- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
ja 8 jade i mam nadzieje zep o tych przezyciach z dzidziolem bedzieo k juz dzis rano mnei kopnal i sie ruszal
toladd jaki lekarz masakraaa
Renata anna czmeu ma Ci nie zrobic usg , moj zawsze robi ??
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Megi - współczuje - zdrówka życze
Tolad ale trafilas no no no - niestety czesto tak bywa
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
A usg zrobi mi dopiero 18 listopada
Pozdrawiam. Miłej środy!
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A za 3 tygodnie to juz ci połówkowe zrobi - ech ja to badanie bede mies dopiero za 5 tygodni Juz sie nie moge doczekac
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Dziś po 16 jestem umowiona na tel z moim ginem, zobaczą co mi powie, czy mam przyjść czy może ze jest ok i widzimy się 18. Skurcze się pojawiają, ale rzadko i njke bola, myśliciel, ze takie stawianie się brzucha jest w granicach normy? zdarzają się wam w ogóle skurcze czy nie?
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Znowu jakieś przeziębienie mnie dopadło, na ostatniej wizycie pytałam o leki, to też gin mówiła żeby rutinoscorbin brać więc potwierdzam bojącym się, że można
Co do lekarzy na NFZ to ja akurat chodzę do mojej gin na fundusz i jestem mega zadowolona, trafiłam na świetną babeczkę, a dodam, że swego czasu sporo kasy wydałam na różnych prywatnych lekarzy i nigdy nie spotkałam się z takim podejściem do pacjenta. Oprócz podstawowej opieki i badań załatwiła mi nawet skierowanie do rehabilitanta na bóle kręgosłupa i rwe kulszową, dodam że też na NFZ USG też miałam na fundusz i trafił mi się super lekarz, badanie wykonał starannie, nie na odwal się, całość trwała z 30 min także smię twierdzić, że się przyłożył. Ale wiem, że na różnych lekarzy można trafić, zarówno na nfz, jak i niestety prywatnie. A szkoda, bo za tych drugich trzeba płacić, a czasem ich olewcze podejście czy po prostu bycie nieprzyjemnym aż prosi się o skargę. Zależy z jakim człowiekiem ma się do czyninia.
Ewelka, co do skurczy, to ja wczoraj miałam delikatne, nic nie brałam i samo przeszło. Ale ja ogólnie raczej nie miewam bóli i skurczy, początkowo się zdarzały, teraz już raczej sporadycznie. Powiedz lepiej o wszystkim swojemu lekarzowi, w pewnych sytuacjach lepiej być bardziej przewrażliwionym niż zwykle.
Co do wagi-ja ciągle stoję w miejscu, tzn. od wagi startowej sprzed ciąży ciągle mam jakieś minus 1-1,5 kg. Ile w ogóle powinno się przytyć przez pierwszy trymestr? Ja jem normalnie, trochę więcej owoców niż zwykle i piję dodatkowo soki, ale też z kolei nie chcę się objadać jak nie czuję zapotrzebowania.
Dziewczyny, jakie polecacie tabletki z witaminami i minerałami? Gin mówiła, żeby niedługo zacząć brać, ale nie mówiła które konkretnie(albo nie zarejestrowałam bo wtedy o wieeelu rzeczach gadałyśmy). Kupiłam dzis Femibion 1, jeszcze bez tego dha(ma to chyba femibion 2), tak poleciła farmaceutka, ale już sama nie wiem czy dobrze zrobiłam. Niby ma te wszystkie witaminy i minerały, sporo kwasu foliowego, czyli taki standard, ale nie wiem czy te dha to teraz też nie powinny być
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Przyznam się bez bicia, że zanim dołączyłam do Was nie udało mi się przeczytać wszystkich wpisów, doszłam do 20 strony chyba a teraz jakoś nie mam czasu na to.
Tak więc mam pytanko bo zdaje mi się, że już ktoś podobny problem miał. Byłam dziś na wizycie u drugiej gin i odebrałam pierwsze wyniki. Ogólnie ok ale mam podwyższone TSH, na świstku widnieje norma max jako 4.0 a ja mam 3.36. Wiem natomiast, że ciężarne maja inną normę ale w necie różnie piszą. Jeśli ktoś z Was orientuje się czy to wynik, z którym muszę od razu lecieć do endokrynologa niech da znać.
Renata Anna ja jak się okazało schudłam nawet ale tylko 200g ( domowa waga inaczej waży:D) i gin nic na to nie powiedziała... chyba to dobrze
- Domiśśś
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ewelka ty sie nie bojaj - bedzie dobrze zobaczysz - wazne by byc pod kontrolą gina
Tolad - ja ci niestety nie pomogę bo nie mam pojecia jak to ma byc ale próbowałabym zasiegnąc opinii lekarza jednak