- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- mamutek
- Wylogowany
- gaworzenie
Cukru po pizzy nie skomentuje ale i tak uważam że było warto
Mila naprawdę nie widać tych kg! Bez nich musiałam być niezłym szczupakiem
Majeczka dzięki zaraz poprobuje z nawiasami..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
- mamutek
- Wylogowany
- gaworzenie
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Zuza_204 no to faktycznie jak szacują, że będzie miał 4 kg, to ja też bym wolała cc:)
100krootka oczywiście kciuki trzymam
tweety ciasno chyba Adasiowi
Fajne te wszystkie brzuchy i faktycznie nie ma dwóch takich samych
mamutek kusicielko ty! Gdzie można taką pizze dostać ?? Ja jak kiedyś zrobiłam sobie sama na mące żytniej, to cukier zwariował
Super, że wszystko ok Ale ja to bym chciała tak 38 już chyba urodzić A co do terminu, to mój gin od początku trzyma się tego z miesiączki, bo mówi, że dziecko różnie rośnie przez te tygodnie i termin z USG jest niewiarygodny
GabiSBB ja raczej założę baldachim, żeby małą od tv osłonić. Ja takich "klików" nigdy nie miałam, ale dobrze, że piszecie, że coś takiego się zdarza, bo bym się przestraszyła jakbym coś takiego usłyszała
A ja dziś kupiłam kosmetyki dla siebie do szpitala, wolę mieć wszystko popakowane, a nie potem biegać po łazience i dopakowywać do torby, więc mam wszystko podwójnie, ale przecież się nie zmarnuje I dziewczynki nie zapomnijcie o jakichś drożdżówkach z długim terminem przydatności (np. z Biedronki) Jak wam jeść nie dadzą przy porodzie, a urodzicie po kolacji, to załapiecie się dopiero na śniadanie. Ja nie pomyślałam o tym 8 lat temu, pojechała do szpitala po 5 rano i urodziłam o 17:40, śniadanie dostałam dopiero następnego dnia o 8 i 2 kromki chleba z dżemem po prostu połknęłam
A ja dzisiaj cały dzień głodna Jem, po godz. mierze cukier i spoglądam co chwila na zegarek, kiedy będzie czas następnego posiłku
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
jazda autem to juz hard core , pol drogi lezalam z tylu , a pol z przodu bo siedzenie z tylu sie nie rozklada i cisnelam malego az mnei bolec zaczelo , jak tymek zaspal rozlozylam siedzenie z przodu i lezalam jak krolowa juz do konca
Ewelkaa taaa jadl chrupki kukurydziane i lukal co ja wyprawiam z tym aparatem , bo bylo kilka ujec zanim cos sie nadawalo by pokazac
to zmien suwaczek Ewelkaa bo niby 36 masz zaczac z niego
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Ja mam termin z USG 6 kwietnia a z miesiączki 17 kwietnia także niezły rozrzut! Ten i ten jest dla mnie prawdopodobny (prowadziłam kalendarzyk), ale jeśli ten wcześniejszy to wyszłoby ze mialam jedną fałszywą miesiączkę, co w sumie też się zdarza! 6 kwietnia wyszło mi na pierwszych badaniach prenatalnych i mówi się, że są one najbardziej wiarygodne - pożyjemy zobaczymy Jednak jeśli będę czekać do 17 kwietnia to wyszłoby że będę już w 42 tygodniu! Mam nadzieję, że natura sama rozwiąże ten dylemat, na razie nie będę sobie dorzucać stresów!
Co do kosmetyków do szpitala to ja popakowałam wszystkie próbki z Johnsona, które dostałam na szkole rodzenia i innych warsztatach. Na szkole rodzenia mówili nam, żeby wziąć do szpitala bezzapachowe kosmetyki dla siebie, bo dzidzi może odrzucić zapach zbyt intensywnego żelu pod prysznic lub szamponu, dlatego stwierdziłam, że te próbki będą jak znalazł
Co do żarełka z kolei to tez na szkole rodzenia kazali nam kupić paczkę biszkoptów, żeby sobie zjeść po porodzie, bo faktycznie mogę nie trafić już na posiłek. Do tego kazali nam wziąć do porodu wodę mineralną niegazowaną wymieszaną z sokiem winogronowym, ponieważ dodaje energii tak potrzebnej w trakcie rodzenia
Ja w ogóle nie czuję głodu i aż mnie to martwi Jem teraz w ciąży nawet mniej niż przed, nie mam smaków ani apetytu. Jak już coś jem to napycham się po 3 gryzach i potem jem już na siłę. Moja mama uważa, że to efekt stresu jaki odczuwam, że zawsze tak miałam jak się przed czymś stresowałam, miałam tzw myślówę to nie mogłam jeść. Chyba ma rację...Pozytywne myślenie pozytywnym myślenie, ale stresor w głowie siedzi!
Mój suwaczek też mi źle pokazuje tygodnie! Dwa razy go zmieniałam i nie wiem jak on to liczy! Wg wyliczeń z kalendarza i mojej telefonowej aplikacji ( ) jutro zaczynam 35 tydzień. Wczoraj spakowałam torbę w większości, jutro dopakuję kilka rzeczy, kilka muszę jeszcze dokupić ale to już pierdółek (m.in. te biszkopty niech już sobie są i sok też kupię niech już stoi w lodówce ).
I wiecie z czym mam największy problem przy pakowaniu torby? Co mam wziąć do ubrania dla małego?!? Niby mam napisane na wyprawce co, ale nie wiem co wybrać hehe Tyle tych ciuszków mam dla niego, ze już sama nie wiem co wziąć najlepiej! Chyba poczekam z tym jeszcze trochę, bo też nie wiadomo jaka będzie pogoda.
A słyszałyście o specjalnych kocykach do fotelików samochodowych z wycięciem na pasy? Koleżanka mi wczoraj rzuciła temat. Ma któraś z Was?
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja tak polubiłam nasze forum ze kilka razy dziennie zaglądam czy dodałyście nowe posty fajnie tak razem przynajmniej dzień tak inaczej leci jak ma się z kim pogadać nawet wirtualnie
mysle ze po rozpakowaniu tez będziemy się spotykać, w wolnych chwilach
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Joasia03.05
- Wylogowany
- gaworzenie
Piękne brzuszki. Zazdroszczę figur. Ja wprawdzie przytylam narazie 10 kg i pewnie juz niewiele dojdzie tak jak w pierwszej ciąży ale za to wagę wyjściową miałam wysoką. Znowu pewnie skończę na 90 kg.
Ja mam termin z ostatniego USG na 10 kwietniaa z miesiączki to ciężko powiedzieć bo akutat wtedy miala w jednym miesiacu 3 razy po dwa dni. Moja gin na pierwszym usg powiedziala ze ta druga jest najprawdopodobniejsza więc jeśli tak jest to wg niej mam termin na 24 kwietnia.
Dzisiaj przeżyłam koszmar. Już dzwoniłam do gin i chciałam na ip jechać. Miałam dziene bóle w podbrzuszu jakby zakwasy i na zmiane z takimi niby miesiączkowymi. Do tego bóle w pachwinach i kłucie od brzucha do "wyjścia". Wcale ten ból nie przypominał skurczy i był ciągły. Dzidzia sie rusza i chyba u niego jest ok. Najdziwniejsze jest to że jak zadzwoniłam do gin to nagle wszystko przeszło i teraz nic nie boli. Ona powiedziała że jak ból będzie się nasilał to mam jechać do szpitala. No i teraz co? Skoro przeszło to jechać czy nie? Któraś miała podobne bóle?
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
A ja dzis jestem w ostatnim dniu 36 tygodnia i od jutra zaczynam 37.
Joasia-jak Ci przeszlo, to powinno byc ok. Ale jak wroca te bole to lepiej to sprawdzic.
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
KOT PRAWIE ZEŻARŁ MI ANTENĘ OD ROUTERA
Wiem, że niewolno znęcać się nad zwierzętami, ale jeszcze jeden taki numer i zatłukę chyba tego rudego dziada!
mamutek napisał:
Renata Ja nie wiem którego terminu się trzymać..wg miesiączki mam skończone 37tygodnie a wg usg w sobotę skończę 36. Tak czy owak, muszę urodzić najpóźniej między terminami, żeby nie przyszło komuś do głowy wywoływanie mi porodu..bo rozkręcenie skurczu na pożytecznie to podobno mierna frajda [/quote]
mamutek nie musisz mi nic mówić, ja miałam wywoływany poród i to co ze mną robili i w jaki sposób to masakra była jakaś.Sama akcja porodowa nie byłą dla mnie tak bolesna i traumatyczna. Boję się, że i tym razem będę musiała przez to przejść. Chciałabym, żeby akcja zaczęła się znienacka w domu.
tolad masz 34 tyg.skończone i leci ci 35-ty:)
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa