BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #852517 przez mila
witajcie u mnie pogoda tez super

co do wyprawki szpitalnej na szczęście u nas nie wymagają w szpitalu rzeczy dla maluchów oprócz pampersów i chusteczek nawet smoczki dzieci już u nas dostają,także git jedzynie rzeczy dla siebie no a jak cos braknie mamy sklep w szpitalu a poza tym blisko dom i rodzina także nie martwię się tym

ja bardzo lubie kąpiele w w wannie ale teraz jest mi po prostu wygodnie pod prysznicem zanim się z tej wanny wygramolę to, wiec korzystam z prysznica od kilku tygodni wyłącznie :blink: :lol:
a co do tych bóli tez mam takie jakbym okres miała dostać i to często ale przechodzi :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #852518 przez tweety
tolad662 napisał:

Gabi niby zawsze się mówiło, że jak juz przejdziesz raz ospę to nie podlapiesz później. Za małolata zawsze tak słyszalam ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Tweety super wieści. A te mieszkanie to w jakiej dzielnicy?

Wilanów

10 lata 9 miesiąc temu #852521 przez tolad662
O to za daleko, znajomi szukają ale w naszych rejonach.

10 lata 9 miesiąc temu #852522 przez Anulka
Gabi ja mam takie bóle jak na okres już od 2 tygodni. Ostatni mój pobyt w szpitalu był właśnie z tego powodu, ponieważ zaczęło mnie boleć pewnego dnia mocne , no-spa i magnez nie pomagały, nastepnego dnia znowu bolało non-stop i nic nie pomagało, więc zgłosiłam się do szpitala. U ciebie jeśli boli i weźmiesz no-spę to przechodzi, to nie ma co się martwić, to macica rozciąga się i dlatego boli.

10 lata 9 miesiąc temu #852535 przez megi23
Hej my znowu w domku , tam mnie nic nie bolalo, mama smiala ze sie odstresowalam po wizycie i szalalam po galerii, ale nic ie kupilam malemu , bo zadnej murtki wiosennej nie mieli... zostaje alllegro, moja biedna mama myslala ze zj3zdzam juz do porodu, i duzo miejsca nam na u rania zrobila haha ale spokojnie 28 juz będzie my znowu, jeszcze jej sie znudzimy :P hehe

u mnie jak narazie odpukac czuję sie ok, jutro pierwsze co to pakuje torbe niech lezy sobie :) a smoczki biore to jesc nie chce to niech lezy w torbie

10 lata 9 miesiąc temu #852536 przez Ewelkaa
Gabi ja ialam jakis czas temu takie bole jak na okres, ale przeszlo i bez kupy :)

tolad mowia,zeby przez pierwsze 6 tyg niedawac smoka, ale ja na wszelki wypadek biore.

U nas tez pogodna cudna. Ale poki co bez spacerku, rano kosciol, potem galeria kilka godzin.
Moj mlody ma wystep taneczny w srode i musielismy mu kupic eleganckie spodnie i buty :( nogi mi w tylek wchodza, a mialam dzis jeszcze troche poprasowac...

10 lata 9 miesiąc temu #852573 przez tweety
tez biore smoka. u nas byla katorga w szpitalu i pierwsza rzecz w domu to smoka wyparzylam i dalam. wiec teraz na wszelki wypadek bede miala od razu. nie ma obaw. moj synek odpowiednio sterowany teraz bierze smoka tylko do zasypiania. wiec drugiego jak cos tez bede bezbolesnie oduczyć. a zasypianie latwiejsze jak jest smoczek.

10 lata 9 miesiąc temu #852578 przez Domiśśś
Hey dziewczynki.
Mam pytanko, pamiętam, że któraś z Was używa poduszki kojca motherhood.

Dostałam ją dziś od mężusia na urodzinki i mam w sumie dylemat bo nie wiem jak na niej spać chodzi mi dokładnie o część kończącą rogala ta która jest ruchoma. Ona ma być pod głowę czy właśnie ta część powinna być między nóżkami. Trochę głupie pytanie ale może mi doradzicie. :)

10 lata 9 miesiąc temu #852590 przez agulka901
No to i ja muszę się już brać za pakowanie torby do szpitala

Byłam dzisiaj w szpitalu na kontrolnym ktg, ponieważ mój gin miał dyżur to zrobił mi przy okazji USG i moje maleństwo waży już 1800g! Chyba nigdy tak szybko na wadze nie przybierał. Ale to dobrze, jest wagowo w 31 tygodniu a u mnie trwa 33 tydzień. W środę kolejna kontrola.

No ale pojawił się kolejny problem... starzejące się łożysko. Aktualnie mamy stan II/III. No ale to może być kwestia tych przepływów lub ciśnienia. Na wejściu do szpitala miałam 146/118!!! No ale stresowałam się strasznie. W domu ciśnienie mam na granicy normy. Lekarz powiedział że nie obiecuje że ciąże donoszę do końca ale ważne że kontrolujemy a maluch rośnie ;) Mam nadzieje że za 2-tygodnie osiągnie wagę 2kg :)

Ogólnie to już nie wiem co robić z tym ciśnieniem bo nawet jak mierze je w domu to się stresuje...

10 lata 9 miesiąc temu #852592 przez megi23
agulka grunt ze malenstwo rosnie, ja mam znowu niskie cisnienie... i pytaja sie jak zyje hehe , ale ja zawsze takie mialam :)
S mlodego usypia , mnie na lapka puscil :) , nawet udalo mi sie przespal z mlodym dzis on 3 godz , ja 2,5 , ale u mamy to lozko mnei dobija malo mi biodra z bolu nie odpadly , tak mnei bolaly, a to moja wina bo swojego rogala nie wzielam pod pupe :blink:

10 lata 9 miesiąc temu #852594 przez [email protected]
Domiś ja tą końcówkę ruchomą i szczuplejszą trzymam między nogami. Ta grubsza lepsza dla mnie pod głowę, bo mam wyżej i lepiej mi ze zgagą :)

A ja dziś mam kryzys oddechowy. Tchu nie mogę złapać. Mały gdzieś mnie uciska.

10 lata 9 miesiąc temu #852615 przez tolad662
agulka ja też mam łożysko II stopnia, na zeszłym USG w 29 tygodniu już miałam i ani jeden ani drugi lekarz nie powiedział żeby to było cos złego, tylko że przepływy i ilość płynu mam w normie. Może to jeszcze nie powód do paniki, w końcu został jeszcze ten ostateczny III stopień :) Bądz dobrej myśli.
A tu znalazłam pocieszające wpisy:
styl.fm/pytania/75036/jak-wyglada-dojrza...ska-w-skali-granumma

10 lata 9 miesiąc temu #852620 przez Ewelkaa
Agulka najwazniejsze, ze may rosnie, ladnie podgonil :) Musisz wierzyc, ze bedzie dobrze :kiss:

Ja nawet nie wiem ktorego stopnia mam lozysko :( ten moj gin jakis chyba do doopy jest!

10 lata 9 miesiąc temu #852657 przez [email protected]
Ja też mam łożysko II stopnia i lekarz mówił, że jest jak najbardziej wszystko ok. Tym bym się nie przejmowała akurat.
W weekend to taka cisza, że szok.

10 lata 9 miesiąc temu #852678 przez angela_216
Witam :)
jak sie weekend udał? spacerki były?
Mi niedziela minęła bardzo spokojnie i przyjemnie po prawie całym tyg siedzenia w domu wygrzałam sie na słoneczku :laugh:

Mam do wa pytanie, może już gdzieś była rozmowa na ten temat najwyzej z dubluje ;) czy wam tez doskwiera ból tej kości łonowej czy czegoś takiego? Mi od jakiegoś czasu zaczął :angry:
Buziale :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka