BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #853965 przez agulka901
mamutek, ja mam co ktg skurcze ;P Takie do 40-60. Ale położne mnie uświadomiły że to przez ruchy dziecka bo napina macicę ;P A już się zastanawiałam jak to możliwe że nie czuje takich skurczy ;P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #853969 przez mamutek
Tolad jak brzuch miękki to dobrze, może młody pupa się wciska gdzieś tam nisko..? A z tym magnesem to megi ma dobry pomysł!

Monis nie przejmuj się gatkami-szmatkami innych, niech sobie gadają..może jakaś cięta riposte walnie żeby się odczepili.. ;) w końcu to ty nosisz dzidziuś i wiesz ile masz sił! Cieszę się razem z tobą z wycieczki do Wrocławia! Też bym tam pojechała, bo jeszcze nie bylam :silly:

Aga czekamy na same dobre wieści!

Margolec przesyłam ci mega dużo pozytywnej energii! Pomysł jak będzie ślicznie już niedlugo :laugh:

Igamon mi też po głowie chodzi wosk, bo z lusterkiem już nie daje sobie rady, ale odkładam ten pomysl z dnia na dzien :P ciekawe dlaczego?!

O pobudka Antosia, to cmok wpadnę wieczorem przeczytać co tam u was dziś się wydarzyło. Papa

10 lata 9 miesiąc temu #853977 przez tolad662
No właśnie młody cholernie sie dzis wierci, głowe tak wypina na górze że aż cycka mogę na niej położyć :lol: taka półeczka mi się zrobiła. Łyknełam magnez, troche mniej boli więc ide wziąść kąpiel.
Agulka on dupke na dole ma :) Trzymaj się, mam cichą nadzieje że pozwolą Ci posiedzieć jeszcze w domu to podjecie ale jak macie być pod kontrolą to lepiej niech Cię położą :)
A mi kurde na KTG nie mówili o żadnych skurczach, teraz myślę czy ich nie było czy po prostu nie powiedzieli... zobaczymy w piątek.

I cały czas głodna jestem ;/ pasztetu mi się chce!

10 lata 9 miesiąc temu #853988 przez mamutek
Mówią że dzieci generują koszty, muszę się zgodzić..od tego prasowania moje żelazko odmówiło wspolpracy :ohmy: nie grzeje i wysadza korki :huh: muszę dopisać nową pozycję do listy wyprawkowej :laugh:

Agulka te moje skurcze były kropką w kropkę takie same i w równych odstępach, więc raczej to nie dzidzia, a przynajmniej taką mam nadzieje :blush: A ty kiedy masz wizytę?

Tolad dobrze ze na dzisiaj nic nie zaplanowałas...no poza serialami :silly: ja też mam mega głoda. Jem po dwa kotlety na obiad. :lol:

10 lata 9 miesiąc temu #853992 przez mamutek
Hej Dziewczyny, a może Nowa rundę zdjęć brzuszkow zrobimy? Stesknilam się za waszymi a mój mi się już opatrzyl :silly:

Pijecie liście malin, ja już bez nich żyć nie moge :) wpadłam w nałóg hehe, gorzej z masażem krocza, nie chce mi się i robię to rzadko..

10 lata 9 miesiąc temu #854016 przez megi23
A maliny nie powoduja skurczy?

10 lata 9 miesiąc temu #854026 przez mila
witajcie w ten piękny dzień :laugh: :laugh:

ja czekam na moja przesyłke z wyprawką do szpitala jeszcze nie doszła :angry:

monis tacy dziwni ci ludzie miesiąc to dużo wcale nie minie jak strzała a potem jak trafi się do szpitala to powiedzą ze nie zdążyłyśmy kupic wszystko co potrzeba a tyle czasu miałyśmy...wkurzają mnie takie gadki przecież dla nas przyszłych mam dzidzia jest najwazniejsza i kazda z nas chce mieć dopięte wszystko na ostatni guzik a nie jakiś remont u teścia jeszcze no!

a mi dziś sniło się ze trafiłam do szpitala już ale nie rodziłam właściwie to nie wiem co tam robiłam :unsure:

czekamy na wiadomości z wizyt dziewczyny :laugh:
a ja pojade chyba do siostry po południu na słoneczku posiedziec :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #854032 przez agulka901
Tolad no to w takim razie dupka Cię uciska ;P Lepiej coś już? Ogólnie jeśli nie dzieje się nic nowego to wole tuczyć się w domku (w tym tygodniu już mam 3kg+ ;D ), ale jeśli z moimi przepływami i łożyskiem jest źle, to wole żeby mnie położyli. Lepiej cierpieć pod kontrolą z nudów, niż zajadać się smakołykami w domu i martwić się o maluszka. Może dzisiaj ustalimy co i jak dalej z moją ciążą

mamutek a to już inna sprawa w takim razie ;P u mnie takie nieregularne kopy tylko były ;P Wizyta dzisiaj na godzinkę 18. Ze 2h zejdzie mi z tym KTG i rozmową z lekarzem. Jak nie dłużej ;P Dzisiaj zrobiłam sobie właśnie zdjęcie brzuszka...niestety nie mam pewności czy jeszcze będzie mi dane zrobić zdjęcie w 2 paku, w szpitalu pstrykać nie będę ;P

megi chyba napar z liści malin powoduje skurcze ale głowy sobie uciąć nie dam ;P

10 lata 9 miesiąc temu #854037 przez 100krootka
mila ja muszę zdjąć i pierścionki tez, do tego pazury do zmycia i u rąk i u nóg…
Ewelkaa ja byłam kiedyś na Bezpiecznym Maluchu i było fajnie 

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Margolec dbaj o siebie!!!! Znam ten bol – zamieszania remontowego, mnie czeka przeprowadzka w najbliższym tygodniu!!!
agulka901 trzymaj się – buziaki!
Tez słyszałam, ze napar z lisci malin warto pić, jak się akcja nie rozkręca, a już termin porodu jest…

Piekne słoneczko, ja ślęcze 3 dzień nad torbą :P dzielę wszystko na 2 :P ale z racji pogody biorę zwierza na spacer. :)
Aaaa wiecie co, myslałam, że mój brzuch jest ogromny, ale wczoraj na spotkaniu z koleżankami jedna, ktora ma termin na miesiąc po mnie miala jeszcze większy. Tak sama na codzień nie mam porównania widać... ;) Miłego dnia :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #854051 przez tweety
agulkla POWODZENIA, wszystko bedzie ok

a u nas masakra, maly ma zapalenie ucha (kurcze konczy chory po kazdej nocy spedzonej u tesciow), goraczkuje i tylko nurofen dziala, a potem od nowa. chyba tez idzie zab bo zmeczony ale tez okropna maruda. no cos tam widac na dziasle i wypadaloby zeby to byl zab.

a Adas troche spokojniejszy, nadal jak sie rusza to kopie bardzo i boli ale chyba wiecej spi. moze juz odpoczywa przed porodem? no i sprawdzialam i porownalam sobie wagi moich smykow z tego 32 tygodnia. i Kacper mial 1770, a Adas prawie 2300. bledy pomiarow bledami ale bite pol kilo roznicy. moj byczek wielgachny :)

pozdrawiam wszystkie ktorych nie doczytalam ale przez chorobe malego od poniedzialu nie zagladalam na forum

10 lata 9 miesiąc temu #854103 przez tolad662
mamutek ja myslałam że te koszty tak naprawdę wyjdą jak się brzdące urodzą, a jak sie zastanowiliśmy to albo wyjdzie nam to samo co teraz albo nawet mniej :D
Wyprawka w końcu jest, tylko to co na codzień kosmetyki, pieluchy. Jakiś ciuch i niech je z cyca to mleko pdpada.

Mi przeszło ale zonk kolejny bo pesar zmienił położenie :angry: jakoś bokiem się ułożył i nie wiem czy to Hubcia sprawka czy szyjkę puścił. Rano sprawdzałam i był ok, a po kompieli przy okazji aplikacji globulek już był "bokiem". Dotrwam leżąc plackiem do piątku i podejdę do mojej niech zerknie. Najgorsze to że rano na tą zasraną Karową na KTG jechac muszę, a ona od 15 przyjmuję. Jak to moja mama mówi "jak nie urok to sraczka" :angry:

Golenie- dajcie spokój już nie daje rady :D A lusterko zawsze mi zaparuje i nic nie widze, namęcze się tylko. I też staram się tylko do wiwyty bo tak to mi się już nie chce.

tweety współczuje, kto jak nie Ty da rade :)

Właśnie, przed porodem dzieci zmieniają "Zachowanie? W sensie uspokajają się czy sa bardziej ruchliwe, czy nie ma reguły?

10 lata 9 miesiąc temu #854119 przez megi23
Moj byl aktywny do samego konca ten chyba tez bedzie :)

10 lata 9 miesiąc temu #854125 przez Asia K
doczytalam was ale niestety nie wiem co komu mialam :dry:

Dzisiaj mialam czas by sie zdrzemnąc :blush: bo wolne mialam
Na zakupach bylam od ranca i znów kupe kasy stracilam.
Bylam U KUBUSIA i u nas jest promocja na chusteczki papmers sensitive z 29,99 na 23,99 za 6 paczek. Moze u was tez jest taka promocja :S
Kupilam butelki , jakies pierdołki i 150 zł pooooooooooszlo :dry:

Co do zakupów takich wiekszych to ja tez mam po synku łóżeczko, krzeselko do karmienia, nsidelko itp , ale wtedy tez sami to kupowalismy ;)
Moja mama mi ciuszków zawsze nakupila i innych pierdół , ale od tesciowej to nie mam co liczyc nawet na bodziaka :dry:

Co do KTG - to dlaczego wam lekarz to zalecił? Mi nic o tym nie wspominał. I jak bylam z synkiem tez nie mialam robione - dopiero przy porodzie.

10 lata 9 miesiąc temu #854131 przez tolad662
Asia, Mamutek i ja chodzimy ze względu na cukrzycę, a Agulka wiadomo :)

10 lata 9 miesiąc temu #854133 przez Asia K
aaaaaaa a juz myslalam ze znowu mój ginek nie pomyslał ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka