- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Ja po wizycie , wyniki super tzn. nadal mala anemia ale w normie, cukierbidealny Pan dr kazal sie nie stresowac i czekac spokojnie na wlasciwa akcje bo smial sie ze skoro przy ataku dusznosci tak z mezem spanikowalismy to przy akcji porodowej maz ucieknie a aja zejde na zawal
No i odwiodlam mezula od pomyslu malowania przedpokoju ufff Spokojnej nocki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agulka, tak czulam ze w domu nadrobicie:) super bardzo się cieszę i trzymam kciuki!
Aga super te literki, piękne.
Tolad ja wyszlam na 4 dobe, mąż donosil jak czwgos zabraklo.
A odnosnie wagi noworodkow, wierzcie lub nie ale oprócz genetyki wplyw na wage maja witaminy. Kiedys mamy ich nie braly bo ich nie bylo i dzieci byly mniejsze. A teraz troche sa sztucznie tuczone. To raczej obserwacja personelu med niz wynik baan naukowych, ale lekarze tez to coraz częściej mowia i odradzaja branie gotowych suplementów, a jedynie jod, dha ewent zelazo. No ikw foliowy przed ciaza i w 1 trym. Takze jak dzieci beda mniejsze to nic sie nie stanie:)
w pierwszej ciazy brałam witaminy i maly mial 3360gram, teraz nie biore a Adas rosnie na wiekszego chlopaka. wiec nie ma reguły. ale pewnosc bedzie po porodzie dopiero.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Mam nadzieję, że każda dostanie kwiatka, a ja śle każdej buziaki
NieMąż powędrował do pracy odrobić chociaż kilka dni z wolnego jakie miał w lutym, mam nadzieję że wracając odwiedzi panią z tulipankami Jak nie bedę bardzo zawiedziona, już to czuje.
Już się nie mogę doczekać rozwiązania, z dnia na dzień ciesze się coraz bardziej nawet jakieś obawy o to że nie poradze sobie z opieką nad nim zmalały. No poza tymi z laktacją
Miłego dnia Wam życzę, ja dziś chyba zrobie sobie dzień spa włącznie z farbowaniem włosów.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale sie ciesze mówię wam!!!
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
boszzz ja na tym lozku spac nie moge biodra mi odpadaja tak mnei bola... zaluje ze rogala nie wzielam , no ale mysle inne lozko moze nie bedzie bolec a jest gorzej heh.. jeszcze dzisiejsza noc i u nas bede spac z moim kochanym rogalem
apropo wagi dzidziusiow... kazdy dzidzius jest inny moj bedzie wiekszy od Tymka, ale ja bym mniejszego wolala
Agulka super wiesci , co w domu to w domu... nadrobicie z nawiazka
Aga literki wypasne
ja 28 marca bede gadac o cesarce. bo nie wiem czy dam rade mlodego urodzic jak bedzie duzy , a nie chce powtorki z porodem ... trudno polezymy dluzej..
Tweety super wiesciii
a apropo licenia tygodni przez ginka moj dal mlodemu juz 34 tydzien wczoraj bo mowi 2 dni mu zostalo to niech swietuje hehe aa i moj ginek ma dzisisaj urodziny smialismy z tego ze chlopak i prezent mamie zrobil
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Teraz czekam na środę, jeśli mój gin nie zabierze nas do szpitala to zacznę w końcu pokoik dla Adama. Narazie się boję, zupełnie nie wiem czemu.
Miłej soboty dziewczynki i wszystkiego najlepszego z okazji dla kobiet ;D ;D ;D
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Mam szybkie pytanie: jesli przechodzilam juz ospe w dziecinstwoe to czy zagraza mi cos teraz jesli bede miala kojtakt z chorym na ospe? Czy malemu w brzuszku cos zagraza jesli spotkam sie z dzieckiem z ospa? Z gory dzieki za odpowiedz!
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
agulka901 bardzo się cieszę , że Adaś rośnie a będzie jeszcze lepiej
tweety gratuluję i cieszę się razem z Tobą
Tolad ja już pierwsze kwiatki mam od mojego tatusia mąż pewnie będzie wieczorem i też coś będzie. Uwielbiam kwiaty nic mnie tak nie cieszy jak one
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Tweety super wieści. A te mieszkanie to w jakiej dzielnicy?
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W odp na pytanie, apap to po prostu paracetamol, ktory nie raz na bol zeba nie pomoze. W zadnym szpitalu nie spotkalam sie z jego podawaniem w trakcie porodu, ale z Ketonalem, Dolcontralem jak najbardziej. W W.Brytanii jednak od paracetamolu zaczynaja podawanie lekow przeciwbólowych, czasem 2 tabl za jednym razem. Sama nie wiem czy pomoze, ale z pewnoscia nie zaszkodzi, wszystko zalezy od progu bolowego, od tego jak czesto na codzień stosuje sie takie leki, tak mysle.
a co do ospy to drugi raz sie jej nie zlapie, ale moze sie rozwinac półpasiec. Mozna dla pewnosci zrobic poziom przeciwcial.
Tweety w takim razie my cieszymy sie razem z Toba
A ja ten szczególny dzien zaczelam dosyc kiepsko, obudzil mnie niezbyt przyjemny sen. Snila mi sie najblizsza kontrola u gina i sie okazalo ze mam juz 7-8cm rozwarcia w 34 tc, bez skurczy, no i musialam sie polozyc do szpitala! Fataliza.
Ale za to Ellen Degeneres pracowala w gabinecie mojej gin:) normalnie kosmos co ja mam za sny...
wszystkiego najlepszego wszystkim nam
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
co do ospy moja siostrzenica była chora pare miesięcy ja już byłam w ciązy i nic mnie nie złapało(bo już przechodziłam)ale tez słyszałam ze półaśca można złapać jak przebyło się ospe
a co do kwiatów dostałam z rana od męza i teścia a dla was tez mam a co!!
najlepszego kobiety
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Aga77 literki po prostu cudne Siostra mogłaby tym na życie zarabiać
monis90 mi apap nawet na ból głowy nie pomaga, więc nie liczyłabym za bardzo na niego przy porodzie...
GabiSBB super wieści. I słuchaj dr, nie stresuj się i spokojnie czekaj
Ja bym nie ryzykowała spotkania z ospą...
tweety cieszę się razem z Tobą Na pewno będzie Ci łatwiej i przyjemniej z mężem na co dzień
igamon ach te sny ciążowe, ja już mam dość.
Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta
Mój Małż pomył okna
- pomelo
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tolad białego jelenia zawsze kupuję w rossmanie, bo faktycznie nie wszędzie jest.
Atenka Jeśli chodzi o kolor wózka to my postawiliśmy na czerwony, po pierwsze mocno widoczny na drodze, po drugie wydaje mi się, że i dla chłopaka i dla dziewczynki się nadaje, nie chciałam niebieskiego bo jeśli trafi się następnym razem dziewczyna to jakoś mi nie pasuje. Niebieski i różowy są kolorami ukierunkowanymi na płeć - reszta kolorów jest bardziej uniwersalana. Takie jest przynajmniej moje zdanie, każdy ma inny gust Ponoć w Poznaniu kolory są na odwrót - niebieski dla dziewczynki a różowy dla chłopca. Nie wiem czy to prawda, tak słyszałam, jednakże w erze gender to trochę ryzykowne ubierać chłopaka w cukierkowy róż Przyznam, że dostałam od szwagierki różowe śpiochy dla syna mego i leżą z boku, nie odważyłam się oderwać metki i uprać - jakoś boję się, że syn się kiedyś na mnie obrazi, że go ubrałam w lila róż
Gabi co do tych pojemników na mocz to ja bym nie ryzykowała. Każdy pojemnik w którym możesz przetrzymywać jedzenie ma specjalne oznaczenie na dnie, nie każdy się do tego nadaje nawet jeśli jest sterylny. Może być wyprodukowany z takiego rodzaju plastiku który wejdzie w jakiś proces chemiczny i pokarm będzie "skażony". Mam taki pojemnik na mocz akurat pod ręką i jest na nim wyraźnie napisane "pojemnik na mocz" a nie pojemnik na cokolwiek innego, to lepiej mleka tam nie trzymać. Moje zdanie - przestroga.
Agulka fajnie, że już jesteście w domku. Nie każdy maluch musi być duży, mój też jest z tych mniejszych. Gin mówi,że na jej oko to 3kg będzie miał wagi urodzeniowej. Tym lepiej dla nas, łatwiej się przecisną
Aga77 genialne te literki z czego są zrobione?
To ja na koniec się jeszcze pochwalę moim dzisiejszym półmózgiem Ukochany zabrał mnie na obiad do greka z okzaji dnia kobiet - mamy dwudniowe święto bo wczoraj miał imieniny i zawsze imprezujemy dwa dni pod rząd. Wracając do tematu, zostawiałam w knajpie torebkę. Ogarnęłam się, że jej nie mam godzinę po wyjściu jak chciałam coś na telefonie sprawdzić
A wczoraj byliśmy w kinie na 300, mój ostatni seans kinowy przed porodem :/ Masakra. Dobrze, że niedaleko były 3 miejsca wolne, musiałam się przesiąść bo na jednym nie wyrabiałam. Pozycji znaleźć nie mogłam a pan obok mnie był strasznie niezadowolony, że tak się wiercę i sapię Rozwaliłam się na 3 miejscach na raz, zdjęłam buty i dopiero mogłam skoncentrować się na filmie... Ech, a myślałam, że uda mi się jeszcze teatr zaliczyć przed porodem, bo jak maluszek się pojawi to nie wiem kiedy uda nam się wyrwać do kina cze teatru ?
Buziaki dla Was i miłej soboty!
ps: Czy w ogóle przenosicie się w całości na fb czy dalej zostajemy na forum, bo się trochę pogubiłam :/
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Spakowałam torbę, a przynajmniej jej część. Ile z tym roboty, nie to co pakowanie na wyjazd. Zanim wszystko naszykowałam i rozplanowałam trochę mi zeszło. Później stwierdziłam, że podkladów na łóżko nie biore bo to szpital powinien zapewnic więc dawaj wyjmuj je z samego dna Drobnych rzeczy nie mam jak pasta do zębów, szczotke do włosów tez spakować muszę na ostatnią chwilę. Nie lubie takiego systemu jak połowę mogę wrzucić do torby, a połowe nie. Młodego bodziaków i pajaców jeszcze nie wybrałam bo nie wiem jakie aaaa! To samo ze swoją bielizną ;/ no i nie wiem czy na 100% cesarka czy sn więc tu też kilka rzeczy wpada lub wypada. Za dużo z tym roboty a jeszcze muszę spakowac torbę, którą przywiozą nam na wyjście.