- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- monis90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
agulka trzymam kciuki za Twojego maluszka i głęboko w to wierzę że będzie wszystko w porządku
mamutek zdrówka dla Antosia jeśli to trzydniówka to na ostatni dzień powinien dostać wysypki
salonka, tola i moniś fajne macie brzuszki
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ciężko was nadrobić nie było mnie od wczoraj a tu proszę 3 strony do nadrobienia, dziewczyny zgrabniutkie jesteście z tymi brzuszkami a ja...wrzuce foto później
ale jestem szczęśliwa bo mam wreszcie wózek mąz mój znalazł czas i pojechaliśmy kupic jedno z głowy, a jeszcze reszta ale postanowiłam się zawziąć i zrobie pare zakupów na allegro
witam nową mamusie...oczywiście
kurcze choć bym chciała każdej z osobna odpisac to nie pamiętam wątków...ale się ciesze ze zbliżamy się ku końcowi
zainteresował mnie temat o tych monitorach oddechu zastanawiam się czy tez nie zakupić
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zreszta wszystkie brzuszki sa tu nadzwyczaj piekne:) wiem co mówię
.....+10kg mam wiec tym bardziej milo mi czytac Wasze slowa
- Ponky
- Wylogowany
- gaworzenie
W końcu się zarejestrowałam, wcześniej zaglądałam do Was "incognito"
Parę słów o mnie: mam 29 lat, męża, spodziewam się naszego pierwszego dzidziusia - o ile USG się nie myli, będzie to dziewczynka Termin porodu mam na 29 kwietnia, więc domyślam się, że później niż większość z Was. Moje dzieciątko 2 tygodnie temu - a więc kiedy zaczynałam 30 tc - ważyło 1,630 kg. Wydaje mi się, że to dużo, ale może się mylę. Hmmm... nie wiem, oboje z mężem jesteśmy drobinki/chudzinki, więc spodziewałam się raczej małej kruszynki
Zastanawiam się jak daleko jesteście z przygotowaniami? Wózek mam, łóżeczko, jakieś tam ciuszki. Teraz planuję skompletować torbę do szpitala, bo to nigdy nic nie wiadomo... czy Wy już macie spakowane? Jeśli ten temat był już obgadany wcześniej - proszę o wskazanie gdzie, żebyście nie musiały się powtarzać Bo nie ukrywam, że całych 300 stron nie chciało mi się czytać
Pozdrawiam serdecznie!
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
pakowanie toreb do szpitala polowa dziewczyn ma juz za soba, moze nawet wiecej, a z wyprawkami to chyba tez podobnie, chociaz wieksze rzeczy typu wozek lozeczko wlasnie ostatnio wiekszosc zalatwila, zostaly im drobiazgi. Ja narzie mam zapas pampersow i chusteczek, wozek i lozeczko po starszym nadal w piwnicy, ale jakos jeszcze nie czuje parcia zeby szykowac:)
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Ponky
- Wylogowany
- gaworzenie
Widzę, że jest rubryka na imię, dodam zatem, że dzidzia prawdopodobnie będzie miała na imię Aleksandra Ola, Olunia, Oleńka
Igamon - dzięki za odp. Ja właśnie mam do kupienia takie pierdółki typu pampersy czy jakieś kosmetyki do pielęgnacji niemowląt. No może jeszcze jakiegoś ciuszka dokupię. Ale teraz muszę się skupić na tej torbie, na pewno będę spokojniejsza, kiedy będzie spakowana. A łóżeczko i wózek kupiłam już w styczniu, aby szybko mieć to z głowy oraz nie zostawiać z tym obowiązkiem męża samego - w razie gdybym ja już nie mogła. A ogólnie sporo rzeczy kupuję przez internet, np. łóżeczko właśnie
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Witaj Ponky, troche dziewczyn ma termin na 29 ale to widzisz w tabelce Ja wyprawke mam prawie całą, przygotowania też na tym poziomie, torbę pakować chcę w weekend jeśli dotrze towar z apteki ale ja mam wcześniejszy termin A jak Ci ciąża mija, jakieś dolegliwości, niespodzianki itp?
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Chyba cos z krazeniem mam dzisiaj, stopy lodowate. I skurcze znowu dzis czesciej....
- Ponky
- Wylogowany
- gaworzenie
Ciąża mi mija na razie dobrze, dowiedziałam się o niej w 8 tygodniu (o dzidziusia staraliśmy się ok 2 miesiące). Tak naprawdę dolegliwości nie miałam żadnych - żadnych mdłości, wymiotów itd. Jedyne co - w 1 trymestrze miałam bóle głowy i może byłam troszkę bardziej senna, ale znowu nie tak aby zasypiać na stojąco. Miałam natomiast krwiaka, dlatego jednego dnia dowiedziałam się, że jestem w ciąży a drugiego już szłam na L4 oraz musiałam brać Luteinę pod język. Krwiak był chyba niewielki, bo już za 3 tygodnie podczas wizyty moja gin stwierdziła że już się wchłonął. Jeszcze przez 3 kolejne tygodnie oszczędzałam się i odpoczywałam, a potem wróciłam na trochę do pracy. Teraz oczywiście już na zwolnieniu lekarskim i nie wyobrażam sobie pracować o tym czasie, gdyż najprostsze nawet zajęcie doprowadza mnie po 5 minutach do skrajnego wyczerpania, chyba nie mam kondycji
No ale to chyba normalne, a takie dolegliwości to tak naprawdę żadne dolegliwości, dlatego nie będę narzekać na to jak przechodzę ciążę. Poza tym cieszę się z niej jak głupek, to coś nowego dla mnie, nie ma co ukrywać - niesamowite przeżycie! Oby tylko dzidziulek był zdrowy... mój i Wasze
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja torby jeszcze nie mam spakowanej i po woli zaczynam wariować z tego powodu
- igamon
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tego wyliczenia staram sie trzymac, chociaz ostatnie 3-4 tyg praktycznie stoje z waga, pewnie dlatego ze maly jest malutki i tez nie bardzo przybiera.
tolad, wazna jest waga wyjsciowa, wg niej oblicza sie ile jest dobrze przytyć, takze kto ile przytyl w ciazy to sprawa indywidualna i b. rozna, moja przyjaciolka miala do porodu +8, a druga +18 i obie sa teraz chudsze niz zanim zaszly w ciaze:)
Czego sobie i Wam wszystkim zycze:)