- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Ponky
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- mamutek
- Wylogowany
- gaworzenie
Aa monis ja używałam jedo fyn z dwójką dzieciaków. Ma genialną gondole, duża, wygodna dla dziecka. Wózek łatwo się prowadzi, bez problemu w alejach sklepowych daje radę. Spacerówka klasyczna, też obszerna. No i genialny wielki kosz pod wózkiem. Można dowolną ilość zakupów z bazaru przytaszczyc minusem chyba jak dla mnie jedynym jest wielkość po złożeniu. Zajmuje większość bagażnika. Ale jakość do ceny - rewelacja. O tym drugim modelu co wybrałas nic nie wiem.. Miłej rocznicy
Malec przy skurczu cały brzuch twardnieje równomiernie, a boli albo w dole brzucha albo w krzyżu.
Renata myślę że szykujcie się do porodu może sobie miejsca szuka i próbuje się głową wpasować a w związku z tym ty musisz do toalety ganiac..takie to małe a tak matkę już trenuje! A wody w naszym organizmie mamy pod dostatkiem..na sitku zawsze znajdzie się kropelka
No teraz to już naprawdę dbrnc
- mamutek
- Wylogowany
- gaworzenie
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jejku, dziś już środa popielcowa, ależ ten czas szybko leci!!! Jeszcze niedawno były święta przecież ! NO właśnie dziś środa popielcowa, a mnie dziś wyjątkowo na jedzenie ciągnie, jak nigdy. No po prostu tylko bym jadła i jadła, zjadłam rano śniadanie i obiad i wieczorem troszczę i ratuje się piciem herbatek.
Dziś zadzwoniła moja położna, jutro przyjdzie do Nas. Przez tel zapytała jak się czuję i jakie rozpoznanie napisali na wypisie ze szpitala. Powiedziałam, jej entuzjastycznie, że w miarę i że już aż tak się nie martwię gdyby co, ponieważ leci mi 36 tc. i maluszek już wazy ponad 2600 ( tydzień temu na USG wyszło 2626 gr). Ona jednak troszkę mnie na ziemię ściągnęła, że mimo wszystko dziecko nie ma jeszcze w pełni rozwiniętych płucek i najlepiej abym uważała, oszczędzała się, powiedziała, że muszę dotrwać do końca 38 tc to plan minimum, dla dobra dziecka. Powiedziała, że gdyby akcja zaczęła się wcześniej dziecko dostało by oczywiście sterydy, ale jak wiadomo, im mniej leków tym lepiej, a tym bardziej sterydy to leki, które mają mnóstwo efektów ubocznych. Tak, tu ma rację. Ja raz w życiu przez tylko 7 dni musiałam brać sterydy, aby słuchu nie stracić w prawym uchu, miałam zapalenie nerwa słuchowego i tylko dzięki sterydom słuch wrócił. Przeczytała wtedy ulotkę i przeraziłam się ile może być efektów ubocznych po nich. No ale ja wtedy miałam już 30 lat, więc to nie to samo co taki niemowlaczek.
Więc oszczędzam się jak mogę, aby szyjka nie skróciła się jeszcze bardziej i nie zaczęło się.
Ja zaczęłam poszukiwania chusty. O chuście myślałam już w pierwszej ciąży, ale jakoś potem nie miałam głowy do tego, no to był środek września a potem szybko chłody przyszły. Teraz już sobie nie wyobrażam bez chusty. Z Kajtusiem w gondoli i Juliankiem za rękę?? O nie !!! To będzie jedna wielka porażka. Musi być chusta ! Poza tym noszenie w chuście ma wiele zalet i korzyści dla rozwoju maluszka.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
Gabi super ze noc przetrwana, ja wogole juz na plasko nie spie z rogalem pod lewym biodrem, bo mnoe boli...
Jutro wizyta 3 majcie kciuki i buziaki dla was
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Gabi ja się zaczełam schizować teraz bo zauważyłam że dziś w nocy za każdym razem jak się budziłam byłam na plecach ;/ A kładę się zawsze, na którymś z boków. Ciesze sie, że to nic poważnego
Zuza myślę, że jest to przykład tego że na USG nie można określić dobrze wagi. Któreś z nich musiało się pomylić, może oboje i stąd ta różnica. W tym czasie maluszki tyć książkowo powinny 250g tygodniowo, mogą oczywiście mniej lub więcej ale sądze że w Twoim przypadku to błąd pomiaru
Dziewczyny do szpitala jaką pakę pampersów kupiłyście? W sklepie są albo po 43 pakowane albo 80/78. Nie orientuje się które lepiej
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tez nie spakowana, w ogole nie wierzę ze juz marzec, zaraz zaczniemy porody a tu kurcze mam w pamieci jak sie rozpakowalysmy na majowkach. jak ten czas leci
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
mamutek Ty na te KTG skierowanie masz od lekarza z żelaznej tak? Dzwoniłam do nich czy mogę u nich robić zapisy bo Karowa za daleko i pesar i tam cos jeszcze pomarudziłam a babka mi powiedziała, że odplatnie owszem i jeden zapis 50zł a normalnie nie mają terminów. No jak można na KTG w szpitalu specjalistycznym nie mieć terminów?! I to sam zapis, konsultacji nie chce żadnych bo o to tez pytała. Wrrr składki płaci się na cały NFZ a jak widać nie wszędzie iść można.
ja na pierwsze ktg poszlam ze skirowaniem a potem oni mi juz wyznaczali terminy, no doslownie nie woerze ze kaza ci placic. idz i powiedz na ip ze dziecko sie slabiej rusza wiec sie niepokoisz, napewno przyjma
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
Cieszę się, że jeszcze wszystkie jesteśmy w dwupakach
Ja ogólnie powoli odczuwam, że to już tuż tuż. Mąż nawet stwierdził wczoraj, że chyba mi się brzuchol opuścił lekko. Ja tam tego po sobie nie widzę, ale odczuwam mocniejszy niż zwykle ucisk w dole, do tego to ciągłe sikanie i wilczy apetyt. Skurczów nie odczuwam jednak, albo po prostu ich nie zauważam.
Właśnie odwaliłam sobie mega makijaż. Zabieram Celinkę, wsiadamy w auto i... na zakupy do Pepco. Może zajrzę do jakiejś galerii jeszcze i upoluję coś dla Boryska.
Muszę wyjść z domu bo się obżeram strasznie. Do tego mam ogromny stres, bo moja córka od poniedziałku idzie do przedszkola. Fakt,że programem adaptacyjnym przez pierwszy miesiąc (kilka godzin dziennie i to nie zawsze), ale i tak jestem poddenerwowana.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Znalazłam taką stronkę: www.srokao.pl/2012/10/analiza-kapiel-emolienty.html
Poza analizą emoilientów mamy masę innych porownań, może którejś pomoże w doborze kosmetyków.