- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zuza_204
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Ewelkaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

tolad662 właśnie tak zamierzam zrobić

No i ja Ci zazdroszczę tych cukrów

Wiecie ja też dostałam za luty mniej kasy:(
Zuza_204 ale masz obrotną córcie

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kurcze zaczęła mnie boleć prawa pierś. Trudno mi do końca określić w którym konkretnie miejscu, tak gdzieś od sutka w prawo ok. 1 cm. Taki dziwny ból, tępy, ale czasem czuję kłocie. Chodziłam cały dzień i rozmasowywałam. Nie wiem, może to gdzieś kanalik mlekowy zablokował się, ale mi jeszcze przecież nic z piersi nie leciało...

Ja stwierdziłam, że kupę laktator elektryczny, mimo, że mam ręczny Aventa prawie nowy, bo użyłam go w sumie może z 4-5 razy. Ale ja karmiłam tylko 1,5 tygodnia. Teraz gdy planuję jednak KP to ręcznym ściągając szybciej się wścieknę niż ściągnę.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Pogoda już o tej porze wygląda pięknie ale ja zgodnie ze złożoną samej sobie obietnicą nigdzie dziś nie wychodzę i nadrabiam zaległości w serialach

Megi proroczy sen to to raczej nie będzie bo posladkowy poród szybko by mi nie poszedł chyba

Zuza mi te 4 jednostki też nic nie dawały ;/ ale poszłam do niej jak już był 3 dni poniżej 90 i kazała zostawić tak jak jest.
Prezenty to i nie jest dla mnie znany zwyczaj ale co zrobić jak się wszyscy pytaja

- Margolec
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
u mnie remont na całego, a ja za kółkiem całymi dniami. Ciągle biegam - zajęcia na uczelni, zakupy do remontu, wożenie starszego syna do teściów, odwiedzanie go. Mały bardzo za nami tęskni, ale nie może być z nami w domu, bo bałagan jest co nie miara. Wróciliśmy wczoraj do domu i okazało się że nie mamy ciepłej wody, a zimna tylko w kuchni, a odpływ w kuchni cieknie. Jest taki syf, że nawet nie ma jak zrobić sobie jeść. Mycie w misce z wielkim balonem przed sobą - normalnie sport ekstremalny. I wychodzi na to, że pewnie będę chciała wyprać ciuszki Małej jeszcze raz, bo tego cholernego pyłu jest wszędzie.
Tak więc moja Mała ma siedzieć w brzuchu jeszcze co najmniej przez miesiąc, bo póki co nie ma gdzie mieszkać

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
No ja tez nie wiem jak bede rodzic, jak bedzie mial 4 kg to nie wiem ci ginek powie..
- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Przyszła szczęśliwa mama
Salonka to teraz normalne! My z moim mamy też takie ciśnienie, że nie wiele nam trzeba, żeby na siebie powarczeć. Im bliżej tym pewnie będzie gorzej, ale najgorsze jest to, że moje hormony tak buzują, że nie jestem w stanie wyhamować emocji!
tolad ja nie mam listy prezentowej, bo za bardzo nie mam jej komu dać. Moja rodzina na bieżąco nam coś kupuje, ciuszki, pierdółki, wczoraj mama wyhaczyła na tablicy husiaczek z fisher price i też już nam zamówiła. Jeśli ktoś będzie chciał coś przynieść i będzie pytał to myślę, że generalnie Pampersy, na pewno się przydadzą.
Zuza ja już się nawet nie tykam golarki! Tylko przed wizytą lekarską i wtedy to faktycznie gimnastyka jest ostra! Ostatnio nawet przepraszałam panią doktor, że mogę nie byc zbyt dokładnie ogolona to się śmiała

Mila my też mieliśmy to szczęście, że wszystkie najdroższe rzeczy dostaliśmy czyli wózek, łóżeczko, komodę, fotelik samochodowy itp. łącznie z ciuszkami. Jestem ogromnie wdzięczna, że wszyscy chcą nam pomóc i doceniam to na maxa! Dzięki temu zrobiliśmy sobie ładnie mieszkanko, urządziliśmy i jak Franek przyjdzie na świat już nic nie będziemy mieć na głowie - tylko wychowywanie

Zuza wspaniałą i zaradną masz córeczkę!
Anulka to to ogromnie współczuję takiego remontu! Ma Ci kto pomóc w posprzątaniu tego wszystkiego? U mnie wpadła cała rodzinka i w kilka osób 3 dni doprowadzaliśmy mieszkanie do porządku po remoncie. Sama nigdy bym tego nie ogarnęła

I mnie też pobolewają piersi, raz jedna raz druga. Też mam takie kłucia. Ja to wiążę z tym, że fabryka zaczyna startować...I staram się nie masować, bo to ponoć pobudza macicę do skurczów, a tego jeszcze bym nie chciała

Elektryczny laktator to na pewno super zakup, ja jednak poczekam czy w ogóle będę karmić

Tolad ja też wstałam o 6:00! Mąz musiał zawieść jedno auto do mechania i początkowo miałam jechać z nim drugim, ale powiedział że sobie poradzi. Skoro wstałam to juz od 6:30 prasowałam! Po godzinie stwierdziłam, że kupka nie maleje a ja nie mam już siły! Zrobiłam kolejne przemeblowanie w komodzie Franusia, zjadłam śniadanko, wrzuciłam kolejne pranie i piszę sobie do Was. Akurat dziś mam pare załatwień na mieście, ale jakoś nie mogę się zebrać, bo wczoraj wybraliśmy się tylko na obiad (kluseczki mniam mniam) i zakupy do Auchan i wróciłam jak z wojny! Wszystko mnie bolało i o 20:00 zbierałam się już do spania!
Margolec WSPÓŁCZUJĘ! Duuuużo siły Ci życzę i mimo wszystko staraj się oszczędzać!
- Aga77
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Aga77
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- monis90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

dzsiaj ide do gina zobaczymy ile maly wazy ale wg moich przypuszczen i wczesniejszych pomiarow jest na 50 centylu zawsze więc obstawiam 2800 hmmm ciekawa jestem

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
w kazdym razie jedziemy jutro do wrocławia i to chyba bedzie moja ostatnia wycieczka tego typu przed porodem bo juz 36 tydzien a nie chcialabym tam żeby mnie złapało.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ostatnio pisałam o pakowaniu torby - zapakowałam brakuje mi tylko cienkiego szlafroka (mam tylko taki sexy z atłasu co prawie tyłka nie zasłania i grupy z froty na zime ale ani ten ani ten sie nie nadaje na szpital w kwietniu

Jak sie spakowalam to troche sie uspokoiłam ale za to moja babcia wyjechała z tekstem. po co ty sie pakujesz jak jeszcze tyle czasu...\
nosz kurde umówili sie wszyscy?
Apropo prezentow to my tez wiekszosc drogich rzeczy dostalismy. (wózek teściowie kupują, łózeczko, komode, laktator rodzice moi, nosidło do samochodu babcia) nam z tych drogich rzeczy to isofix pod fotelik został i ewentualnie elektroniczna niania po urodzeniu jesli zajdzie taka potrzeba
ciuszkow duzo sama kupilam bo jak sie dowiedziałam płci to wpadłam w zakupowy szał, a pozniej jeszcze od kuzynek podostawałam takze mam ich tak duzo ze komode musze kupic bo sie w tej nie mieszcza co są obecnie.
mimo że nam zostały tak zwane drobiazgi to nie wiem czy 1000 nie wydalam... okolo 300 za same apteczne/kosmetyczne rzeczy przeciez poszło...
bez tej pomocy napewno było by nam cięzko, a dzieki temu mozemy w remont mieszkania wrzucac kase. jeszcze drzwi zostaly

Jesli goscie (tacy dalsi jak jakies ciotki, kuzynki, kolezanki) beda przychodzic z pytaniami co kupic to powiem ze pampersy bo ciuchy mi sie moga wcale nie podobac i nie bede np ubierac ich wiec bez sensu
alez jestem ucieszona tym jutrzejszym wyjazdem normalnie jak dziecko

- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Od 2 godzin boli mnie brzuch jak na okres

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- mamutek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Nie odpisze każdej z osobna bo wszystko mi się pomieszalo

Cieszy mnie tylko i rozczula ze nasi Tatuskowie też mają syndrom wicia gniazda

Torbę mogę już uznać za spakowana

Mam małą schize ze zapomnę dokumentów i badań..

Byłam wczoraj na ktg, wszystko ok zapisały się nawet skurcze! Już bym mogła rodzić...usg znowu nie miałam

(wysyłam bo boję się ze się skasuje

- agulka901
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja już dzisiaj spakowana, i na 18 jadę do szpitala na kontrole. Lekarz nie powiedział że mnie położy na pewno na oddziale ale lepiej być przygotowanym. Zrobiło mi się nadciśnienie (od 2-óch dni ok 135/92), jeszcze nie aż takie złe ale ciekawa jestem czy dostane tabletki czy odrazu na oddział. Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i jeszcze na te pare dni puszczą mnie do domu. Co jak co ale w domu czuje się lepiej i co najważniejsze tyjemy...a w szpitalu jest zahamowanie wagi małego a ja chudnę...Mam nadzieje że mały ma już te 1800g. Dzisiaj się dowiemy co z nami dalej będzie