- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ewelkaa 6 tyg to chyba dużo.. Ja słyszałam o ostatnim miesiącu.. Ale nie wiem.. Ja i tak mam spadek Libido ostatnio a mąż mój nic nie mówi więc jakoś sobie radzi :)Jeszcze mi pewnie przyjdzie ochota przed
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
kiedyś mówili,że brzuch opada na kilka tyg. przed porodem, ale czytałam ostatnio, że to nieprawda.
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pytajcie ile chcecie, odpowiem jak tylko bede umiala najlepiej.
Z watkow ktore zapamietalam
- miekka szyjka na tym etapie to nic dobrego, bo to po prostu etap przygotowawczy do porodu, a na to w naszym przypadku zdecydowanie za szybko. Trzeba duzo lezec, odpoczywac, nie dzwigac i niestety tez nie wspolzyc-skurcze wywolane orgazmem moga spowodowac juz takie porodowe. Wiem ze z maly dzieckiem w domu lezenie jest prawie niemozliwe, ale chodzi o to by w unikac pozycji pionowej, gdzie glowka badz posladki naciskaja na szyjke i moga ja stymulowac do rozwierania. Ale nie jest tak zle-bo grunt zeby wlasnie tego rozwarcia nie bylo i zeby sie nie skracala. Na miekkiej szyjce mozna doczekac do porodu o ile przestrzega sie ww.
- zdecydowanie macie wiecej uplawow a nie sa to wody plodowe. To wina hormonow, tak to niestety jest. Jak beda to wody to za nic nie pomylicie ich z niczym innym, wierzcie mi. Polecam w ostatnich tyg podlozyc sobie pod przescieradlo takie duze podklady ( z jednej str folia z drugiej bawelna) mozna kupic w aptece - bo pecherze lubia pekac zwlaszcza w nocy. W czasie pelni! Ale to juz inna historia.
-te napinania w gorze brzuszkow to raczej od wypinania sie malenstwa. Skurcze, nawet te przepowiadajace, nibolesne obejmuja cala macice, takze w pozycji lezacej jak podusicie caly brzuch az do spojenia lonowego i wszedzie bedzie twardy, to to jest skurcz. Jak przypada rzadko czyli mniej niz 4 na godz i nie boli, to sie nie martwimy.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Przegnałam stresy domowymi obowiązkami: prasowanie, sprzątanie, pranie i gotowanie hehe Jakoś mi lepiej, włączyłam sobie fajną muzyczkę i nawet trochę potańczyłam
Jadę teraz zawieźć męża garnitur do pralni bo za tydzień wesele. Podskocze odrazu do Reala po te chusteczki, póki będą. Zobaczę co tam jeszcze fajnego w Realu mają i dam Wam znać
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Z góry dzięki za odpowiedź.
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
www.bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty
www.swiadomamama.pl/events
mamapyta.pl/warsztaty-i-konferencje/kategorie/konferencje
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Stresu się najadłam przed chwilą za cały tydzień! Teściowej tak spadł cukier, że pogotowie wzywałam, oczywiście mi to też obniżyło sporo ale już zjadłam i jest ok. Nie wiem jak to będzie jak się młody pojawi, ogarnij jego i jeszcze ledwo ciepłą kobiete- masakra. Dodatkowo wnusio u niej pod opieką, który w zasadzie uratował sytuacje bo zaczął ryczeć jak nie dawała znaku życia, inaczej dalej bym zalegała i oglądała film u siebie. Mówie Wam, nie ma nic gorszego niż cukrzyk który nie przestrzega diety i podstawowych zasad!
igamon to te niebolesne skurcze jesteśmy w stanie "wymacać" tylko w pozycji leżącej? Bo ja stoję to mam cały napięty brzuch
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Spotkałyście się z takim zwyczajem ?
- mamutek
- Wylogowany
- gaworzenie
My w poprzednich dwóch ciazach współżylismy do konca a po 37 tygodniu to nawet b. Intensywnie, jakoś mój organizm tego potrzebowal . A potem miałam naprawdę dość łatwe porodu, b. Szybko poszło. Choć nie bezboleśnie.. polecam taka gimnastyke! Jeśli nie ma przeciwwskazań oczywiście..
Ratujcie, ja od 14dni mam nieprzerwana infekcje, leje mi się z nosa, kaszlę tak że czasem posikuje koszmar! Schudłam 2kg przez szalejace cukry..co wy bralyscie na przeziębienia? poza homeopatia bo w to nie wierzę..
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
A te prezenty to fajny pomysł, można dzieciaka przekupić żeby rodzeństwo bardziej polubił hehe
Tak mnie naszło, po porodzie tylko tantum rosa? Płyn do higieny intymnej odstawiamy czy jedno i drugie?