BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #842428 przez GabiSBB
igamon serdecznie serdecznie witamy :) Przykro mi, że masz takie ciążowe przejścia :( Na pewno wszystko będzie ok i dotrwasz tu z nami do końca :) No i bardzo miło słyszeć, ze jesteś położną! Z pewnością staniesz się tu naszą ekspertką hehe :) To jak to jest z tymi termometrami, który byś polecała? ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #842430 przez igamon
Jesli moge-Rivanolu w zelu nie polecam, po pierwszym uzyciu zaczynaja namnazac sie w nim bakterie. Najbardziej polecany jest Octenisept. Ten sam ktory jest teraz zalecany do pielęgnacji pepka noworodka-przynajmniej 1 zakup mniej.:)

10 lata 10 miesiąc temu #842431 przez GabiSBB
igamon super,cenna rada!Dobrze, że go nie kupiłam :) Dzięki :*

10 lata 10 miesiąc temu #842432 przez igamon
Termometrow przetestowalam sama kilka i sprawdzil sie najlepiej zwykly elektroniczny za 20zl. Te bezdotykowe bardzo zawodza, potrafia pokazac inna temp na czole, inna na skroni. W szpitalu mamy takie, wygladaja jak pistolery laserowe:) i bardzo czesto trafiaja do serwisu. A kosztuja sporo.

10 lata 10 miesiąc temu #842434 przez agulka901
i tak sobie leze w szpitalu. Narazie nic mi nie powiedzieli, badaja tylko. jutro rano moze powiedza wie ej. Ogolnie jest znosnie ale jedzenia malo :p Nie nadrobie postow dzisiaj bo za bardzo zakrecona jestem.

Pozdrowionka dziewczyny :)

10 lata 10 miesiąc temu #842435 przez GabiSBB
Ale taki elektroniczny musi min. minutę mierzyć temperaturę. Może to głupie pytanie, ale jak takiemu maluszkowi zmierzyć temperaturę pod pachą? Na siłę trzymać?

10 lata 10 miesiąc temu #842436 przez GabiSBB
agulka buziaków sto!!!! Dzielna z Ciebie dziołcha :*

10 lata 10 miesiąc temu #842437 przez igamon
W pachwinie. Wkladasz jak pod pache i przesuwasz udo w kierunku brzuszka. Ze spokojem dasz rade. :)

10 lata 10 miesiąc temu #842454 przez Ewelkaa
igamon witaj wsrod nas :) mam nadzieje, ze bedzie Ci z nami razniej i latwiej zniesiesz swoje uziemienie :laugh:

Agulka trzymaj sie dzielnie. A jak glodna jestes, to niech Cie maz dokarmia :)

Nie pamietam ktora pytala o posciel do wozka :) ja kupilam flanelke i dalam do krawxowej, zeby mi obszyla i takie mialam przescieradelka. Kupilam w kaplecie poduszke i kolderke, ale uzywalam ich bez poszewek, bo byly ladne i kolorowe. Jak trzeba bylo to pralam i wtedy kocyk uzywalam :)

10 lata 10 miesiąc temu #842455 przez majeczka22
NOWA TABELKA : i kolejny chłopiec do niej trafił

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #842470 przez megi23
Czesc laski nadrobilam was ale polowy nie pamietam hehe, witam nowa mamusie o jak super polozna :lol:
odpowiem to co pamietam,

termometr zwykly elektroniczny ja juz mam i bezdotykowy badziewie , polog nie byl straszny gorsze te 70 szwow i chodzilam jakby mnie tir przejechal, bo mlody mnie rozerwal wewnatrz, popekalam i nacieli mnie po sam tylek...wiec mam traume i jak uslyszalam, ze Kajtek bedzie mial 4 kg, to az sie boje, jak cos pogadam z ginem na wizycie o cesarce, a dodam zeTymek mial tylko 3300, sex oj maz mial celibat 6 miesiecy ... czulam sie jak za 1 razem , no ale jakos poszlo....sam sie smieje ze musi teraz korzystac , bo znowu pol roku suchoty bedzie :P
co do wyprawki , to nie mam rozka i pierd6l jak papier do d.. :P i pasty do zebow, aaaa najlepsze do podmywania dla mnie byla tantum rosa ....ej no nie straszcie 5 dni , a po co tak dlugo???? Ja siedzialam z mlodym 6 dni, ale on mial silna zoltaczke...
a nakladki zycie mi uratowzly, no moze cycki i S sam je kupil w aptece w 2 dzien mi przywozil....mam z aventu wiec wyparze i beda, :laugh: ja powoli ogarniam pakowanie znosze ukladam i sprawdzam co Tymkowi na wiosne trzeba co Kajtkowi dokupic itd...

agulka 3maj sie i odzywaj co i jak

10 lata 10 miesiąc temu #842477 przez [email protected]
Majeczka u mnie Julianka (imię) możesz dopisać.

Witam nową formułowiczkę.

Ja muszę jeść co dwie, góra trzy godziny. W ciągu dnia jest jeszcze ok, ale wieczorem mam wilka. Bym coś zjadła, a problem taki, że nie wiem co. Ssie mnie strasznie.
Mały ostatnio jest bardzo aktywny. Zazwyczaj dziecko powinno być już spokojniejsze, a on szaleje mi w brzuchu bardzo. Wczoraj skopał męża, a zazwyczaj jak on przykładał rękę to mały nieruchomiał
Czy Wy też tak macie?

Dziś przyszedł nam wózek. Jest śliczny. Na żywo ładniejszy niż na zdjęciach. Kupiliśmy go przez internet. Bardzo solidny i lekki w prowadzeniu.

Uprałam i wyprasowałam już pościele dla Julianka. Nie mamy jeszcze łóżka, wanienki, przewijaka i paru innych drobnych rzeczy i kosmetyków.

Tylko, że teraz już jak mamy prawie wszystko ogarnął mnie jakiś lęk. Dotyczy on małego. Boję się, że może być coś nie tak. Chciałabym, żeby był zdrowy. Boję się porodu. Tchórzę i chyba zrobię wszystko by mieć cc, choć i cc się boję. Nigdy nie leżałam w szpitalu, nie miałam żadnego zabiegu, nie miałam zastrzyków, nic...

10 lata 10 miesiąc temu #842478 przez 100krootka
GabiSBB hehe biedne to dziecko, co zostało w autobusie, mam nadzieję, ze my nie będziemy tak zakręconymi mamuśkami:P
A z koleżanką to przykra sprawa, strach się bać! Ale wierzę, że maluszek jest silny i sobie poradzą! Kciuki trzymam!!!!
A termometr firmy Tech Med. Kupilismy, wydaje się dobry
Renata Anna mi wychodzi akurat ten sam tydzień i w uparciu o kalendarzyk i o usg…
igamon witaj! Zdrówka i spokojnej końcówki ciąży, oby było lepiej, a odliczamy razem, im nas wiecej – tym lepiej
Oj o skręcaniu mebelków piszecie, u nas masakra dzisiaj ;/ zaczęlo się od tego, że nie chcą nam przyjąć reklamacji na uszczelki w oknach w nowym mieszkaniu, potem przyszło nasze łóżko i jest odrapane w 2 miejscach, a czekaliśmy na nie kilka tygodni! Do tego jedna futryna drzwiowa jest o innych wymiarach – akurat do naszej sypialni, a tak się cieszyłam, że nasz pokój będzie gotowy – tam chcemy łóżeczko postawić dla synka na początku…. A teraz wątpię czy do porodu uda nam się przeprowadzić…. A kawalerka gdzie teraz mieszkamy cała w pudłach, miejsca brak, normalnie załamałam się na wieczór całkiem! :( :( :( :( :(

10 lata 10 miesiąc temu #842485 przez GabiSBB
igamon brzmi jak bulka z masłem - dam radę :)

Własnie dostałam smsa od kolezanki, na KTG wyszly skurcze, szyjka skrocona, dostała kroplówke na powstrzymanie, magnez, luteinę i steryd na płuca dla małej. Ma leżeć w opór. Lekarze są dobrej myśli i mówią, że to powstrzymają. Na pewno na dniach ją odwiedzę, bidna :(

malec mój syn też zrobił się bardzo aktywny, tzn mocniej go czuję. dziś np cały dzień dokazuje! Śmialam się, ze cieszył się, że mamuśka wzięła się w końcu za wyprawkę i robi mu jakieś zakupy :) Teraz np strasznie twardnieje mi brzuch na górze, i pręży się, tak jakby coś miało mi się wykluć z góry brzucha! Do tej pory nie martwiłam się, bo myślałam, że to normalne jak dziecko się rusza, ale po tej akcji mojej koleżanki, że twardniał jej brzuch i okaząło się, że to już skurcze to jestem lekko zdygana :( Wam też się tak dzieje, że tak jakby prężyła się tylko część brzucha, aż się skóra naciąga?

A lęki to normalne...chyba. W każdym razie ja też tak mam. Czytam o tych pęknięciach, szwach, krwawieniach i normalnie świra w głowie dostaje :huh:

Umówiłam się z koleżanką na piątek na sesję ciążową. Będę pinup girl z brzucholcem :) Mam już przebranie - koszula w kratę, czarne getry i szpilki.Wezmę małe ciuszki i będziemy cykać zwariowane foty jak to pin up wiesza pranie i dziwuje się małym skarpeteczkom hehe :) Mam nadzieję, że fajnie wyjdzie :D

10 lata 10 miesiąc temu #842492 przez megi23
Spoko Gabi ja tez tak mam mlody szaleje i brata przebina szczegolnie bardziej sie wypycha glowa wyzej brzucha jakbym gule miala , pewnie ma mniej miejsca niz Tymek i probuje mnie jeszcze rozciagnac haha :silly: o teraz kopie po lewej, ale lrzewaznie molestuje mnie po prawej :blink:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka