BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #850275 przez Zuza_204
Z tymi naszymi mężami to naprawdę należy im się medal za wytrzymywanie naszych humorów za pomoc i za to że mimo naszego pół mózgu jakoś się z nami dogadują. Mój też ma dziś wolne pozmywał naczynia zrobił śniadanie teraz pojechał po mój wypis ze szpitala. Gdyby nie on było by kiepsko, szkoda tylko że zazwyczaj cały tydzień jest w pracy :( Za to w weekendy naprawdę robi wszystko żeby mi pomóc i mnie uszczęśliwić.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #850282 przez mamutek
Ale te Kwietniowki mają śliczne brzuszki :laugh: , wieczorem postaram się wrzucić moj.

Agulka dobrze że się odzywasz! Myślałam co tam u ciebie..w domu będziesz miała mniej stresu i bardziej kaloryczne jedzenie, może zdecydujesz się na odrobinę relaksu i zrobisz coś tylko dla siebie? Fryzjer, pedicure...twój maluch będzie szczęśliwy jak się usmiechniesz :) :kiss:

Gratuluję wszystkim mężem którzy rzucili palenie, to musi być mega wysiłek psychiczny! Monia trzymam kciuki za Twojego, ma dla kogo teraz się starać! Wierzę że mu się uda!

Już mi się wszystkie wątki poplatały więc napiszę co pamietam :cheer:

Torbę porodowa mam już prawie gotowa, muszę jeszcze ubranka i rzeczy dla Malutkiej w drugą torbę wrzucić. Skurcze mam codziennie,czasem nawet takie konkretniejsze..ze muszę się zatrzymać i pooddychac głęboko. Wizyta jutro, dowiem się co tak u mojej szyjki słychać. No i może na usg namówie Dr.
Antoś mi się rozchorował, śpi od wczorajszego wieczora :ohmy: z przerwą na poranne mleko. Ma gorączkę i żadnych innych objawów. Wygląda to jak jakaś trzydniówa :unsure:

A no i mam MEGA gloda, mogę jeść non stop, po każdym posiłku jestem głodna, z trudem czekam godzinę na zmierzenia cukru i jeśli jest dobry to zaczynam kolejny posilek :lol:

Megi dobrej drogi! Fajnie że już będziesz u mamy i blisko szpitala i giną.

Hej Angela! Już jakies dolegliwości ciążowe ci doskwieraja, czy na razie spokój?

10 lata 10 miesiąc temu #850288 przez megi23
Witam nowa mamusie i hej Dave ta wpadaj kiedy chcesz :laugh: zaniedlugo juz beda pierwsze rozpakowania :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #850304 przez igamon
Agulka, nie stresuj sie jak juz bedziesz w domu:) niech maluda sobie tam spokojnie rosnie, nawet jesli troche wolniej. Jak widzisz moj maluszek tez nie jest za duży...

Zuza, dzieki, pomoglo:)
I teraz moge napisac Asi ze ma piekny brzusio:)

10 lata 10 miesiąc temu #850306 przez angela_216
U mnie pogoda kiepska, pochmurno;-(

Igamon jak już się junior urodzi imię na pewno znajdzie się odpowiednie. Nie za duży Twój brzuszek. A jak założyć ten suwaczek? Próbuje się w to wgryźć.

Agulka901 będzie dobrze… stres niczemu dobremu nie służy. Może Twój dzidziuś będzie malutki.

Ewelkaa twój sen to koszmar;-)

Mamutek u mnie na razie spokój. Nic a nic. Ale to chyba dobrze??? W sumie jeszcze trochę zostało.

Dużo już nas. „Podczytując” was łatwiej to ogarnąć niż czytając i odpisując. Moja ciąża przebiega bardzo dobrze, synek rośnie i rozrabia w brzuszku. Od kilku tygodni odwrócony główką w dół mam nadzieje że już tak pozostanie;-) Później spróbuję wrzucić jakieś zdjęcie żeby się pochwalić moim brzuszkiem;-) Tak jak już pisałam to moja 1ciąża więc bardzo ją przeżywam, cieszę się ze wszystkiego ale też smuci mnie teraz to przeziębienie. Idę dziś jeszcze raz do lekarza bo w nocy mnie strasznie dusi suchy kaszel;-(
Jeżeli chodzi o zakupy do dzidziusia to jeszcze prawie nic nie mam, ale na allegro znalazłam kilka fajnych sklepów, wystarczy kupić. Już powoli się za to zabieram, ale bardzo powoli. Na razie czytałam porady i wasze forum. O może od razu się poradzę Was… widziałam ostatnio bardzo fajny wózek firmy Tutek wydaje się masywny ale lekki zarazem. Czy ktoś ma lub miał do czynienia z tą firmą? Warto?

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #850312 przez Salonka
Dziewczyny a jak ma być materacyk ułożony? W sensie na czym dziecko ma spać? Gryka czy kokos? Zglupialam bo nie pamiętam jak młody miał.

Śliczne te Wasze brzuszki! Igamon jeśli to aktualne zdjęcie to NIGDY nie widziałam kobiety w tym miesiącu ciąży z taką malizną z przodu! Zazdroszczę; ) a teraz moja piłeczka; ) raczej największa ;)
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #850382 przez tolad662
Żeście naskrobały ale chociaż miałam co w tramwaju czytać :)

Witam nowa mamusie. Chciałam dać naszemu na drugie Jan ale jeszcze nie wiadomo :)

Asia ten Twój domek bardzo mi się podoba :)
Gabi pisz co Ci lekarz powiedział
Megi leż ile wlezie! Póki możesz odpoczywaj
Igamon no musze Ci powiedzieć, że szczuplutka jesteś w tej ciąży :)
Agulka odpoczywaj duże, nie stresuj się i jedź same pyszności. Poprawisz sobiie nastrój i dzidzia cos podłapie od Ciebie :) Będzie z nią wszystko ok.
Zuza ja myslałam że godzinowo sie wchodzi a tu liczy się nr jaki dają w rejestracji. Niby logiczne ale po co w takim razie każą na konkretna godzine przychodzić ;/ Weszłam o 11:20 a miałam na 10:45, w szpitalu i tak byliśmy po 10. Pewnie byśmy się zobaczyły :D A wizyta nie spelniła moich oczekiwać, albo ja nie mam z czym tam chodzić. Zbadała dowcipnie, powiedziała że cukry się stabilizują ( od 1 marca na czczo w normie :D) więc jest ok i dawka na noc zostaje jaka jest. Kazała kupić paski na ketony (wreszcie!) i gdyby byly to posiłek nocny jeść później. Tyle. A na ktg kazała chodzić więc jadę do nich w piątek, a w miedzy czasie zorientować się muszę czy w którymś z bliższych szpitali mogę.
Ewelka no gratuluje! Super! :D mówiłam że zdąrzysz przed porodówką coś dobrego zjeść :)
Mamutek ja tak ostatnio tez mam, po śniadaniu malutkim mierze i idę od razu chociaż jakiś owoc zjeść :D
Salonka Twój z piłeczka mi się kojarzy :) śliczny jest.

Ja nie mam siły po tej wyprawie ale jak się w końcu podniose to fotkę też cykne.
Kupiłam mlodemu z końcu smoczki, taki sobie wzór upatrzyliśmy, że nigdzie ich nie było w rozmiarze 0-3, przypadkiem znalazłam i od razu kupiłam więc lista co raz krótsza. W sumie to bepanthen na niej został i jakieś mniej istotne rzeczy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #850399 przez Salonka
Laski, czy któraś z Was współżyje jeszcze z partnerem? Czy odpuscilysscie w tym okresie? Bo nas trochę poniosło i mam delikatne wyrzuty sumienia. .

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #850400 przez Zuza_204
Tolad a na te paski to trzeba mieć receptę czy jak bo ja też nigdy tego nie używałam

10 lata 10 miesiąc temu #850405 przez tolad662

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

mamutek Ty na te KTG skierowanie masz od lekarza z żelaznej tak? Dzwoniłam do nich czy mogę u nich robić zapisy bo Karowa za daleko i pesar i tam cos jeszcze pomarudziłam a babka mi powiedziała, że odplatnie owszem :ohmy: i jeden zapis 50zł a normalnie nie mają terminów. No jak można na KTG w szpitalu specjalistycznym nie mieć terminów?! I to sam zapis, konsultacji nie chce żadnych bo o to tez pytała. Wrrr składki płaci się na cały NFZ a jak widać nie wszędzie iść można.

10 lata 10 miesiąc temu #850409 przez tolad662
Zuza ona mi nie dala recepty bo powiedziała, że je bez kupie i zaplaciłam 17zł.

10 lata 10 miesiąc temu #850421 przez Zuza_204
Tolad jak możesz to napisz mi nazwę tych pasków

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #850424 przez tolad662
firma Bayer (ta od Aspiryny) Keto-Diastix. 50 szt. w opakowaniu

A to Mój bunio :D jak sie przyjrzeć to widać rozstępy 3 malutkie
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #850439 przez Ewelkaa
angela ja tego tutka ne znam :)

tolad dupa chyba jeszcze nie rodze, bo dzis po zupie poeczarkowej i gotowanym udzie 128.
A co do oplat, to niestety ja wszedzie musze, bo mam skierowania od prywatnego gina, dzis za morfo, mocz, hbs i wr zaplacilam 57 zl, ale zaoszczedzilam na OC za auto 43 :laugh:
Brzuszki sliczne macie :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

10 lata 10 miesiąc temu #850450 przez monis90

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka