- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
agulka trzymaj się cieplutko. Będziesz pod opieką a to najważniejsze.
Salonka a to uczuleniowe nie jest? Mam nadzieję, że wapno pomoże. U mnie za osiedlu wózek za wózkiem jeździ. Chyba wszystkie młode kobietki w zime urodziły, nawet trójkami z wózkami jeżdżą
Gabi a ja jednak zapytam bo co jak co ale żeby termometr do szpitala wieźć to pierwsze słyszę wiesz czemu?
Ewelka ale w zasadzie to nic złego się nie dzieje, mała malutka ale widać taka jej natura. Skoro nic zlego nie powiedział to dobrze a o łożysko pytalaś? Te KTG to te zalecane cukrzykom?
edit: Zapomnialam, kapeć się znalazł! Oczywiście był pod łóżeczkiem ale na samym końcu, w rogu gdzie niestety ze względu na brzuszek nie byłam w stanie się wcisnąć. Swoja drogą nie wiem jak on aż tam doleciał.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja po relaksujacej kąpieli, w łóżku czekam na seriale i męża żeby masaż stóp zrobił.
Ja w sobotę idę na imprezę, parapetowe do koleżanki. Ehhh, mąż juz dostał przydział - 2 piwa lub 2 drinki. I tak dużo jak na ten okres ciąży mojej..
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
zainspirowałam się dziś wami dziewczyny i zamówiłam potrzebne rzeczy do spakowania torby,ooo jeszcze tylko pampersy musze kupic
u nas w rodzinie to odwiedziny sa pewne oczywiście mąż,mama i siostra obowiązkowo
ja nie jeździłam do koleżanek ani kuzynek jak urodziły wiec mam nadzieje ze do nnie tez nie będzie wycieczek
ja rozumiem najblizsza rodzina oczywiście ale znajomi to poczekać mogą
a mnie mój tato dziś rozwalił bo usłyszał ze wózek kupiliśmy i zapytał się po co tak wcześnie przecież jeszcze tyle czasu ja mu mówie tata to ok 6 tyg zostało a on to az 6 tygodni jeszcze bys trzy razy zdążyła kupic i gadaj tu z takim
mam wrazenie ze to oni nie maja wyczucia czasu to ja jak już ledwie łażę mam jezdzic po sklepach i się wkurzac a co będzie za 2-3tyg może w ogóle nie będę mogła chodzic i ciekawe kto by mi to kupił wszystko kupił nie wyobrażam sobie żeby mój mąż latał za tym wszystkim zresztą kiedy ...
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Podobnie na liście wyprawkowej rzeczy, które powinnam mieć w domu był olej parafinowy i za cholerę nie mogłam sobie przypomniec do czego on miał służyć! Aż napisałam maila do grupy ze szkoły rodzenia na co to było Jestem już na takim etapie, że przestałam zadawać pytania
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Salonka ja tez mam bardzo zylaste dlonie czasem takie gorace sa i czuje jak mi krew w nich pulsje.
Moj ma juz zakaz picia. Ostatnio na pączkowaniu u cioci wypil lampke wina.
tolad to ktg to ze wzgledu na cukrzyce, a lozysko zapomnialam sprawdzal przeplywy w pepowinie i do mozgu i powiedzial, ze sa w normie i zapomniam o tym pieprzonym lozysku.
ales Ty skoczna jeszcze jestes jak tego kapcia tak daleko zakopalas
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ewelka 2700 to nie aż takie maleństwo Rośnie, przepływy ok, naprawdę nie masz się czym martwić Uwierz mi, ja to mam "masakrę" dopiero. Wszystko się sypie powoli
Salonka będzie dobrze Musi być. Mi się znowu zrobiło uczulenie od żelu do ktg i usg. Czerwone plamki i swędzi. Położne radziły używać zamiast tego żelu jakiegoś balsamu ale dalej mnie wszystko swędzi...
Margolec dziękuję za przytoczenie historii. Właśnie się zastanawiałam ile czasu zajmie mojemu maleństwu dogonienie rówieśników i jakie są konsekwencje wcześniejszego zakończenia ciąży. Ale jeśli brzuszek nie jest dla niego dobrym domkiem to lepiej żeby miał szansę rozwinąć się poza nim. Ogólnie stan Adasia jest dobry, rozwija się prawidłowo tylko za wolno. Mam nadzieje że do 35 tygodnia dobije do 2kg i wtedy może będzie mi łatwiej pogodzić się z wcześniejszym końcem ciąży.
