- Otrzymane podziękowania: 35
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agulka – wiem ze to trudne ale postaraj sie myslec pozytywnie w domu – mów do synusia ze ma ładnie rosnąc, że bedzie dobrze – innej opcji nie ma :*
Mówicie o tych skurczach I ja ostatnio zauwazylam ze czesto mnie cos złapie w dole brzucha , ale zaraz chce mi sie nr 2 I jak zeobie to ten skurcz puszcza – myslałam ze to od nr 2 , ale teraz sie zastanawiam czy nie mam w czasie skurczu nacisku na “to “ miejsce I dlatego zaraz lece na kibelek – co myslicie?
Mamutek – czekam na wiesci z wizyty. A synkowi zdówka życze :* Jak spi to dobrze bo organizm sie regeneruje
Igamon – o widze ze juz sie uporałas z moim brzucholem
Salonka – mój spał na kokosie
Alez masz szczupłe nogi – zazdraszczam
Ale mnie zgaga meczy – no codziennie wrrrrrrrrrrrrrrr
Ale wy macie piekne brzuszki – tylko brzuszki wam urosły , a ja za to spuchłam cala buuuuu
Witaj Ponky – Ja torby nie mam spakowanej ale wszystko w szafie poukładane wiec w razie “w” to tylko do torby wrzuce
Oooooooooo ale bym budyn zjadla – chyba sobie zrobie jak wróce do domu po pracy
Igamon – jesli patrzac na ten kalkulatur to ja ide po tej górnej granicy
Angela nie masz sie o co martrwic – mi gin powiedzial ze dzieci to tak jak dorosli , maja lepsze I gorsze dni
Angela – wklejasz go w podpis na swoim profilu
oooo widze ze juz masz
Gabi dobrze ze sie uspokoilas
Malec – od ciebie tez czekam na wiesci co po wizycie, ale na pewno beda super
Zuza – nie kazdy ma taki sam sprzet dlatego taka róznica w waze wyszlo bo przeciez to niemozliwe by maly przytyl 400 gr w jeden dzien !
Ale ja bym sie sklaniala do tego co ci gin powiedzial bo w 30 tygodniu pisalas ze maly ma 2078 +/- 330 gr top teraz 3 tyg póxniej odpowiadałoby to 2800 – przytyłby 233 gr tygodniowo a to jest raczej norma .
Megi 0 kciuki zacisniete
No to dokonczylam - kto mnie doczyta cala - dostanie medal
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Renata spokojnie Celinka na pewno da sobie radę w przedszkolu.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
już nie ogarniam Waszych postów
Ponky witaj co do przygotowań, to ja mam już wszystko skompletowane, od poniedziałku biorę się za pakowanie torby, ale jakoś tak mi nie idzie, boję się, że jak ją spakuję, to już urodzę, a nie wiem czy jestem już na to gotowa
igamon budyń to następne co dopisuje do listy "do zjedzenia po porodzie"
GabiSBB super, że ta nocna akcja to nic poważnego, ale stresu Ci nie zazdroszczę. Ja w pierwszej ciąży miałam palpitacje serca i bardzo wysokie tętno i nikt nie wiedział od czego, miałam szczegółowe badania m.in. serca i nic nie wykazały, podejrzewali nawet nerwicę, lek. zapytał mnie czy jak mam taki atak, to czy boję się, że umrę, a ja mu na to, że dopóki pan nie zapytał, to się nie bałam, ale teraz zaczynam Końcowa diagnoza była taka, że młody naciskał na przeponę
Renata Anna Borys wierci się, bo już pewnie chce wyjść A tak na poważnie, to mój gin powiedział, żeby obserwować ruchy, w godzinach aktywności ma być co najmniej 10/h, ale jak te ruchy są ciągłe i takie chaotyczne, inne niż dotychczas, to trzeba to sprawdzić.
Nie martw się celinka na pewno da radę To matki gorzej znoszą takie "dorastanie" dziecka Ja już przeżywam jak oddam Zosie do żłobka jak będzie miała rok Małż mówi, żebym nie panikowała, że on będzie ją odprowadzał, ale to nie znaczy, że ona nie będzie tęskniła za mamunią, a ja będę umiała skupić się na prcy.... straszne to życie
malec trudno powiedzieć jakie to uczucie mieć skurcz, ale jak będziesz miała, to na pewno się zorientujesz Cały brzuch się napina.
Zuza - błąd pomiary, zależy gdzie kliknie i taki wychodzi pomiar, a z tyh pomiarów waga. Ale 2800 i cesarka?? Jak masz zwolnienie, to odpoczywaj, ja siedzę w domu od połowy października i kota jeszcze nie dostałam
Anulka - jak wdać rżne szkoły są, mój gin poiwedział, że jak dotrwamy do 36 to będzie spokojny, bo wtedy każde dziecko mam już rozwinięte płucka i daje radę
Mamutek - zdrówka dla Antosia a do tego wózka jedo miałaś adapter do fotelika?
Asia K - ja doczytałam U mnie nie ma lipy
A Ty jeszcze pracujesz?
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- angela_216
- Wylogowany
- gaworzenie
Mamutek, Monis też jestem na etapie wyboru wózka. Oglądałam firmy Tutek ale po Waszych wpisach spojrzałam na allegro na ten Jedo Fyn i też wygląda fajnie. Wybiorę się do sklepu obejrzeć na żywo.
Anulka chusta to naprawdę fajna sprawa…mam znajomą która prowadzi warsztaty m.in. wiązania chust. Uczyła mnie wiązać super rozwiązanie jak się Jaś urodzi poćwiczymy jeszcze trochę i tez będziemy się nosić w chuście. Polecam chusty Natibaby tkane splotem skośno-krzyżowym. Świetną maja też kolorystykę
Asia K już się nie martwię o dzidziusia bo na wieczór jak się rozbrykał to po całym brzuchu latał
Zuza niby nie można stosować końskiej maści ale ja czasami stosowałam. Wkurza mnie to bo niby ciąża to nie choroba ale kurczę nic nie wolno…dla mnie to jak choroba.
Podziwiam wszystkie mamusie które jeszcze pracują…ja bym nie dała rady tylko że bardziej psychicznie niż fizycznie… Postanowiłam skorzystać i od 01.12 siedzę sobie w domku. Na początku było ciężko NUUDDAAAAA była ale z czasem się przyzwyczaiłam.
No i pierwsze zakupki przed nami typu butelki, pieluchy taka podstawa narazie. Dzisiaj zamawiamy łóżeczko;-)
Buziale dla wszystkich mam i dzidziusiów
- angela_216
- Wylogowany
- gaworzenie
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie jak na dzień dzisiejszy cesarka, synek ułożony miednicowo, tak samo jak mamusia była ułożona Teraz będziemy to kontrolować, jeśli do tego czasu nic się nie zmieni, to w 39 tyg cesarka(od razu po świętach).