BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #779674 przez Andzik
Ewelkaa ja właśnie kiedyś stosowałam krem na rozstępy firmy Palmers i byłam max zadowolona... tylko że to nie było dla kobiet w ciąży :)a powiedz mi gdzie kupujesz te kremy?? na Internecie??
dziewczyny a w sprawie zakupów.. macie może jakąś listę co było by potrzebne dla bobaska :)
nad wózkiem się jeszcze nie zastanawiałam ale na pewno będzie to jeden z ważniejszych zakupów ..zobaczymy :)
zdrówka wszystkim kwietniówką :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #779703 przez tweety
hej dziewczyny. moj maz juz jest w domu. a nie ma nawet 18. no nie wierze. chyba zaczal sie starac albo zrozumial ze go potrzebujemy.

nie ide na szkole rodzenia bo jestem na bierzaco. kremy na rozstepy mam z poprzedniej ciazy, perfecta mama. nic sie nie pojawilo wiec w tej tez zamierzam stosowac. narazie tylko oliwka. brzuszek mam juz solidnie okragly ale to wynik chyba poprzedniej ciazy.

wozek mam casual play, kupionu uzywany, jakos dobra ale nie jestem w nieogo zadowolona. dziewczyny, zwroccie uwage na wielkosc gondoli bo moj synek juz w 4 miesiacu w niej wyrosl i dupa, musimy chodzic w spacerowce a wedlug mnie to za wczesnie. niby pozycja lezaca ale wolalam gondole. takze musi byc dluga, pamietajcie.

jutro wizyta i wyniki badan. stresa mam.

megi - zdrowia dla synka

11 lata 2 miesiąc temu #779729 przez Ewelkaa
Andzik ja kupuje balsam tu www.doz.pl/apteka/p56069-Palmers_Cocoa_b...ciw_rozstepom_250_ml

Tweety ma racje duża gondola to podstawa.

Tweety powodzenia jutro, będzie dobrze :laugh: I fajnie, ze meza masz w domu, mój juz drugi tydzień zaczął przychodzić o ludzkiej porze, ale to dlatego, ze mniej pracy, a co się z tym wiąże kasy tez będzie mniej, ale trudno czasami lepiej mieć Meza w domu :)

11 lata 2 miesiąc temu #779781 przez tolad662
Tweety święte słowa, na który bym nie spojrzała to zaraz w opiniach piszą dziewczyny, że gondola mała. A przecież nie wiadomo jak te maluchy wyrosną :D
Powodzenia u lekarza :)

Ewelkaa polecam aptekę internetową Gemini, ostatnio odkryłam ją z koleżanką która właśnie zawsze zamawiała na doz. Niestety poza pomorzem trzeba liczyć się z kosztem dostawy ale jeśli większe zamówienie to naprawde się opłaca, produkty tańsze w większości o 10zł

11 lata 2 miesiąc temu #779804 przez megi23
a ja w x landerze mialam gondole x pram i co z tego jak mlody od 4 miesiaca nie chcial w niej jezdzic , S musial mi spacerowke przywozic , rehabilitantka pozwolila mu na plasko jezdzic i tak jezdzilismy :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779982 przez Asia K
Witam

Jesli chodzi o wózki to ja mam po synku ale nie mam pojecia z jakiej on firmy jest ;)

Jesli chodzi o szkoły rodzenia - bylam juz na jednych zajeciach ale niestety sama bo mój musi w pracy byc i tak sie tam źle czulam ze juz chyba nie pójde :dry:
Niemniej jednak polecam bo mimo tego ze juz jeden poród przeszłam to i tak na tych jednych zajeciach dowiedzialam sie wiecej niz po tym pierwszym porodzie robilam źle.
Zaleta szkół w miejscu gdzie sie chce rodzic jest równiez fakt ze w momencie porodu znasz juz troche poloznych i nie oszukujmy sie - traktuja cie inaczej nizeli bys do nich nie chodzila.
Ja jak przyjechalam na porodówke to pierwsze co to mnie zapytały czy na szkole rodzenia chodzilam :dry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jesli chodzi o ubranka i inne przedmioty potrzebne do Maluszka to ja wiekszosc mam po synku , ale napewno cosik dokupie tylko jakos teraz jeszcze o tym nie mysle :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779993 przez Andzik
:laugh:
Ewelkaa zmotywowałaś mnie.. poszukałam i kupiłam już 2 kremy PALMERS :)mieszkam za granicą więc wyszukałam na innych str... nie ma na co czekać.. smaruje się oliwkami ale myślę że ten krem będzie lepszy :)
niestety mam tendencje do rozstępów wiec bardzo się boje.. a brzuszek mi już urósł :)
na internecie znalazłam taka tabele gdzie wpisuje się wagę i wzrost.. pokazuje ile powinno się przytyć w poszczególnych tygodniach ciąży.. patrząc na tą tabelkę jest ok :)
Miłego dnia dziewczyny
ps. pijecie kawę ??? bo ja piję 1 może 2 dziennie :(

viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/

11 lata 2 miesiąc temu #779995 przez Asia K
Ja nie pije kawy choc przed ciaza pilam ja litrami :D
Teraz wiem ze wyplukuje zelazo z organizmu tak bardzo potrzebne w czasie ciazy. Wiem ze nie jest zabroniona kawa w ciazy ale ja z niej zrezygnowalam :)

11 lata 2 miesiąc temu #780008 przez Aga77
Hej dziewczyny :)
Odnośnie szkoły rodzenia to mam ten sam problem co Asia K mój mąż długo pracuje i musiałabym iść sama więc chyba nie pójdę
Kawę piję 1 lub 2 dziennie ale bardzo słabe i z dużą ilością mleka jakoś nie mogę z niej zrezygnować i wiece co jeszcze sobie popijam czasem KARMI bardzo mi smakuje a słyszałam że podczas karmienia dobrze wpływa na laktację :P
Rzeczy dla maluszka dostanę od mojej siostry także na razie nie kupuje ale powoli rozglądam się nad wózkiem ten wpadł mi w oko GRACO SYMBIO Moon no ale do kwietnia jeszcze dużo czasu.
A co myślicie na temat łóżeczka turystycznego??? bo ja mam mieszane uczucia .....
Miłego dnia życzę :) :) :)

11 lata 2 miesiąc temu #780010 przez Ewelkaa
Asia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Andzik i bardzo dobrze smaruj się, u mnie naprawdę działał pierwszym razem i mam nadzieję, że teraz też mnie nie zawiedzie. :) A kawy nie pije, przestała mi smakować, a poza tym wyplukuje magnez, a ja mam przyjmować na skurcze.
Ten kalkulator fajna rzecz, tylk :( o wychodzi z niego, za już mam 2 kg za dużo, chyba muszę uważać

11 lata 2 miesiąc temu #780037 przez Italia
Ale dziewczyny przyspieszyłyście tempo, musiałam nadrobić posty ;)
Tolad, a w którym szpitalu chcesz rodzić? Ja znalazłam na stronie Karowej taką informację: "Kurs jest bezpłatny dla wszystkich, nie trzeba spełniać żadnych warunków" - z tego rozumiem, że jest on bezpłatny również dla osób spoza Warszawy? Sprawdź w swoim szpitalu jak jest, ja o Karowej też kiedyś słyszałam, że trzeba mieć meldunek, a z tego co na stronie wynika inaczej. W każdym razie mąż jest zameldowany w Warszawie więc jakby co raczej nie byłoby problemu, ale szczerze mówiąc nie chce mi się mieszać w papierach.
Co do przyjęcia do szpitala to raczej się nie martwię - chodzę do lekarza ze szpitala, w którym pewnie będę rodziła, mówiła żeby o przyjęcie się nie martwić. Co do położnych - tu się z Wami zgodzę, zawsze można trafić na jakąś, którą już się zna. Tylko ze mną jest o tyle problem, że ciągle nie wiadomo co z porodem, dopiero w styczniu mam po raz drugi iść do ortopedy i wtedy podejmie ostateczną decyzję czy dopuści mnie do naturalnego, ale na ostatniej wizycie raczej był bardziej skłonny do cc. Dlatego na razie o samym porodzie szczególnie nie myślę.
Co do wózków, my na razie nie oglądaliśmy, zasięgaliśmy tylko opinii. Znajomy polecali X-landera, ale właśnie tego z przekładaną spacerówką. Inni polecali też Maxi Cosi(ale to już inny przedział cenowy, jeśli się zdecydujemy, to na używany). Innych zupełnie nie znam. Ale chcemy się wybrać do jakiegoś dużego sklepu i tam sobie potestować różne modele.
Jeśli chodzi o kremy, to dostałam od siostry Prefecta Mama, po kilku użyciach stwierdzam, że jest fajny :) Ale i tak na codzień używam jeszcze oliwki dla dzieci. Ja generalnie nie mam tendencji do rozstępów(obym nie wykrakała), za to cellulit mam masakryczny :( No ale z tym to muszę poczekać, to nie wynik ciąży tylko ogólnie tak mam.
Tweety, trzymam kciuki, daj znać jak będziesz po.

11 lata 2 miesiąc temu #780055 przez Asia K
Italia

Ewelka a mi sie kalendarz podoba :D mi pokazuje w sam raz tylko troche mnie przeraza ze wg niego w 40 tc powinnam wazyc 80 kilo :ohmy: uff kiedy ja to zrzuce

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #780065 przez Italia

Ja spojrzałam w ten kalendarz, ale nie porównam, bo ciągle stoję w miejscu :( To już 15 tydzień, a waga ani drgnie, trochę się zaczęłam tym martwić, chociaż gin ostatnio nic nie mówiła. Może później trochę przytyję, chociaż przeraża mnie wizja wagi w granicach 70 kg :D

11 lata 2 miesiąc temu #780082 przez Asia K
Italia pociesz sie mysla ze jak ty bedziesz miala 70 kilo to ja bede miala 80 :p

11 lata 2 miesiąc temu #780091 przez Italia
Asia, może być jeszcze tak, że ja będę miała 80, a Ty 70 ;) Ile masz wzrostu? Ja to 160, przy mojej karłowatej wysokości 80 kg prezentowałoby się wspaniale :P
A właśnie, tak przy okazji wzrostu, na jaką długość najlepiej szykować te pierwsze ubranka? Ja jak się urodziłam to miałam 61 cm i w te pierwsze nie wchodziłam :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka