę u gina i będziemy rozmawiać o porodzie :) tak powiedział na ostatniej wizycie, ale nie wiem w sumie o czym mamy rozmawiać, przecież za mnie nie urodzi :) Kazał mi pilnować cukrów, bo to bardzo ważne, a ja dziś od rana mam za wysokie. Chuda jestem jak patyk, głodna jak wilk, a cukier wysoki. Tylko po czym, czasami mam wrażenie, że nawet woda i sałata mi go podnoszą.

Dobra koniec smucenia. Muszę ręcznik kupić :) Nadal poluje na różowy w pepco i nie ma :laugh:

Moje dziecko idzie dziś na ferie do dziadków do soboty, będę miała 2 dni luzu, gdyby nie cukrzyca i konieczność spalania cukru, to bym 2 dni z łóżka nie wychodziła. Jadła pizze, piła cole i zagryzała to prince polo...... Ależ się rozmarzyłam :blush:

10 lata 10 miesiąc temu #842768 przez Aga77
Witam Was kochane :-)

Asia moja koleżanka która urodziła pod koniec stycznia mi to powiedziała także od niej mam te informacje ;) mam nadzieję że jednak tak nie będzie :)

Mila ja wczoraj kupowałam pampersy New Born i płaciłam w Rossmannie 21.99 a z karta rossne taniej :) Też chusteczki mokre były w promocji ale firmy CLEANIC kupiłam je na początek :silly:

U nas dziś słoneczko a wzięłam się za pranie reszty ubranek :blink:

10 lata 10 miesiąc temu #842769 przez Ewelkaa
Radosław Jerzy Utnik: psycholog-seksuolog,

Prawidłowo przebiegająca ciąża nie jest przeciwwskazaniem do uprawiania seksu. Jednak na 2-6 tygodni przed porodem należy zachować wstrzemięźliwość w zakresie stosunków genitalnych z uwagi na możliwość wprowadzenia bakterii do kanału rodnego oraz z uwagi na to, że orgazm u kobiety (a w ostatnim okresie ciąży nawet pobudzanie brodawek sutkowych) mogłoby wywołać akcję porodową. Dlatego też w ciągu kilku tygodni przed rozwiązaniem zaleca się takie formy pożycia, które pozwalają na zachowanie intymności seksualnej i zaspokojenie mężczyzny, bez wywoływania orgazmu u kobiety.

Co Wy na to :unsure:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #842774 przez Aga77
Ewelka to daj znać po wizycie o czym rozmawialiście :silly: Wytrzymaj jeszcze trochę dasz radę bo silna kobitka jesteś :)

Niektóre uprawiają sex do samego końca :silly:

Dziewczynki mam pytanie bardzo opadł mi brzuch wczoraj nawet moja siostra to zauważyła czy to normalne a jak jest u Was????

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka