BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #851555 przez Asia K
Margolec - gdzies ty sie podziewała ???
Dawaj do majeczki cynka jak sie nazywasz i cie doda do grupy :)

Edit: Megi - jeszcze raz tutaj : Wszystkiego naj naj najlepszego , dużo zdrowia dla ciebie i chłopaków buziaki :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #851582 przez Aga77
uff nadrobiłam od wczoraj popołudnia mnie nie było a tu naprodukowane :ohmy:

Dziewczynki śliczne macie brzuszki każdy ma swój urok :-) chciałam Wam wrzucić i mój ale laptop mi się nie chce włączyć jak mi się uda go uruchomić to wrzucę :unsure:

kurcze zapomniałam co miałam napisać :-(
ale coś chyba o tym że za Wszystkie mocno trzymam kciuki i że będzie dobrze musi być :) także głowa do góry i się nie zamartwiamy :)

10 lata 9 miesiąc temu #851585 przez Margolec
Asia K oj jestem jestem...żyję, choć co to za życie ;-p Żartuję oczywiście...dużo się dziej,e Stasiek znowu chory, remont w łazience, studia, dom i już nie mam czasu na nic innego. U mnie wszytsko dobrze, po wizycie nic się nie zmieniło jakoś szczególnie. Nic się nie przygotowuje do porodu więc jak widać nadal za mało intensywny tryb życia mam. Już nie wiem jak mam włączyć jeszcze większe obroty.

Pozdrawiam, trzymajcie się Brzuchatki

10 lata 9 miesiąc temu #851586 przez Ewelkaa
Margolec ja nie kupuję poduszki póki co. Z młodym mi jej nie brakowało, ale wiem, że są takie rogaliki u nas w szpitalu i jak mi się spodoba taki sposób karmienia, to wtedy pokażę Małżowi o co mi chodzi i kupi :)

Asia K a Megi to dziś? Bo wg mnie to 3 lipca :)

Aga77 jasne, że będzie dobrze :) Musi być.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 9 miesiąc temu #851589 przez Asia K
Margolec na tym etapie to moze lepiej ze nic sie nie dzieje ;)
Dla synusia duzo zdówka :D

Ewelka - mi wyświetla że Megi dzisiaj ma urodzinki wiec ja czekam na ciacho :D

10 lata 9 miesiąc temu #851594 przez Ewelkaa
Asia w takim razie zawierzę Ci :)

Megg kochana:

Zdrówka dla Ciebie i Twoich Synusiów :kiss:
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #851638 przez angela_216
Czesc dziewczyny:)
To i ja sie przyłączam do zyczen dla Megi... Oj zjadlabym jakies pyszne ciasto:)
A ja nadal w lozku ale juz widac efekty tylko nadal ten kaszel:( brzuch juz mnie caly boli wszystkie miesnie i nie wiem co tam jeszcze moze byc:/

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #851675 przez mila
hejka :laugh:

Salonka jesteśmy z Toba trzymamy kciuki na pewno będzie wszystko dobrze bo jak inaczej

wszystkiego najlepszego Megi
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #851677 przez mila
a mi jest wiecznie gorąco w domu na dworze i w ogóle cały czas chodze z krótkim rękawem,a już jak sprzątam to jest makabra :) :)
ale jeszcze troszeczkę i wrócimy do normalności tak mysle :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu #851683 przez tolad662
Zostaje przy suwaczkowym terminie, dziś kolejna położna wyliczając samemu tydzień powiedziała że jestem w 34 więc coś w tym jest. Lekarze też liczą tak samo więc nie wiem jak to u Was gin wyliczaja.
No i po KTG, wszystkie maluszki były dziś ospałe jak to powiedziala położna :) dodatkowo doszłam do wniosku że jak Zelazna mnie nie chce to już nikomu dupy nie zawracam, zaraz by wyszło że KTG tu, diabetolog tam, a gin jeszcze gdzie indziej :D

monis ja się gotuje w nocy, praktycznie w ogóle się nie przykrywam co NieMęża cieszy bo ma calą kołdrę dla siebie :P a mi jest duszno jak cholera, okno rozszczelnione. Zmarźlakiem nigdy nie byłam ale bez przesady :)
salonka waspółczuje i trzymam kciuki żeby wszystko było jednak ok. Żal się ile wlezie!!!
malec współczuje, moja też ostatnio podupadła strasznie na zdrowiu, operacja za operacją a ja zła że nie moge z nią być. Biedne mamuśki, tyle nam dały więc musimy trzymać za nie kciuki :)
Skoro Megi na ur to i odemnie STO LAT!!! :)

10 lata 9 miesiąc temu #851692 przez Zuza_204
Salonka będzie dobrze trzymam kciuki
monis mnie też jest ciągle gorąco staram się tylko pilnować żeby mieć plecy zakryte
malec za Twoją mamusię też trzymam kciuki i wierzę , że będzie dobrze
angela ja jestem na antybiotyku a kaszel i tak mam :( także rozumiem trzymaj się
I jeszcze sto lat dla Megi
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #851695 przez igamon
Ewelka, termin porodu obliczamy dodajac do daty ostatniej miesiaczki 7 dni, odejmujac 3 miesiacei dodajac rok. Jesli termin porodu wypada tak jak mi 26.04, tzn ze tego dnia koncze 40tc. Zatem termin, o co ktoras pytala przypada w dniu zakończenia 40 tygodnia a nie dzien pozniej.
Jak obliczyc pelne tygodnie ciazy? Najprosciej juz teraz na koncowce- jesli moj termin wypada 26.04 a to jest sobota, to do kazdej soboty mamy niepelny tydzien, np dzis jest piatek, wiec mam 32tc+6dni, ale jutro bede miala 33tc+0, pelne skonczone 33tc.
jezeli suwaczek mowi nam ze jestesmy w 34 tygodniu, tzn ze mamy od 33+1 do 33+6dni, bo ten 34 tydzien trwa kilka dni.
nie wiem czy to rozjasnilo Wam metode liczenia...

poza tym jest jeszcze roznica miedzy tym terminem obliczanym wg wzoru, ktory podalam na poczatku, a tzw kolkiem, ktorym posluguje sie wiekszosc lekarzy i poloznych, bo na tych kolkach jest przeklamanie 1-2 dni.

10 lata 9 miesiąc temu #851698 przez igamon
Sto lat Megi

10 lata 9 miesiąc temu #851703 przez Salonka
Megiwszystkiego najlepszego

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, dziś się obudziłam i cały czas myśli krążą wkoło.. czy swędzi czy nie, czy sobie wymyślam i tak cały czas.. Mały aktywny od rana, ruchy czuję dobrze. Na razie nie kombinuje siedzę w domu i nic nie robię. W razie czego dzwonię po rodziców i pojadę do szpitala, ale mam nadzieję że nie będzie takiej potrzeby.
Jeszcze na dodatek nie dość że mam hemoroidy to na wejściu do pochwy zrobił mi się żylak i pobolewa... NORMALNIE WRAK CZŁOWIEKA :(

Ja też nie wiem jak oni to tam wyliczają z tymi tyg bo gdzie idę to podaję tą samą datę ostatniej miesiączki a każdy mówi co innego. Wczoraj położna wpisała mi w kartę 34tydz 2 dz.

I jeszcze co do wielkości dziecka, tydz na wizycie na usg wyszło w 33 tyg 2335g a wczoraj czyli niby 34tydz 2 dz 2295g. Czyli nie dość że nie urósł, to zmalał??? He??? :unsure:

10 lata 9 miesiąc temu #851706 przez igamon
Salonka ja mam je od kilku tyg, pomoglo cyclo3Forte, troche zmalaly i nie bolą. Bez recepty.

Kilka mm nie zlapia w usg i potem takie kwiatki wychodza, nic sie nie martw, z pewnoscia sie nie skurczyl:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka