BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #850463 przez monis90
A tutaj - moje 2,5 kg szczęścia w brzuszku :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #850466 przez Aga77
igamon ale Ty ślicznie wyglądasz taka szczuplutka :)

agulka trzymam kciuki za Twojego maluszka i głęboko w to wierzę że będzie wszystko w porządku :kiss:

mamutek zdrówka dla Antosia :) jeśli to trzydniówka to na ostatni dzień powinien dostać wysypki

salonka, tola i moniś fajne macie brzuszki :)

10 lata 10 miesiąc temu #850467 przez megi23
No my przed szpitalem tak teraz sie boimy, ale jak pyknie mi 36 to bedzie pewnie :lol:

10 lata 10 miesiąc temu #850500 przez mila
hejka!!!
ciężko was nadrobić nie było mnie od wczoraj a tu proszę 3 strony do nadrobienia, dziewczyny zgrabniutkie jesteście z tymi brzuszkami a ja...wrzuce foto później
ale jestem szczęśliwa bo mam wreszcie wózek mąz mój znalazł czas i pojechaliśmy kupic jedno z głowy, a jeszcze reszta ale postanowiłam się zawziąć i zrobie pare zakupów na allegro
:laugh: :laugh:
witam nową mamusie...oczywiście :lol:
kurcze choć bym chciała każdej z osobna odpisac to nie pamiętam wątków...ale się ciesze ze zbliżamy się ku końcowi :laugh: :laugh:
zainteresował mnie temat o tych monitorach oddechu zastanawiam się czy tez nie zakupić :unsure:

10 lata 10 miesiąc temu #850503 przez megi23
Nasz wozek juz tez zlozony mowa detka i opona tez gondola na gorze, co ny w szopce sie nie wybrudzila, zostaje mi wyprac pbicie z fotelika jednego wole maxi cosi bo z x landera jakos ciasny dla mnie , spakowalam do mamy ubrania swoje i Tymcia ,S przyjdzie z pracy to ma dolozyc swoje ubrania ;)

10 lata 10 miesiąc temu #850521 przez igamon
Salonka, dzis rano specjalnie dla Was to foto robilam, takze jak najbardziej aktualne. Moja gin tez mowila ze maly mam brzuch, a do tego maly jest juz bardzo nisko i przez to tez ma taki plaski ksztalt+maly nie za duzo i taki oto efekt. W poprzedniej ciazy tez mialam bardzo maly, chyba jeszcze mniejszy, dopiero w ostatnim miesiacu mi wywalilo. Ale Twoj mi sie bardzo podoba, taka, pileczka :)
Zreszta wszystkie brzuszki sa tu nadzwyczaj piekne:) wiem co mówię :laugh:

.....+10kg mam wiec tym bardziej milo mi czytac Wasze slowa :)

10 lata 10 miesiąc temu #850522 przez Ponky
Witam Was Kobietki :)
W końcu się zarejestrowałam, wcześniej zaglądałam do Was "incognito" ;)
Parę słów o mnie: mam 29 lat, męża, spodziewam się naszego pierwszego dzidziusia - o ile USG się nie myli, będzie to dziewczynka :) Termin porodu mam na 29 kwietnia, więc domyślam się, że później niż większość z Was. Moje dzieciątko 2 tygodnie temu - a więc kiedy zaczynałam 30 tc - ważyło 1,630 kg. Wydaje mi się, że to dużo, ale może się mylę. Hmmm... nie wiem, oboje z mężem jesteśmy drobinki/chudzinki, więc spodziewałam się raczej małej kruszynki ;)
Zastanawiam się jak daleko jesteście z przygotowaniami? Wózek mam, łóżeczko, jakieś tam ciuszki. Teraz planuję skompletować torbę do szpitala, bo to nigdy nic nie wiadomo... czy Wy już macie spakowane? Jeśli ten temat był już obgadany wcześniej - proszę o wskazanie gdzie, żebyście nie musiały się powtarzać ;) Bo nie ukrywam, że całych 300 stron nie chciało mi się czytać ;)
Pozdrawiam serdecznie!

10 lata 10 miesiąc temu #850526 przez igamon
Witaj Ponky ja mam termin na 26.04 a rowno tydzien temu maly mial 1600g, takze Twoje malenstwo juz jest wieksze:)

pakowanie toreb do szpitala polowa dziewczyn ma juz za soba, moze nawet wiecej, a z wyprawkami to chyba tez podobnie, chociaz wieksze rzeczy typu wozek lozeczko wlasnie ostatnio wiekszosc zalatwila, zostaly im drobiazgi. Ja narzie mam zapas pampersow i chusteczek, wozek i lozeczko po starszym nadal w piwnicy, ale jakos jeszcze nie czuje parcia zeby szykowac:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #850533 przez majeczka22
NOWA TABELKA

10 lata 10 miesiąc temu #850541 przez Ponky
Oooo jaka fajna tabelka!
Widzę, że jest rubryka na imię, dodam zatem, że dzidzia prawdopodobnie będzie miała na imię Aleksandra :) Ola, Olunia, Oleńka :)

Igamon - dzięki za odp. Ja właśnie mam do kupienia takie pierdółki typu pampersy czy jakieś kosmetyki do pielęgnacji niemowląt. No może jeszcze jakiegoś ciuszka dokupię. Ale teraz muszę się skupić na tej torbie, na pewno będę spokojniejsza, kiedy będzie spakowana. A łóżeczko i wózek kupiłam już w styczniu, aby szybko mieć to z głowy oraz nie zostawiać z tym obowiązkiem męża samego - w razie gdybym ja już nie mogła. A ogólnie sporo rzeczy kupuję przez internet, np. łóżeczko właśnie :)

10 lata 10 miesiąc temu #850543 przez tolad662
Igamon podziwiam w takim razie skoro +10 :)

Witaj Ponky, troche dziewczyn ma termin na 29 ale to widzisz w tabelce :) Ja wyprawke mam prawie całą, przygotowania też na tym poziomie, torbę pakować chcę w weekend jeśli dotrze towar z apteki ale ja mam wcześniejszy termin :) A jak Ci ciąża mija, jakieś dolegliwości, niespodzianki itp?

10 lata 10 miesiąc temu #850557 przez igamon
Mąż miał ochotę na budyń, zrobilam i wlasnie zajadam... nie jadlam wieki, pycha:)

Chyba cos z krazeniem mam dzisiaj, stopy lodowate. I skurcze znowu dzis czesciej....

10 lata 10 miesiąc temu #850559 przez Ponky
Hej Tolad!
Ciąża mi mija na razie dobrze, dowiedziałam się o niej w 8 tygodniu (o dzidziusia staraliśmy się ok 2 miesiące). Tak naprawdę dolegliwości nie miałam żadnych - żadnych mdłości, wymiotów itd. Jedyne co - w 1 trymestrze miałam bóle głowy i może byłam troszkę bardziej senna, ale znowu nie tak aby zasypiać na stojąco. Miałam natomiast krwiaka, dlatego jednego dnia dowiedziałam się, że jestem w ciąży a drugiego już szłam na L4 oraz musiałam brać Luteinę pod język. Krwiak był chyba niewielki, bo już za 3 tygodnie podczas wizyty moja gin stwierdziła że już się wchłonął. Jeszcze przez 3 kolejne tygodnie oszczędzałam się i odpoczywałam, a potem wróciłam na trochę do pracy. Teraz oczywiście już na zwolnieniu lekarskim i nie wyobrażam sobie pracować o tym czasie, gdyż najprostsze nawet zajęcie doprowadza mnie po 5 minutach do skrajnego wyczerpania, chyba nie mam kondycji ;)
No ale to chyba normalne, a takie dolegliwości to tak naprawdę żadne dolegliwości, dlatego nie będę narzekać na to jak przechodzę ciążę. Poza tym cieszę się z niej jak głupek, to coś nowego dla mnie, nie ma co ukrywać - niesamowite przeżycie! Oby tylko dzidziulek był zdrowy... mój i Wasze :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #850564 przez mila
witaj ponky bardzo nam miło ze nowe mamusie dochodzą rozgośc się i pisz jak ci mija ciąza :laugh:
ja torby jeszcze nie mam spakowanej i po woli zaczynam wariować z tego powodu

10 lata 10 miesiąc temu #850565 przez igamon
viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/

Tego wyliczenia staram sie trzymac, chociaz ostatnie 3-4 tyg praktycznie stoje z waga, pewnie dlatego ze maly jest malutki i tez nie bardzo przybiera.

tolad, wazna jest waga wyjsciowa, wg niej oblicza sie ile jest dobrze przytyć, takze kto ile przytyl w ciazy to sprawa indywidualna i b. rozna, moja przyjaciolka miala do porodu +8, a druga +18 i obie sa teraz chudsze niz zanim zaszly w ciaze:)
Czego sobie i Wam wszystkim zycze:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka