- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Renata Anna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Przepraszam, że zniknęłam, ale od poniedziałku włóczę się z Celinką i mężem po przedszkolach w naszym mieście. Wszędzie ok 20 miejsc, a chętnych koło 140... masakra.Piszę tu o przedszkolach publicznych. Chociaż w niepublicznych też jest ciężko. Celina od poniedziałku chodzi do prywatnego. Udało ją się wcisnąć na przedostatnie miejsce. I chyba tam zostanie. Różnica w opłatach to 50 zł. I chyba będziemy dopłacać i zostawimy córkę w prywatnym przedszkolu. Kadra przynajmniej młoda, żywa, ma chęć do pracy z dziećmi... a w tych publicznych to tylko panie koło 50-tki, 60-tki... dają dziecku kartkę i kredki pragnąc świętego spokoju.
JESZCZE NIE RODZĘ... I nie nastawiam się na szybki poród, mimo że zaczęłam już 39 tc. Celinę urodziłam w ostatni dzień 42 tygodnia. Norma. Czekają w szpitalach, aż natura sama zadziała. U mnie nie zadziałała i wywoływali mi. Nie chcę powtórki z rozrywki. Już o tym pisałam, ale mam przeczucie, że tak to się skończy i już powoli łapię doła, że zanim zacznę przeć by wydać Borysa na świat, to wymęczą mnie niemiłosiernie.
Chociaż od jakichś 3-4 dni zaczynam odczuwać twardnienie brzucha, a czasami ból jak przy miesiączce w dole. Ciekawe czy przepowiadające skurcze w czymś mi pomogą. W pierwszej ciąży nie miałam. A jeśli miałam, to nie czułam...
Chciałabym urodzić jakoś w 40 tc.....

- Italia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Aga, nie ma za co

- Zuza_204
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Italia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Teraz mam nadzieję, że drugi nasz synek powie: Dobra, pora na światło wychodzić. I wyjdzie tak ok.39-40 tc. SAM bez ingerencji i aby nie męczyli mnie w szpitalu. Raz, dwa, trzy,i po porodzie.
Ahhhh, pomarzyć każdemu wolno

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 35

Megi – no nie chce mi to przejsc przez gardło , ale niestety w twoim przypadku mąż miał racje – jednak zlapalas jakies cholerstwo – jakby cie w czas wywiózł do mamy to by tej akcji nie bylo

Renata – nie zakladaj najgorszego – mówią że kazdy poród jest inny wiec nastaw sie na poród w terminie , łatwo szybko I po problemie

A ja marze o takim porodzie jak są w serialach I filmach: “dostaje skurcze , jade do szpitala, prawie nie zdaze, dwa razy stękne I juz Aska bedzie ze mną , a ja wyglądam jak z okładki jakies gazety , wymalowana, wyczesana I wogóle nie zmęczona “

- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Jak się zapatrujecie na jutrzejsze opady śniegu?

Pytanie do dziewczyn po cc, jaką nosiłyście bieliznę? Mam do szpitala te siateczkowe ale tylko 2 pary są wyższe stanem. zwykłej bielizny nie mam do pepka ;/ i zastanawiam się czy musze koniecznie dokupowac.
Megi kuruj się!
Renata tak sobie pomyslałam, że teraz szybciej powinno pójść bo juz raz rodziłaś

Italia nieźle się złożyło

- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Nie wiem jak Wy ale ja łykałam go dzień w dzień przez ponad 2 miesiące

- Zuza_204
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Tolad ja po cc nosiłam w szpitalu te siateczkowe majciochy a w domu bawełniane tylko właśnie takie trochę wyższe
Dziewczynki ja wam życzę żeby wszystkim chlupnęło i po 2 godzinach dzieciaczki były z Wami
Życzę wszystkim miłego i słonecznego dnia
- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Przyszła szczęśliwa mama

Och wczoraj padłam o 17:00 i spałam do prawie 20:00! Posiedziałam chwilę przed tv czytając jednocześnie najnowszy numer M jak Mama i poszłam spać! Przesłuchałam dwie relaksacje,bo przez to że spałam po południu nie mogłam zasnąć. Mimo, że przesypiam całe noce to i tak budzę się za każdym razem jak się obracam. Od kilku nocy boli mnie dół brzucha a sam brzuch jest mega twardy. Myślę, że moje ciało przygotowuje się do TEGO dnia.
Dziś od rana już prasowałam, a teraz biorę się do pracy. Mam nadzieję, że dostanę weny, bo chciałabym już wszystko kończyć, a tu końca nie widać!!
I mam nadzieję, że nie będzie jutro padał śnieg, bo mam ochotę na dzień na świeżym powietrzu razem z mężulkiem! Dziś piątek, a to oznacza że 5 dzień siedzę cały dzień sama w domu - dobrze że mam Was :*
- Kasiula3105
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Italia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
A jeśli chodzi o cc, to nie dopytałam ile na Karowej trzymali, wiem, że na Inflanckiej wypuścili kumpelę chyba w 3 dobie. Jak będę wiedziała to dam znaka.
Apropos majtek, kupujecie te wielorazowe? Ja wczoraj widziałam właśnie takie BabyOno, kupiłam opakowanie jednorazowych, ale te wielorazowe są chyba trochę wyższe. Tylko jaki rozmiar brać jak przed ciążą nosiłam M?
Renata, Anulka, Asia, nie panikujcie, przypominam, że statystycznie drugi poród jest łatwiejszy

Kasiula, witaj

- Margolec
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
remont trwa ale jakby tego było mało:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Normalnie jestem taka zmęczona, że ledwo żyję. Zaprowadziłam Stasia do przedszkola, a poźniej jadę z nim do moje mamy i tam zostajemy do końca weekendu. Do tej pory byłam taka dzielna ale czara goryczy mi się powoli przelewa. Boli mnie brzuch, krocze - zapewne od ciągłego siedzenia w aucie. Twardnieje jak głupi. Jestem niewyspana, skórę od tego gipsu, kleju i innych suchą jak Sahara, w nosie pełno kurzu i weź tu żyj!
- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Przyszła szczęśliwa mama
Witaj Kasiula - opowiedz coś więcej o sobie, o ciąży, o dzidzi, jaka płeć, jakie imię.