- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Andzik
- Wylogowany
- gaworzenie
dziewczyny a w sprawie zakupów.. macie może jakąś listę co było by potrzebne dla bobaska
nad wózkiem się jeszcze nie zastanawiałam ale na pewno będzie to jeden z ważniejszych zakupów ..zobaczymy
zdrówka wszystkim kwietniówką :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nie ide na szkole rodzenia bo jestem na bierzaco. kremy na rozstepy mam z poprzedniej ciazy, perfecta mama. nic sie nie pojawilo wiec w tej tez zamierzam stosowac. narazie tylko oliwka. brzuszek mam juz solidnie okragly ale to wynik chyba poprzedniej ciazy.
wozek mam casual play, kupionu uzywany, jakos dobra ale nie jestem w nieogo zadowolona. dziewczyny, zwroccie uwage na wielkosc gondoli bo moj synek juz w 4 miesiacu w niej wyrosl i dupa, musimy chodzic w spacerowce a wedlug mnie to za wczesnie. niby pozycja lezaca ale wolalam gondole. takze musi byc dluga, pamietajcie.
jutro wizyta i wyniki badan. stresa mam.
megi - zdrowia dla synka
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Tweety ma racje duża gondola to podstawa.
Tweety powodzenia jutro, będzie dobrze I fajnie, ze meza masz w domu, mój juz drugi tydzień zaczął przychodzić o ludzkiej porze, ale to dlatego, ze mniej pracy, a co się z tym wiąże kasy tez będzie mniej, ale trudno czasami lepiej mieć Meza w domu
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Powodzenia u lekarza
Ewelkaa polecam aptekę internetową Gemini, ostatnio odkryłam ją z koleżanką która właśnie zawsze zamawiała na doz. Niestety poza pomorzem trzeba liczyć się z kosztem dostawy ale jeśli większe zamówienie to naprawde się opłaca, produkty tańsze w większości o 10zł
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Jesli chodzi o wózki to ja mam po synku ale nie mam pojecia z jakiej on firmy jest
Jesli chodzi o szkoły rodzenia - bylam juz na jednych zajeciach ale niestety sama bo mój musi w pracy byc i tak sie tam źle czulam ze juz chyba nie pójde
Niemniej jednak polecam bo mimo tego ze juz jeden poród przeszłam to i tak na tych jednych zajeciach dowiedzialam sie wiecej niz po tym pierwszym porodzie robilam źle.
Zaleta szkół w miejscu gdzie sie chce rodzic jest równiez fakt ze w momencie porodu znasz juz troche poloznych i nie oszukujmy sie - traktuja cie inaczej nizeli bys do nich nie chodzila.
Ja jak przyjechalam na porodówke to pierwsze co to mnie zapytały czy na szkole rodzenia chodzilam
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Jesli chodzi o ubranka i inne przedmioty potrzebne do Maluszka to ja wiekszosc mam po synku , ale napewno cosik dokupie tylko jakos teraz jeszcze o tym nie mysle
- Andzik
- Wylogowany
- gaworzenie
Ewelkaa zmotywowałaś mnie.. poszukałam i kupiłam już 2 kremy PALMERS :)mieszkam za granicą więc wyszukałam na innych str... nie ma na co czekać.. smaruje się oliwkami ale myślę że ten krem będzie lepszy
niestety mam tendencje do rozstępów wiec bardzo się boje.. a brzuszek mi już urósł
na internecie znalazłam taka tabele gdzie wpisuje się wagę i wzrost.. pokazuje ile powinno się przytyć w poszczególnych tygodniach ciąży.. patrząc na tą tabelkę jest ok
Miłego dnia dziewczyny
ps. pijecie kawę ??? bo ja piję 1 może 2 dziennie
viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz wiem ze wyplukuje zelazo z organizmu tak bardzo potrzebne w czasie ciazy. Wiem ze nie jest zabroniona kawa w ciazy ale ja z niej zrezygnowalam
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Odnośnie szkoły rodzenia to mam ten sam problem co Asia K mój mąż długo pracuje i musiałabym iść sama więc chyba nie pójdę
Kawę piję 1 lub 2 dziennie ale bardzo słabe i z dużą ilością mleka jakoś nie mogę z niej zrezygnować i wiece co jeszcze sobie popijam czasem KARMI bardzo mi smakuje a słyszałam że podczas karmienia dobrze wpływa na laktację
Rzeczy dla maluszka dostanę od mojej siostry także na razie nie kupuje ale powoli rozglądam się nad wózkiem ten wpadł mi w oko GRACO SYMBIO Moon no ale do kwietnia jeszcze dużo czasu.
A co myślicie na temat łóżeczka turystycznego??? bo ja mam mieszane uczucia .....
Miłego dnia życzę
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Andzik i bardzo dobrze smaruj się, u mnie naprawdę działał pierwszym razem i mam nadzieję, że teraz też mnie nie zawiedzie. A kawy nie pije, przestała mi smakować, a poza tym wyplukuje magnez, a ja mam przyjmować na skurcze.
Ten kalkulator fajna rzecz, tylk o wychodzi z niego, za już mam 2 kg za dużo, chyba muszę uważać
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tolad, a w którym szpitalu chcesz rodzić? Ja znalazłam na stronie Karowej taką informację: "Kurs jest bezpłatny dla wszystkich, nie trzeba spełniać żadnych warunków" - z tego rozumiem, że jest on bezpłatny również dla osób spoza Warszawy? Sprawdź w swoim szpitalu jak jest, ja o Karowej też kiedyś słyszałam, że trzeba mieć meldunek, a z tego co na stronie wynika inaczej. W każdym razie mąż jest zameldowany w Warszawie więc jakby co raczej nie byłoby problemu, ale szczerze mówiąc nie chce mi się mieszać w papierach.
Co do przyjęcia do szpitala to raczej się nie martwię - chodzę do lekarza ze szpitala, w którym pewnie będę rodziła, mówiła żeby o przyjęcie się nie martwić. Co do położnych - tu się z Wami zgodzę, zawsze można trafić na jakąś, którą już się zna. Tylko ze mną jest o tyle problem, że ciągle nie wiadomo co z porodem, dopiero w styczniu mam po raz drugi iść do ortopedy i wtedy podejmie ostateczną decyzję czy dopuści mnie do naturalnego, ale na ostatniej wizycie raczej był bardziej skłonny do cc. Dlatego na razie o samym porodzie szczególnie nie myślę.
Co do wózków, my na razie nie oglądaliśmy, zasięgaliśmy tylko opinii. Znajomy polecali X-landera, ale właśnie tego z przekładaną spacerówką. Inni polecali też Maxi Cosi(ale to już inny przedział cenowy, jeśli się zdecydujemy, to na używany). Innych zupełnie nie znam. Ale chcemy się wybrać do jakiegoś dużego sklepu i tam sobie potestować różne modele.
Jeśli chodzi o kremy, to dostałam od siostry Prefecta Mama, po kilku użyciach stwierdzam, że jest fajny Ale i tak na codzień używam jeszcze oliwki dla dzieci. Ja generalnie nie mam tendencji do rozstępów(obym nie wykrakała), za to cellulit mam masakryczny No ale z tym to muszę poczekać, to nie wynik ciąży tylko ogólnie tak mam.
Tweety, trzymam kciuki, daj znać jak będziesz po.
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ewelka a mi sie kalendarz podoba mi pokazuje w sam raz tylko troche mnie przeraza ze wg niego w 40 tc powinnam wazyc 80 kilo uff kiedy ja to zrzuce
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja spojrzałam w ten kalendarz, ale nie porównam, bo ciągle stoję w miejscu To już 15 tydzień, a waga ani drgnie, trochę się zaczęłam tym martwić, chociaż gin ostatnio nic nie mówiła. Może później trochę przytyję, chociaż przeraża mnie wizja wagi w granicach 70 kg
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A właśnie, tak przy okazji wzrostu, na jaką długość najlepiej szykować te pierwsze ubranka? Ja jak się urodziłam to miałam 61 cm i w te pierwsze nie wchodziłam