BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #780096 przez Asia K
Ja mam 162 cm i waga 80 kilo nademną ciazy niestety ;) w tej chwili mam 66 kg a startowalam od 65 wiec wg kalendarza 80 kilo jest jaknajbardziej mozliwe :dry:

Ubranka - ja kupuje na ponad 60 bo mój maly nie byl wcale maly jak sie urodzil i do teraz mam te najmniejsze rozmiary nie urzywane

edit : swoją drogą nie bojaj sie - bedziemy sie kulac a nie chodzic :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #780113 przez Italia
A ja właśnie nie wiem ile dokładnie ważę ;) Wg mojej wagi startowałam z 58,5, teraz waha mi się 57-58. Z kolei w przychodni jak mnie ważyli pod koniec września to było 60, po miesiącu tyle samo. W tym samym czasie u siebie ważyłam cały czas w przedziale 57-58 więc albo moja zaniża, albo w przychodni zawyża. Tym samym ostatecznie powinnam dobić do jakiś 70-73. Ale spoko Asia, waga to jedno, a budowa drugie. Ja wg mnie wyglądam na więcej niż ważę, znam dziewczyny niewiele wyższe i wydaje mi się szczuplejsze, a ważą więcej ode mnie. Więc nie ma reguły, że waga jest wyznacznikiem. Ja w młodości(jeju, jak to zabrzmiało!) miałam raczej tendencje do tycia, w liceum i na początku studiów byłam raczej małym grubaskiem. Różne diety pomagały raczej na krótką metę, potem sytuacje życiowe i stres spowodowały, że zleciałam ładnych kilka kg i tak już zostało do dziś. Ale na razie nie przejmuję się za bardzo tym, że mogę przytyć, nie zaobserwowałam u siebie obżarstwa lub chociażby różnych zachcianek, więc może nie będzie tragedii.
Chyba racja z tymi ubrankami, lepiej kupić za duże niż za małe. My pewnie tych pierwszych za dużo nie kupimy bo czy chłopiec czy dziewczynka, to będziemy mieć po córkach szwagra, myślę, że trochę uniwersalnych się znajdzie. A właśnie zauważyłam, że znajomi(mają syna 1,5 roku) kupują małemu trochę za duże ubrania, on jest dość potężny(powiedzmy taki "normalny, zdrowy"), ale nie jest długi, potem mu odwijają rękawki czy nogawki i ma na dłużej, a w szerokości ubrania są dobre. Całkiem niezły ten patent.

11 lata 2 miesiąc temu #780122 przez Asia K
patent niezły to prawda ale jak sie ma dziecko co naprawde lubi brudzic to zanim dorosnie do wzrostu z ubranek to one juz sie nie nadaja do noszenia i w efekcie nie ma ubran w sam raz tylko non stop za duze - tak bylo z moim Synkiem :S

11 lata 2 miesiąc temu #780132 przez Italia
No w sumie racja, ubranka dziecka dość szybko się niszczą, są ciągle prane itd. Ale tak jak patrzę to mały tych znajomych jest raczej czyściochem, więc podejrzewam, że problemu nie mają :)

11 lata 2 miesiąc temu #780143 przez tolad662
Kurde ale naprodukowałyście:D:D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kawę jeśli pijam to zbożową, wole normalnej nie ruszać chociaż czasami mi się marzy taka porządna kawka której zapach na całe mieszkanie czuć :laugh:
Powiedzcie mi bo ja może sobie coś wmówiłam, ale czy wózki takie jak np Aga chce "Graco symbio" są ok pod względem podnóżka? Nie jest on jak w typowej spacerówce/ parasolce i wydaje mi się że jak maluch podrośnie będzie obijał sobie o to nóżki które będą mu zwisać. Co prawda zwrócila mi na to uwagę kumpela, która pomagała mi w szukaniu wózków ale jestem podobnego zdania. Oświećcie mnie :laugh:

Kalkulator super:D waże za mało jak nigdy :laugh: a Wy dziewczęta nie martwcie się swoją górną wagą! Nie powiem ile jest u mnie bo dużo za dużo ale przy Was to pikuś :laugh:

Italiamyślałam o św. Zofii bo mam dosyć blisko, a wiem że mają szkołe rodzenia. Jeśli nie zwracała bym uwagi na szkołe to w gre wchodzi również Inflancka ( nie wiem czy rpowadzą szkołę rodzenia). Do Karowej za daleko ale na wszelki wypadek poczytam, w razie gdyby teściowej nie dało by się urobić :P

11 lata 2 miesiąc temu #780148 przez tolad662
A ubranka wszyscy mówią żebym zaczeła kupować w 9 miesiącu dopiero. I najlepiej na ostatnią chwile żeby nie nakupować niepotrzebnie za małych.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #780220 przez megi23
hej laski powiem wam cos

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

kawe pije tzw "kawinke " czyt kawe inke pilam normalna ale juz nie pije i jest ok , dzis poszlam te badania zrobic jutro musze do Stalowej po wyniki odebrac , bo tu dopiero w piatek beda, a ja w czwartek chce do endokrynolog pojechac , bo sie martwie ta tarczyca , czy leczenie ok i w ogole, a w piatek do gina :silly:

apropo tej tabelki jesuu jak ja juz waze 87 to sie pochlastam , wychodzi mi ze w 40 tc bede prawie 98 wazyc jak ja bede chodzic ?? :ohmy:

italia apropo ubranek ja tak malemu kupuje ostantio w sierpniu kupilam mu z S spodnie dresowe na 92 i co we wrzesniu juz mial kolo domu juz ma 96 cm a wazy malo bo 14 tzn w normie ale wyoski jest i muszek upowac wieksze odginac bo np bluza za pupe by nie byla z normalnymi rekawkami tak smao spodnie zaginam nogawki , bo jak do wozka to ida do gory spodnie to juz nosi i na 110 :silly: a odnosnie ubran do szpitala cos kupie ale tez wieksze tak na 62 , szybko dorosnie :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #780232 przez Asia K
Ale Megi ty mówilas ze ty wyoka jestes, jakies 170-180 chyba cos mi sie zdaje :S to przy takim wzroscie 98 kg to chyba nie tak źle , a ja przy wzroscie 162 to na bank bede kulka i łatwiej bedzie mnie przeskoczyc niz okrązyc :silly:

Ehh ciekawe czy nam sie te wagi pokryja z tym kalendarzem - juz wiemy ze w chinskim to tak nie zabardzo sie zgadza cnie? (JESLI CHODZI O PLEC OF COURSE :d )

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #780241 przez megi23
ta Asia zaraz poszukam i wstawie wam fote z 34 tc z mlodym :)

mlody sie w 39 tc urodzil wiec jeszcze uroslam od lutego juz z domu nie wychodzilam ledwo sie ruszalam haha
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #780242 przez Italia

Tolad, na Inflanckiej sprawdziłam, jest na stronie, że są darmowe dla kobiet zameldowanych stale lub czasowo w Warszawie.
Mnie się niektórzy pytają czy nie boję się, że mogę nie dojechać do szpitala :D Mamy u nas jeden szpital, ale ciągle słyszę o nim, że coś się stało dziecku lub mamie więc omijam go wielkim łukiem(aczkolwiek koleżanka rodziła 2 razy i jest zadowolona). Do Karowej mam dobry dojazd(ale zależy jakie natężenie ruchu jak wszędzie), na Inflancką pewnie tyle samo, może ciut dalej. Najbliżej chyba na Bielany, ale to może z 5 min szybciej. Do Żelaznej miałabym chyba najwięcej kręcenia. Innych szpitali w ogóle nie brałam pod uwagę, zresztą bliżej niż Bielany czy Karowa raczej nie mam. Jeśli będę miała rodzić naturalnie, to być może przeniesiemy się na ostatnie tygodnie do teściowej, aczkolwiek ona po drugiej stronie Warszawy, więc licząc światła pewnie niewiele szybciej byśmy byli. Ale ode mnie wiele znajomych jechało na Karową/Inflancką i każda zdążyła ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #780243 przez Asia K
dobra czekam na foto - ja uwielbiam foto i dlatego

Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #780250 przez megi23
zaraz wam wstawie moj brzuch juz jest wiekszy od twojego :)

to jest z 31 pazdziernika :)
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #780251 przez Asia K
Mój apartament dla fasolki/groszka zmienia sie z pora dnia dlatego wiec dwa zdjęcia :D

Megi - czekam na twoje foto :silly:

edit: dodam ze zdjecia sa z 15tc :) czyli jakies 6 dni temu

11 lata 2 miesiąc temu #780253 przez megi23
ja jutro zrobie golego to bedzie dokladniej widac balonik fasolki :)

11 lata 2 miesiąc temu #780259 przez Asia K
oj tak tak tak ja lubie foto :D
Która to jeszcze pochwali sie mieszkankiem Maleństwa :unsure:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka