BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #850155 przez megi23
Hej Asia brzusio sliczny :kiss:

staram sie lezec , nic nie robie, jutro do mamy jedziemy , w piatek wizyta, wiecie ze mam dola od wyjscia i jak cos mnie zakluje mam panike juz , ktora = szpital, moze gin mnie uspokoi i pocieszy....na szczescie Tymcio dzis grzeczny , sajgon w pokoju jest, ale przyjdzie S i posprzata z mlodym :silly:

GABI dobrze zrobilas, ja w szpitalu spiac na plecach slina sie zakrztusilam jak spalam i tez sie dusilam, nie spie wcale na plecach tylko na bokach teraz...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #850158 przez Asia K
Heh Mego zazdraszczam mezula - mój to ewentualnie brudną szkalnke do kuchni odniesie ;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #850159 przez Aga77
hej dziewczyny ale naprodukowałyście czytam i czytam i końca nie widać

Renata ja miała sterylizator ale użyłam go 2 razy później wygodniej i szybciej było mi wyparzać po prostu wrzątkiem :blink:

ja mam zestaw butelek startowy Avent 2 małe i 2 duże butelki i smoczki do butelek 1 i 2 plus szczoteczka dlatego zakupiłam zestaw ponieważ wychodziło to taniej niż kupiłam bym każdą z osobna a tak mam na teraz i później w razie co ( oczywiście stawiam na karmienie piersią )

tola ja wczoraj też poukładałam ciuszki w komodzie, uprałam rożek, prześcieradła i kocyki zostało mi tylko spakować torbę ( znaczy się wrzucić wszystko do torby) i ogarnięcie łóżeczka także dobiegamy do finiszu :woohoo:

Gabi ja mam pępek wystający od dawna nie wiem czy to taka moja uroda czy dlatego że mały jest obrócony ( w pierwszej ciąży też tak miałam ). ładny masz brzusio :) dobrze że zadzwoniłaś wszystko będzie dobrze :)

monis w pierwszej ciąży miałam przez cały brzuszek brązową kreskę a tym razem nie pojawiła się ;)
Mój mąż rzucał palenie bardzo często nic nie pomagało (ale to siedzi w psychice i trzeba bardzo tego chcieć a palił około 2 paczek dziennie ) po zakupieniu elektronicznego papierosa nie pali ponad rok także dumna jestem z tego ale denerwuje mnie jak cały czas go trzyma w rekach ale przynajmniej nie śmierdzi :P Trzymam kciuki żeby i jemu się udało :)

Zuza dobrze że wszystko ok mój młody jak się urodził też miał wysokie crp (oznacza infekcje lub stan zapalny) i okazało się że to zapalenie płuc także dobrze że to już leczysz

tweety super wieści bardzo się cieszę że wszystko ok :)

Asia śliczny brzuszek i wcale nie balon mój wydaje się większy ;)

angela_216 witaj i napisz nam więcej o sobie ;-)

uffff nadrobiłam Was starałam się na wszystko odpisać jak coś mi umknęło to sorki :blink:
później też wrzucę wam mój brzuszek :)

10 lata 10 miesiąc temu #850162 przez angela_216
Termin mam na 23 kwiecień...A moje słoneczko to chłopiec i o ile nic się nie zmieni to będzie Jan

10 lata 10 miesiąc temu #850171 przez Dave
Heyo,

A ja sobie wpadłam do Was :lol: :lol: Jak widzę wasz wątek, od razu przypominają mi się moje kwietniówki 2011 i kwietniówki 2013 :lol: :lol:

Dziewczynki kibicuję Wam mocno i przesyłam buźki :kiss: :kiss: :kiss:

Kwiecień już blisko :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 10 miesiąc temu #850174 przez angela_216
oj blisko, blisko... mały stresik;-)

10 lata 10 miesiąc temu #850175 przez Asia K
Angela a to twoje pierwsz edziecko? Ile wazy mały Jan? Zakladaj suwaka bo sie zaraz bede mylac :p

10 lata 10 miesiąc temu #850185 przez angela_216
Co mam założyć?
Tak to moje pierwsze dziecko. Jaś 3 tyg temu ważył 1,5kg, a teraz się okaże. Ale to chyba tak w normie wiec olbrzymem nie będzie;) Z tego powodu cieszę się akurat bo chciałabym rodzić naturalnie.

10 lata 10 miesiąc temu #850219 przez igamon
Dzień dobry Kochane

Asia, nie wiem czemu u mnie nie widać Twojego brzusia, zamiast tego jakieś "_KUNENA_BBCODE_HIDDENTEXT" nie wiem czemu....
db, że dziś słońce wyszło, od razu mi lepiej na duszy...
witamy Angele i Dave'a (nie wiem jak to odmienić) :huh:

zgodnie z moją sugestią dołączam siebie i Juniora, niestety nadal bezimiennego (nie możemy dojść do konkretnych wniosków) - a przynajmniej spróbuje, bo coś mi tu szwankuje..

10 lata 10 miesiąc temu #850226 przez agulka901
hej dziewczyny. Dzisiaj wypis ale nie jest dobrze. Maly przytyl tylko 50-100g przez te 2 tygodnie. Zastanawiam sie czy to nie przez stres szpitalny :(. Co drugi dzien mam zglaszac xie na ktg a za tydzien usg kontronle. Jesli dalej wzrost bedzie taki powolny to za tydzien znowu do szpitala i zakoncza mi ciaze...juz sama nie wiem co mam o tym myslec...Niby ta prawz tetnica ma opor lekki a lewa minimalny wiec czemu dzidzius nie rosnie. Odrynator nie daje. i nadzieji...i jak tu sie. ie stresowac :(

10 lata 10 miesiąc temu #850229 przez Zuza_204
Igamon musisz być zalogowana żeby zobaczyć brzuszek Asi
Witaj Angela
załóż suwaczek na którym widać zaawansowanie Twojej ciąży
Tolad czekam na wieści z wizyty

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #850234 przez Zuza_204
Agulka901 Wierzę, że jak będziesz w domku to maluszek jeszcze podrośnie będziesz miała na pewno mnie stresu niż w szpitalu. Trzymaj się kochana i głowa do góry musi być dobrze

10 lata 10 miesiąc temu #850237 przez 100krootka
Joasia03.05 troszkę mnie pocieszyłaś, ale chyba zadzwonię do Gina…
tolad662 Rozbawiłaś mnie tym Putinem
Salonka jej 7 paluszków, schiza masz! Ale jak to mówią- od przybytku głowa nie boli
A mój mąż nigdy snów nie pamięta a tym razem mówił, że śniło mu się, że dzidziusia na rękach nosił… :kiss: :kiss: :kiss:
angela_216 opowiadaj co u Ciebie, jak ciąża przebiega?
GabiSBB nie znam żadnej infolinii… ale moja szwagierka też tak miała i podobno przez leżenie na plecach, najważniejsze żeby nie panikować, ale łatwo mówić…
igamon ależ maleńki Twój brzuszek! :ohmy:
Agulka, zaciskam kciuki!!!!!!!!

10 lata 10 miesiąc temu #850246 przez agulka901
jak bede w domu to spakuje juz torbe do szpitala na za tydzien, wydaje mi sie ze juz wyjde z dzieckiem... oby zdrowym mimo ze malutkim... wazne ze ta waga rosnie...ale tz dieta szpitalnz jest taka ze nie wiem na czym to dziecko ma rosnac... jeszcze do tego sie przeziebilam w tym szpitalu... To dziwne ze dzidzia rosla a nagle w szpitlu przestala. Ruchy czuje caly czas ale brzuszek ciagle malutki mam. Przy wypisie porozmawiam jeszcze z prowadzacym mnie lekarzem, moze on mnie troche uspokoi...

10 lata 10 miesiąc temu #850254 przez Ewelkaa
Zuza_204 cieszę się, że nuż Ci lepiej.

pomelo
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

monis90 mam nadzieję, że mąż wytrwa:) Ja rzuciłam palenie jak zaszłam w pierwszą ciąże, ale Małż powiedział, że rzuci jak młody się urodzi, ale nie dał rady, jak młody miał kilka miesięcy to Małż zachorował na takie poważne zapalenie oskrzeli i stwierdził, że jak w chorobie nie musiał palić, to już nie będzie i tak już 8 lat :)

tweety super, że wizyta u gina Cie uspokoiła :)

Renata Anna ja też bym ciągle jadła, ale nie mogę przez tą cukrzycę :( A Ty nie bój się, że przytyjesz, bo z tego co pamiętam to Twój gin był zmartwiony, że za mało przybierasz na wadze :)
Mój młody chodził do publicznego przedszkola, 5 godz było za darmo finansowane przez miasto, przebywał w przedszkolu 8 godz., więc ja płaciłam tylko za 3 godz., stawkę godzinową utstala Rada Miejska, u nas w zeszłym roku było to 2,20, płaciłam więc 6,6 dziennie razy ok. 20 dni, co dawało jakieś 132 zł plus wyżywienie.

100krootka zadzwoń do gina, cukier w moczu to nic dobrego, ja nawet w cukrzycy nie mam.

tolad662 :) fajny sen, mi się dzisiaj śnił mój gin, doliczył mi na wizycie jakieś dodatkowe badania i musiałam zapłacić ponad 5 tys. :angry: i powiedział, że nie mam co liczyć na to że będzie przy moim porodzie :) A to chyba już tuż tuż, bo wczoraj po 2 ciastach belVita i kawie z mlekiem cukier 99 :laugh:

Salonka mi gin powiedział, że taki ucisk na odbyt w czasie skurczu jest całkowicie normalny, ja do tego mam jeszcze takie uczucie duszności w czasie skurczu :( A skurcze są naprawde często...
Ach te ciążowe sny :)

GabiSBB straszna akcja :( dobrze, że idziesz do lekarza, mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni i to nic poważnego.

angela_216 witaj :)

agulka901 musisz być dobrej myśli :kiss:

Asia K brzucholek pokaźny :)

A wiecie co? Ja też mam cudownego mężą :woohoo:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka