BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #851708 przez igamon
A z innej beczki dziewczyny, widzialyscie moze ostatnio jakas db komedię, bo cos czuje, ze by mi sie przydala:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #851724 przez tolad662
ooo komedie to i ja bym obejrzała, od czasu Kac Vegas nic mnie nie bawi jakies dupowate te filmy robią. Znośni jeszcze byli Millerowie także możesz sprawdzić :)

Właśnie na tym kołeczku każdy zauważyłam mi mierzy i wychodzi tyle co na suwaczku.
Termin mam na 15 kwietnia, wtorek i jak liczę od obecnego tygodnia to 40 tydzień KOŃCZY mi się we wtorek ale 22 kwietnia, w dniu terminu zaczyna mi się 40 tydzień.
Jak mam na suwaczku 34 i 3 dni to w rzeczywistości który mam? :D Ja to naprawdę rozkminiam i mam świadomość że to nie jest takie trudne ale cos mi w mózgu blokuje dojście do tej wiedzy chyba :D No głupota jakaś mi się zalęgla w głowie!

10 lata 9 miesiąc temu #851725 przez tolad662
A Gabi to co sie nie odzywa? Mam nadzieję, że pracujesz :P

10 lata 9 miesiąc temu #851728 przez igamon
Millerow widzialam. Lepiej mi powiedz date ost miesiaczki, to Ci powiem kiedy masz termin i ile tyg :)

10 lata 9 miesiąc temu #851732 przez tolad662
9 lipca

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #851734 przez Italia
Igamon, ale idealnie trafiłam, mam termin razem z Tobą więc teraz się nie pogubię :) Mi gin wylicza tak, że wychodzi dokładnie tak jak napisałaś, tłumaczyła mi to tak, że jak np. mam teraz 32 tydzień, to znaczy, że jest on skończony, a nie tak, że jak jest np. 32 tydz i 3 dzień to jest już 33.
Mi też w nocy jest gorąco, często budzę się spocona. W ogóle zauważyłam, że jest mi cieplej niż zawsze, wietrzę cały czas pomieszczenie, w którym siedzę, koleżance za to zimno :D
Salonka, nie stresuj się, wiem, że łatwo gadać, ale też miałam stresa związanego ze swędzeniem skóry i skończyło się dobrze. Mi przeszło po jakimś czasie, może u Ciebie to alergia skórna. Ja żeby sprawdzić czy nie mam cholestazy ciążowej, robiłam transaminaze i kwasy żółciowe.
Malec, ściskam i trzymam kciuki, żeby to jednak nie było to. Bądź dobrej myśli :kiss:
Megi, wszystkiego najlepszego jeśli dziś rzeczywiście Twoje święto :)
Dziewczyny, a czy któraś wie, co się dzieje z surenką i z domiś? Od kiedy wróciłam do świata żywych, chyba ich tu nie wiedziałam.

10 lata 9 miesiąc temu #851735 przez majeczka22
Szybko odpowiedź na przykładzie Tolad - suwaczek mówi że jest już skończonych pełnych 34 tygodni i obecnie 3 dni lecą już z 35 tygodnia :)

10 lata 9 miesiąc temu #851737 przez igamon
Czyli termin masz na 16.04 sroda, tak naprawdę:) kolko pokazalo dzien mniej.
5.03 skonczylas 34 tyg, dzis masz 34+2

wg kolka mialabys 34+3 dzisiaj

10 lata 9 miesiąc temu #851739 przez igamon
Italia, z tego co widze suwaczek liczy jak kolko z jednodniowym przesunieciem, bo wg suwaczka i kolka dzis konczymy 33 tyg a de facto dopiero jutro:)

Maz tez mnie ciagle przykrywa w nocy, a ja z nim walcze, bo sie gotuje. Db, ze to nie lato :)

10 lata 9 miesiąc temu #851740 przez tolad662
Noo kumam :D aczkolwiek majeczka łopatologicznie na fejsie mi to wytłumaczyła przed chwilą :D Dzięki dziewczyny, skończyłam 34 tygodnie i leci mi 35, suwaczek mowi to samo jak tak :P

10 lata 9 miesiąc temu #851747 przez majeczka22
a moze kółko ma dzień opóżnienia przez luty co ma 28 lub 29 dni

10 lata 9 miesiąc temu #851754 przez tolad662
taaa ten nieszczęsny luty ;/ zasiłek chorobowy też mniejszy przez tą magiczną liczbe dni w lutym. Nie lubie lutego od dziś! ;)

Wiecie co, nie mogę nigdzie znaleźć płynu/żelu pod prysznic Bialego jelenia ;/ a chcialam do szpitala wziąść. Wszędzie tylko mydła.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #851758 przez Atenka85
Witam,
Kolejnego dnia, ja już po badaniach, teraz tylko czekanie na wyniki.

Co do swędzącej skóry, ja miałam wysypkę na brzuchu na początku lutego, poszłam do dermatologa z tym. Okazało się, że to osutka dostałam kortykosteroid do smarowania na kilka dni, a potem kazała nawilżać skórę Cetaphil-em MD. I narazie mam spokój.

Megi wszystkiego najlepszego z okazji Twojego święta.

Co do koloru wózka to z punktu widzenia praktycznego to mój mąż ma troche racji. Tylko jakoś nie mogę przełknąć niebiesko-szarego wóżka dla dziewczynki.

10 lata 9 miesiąc temu #851767 przez mamutek
Hej kojarzenie stronę www.dziecisawazne.pl ?
Bardzo polecam, znajdziecie tam artykuły o porodzie, żywieniu, chustach, ekoporady...
Teraz jest fajny artykuł o tym co widzi noworodek i niemowlak.

10 lata 9 miesiąc temu #851773 przez Zuza_204
Tolad w biedronce teraz jest biały jeleń 2 żele pod prysznic i mydło za 9,99 zł :) też muszę kupić do szpitala

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka