- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie pępek od jakichś 5 tyg wywinięty, a linii brak... w pierwszej ciąży też nie miałam.
Zaczęłam puchnąć. Nogi (zwłaszcza) stopy mam opuchnięte,palce u rąk też... No i do tego ten wilczy apetyt. Ciągle bym coś jadła. Czytałam, że ten ciągły głód w 9 m-cu ciąży to przygotowywanie organizmu do wysiłku jakim jest poród. Musi więc nabrać energii Boję się tylko, że za dużo przytyję.
Odczuwam lekką ulgę w oddychaniu, więc przypuszczam, że brzuch powoli zaczyna się opuszczać, choć patrząc w lustro wcale tego nie widzę.
Mam pytanie do mam których dzieci uczęszczają, bądź uczęszczały do publicznych przedszkoli.
Ile miesięcznie płaciłyście (płacicie) za przedszkole bez wyżywienia???
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Joasia03.05
- Wylogowany
- gaworzenie
Dobranoc :-D
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
100 krotka nie pomoge bo nawet przy cukrzycy nie miałam nigdy w moczu ale dopytała bym gina lub kogos z przychodni czy powtórzyc do wizyty badanie.
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Nie doczytam was dokładnie – tylko tak przeleciałam pobierznie
Moni – dziekuje ci kochana za newsa , ale ja juz cala wyprawke mam
Jesli chodzi o kreche to w pierwszej ciazy mialam , teraz nie mam. Pempol płaski bo mialam operacje I tak jak juz ktos tu wspomnial – ja nie mam pempola , to nie ma mi co wyjsc
Renata – ja mam dziecko w publicznym przedszkolu , ale z pełnym wyrzywieniem – 3 posiłki .
Płatnosc za pierwsze 6 godzin – dofinansowuje gmina (powiat – w zaleznosci gdzie mieszkasz), potem do 9 godzin dopłacam jakies 10 zł ( w tym sniadanie, obiad, podwieczorek no I pełnopłatne 3 godziny)
100krotka – ja bym zadzwonila do swojego ginka
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Próbuję pisać od 2 dni i nie mogę.. Cały cza mi się resetuje... Cholerny edytor.. Może teraz się uda..
U nas całą wyprawka skompletowana, łóżeczko złożone, ja spakowana.. Czekamy..
Renata Anna mój syn chodzi do państwowego i płacę 1 zł za godz dodatkowo, czyli max 42zł bo jest w przedszkolu od 8-15 a od 8-13 jest za darmo, czyli tylko płacę za 2 godz dziennie. Tak jest w Krakowie.
A ja wczoraj miałam coraz to częstsze skurcze ale zupełnie nieregularne. Najbardziej mnie martwi to że czuję jakby ucisk na kiszkę stolcową.. Niby jakby mi się chciało nr 2 , ale czuję to jak skurcz.. mały na bank główką uciska mi szyjkę bo jak nieraz się wbije to aż mi nogi paraliżuje z bólu..
A nie wiem czy Wam pisałam jaki cudowny sen miałam 2 dni temu.. Może i tak, to się powtórzę w razie "w", sorry. Śniło mi się że mój syn urodził się z 7 palcami u jednej reki. Byłam podłamana ale pamiętam że myślałam że Bogu dzięki bo 2 można amputować, gorzej jakby się z mniej urodził... Ehhh co za jazdy mam...
To co z tymi brzuszkami na fb?? A w ogóle to pojawi się więcej mam na naszej grupie??
Buźki!
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jesli chodzi o brzuszki to mój balon
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Domiśśś
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- angela_216
- Wylogowany
- gaworzenie
podczytuje Was od kilku tygodni i tak się zastanawiałam pisać...czy nie pisać I napisałam;-) Fajnie tak Was poczytać, pooglądać Wasze brzuszki itp.
Buziale dla wszystkich;-)
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Myślicie, że powinnam pójść do lekarza, żeby się upewnić że wszystko jest ok? A znacie może jakąś infolinię gdzie można porozmawiać z kimś kto mi powie czy mam się czym martwić czy tak się zdarza w ciąży?
Dziś pakuję torbę do szpitala!
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Angela - witaj - opowiadaj co u cibie - musisz duzo nadrobic bo chcemy cie poznac
- angela_216
- Wylogowany
- gaworzenie
Ale poza tym przeziębieniem to wszystko super u nas, czuliśmy się świetnie, wszystkie wyniki bardzo dobre;-) Przed nami jeszcze 7 tygodnie;-) Za tydzień wizyta więc mam nadzieje że nic się nie zmieniło…
Mieliśmy dzisiaj zacząć szkołę rodzenia, ale przez moje przeziębienie niestety akurat dziś nie zaczniemy;-(
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa