BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #852064 przez GabiSBB
Agulka wspanialebwiesci! Twoj chlopczyk po prostu jest drobinka i nie oznacza to ze cos jest nie tak! Rosnie sobie swoik tempem i jestem przekonana ze jesli tylko lekarze dapdza u czas to dotrwacie do konca i urodzisz normalnie swojego syneczka :)
Ja po wizycie , wyniki super tzn. nadal mala anemia ale w normie, cukierbidealny :) Pan dr kazal sie nie stresowac i czekac spokojnie na wlasciwa akcje bo smial sie ze skoro przy ataku dusznosci tak z mezem spanikowalismy to przy akcji porodowej maz ucieknie a aja zejde na zawal ;)
No i odwiodlam mezula od pomyslu malowania przedpokoju :) ufff :) Spokojnej nocki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #852105 przez Asia K
witam sie z rana :)

Przeczytalam , ale nie wiem co mialam komu odpisac ;)

Tolad - ja wyszlam po 4 dobach

10 lata 9 miesiąc temu #852106 przez tweety
igamon napisał:

Agulka, tak czulam ze w domu nadrobicie:) super bardzo się cieszę i trzymam kciuki!

Aga super te literki, piękne.

Tolad ja wyszlam na 4 dobe, mąż donosil jak czwgos zabraklo.

A odnosnie wagi noworodkow, wierzcie lub nie ale oprócz genetyki wplyw na wage maja witaminy. Kiedys mamy ich nie braly bo ich nie bylo i dzieci byly mniejsze. A teraz troche sa sztucznie tuczone. To raczej obserwacja personelu med niz wynik baan naukowych, ale lekarze tez to coraz częściej mowia i odradzaja branie gotowych suplementów, a jedynie jod, dha ewent zelazo. No ikw foliowy przed ciaza i w 1 trym. Takze jak dzieci beda mniejsze to nic sie nie stanie:)

w pierwszej ciazy brałam witaminy i maly mial 3360gram, teraz nie biore a Adas rosnie na wiekszego chlopaka. wiec nie ma reguły. ale pewnosc bedzie po porodzie dopiero.

10 lata 9 miesiąc temu #852108 przez tolad662
Witam Drogie Panie w dniu Naszego święta!!! :kiss: :kiss:
Mam nadzieję, że każda dostanie kwiatka, a ja śle każdej buziaki :)

NieMąż powędrował do pracy odrobić chociaż kilka dni z wolnego jakie miał w lutym, mam nadzieję że wracając odwiedzi panią z tulipankami :) Jak nie bedę bardzo zawiedziona, już to czuje.
Już się nie mogę doczekać rozwiązania, z dnia na dzień ciesze się coraz bardziej :D nawet jakieś obawy o to że nie poradze sobie z opieką nad nim zmalały. No poza tymi z laktacją :P

Miłego dnia Wam życzę, ja dziś chyba zrobie sobie dzień spa :blink: włącznie z farbowaniem włosów.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #852109 przez tweety
ah kochane, jakie ja mam dobre wieści. moj M zmienia prace. od 24 marca bedzie robil w Otwocku a potem od czerwca w Łodzi, a to znaczy że bedzie z nami na co dzien a nie tylko w weekendy. warunki finansowe lepsze wiec tylko sie cieszyc. moze macie kogos kto potrzebuje wynajac mieszkanie w wawie? polecam sie.

ale sie ciesze mówię wam!!! :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #852118 przez megi23
czesc laski wszystkiego najlepszego z okazji naszego swieta , szczesliwego rozwiazania i zdrowych maluchow :kiss:

boszzz ja na tym lozku spac nie moge biodra mi odpadaja :( tak mnei bola... zaluje ze rogala nie wzielam , no ale mysle inne lozko moze nie bedzie bolec a jest gorzej heh.. jeszcze dzisiejsza noc i u nas bede spac z moim kochanym rogalem :silly:

apropo wagi dzidziusiow... kazdy dzidzius jest inny moj bedzie wiekszy od Tymka, ale ja bym mniejszego wolala :silly:

Agulka super wiesci , co w domu to w domu... nadrobicie z nawiazka :)

Aga literki wypasne :)

ja 28 marca bede gadac o cesarce. bo nie wiem czy dam rade mlodego urodzic jak bedzie duzy , a nie chce powtorki z porodem ... trudno polezymy dluzej..

Tweety super wiesciii :laugh:

a apropo licenia tygodni przez ginka moj dal mlodemu juz 34 tydzien wczoraj bo mowi 2 dni mu zostalo to niech swietuje hehe :silly: aa i moj ginek ma dzisisaj urodziny smialismy z tego ze chlopak i prezent mamie zrobil :blink:

10 lata 9 miesiąc temu #852126 przez agulka901
Teraz pozostało nam być dobrej myśli ;D A coś w tych witaminach musi być bo w szpitalu ich nie brałam i jadłam to co było i mały nie tył, ostatnie pare dni dostałam witaminy ale dieta taka sobie o tylko 40g do przodu. A teraz w domu biore witaminy i jem to co lubię i już 100g do przodu :)

Teraz czekam na środę, jeśli mój gin nie zabierze nas do szpitala to zacznę w końcu pokoik dla Adama. Narazie się boję, zupełnie nie wiem czemu.

Miłej soboty dziewczynki i wszystkiego najlepszego z okazji dla kobiet ;D ;D ;D

10 lata 9 miesiąc temu #852128 przez GabiSBB
Hej kobietki! Najlepszego z okazji naszego swieta :) Dostalyscie juz sniadanie do lozka ? ;)
Mam szybkie pytanie: jesli przechodzilam juz ospe w dziecinstwoe to czy zagraza mi cos teraz jesli bede miala kojtakt z chorym na ospe? Czy malemu w brzuszku cos zagraza jesli spotkam sie z dzieckiem z ospa? Z gory dzieki za odpowiedz!

10 lata 9 miesiąc temu #852173 przez Zuza_204
Witajcie kobietki w dniu naszego święta :) Wszystkim życzę zdrowych pociech i łatwych porodów :)
agulka901 bardzo się cieszę , że Adaś rośnie :) a będzie jeszcze lepiej
tweety gratuluję i cieszę się razem z Tobą
Tolad ja już pierwsze kwiatki mam od mojego tatusia :) mąż pewnie będzie wieczorem i też coś będzie. Uwielbiam kwiaty nic mnie tak nie cieszy jak one :)

10 lata 9 miesiąc temu #852179 przez tolad662
Gabi niby zawsze się mówiło, że jak juz przejdziesz raz ospę to nie podlapiesz później. Za małolata zawsze tak słyszalam ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Tweety super wieści. A te mieszkanie to w jakiej dzielnicy?

10 lata 9 miesiąc temu #852183 przez igamon
Dzień dobry wszystkim :)

W odp na pytanie, apap to po prostu paracetamol, ktory nie raz na bol zeba nie pomoze. W zadnym szpitalu nie spotkalam sie z jego podawaniem w trakcie porodu, ale z Ketonalem, Dolcontralem jak najbardziej. W W.Brytanii jednak od paracetamolu zaczynaja podawanie lekow przeciwbólowych, czasem 2 tabl za jednym razem. Sama nie wiem czy pomoze, ale z pewnoscia nie zaszkodzi, wszystko zalezy od progu bolowego, od tego jak czesto na codzień stosuje sie takie leki, tak mysle.

a co do ospy to drugi raz sie jej nie zlapie, ale moze sie rozwinac półpasiec. Mozna dla pewnosci zrobic poziom przeciwcial.

Tweety w takim razie my cieszymy sie razem z Toba :laugh:

A ja ten szczególny dzien zaczelam dosyc kiepsko, obudzil mnie niezbyt przyjemny sen. Snila mi sie najblizsza kontrola u gina i sie okazalo ze mam juz 7-8cm rozwarcia w 34 tc, bez skurczy, no i musialam sie polozyc do szpitala! Fataliza.
Ale za to Ellen Degeneres pracowala w gabinecie mojej gin:) normalnie kosmos co ja mam za sny...

wszystkiego najlepszego wszystkim nam :) :laugh: :laugh: :laugh:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #852212 przez mila
witajcie dziewczęta w dniu naszego świeta :laugh:
co do ospy moja siostrzenica była chora pare miesięcy ja już byłam w ciązy i nic mnie nie złapało(bo już przechodziłam)ale tez słyszałam ze półaśca można złapać jak przebyło się ospe

a co do kwiatów dostałam z rana od męza i teścia a dla was tez mam a co!!

najlepszego kobiety :laugh:
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #852290 przez Ewelkaa
agulka901 wierzę, że będzie dobrze :kiss: Moja Zosia jest malutka i gin powiedział, że nie każde dziecko musi urodzić się duże, żeby było zdrowe :) Odpoczywaj i jedz smakołyki, a będzie ok.

Aga77 literki po prostu cudne :) Siostra mogłaby tym na życie zarabiać :)

monis90 mi apap nawet na ból głowy nie pomaga, więc nie liczyłabym za bardzo na niego przy porodzie...

GabiSBB super wieści. I słuchaj dr, nie stresuj się i spokojnie czekaj :)
Ja bym nie ryzykowała spotkania z ospą...

tweety cieszę się razem z Tobą :) Na pewno będzie Ci łatwiej i przyjemniej z mężem na co dzień :)

igamon ach te sny ciążowe, ja już mam dość.

Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta :) :kiss: :kiss: :kiss:
Mój Małż pomył okna :)

10 lata 9 miesiąc temu #852296 przez pomelo
Witam kobitki w dzień kobiet :)

Tolad białego jelenia zawsze kupuję w rossmanie, bo faktycznie nie wszędzie jest.
Atenka Jeśli chodzi o kolor wózka to my postawiliśmy na czerwony, po pierwsze mocno widoczny na drodze, po drugie wydaje mi się, że i dla chłopaka i dla dziewczynki się nadaje, nie chciałam niebieskiego bo jeśli trafi się następnym razem dziewczyna to jakoś mi nie pasuje. Niebieski i różowy są kolorami ukierunkowanymi na płeć - reszta kolorów jest bardziej uniwersalana. Takie jest przynajmniej moje zdanie, każdy ma inny gust :) Ponoć w Poznaniu kolory są na odwrót - niebieski dla dziewczynki a różowy dla chłopca. Nie wiem czy to prawda, tak słyszałam, jednakże w erze gender to trochę ryzykowne ubierać chłopaka w cukierkowy róż :D Przyznam, że dostałam od szwagierki różowe śpiochy dla syna mego i leżą z boku, nie odważyłam się oderwać metki i uprać - jakoś boję się, że syn się kiedyś na mnie obrazi, że go ubrałam w lila róż :P
Gabi co do tych pojemników na mocz to ja bym nie ryzykowała. Każdy pojemnik w którym możesz przetrzymywać jedzenie ma specjalne oznaczenie na dnie, nie każdy się do tego nadaje nawet jeśli jest sterylny. Może być wyprodukowany z takiego rodzaju plastiku który wejdzie w jakiś proces chemiczny i pokarm będzie "skażony". Mam taki pojemnik na mocz akurat pod ręką i jest na nim wyraźnie napisane "pojemnik na mocz" a nie pojemnik na cokolwiek innego, to lepiej mleka tam nie trzymać. Moje zdanie - przestroga.
Agulka fajnie, że już jesteście w domku. Nie każdy maluch musi być duży, mój też jest z tych mniejszych. Gin mówi,że na jej oko to 3kg będzie miał wagi urodzeniowej. Tym lepiej dla nas, łatwiej się przecisną :)
Aga77 genialne te literki :D z czego są zrobione?

To ja na koniec się jeszcze pochwalę moim dzisiejszym półmózgiem :) Ukochany zabrał mnie na obiad do greka z okzaji dnia kobiet - mamy dwudniowe święto bo wczoraj miał imieniny i zawsze imprezujemy dwa dni pod rząd. Wracając do tematu, zostawiałam w knajpie torebkę. Ogarnęłam się, że jej nie mam godzinę po wyjściu jak chciałam coś na telefonie sprawdzić :)
A wczoraj byliśmy w kinie na 300, mój ostatni seans kinowy przed porodem :/ Masakra. Dobrze, że niedaleko były 3 miejsca wolne, musiałam się przesiąść bo na jednym nie wyrabiałam. Pozycji znaleźć nie mogłam a pan obok mnie był strasznie niezadowolony, że tak się wiercę i sapię :P Rozwaliłam się na 3 miejscach na raz, zdjęłam buty i dopiero mogłam skoncentrować się na filmie... Ech, a myślałam, że uda mi się jeszcze teatr zaliczyć przed porodem, bo jak maluszek się pojawi to nie wiem kiedy uda nam się wyrwać do kina cze teatru ?
Buziaki dla Was i miłej soboty!
ps: Czy w ogóle przenosicie się w całości na fb czy dalej zostajemy na forum, bo się trochę pogubiłam :/

10 lata 9 miesiąc temu #852307 przez tolad662
Pewnie, że zostajemy :) Fb tak dodatkowo.

Spakowałam torbę, a przynajmniej jej część. Ile z tym roboty, nie to co pakowanie na wyjazd. Zanim wszystko naszykowałam i rozplanowałam trochę mi zeszło. Później stwierdziłam, że podkladów na łóżko nie biore bo to szpital powinien zapewnic więc dawaj wyjmuj je z samego dna :D Drobnych rzeczy nie mam jak pasta do zębów, szczotke do włosów tez spakować muszę na ostatnią chwilę. Nie lubie takiego systemu jak połowę mogę wrzucić do torby, a połowe nie. Młodego bodziaków i pajaców jeszcze nie wybrałam bo nie wiem jakie aaaa! To samo ze swoją bielizną ;/ no i nie wiem czy na 100% cesarka czy sn więc tu też kilka rzeczy wpada lub wypada. Za dużo z tym roboty :D a jeszcze muszę spakowac torbę, którą przywiozą nam na wyjście.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka