- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Megi na gorączke nawet apap dobry, poza nim nic nie znam jednak.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zuza_204
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Tolad dobrze zauważyłaś między mną a Italią jest tylko 2 dni różnicy możemy się spotkać

Italia skoro mówisz o karowej to może jakieś opinie znasz na temat tego szpitala? Ja jakoś mam mieszane uczucia

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Przyszła szczęśliwa mama
- Ewelkaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- mila
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

ale fajnie słonko dziś tak świeciło ze wygrzałam się trochę w jego promieniach az mi lepiej zaraz lepszy humor i wogóle

- Italia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Zuza,jeśli chodzi o porody w tym szpitalu to najwięcej moich znajomych tam rodziło. Ogólnie wszystkie są zadowolone, nie słyszałam jakichś mega złych opinii, dwie nie do końca były zadowolone z warunków bo trafiły na te większe sale. Jeśli chodzi o opiekę, to podobno jak coś z dzieckiem jest nie tak, to obchodzą się jak z jajkiem, wykonują wszystkie badania itp., zresztą nie bez kozery w większości odsyłają do tego szpitala jak coś w ciąży dzieje się nie tak. Natomiast podobno jak z dzieckiem i matką wszystko jest ok, to aż tak bardzo nie niańczą(oczywiście wszystkie badanie itp. robią). Co do cesarek - moje 4 znajome tam miały, tylko że każda z nich miała je nagle, już po przyjęciu na IP, nie znam dziewczyny, która miała ze wskazania. Gadałam z jedną z nich, podobno po cc jest się na sali, gdzie przy dziecku pomaga położna, przez bodajże 24h nie można wstawać, ale nie wiem czy tak jest zawsze, czy tylko w przypadku tej koleżanki tak było. Ogólnie z tego co kojarzę to każda z tych dziewczyn po cc była zadowolona, ale gadałam z nimi kiedyś po ich porodach więc wielu szczegółów już teraz nie pamiętam. Ogólnie rzecz biorąc, niektóre ze znajomych, które tam rodziły, były mega zadowolone z tego szpitala, kilka czepiało się właśnie jakichś szczegółów typu za duża sala, kiepska położna itp. Nie słyszałam mega negatywnej opinii. Ja wybrałam ten szpital głównie z powodu dobrej opieki nad noworodkiem.
Zuza, a przypomnij, Ty będziesz miała na 100% cc? Masz wskazaną konkretną datę? U mnie jeśli dojdzie do skutku, to będą mnie ciąć w 39 tyg, prawdopodobnie zaraz po świętach.
- Italia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Megi, herbata z cytryną i malinami i grzej się.
Zuza, a wracając do tematu, Ty nie miałaś rodzić w Bródnowskim? Bo coś kiedyś zarejestrowałam, że Twój gin tam Cię wysyłał, ale być może w trakcie moich nieobecności forumowych coś się zmieniło, lub Cię z kimś pomyliłam

Mila, mam nadzieję, że nie bawiłaś się w robola z grabiami lub co gorzej z łopatą?

- igamon
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
kogoś pierś bolała, generalnie myślę, że to już przez pokarm, samobadanie jest teraz ciężkie, bo gruczoły są powiększone, ale jeśli ból nadal się utrzymuje, to powiedziałabym o tym lekarzowi. usg piersi też raczej teraz będzie utrudnione (gruczoły są powiększone)
paznokcie - maci rację, nie malujemy ze względu na ewentualną konieczność założenia pulsoksymetru oraz kontrolę natlenowania tkanek (pierwsze sinieją płytki paznokciowe), także nie polecam mnalowania paznokci. a w szpitalach raczej ciężko o zmywacz:)
GABI Twoje mantry są genialne i chyba sama sobie je wielkimi wołami wydrukuję

panie z cukrzycą niech się nie stresują, bo jak pojedziecie, powiecie że coś się dzieje plus że macie cukrzycę, to muszą Was przyjąc i już, koniec tematu:)
Anulka - "zęby w deskę wbić" to dobre:)
dziś miałam wizytę u gina, ktg ok, usg ok, mały ma 2250g, w bad wewn bez zmian i dostałąm pozwolenie na powolne rozruszanie się

mały mi ostatnio okropnie kaszle (mało że niedosłyszy to jeszcze to), ostatnie 2 wieczory skończyły się pawiem, a my już nie wiedzieliśmy czy na pogotowie nie jechać, tak się dusił, nic nie pomagało...
modlę się tylko o zdrowie dla maluchów, bo z jednym już tyle zaliczyliśmy przez te 3 lata, że wystarczy.
współczuję wszystkim remontów, ja sobie nie wyobrażam takich przebojów na tym etapie!
- igamon
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Zuza_204
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- igamon
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
może być taka, nazwa nie jest ważna
www.doz.pl/apteka/p5544-Enema_roztwor_do...jednorazowego_uzytku
kłądziemy się na lewy bok i wprowadzamy kankę, naciskamy buteleczkę i leci:)
2-10 min w zależności od pozycji stolca, im niżej tym szybciej zadziała
ale może być też tak, że będzie Wam się wydawało, że już nie możecie wyrobić a wyleci tylko płyn, dlatego ważne by jak najdłużej mieć go w srodku. stójcie nawet przed kibelkiem, by mieć blisko, ale czekajcie na maksa. i już

- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Aga77
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

igamon faktycznie teraz masz większy brzuszek ale ogólnie to i tak wyglądasz na drobniutką i filigranową kobietkę

Megi nie daj się tej zarazie i kuruj się

mila ja też się dziś wygrzałam na słoneczku byłam u koleżanki na działce jutro jadę na swoją wygrzewać się bo ma być też cieplutko