- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Wg mnie jesteś w 35 tygodniu, ale szczerze mówiąc już zgłupiałam, w każdym razie tak liczy mój gin i wpisuje do karty ciąży. Wizytę mam w poniedziałek i będę miała wtedy 36+3 i on mi wpisze w karcie 37 tydzień.
mila ja nie narzekam na przegrzanie, jest i w sam raz, zawsze byłam zmarźlakiem, więc teraz się cieszę, że w końcu jest mi ciepło
igamon ja polecam www.filmweb.pl/film/Last+Vegas-2013-538720
i oczywiście wszystkie części Kac Vegas jeżeli nie widziałaś, jestem wielką fanką
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny, a Biały Jeleń to do podmywania? Bo już zgłupiałam, coś jeszcze o Tantum Rosa słyszałam.
- angela_216
- Wylogowany
- gaworzenie
Salonka już nie dużo nam zostało…damy rade wszystkie;-) Trzymaj się będzie dobrze, spróbuj się nie stresować, może to jednak nic poważnego.
Tolad chyba wszystkim głupota zalęgła się w głowie. Ja się czasami nawet nie umiem wysłowić;-(
Któraś z Was pisała o chustach elastycznych, ja osobiście nie kupię i nie polecam. Testowałam co prawda na lalce ale na warsztatach mają takie ciężkie lalki wagowo i rozmiarowo przypominające dzieci i właśnie w związku z tym, że są elastyczne rozciągają się, ciężko ja dobrze naciągnąć. A szczególnie przy główce ona musi być dobrze naciągnięta, żeby maleństwu główka nie poleciała. Ale to tylko moje zdanie.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Rano zaczęłam Wam odpisywać, jak zwykle każdej po kolei odpisywałam, ale moja przeglądarka stwierdziła, że nie ma bata, nie będzie działać i skasowała mi wszystko! Obraziłam się na kilka godzin i o to jestem na nowo. Nie będę pisać jeszcze raz, bo nie mam już czasu, ale generalnie pisałam o tym, że:
- składam zyczenia solenizantce, która chyba poszła w tany z tej okazji skoro się nie odzywa
- trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki, którym coś dolega - będzie dobrze, jeszcze troszkę i będzie po wszystkim, a w zamian aktualnych pojawią się całkiem nowe dolegliwości
Ja od rana dziś prasowałam i znowu prałam kolejną partię ciuszków. Już się cieszyłam, że jest ich coraz mniej, ale wpadła moja mama z kolejną siatą!!! Zwariować można.
I nie wiem czy to przez hormony czy przez co, ale przywiozła mi w prezencie od babci śpiworek dla małego i normalnie zachciało mi się wyć, bo w ogóle mi się nie podoba Powiedziałam to mamie, widziałam że jest jej trochę przykro przez co jeszcze bardziej zachciało mi się płakać Ale na prawdę nie chcę być niewdzięczna tylko nie chcę też dziecka ubierać w byle co, chcę żeby chociaż trochę mi się to podobało! Eh...
Idę dziś na kontrolę po tej nocnej akcji z dusznością, zobaczę jak wyszła morfo.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- monis90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja juz po zakupach dla mojego Titulka
ogólnie zadowolona jestem bardzo, ale nie mieli tych wózkow jedo wiec nie mialam okazji pojeździć ... raz nim jechałam po sklepie we wrocku ale nie pamietam dokladnie jak on chodzil. a nie chce w ciemno kupic i byc niezadowolona pozniej.
kupilam za to przewijak na łózeczko,(wczoraj przewijałam kolezanki coreczke na łózku i myslalam ze mi kregosłup sie złamie, wiec był to dziś pierwszy zakup...) klin pod główke, dokupiłam pieluchy i własnie białego jelenia z korą dębu do higieny intymnej, ale tez oprocz tego kupilam zwyczajne szare mydło najzwyklejsze bo słyszałam ze czasami nawet te plyny do hig int mogą podrażniać i najlepsze niby szare mydlo. wiec zobaczymy jak to bedzie w praktyce, ale najbardziej sie ciesze bo mama mi kupila laktator z aventa to teraz bede mogla spokojnie isc do szkoly i dla malutkiego mleczko odciągnąc na weekendy.
ile takie mleko moze byc w lodowce orientujecie sie? czy od razu trzeba mrozic. załóżmy ze mam w sobote i niedziele zajęcia cały dzien to juz chyba od poniedziałku bym musiała sciągać mleko na ten weekend, czy sie myle?
zaraz mąż wraca z pracy i bedziemy obiadek zajadać, carbonara z brokułem mniami juz mi ślinka cieknie.
buziaki, do potem
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
A dziecko po urodzeniu słabo widzi, więc kolor go nie przestraszy, a jak już będzie widział lepiej, to pozna całe otoczenie i myślę, że żywe kolory pościeli nie będą mu straszne
angela_216 mam to samo rozmawiam z kimś i brakuje mi słów i zaczynam się stresować tym i wtedy już nie wiem w ogóle co powiedzieć
GabiSBB z tym prasowaniem to jakaś masakra niewiadomo skąd tyle tego, ja 2 tyg temu byłam na bieżąco, a teraz znowu cały kosz czeka a muszę to zrobić na dniach, żeby mój synuś nie chodził w wymiętolonych koszulkach do szkoły
Ja na razie nie dostałam jeszcze nic dla małej więc nie mam tego problemu, moja mam kupiła kilka rzeczy w lidlu jak był ten tydz. dla dzieci i tam wszystko było ładne, więc jest ok.
megi super, że jesteś pozamykana Jeszcze niech sobie mały trochę posiedzi
monis90 mleko w lodówce (ale nie na drzwiach) może być 48godz., a w zamrażalniku 3 miesiące.
Ja się dzisiaj nalatałam po mieście. Kupiłam wszystkie brakujące drobiazgi i melduję wszem i wobec, że torba spakowana :)Mam takie bóle brzucha, że obawiam się, że Zosia pojawi się na świecie lada dzień Mam nadzieję, że się mylę, niech jeszcze tydzień posiedzi
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
Biały jeleń ma całą serie od mydła w płynie, w kostce, po szampon do włosów, płyn do płukania a nawet dzisiaj zauważyłam żel do mycia naczyń
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Żeby wszystkiego mało było to tak mnie "gęba" boli że ryczeć mi się chce. Wczoraj zaczął mnie szczypać język a dziś jak spojrzę w lusterko to cały w krostkach czerwonych jest.. boli, piecze, szczypie... cokolwiek jem, cokolwiek pije.. nawet jak śpię to boli
Nie wiem skąd takie cholerstwo.. Czy to związane z ciążą czy coś się jeszcze przyplątało, ale przecież nie pojadę na położnictwo z językiem...
Mam nadzieję że jakoś wytrwam do poniedziałku i pójdę do internisty chyba że tak mnie złapie że jutro na ip pojadę.
Fajnie czytać że u Was wszystko ok. Mam nadzieję że i u mnie zła passa niedługo się skończy.
Tymczasem siedzę i oglądam bajki z synkiem, grzebie w google, przeglądam fb i się nudzę Postanowiłam dziś odpoczywać ale ja na dłuższą metę chyba tak nie potrafię..
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Megi też mam kolejną wizytę u gina 28 marca No chyba, że dziesiejsza morfo wyjdzie nie tak, wtedy sobie przyspieszę.
Muszę Wam również polecić do higieny intymnej płyn z Ziaji Mamma Mia dla kobiet w ciąży i po porodzie. Od kiedy go używam przestało mnie tak upierdliwie swędzieć i grzybek nie wrócił! Dla mnie jest idealny, więc jeśli macie okazję spróbować to polecam Wam gorąco!
Co do przechowywania mleka to w zamrażarce może stać nawet kilka miesięcy, ale należy pamiętac, zeby na każdym pojemniczku napisać datę zapakowania. Aha!I ciekawostka - nie trzeba kupowac żadnych specjalnych pojemniczków, wystarczą...słoiczki, które zwykle kupujemy na mocz! Mają wystarczającą pojemność i są sterylne! A przede wszystkim tanie
Ja kupiłam własnie ten płyn do mycia butelek i smoczków Biały Jeleń. I dzięki za cynki o promocji w Biedronce bo właśnie tam się wybieram a muszę dokupić jeszcze mydełko
I jestem prawie przekonana, że mój synek dziś w nocy się obrócił! Czułam mega silne podwójne kopanie pod biustem, jakby dwie nóżki, do tej pory wyraźnie czułam tam coś okrągłego czyli główkę. W ogóle mały jest dziś bardzo spokojny,podejrzewam że oswaja się z nową pozycją No i po raz pierwszy dziś w nocy poczułam mega silne parcie na pęcherz! Do tej pory przesypiałam całą noc bez konieczności sikania, a dziś po tym ataku kopniaków poczułam takie parcie, ze myślalam że nie dolecę!
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Ewelka ja juz kumam ale moja gin wpisała by mi w karte 34, a nie 35. To samo ta położna dzis i tego nie ogarniam.
Biały jelen jest do wszystkiego, maja mydła,płyny do higieny intymnej, żele do mycia,płyny do płukania, mydla w płynie tylko nie wszedzie mozna wszystko kupić jak widac.
Ewelka a co z tym Twoim KTG? Byś wiedziała chociaż czy skurcze masz.
Z prasowaniem zgodze sie, ja dzis 3 godziny posciel i te wszystkie ochraniacze na łóżeczko itp prasowałam, na mokro oczywiscie bo pogniecione jak cholera. Ehh...
Salonka minie na bank, też miała okres samych złych przypadków ale już po U Ciebie bedzie tak samo
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- monis90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
igamon - dzieki za linka, juz sobie skopiowałam do worda, zeby miec na pulpicie
gabi - w sumie nie pomyslalam o tych pojemniczkach na mocz, co jest dobrym, tanim rozwiązaniem. trzeba jedynie kupic te przeznaczone na posiew bo tylko te są sterylne. te zwykłe na ogólne badanie moczu nie są.