Dzięki dziewczynki za wsparcie
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
Może dzięki temu że tak wszystkie się rozpakowują będę bardziej nastawiona na "niedoczekamsię!" niż "żebytojeszczenieteraz!"
Dobranoc babeczki - niech Wam się lekkie porody przyśnią
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Salonka będzie dobrze mam nadzieję, że Ci przejdzie
Tolad Po pierwsze zazdroszczę Ci że Twoja trzustka daje sobie tak super radę, ja chyba niedługo nie będę jeść już nic Co do kapcia ciekawa historia
Agulka 901 Trzymam kciuki żeby malutki jak najwięcej przybrał na wadze i żebyś wytrwała jak najdłużej
A ja dziś cały wieczór siedzę i wyję jak głupia pokłóciłam się z córką :/ w środę wizyta w Warszawie ( wkurza mnie trochę to bo mąż musi mnie na nią zawieźć bo ja boję się już tak daleko jeździć sama a strasznie nie lubię być wożona) martwię się tą wizytą ciekawe co mi Pani doktor powie. I w ogóle o czym dziś nie pomyśle to mam łzy w oczach ach niech się już skończy ten dzień
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Atenka85
- Wylogowany
- gaworzenie
Wczoraj był pracowity dzionek, najpierw nie było czasu siadać przed kompem, a potem to nie było siły.
Na koniec dnia jeszcze sprawdziłam przelew z pracy i się wkurzyłam. Zamiast wypłacić 100% wynagrodzenia, to mam 86%.
Dziś po wizycie muszę do nich pojechać.
Asia K: Oficjalnie takimi tematami zajmuje się Proktolog, ale lekarz rodzinny też Ci pomoże.
Dziewczyny w tamtym tygodniu też o tym pisały. I chyba, zarzywają Cyklo3forte, ale ręki sobie uciąć za to nie dam.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A propo małych dzieci to wczoraj koleżanka się mnie pytała ile waży mój mały, bo jej siostra jest w 36 tygodniu i dzidzia waży 1400g! Zapytałam co na to jej lekarz, to powiedział, że będzie drobinka i że jest ok, a jak się coś będzie działo to ma jechać do szpitala i tyle. Ile lekarzy tyle podejść. Jeden nastraszy i nagada głupot, a drugi zleje i powie "że jak coś to do szpitala". Eh...
Zuza nie martw się - dzień szybko zleci i na pewno zakończy się pozytywnie! Nie nastawiaj się negatywnie bo tylko smutku przysparzasz swojej małej istotce! Trzymam kciuki żeby wszystko było ok, a Ty głowa do góry i uśmiech do słoneczka
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
mila na zakup wózka to trzeba więcej czasu także dobrze zrobiliście. My kupiliśmy już w grudniu, co by Twój tato na to powiedział
Ewelka zakładam, że gdyby było z lożyskiem cos nie tak to by Ci o tym powiedzial. Może ma max II stopień, a jak na tak późny tydzień nie powinno być to nic złego
agulka na pewno nie powinien do Ciebie tak mówić ten lekarz! Tylko Cię stresuje takim gadaniem konował jakiś ;/
Zuza a na tą wizytę kazała Ci przyjść na konkretną godzinę? Mi tylko podała datę i żeby się zarejestrować przed a ja glupia nawet nie wiem od której przyjmuje
Nie przejmuj się, na pewno pogodzisz się z córą
Atenka a Ty na chorobowym? Bo jak tak to mi tłumaczyli, że mniej kasy mam bo mniej dni z lutym było, a chorobowe jakoś inaczej się liczy.
Stwierdziłam, że przeginam z chodzeniem. Miało być malo i rozsądnie a ja prawie codziennie po coś wychodzę. Wczoraj wieczorem napieprzał mnie cały krzyż, brzuch twardy jak cholera i bolalo podbrzusze. Oczywiście dziś spokój ale trzeba przystopować. Jutro i w czwartek leże... dziś jeszcze nie
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Tolad ja mam ten sam problem z chodzeniem ;P W szpitalu leżałam bo nie było gdzie chodzić ale teraz w domu korzystam bo nie wiem czy mnie jutro nie położą. Oczywiście nie biegam tak jak wcześniej wszędzie gdzie się da ale też nie leże cały dzień. Taka pogoda że aż mi szkoda siedzieć w domu ;P
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania