- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Źle mi się spało przez ten myśli o wyniku, doczytałam jednak że moja gin do której chodze prywatnie jest w trakcie robienia specjalizacji z endokrynologi, mam nadzieję że będzie mogła już coś zaradzić. Było by to takie szczęście w nieszczęściu:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
tolad, pewnie pomoze, moze przyspieszy wizyte u specjalisty, napewno od ginekolog trzeba zaczac to przedstawi ci co i jak teraz, ja tarczyce robie dopiero teraz, ale chyba sie pospiesze z badaniami, ostatnio w ciazy mialam na granicy normy, moja mame troche wyniki zmartwily ale gin powiedzial ze jest ok i nic z tym nie robilam, a mialam chyba 1. nie pamietam teraz. wiec tez koniecznie daj nam znac co i jak
u mnie pobudki o 5 rano, jeszcze siedze w domu wiec maly pogada, dziadkowie sie obudza i zabieraja a ja ide spac jeszcze na 1,5 godzinki. gorzej bedzie w przyszlym tygodniu w domu, sama, no ale co cie nie zabije to sie wzmocni.
ja nic nie przytylam, narazie, wedlug mojej wagi, chyba nawet schudlam ale waze sie o roznych porach dnia wiec zobacze u gin. chyba pojde na wizyte we wtorek. tez mnie boli brzuch dlatego boje sie odstawic duphaston. troche panikuje. narazie biore sobie juz tylko 0,5 tabletki rano a zaczynalam od 3 dziennie, ale calkowicie boje sie odstawic. tylko ze chyba juz na to czas. czy ktoras bierze ten lek? moze podesle to co mi zostalo z opakowania bo az szkoda mi patrzec jak lek za 30zl sie marnuje a zuzylam tylko chyba 4 tableki.
tymczasem jutro wolne wiec dzisiaj wraca maz. chyba za nim tesknie... no i bylam juz na cmentarzu, nie wybieram sie w ten dym itd, tym bardziej synka nie bede zabierac. do tego zarazki od kupy ludzi. no w zeszlym roku w ogole nie bylam przez ciaze wiec w tym podstanowilam pojechac wczesniej, dowiedzic kogo chcialam bez dziecka i jestem zadowolona. a piatek blogie lenistwo.
megi, zapomnialabym o tobie, zdrowka dla ciebie i synka. w ogole to co mu bylo? skad te wymioty? rotawirus jakis?
pozdrawiam was i odezwe sie pewnie znowu za kilka dni

- Ewelkaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ja leże i czekam z nie cierpliwością do wieczornej wizyty. Staram się być dobrej myśli, ale wiecie jak to jest, same najgorsze scenariusze do głowy przychodzą jak SIS samemu leży w domu. Zaraz młody przyjdzie ze szkoły, to na pewno dostarczy mi rozrywki

Tweety ja biorę duphaston, mam zalecony na 14 dni i tez mi zostanie pol opakowania, ale zamierzam sobie zostawić i Tobie tez radzą, data przydatności na pewno jest długa, a nie wiesz czy jeszcze Ci się nie przyda (oby nie) Jak nie wykorzystana to oddasz po porodzie.

Pozdrowienia dla Was wszystkoch w ten piękny jesienny dzień. To pisalam ja, optymistycznie nastawiona do życia mama

- Italia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Tolad, Ty też się staraj nie przejmować, musi być wszystko dobrze

Tweety, Ty to jesteś matka polka

Dziewczyny, czy któraś z Was bierze już witaminy z kwasem DHA? Pamiętam, że chyba Anulka o nich pisała. Kupiłam sobie wczoraj kompleks witamin i minerałów, ale właśnie bez tego DHA. Wyczytałam, że powinno się go głównie zażywać w 3 trymestrze, ale niektórzy producenci wypuszczają na rynek suplementy z tym DHA już od 2 trymestru. I zastanawiam się czy dokupić sobie osobno sam ten DHA, czy się wstrzymać z tym. Wizytę mam dopiero 19 listopada a nie kojarzę, by na ostatniej moja gin wspominała by brać coś z tym DHA.
I jeszcze jedno wracając do tematu tarczycy - powtarza się w trakcie ciąży te badania? Ja miałam robione na początku i wyszły ok, do tej pory nie miałam powtarzanych(nigdy też nie miałam problemów z tarczycą). I kiedy powinno się powtarzać badania na toksoplazmozę i cytomegalię jeśli wyszły ujemne w pierwszym badaniu? Mam teraz skierowanie na morfologię i mocz, ale nic poza tym.
- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Jeśli chodzi o tarczycę to nie jest to chyba obowiązkowe badanie, moje znajome nie miały w ogóle a mi zaleciła ze względu na wagę (do szczuplutkich nie należę

Ewelkaa pisz jak tylko wrócisz
- 100krootka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Widzę, że o badaniach rozmawiacie... Ja przed ciążą posprawdzałam chyba wszytsko na co wpadłam - łącznie z toksoplazmoza i cytomegalia, ale w pracy miałam kontakt z dzieciaczkami z zaburzonym rozwojem z różnych powodów i chyba przez to, że się napatrzyłam jestem ciut przewrażliwiona... Wyniki badań przed były w porządku, za to człowiek wszystkiego nie przewidzi. Ostatnio ginekolog zlecił mi poza morfologią i analiza moczu badanie TSH. I się zaczęło... Ktoś wyżej pisał o wyniku powyżej 3, a mi wyszło 4,26

- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Pocieszyłaś mnie informacją o tym, że zły wynik nie koniecznie musi mieć wpływ na dziecko. Ja to ja, jakoś przeżyje skoro do tej pory mi się udało:P byle by mały był ok.
- 100krootka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Ewelkaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Tylko odradzil mi podroż, która planowalismy na weekend do rodziny i moi chłopcy pojadą samo, a ja zostaje sama na dwa dni

Kamień z serca mi spadł. A mała wywijala raczkami i nóżkami jak mała tancerka

- Joasia B
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus

a my w srode znowu mielismy przeboje z malym zwymiotowal nam po 20 czuwalam do 3 potem S mnei zmienil , zaczal mi kaszlec mokro , wiec wczoraj prywatnie pojechalismy i katar nie nosem a po tylnej scianie mu splywa, mamy leki i jest ok z jedzeniem tez juz lepiej i apetytem , ale potrwa zanim brzuszek sie unormuje , mlode w brzuchu tez nerwowe jakies sie stalo .. no ale mu sie nie dziwie

Ewelkaa super wiessci to wypoczywaj z mloda , trudno grunt byscie sil nabieraly , chlopaki dadza sobie rade , ja we wtorek robie badania w koncu , bo przez szpital mi sie poprzesuwalo wszystk ow czwartek do endokrynolog a w piatek do gina podgladnac dzidziola i na zakupy

Tweety nio wlasnie nie zwykly niezyl zoladka jelitowka w chalupie panuje no juz panowala dopadlo 9 osob wlacznie ze mna z 11 domownikow..
- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 35
- surenka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-