BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #778043 przez Ewelkaa
surenkajeżeli Ci przeszło, to się nie martw, ja przerabiałam to przez ostatni tydzień. Jak skurcze powrócą, to radzę ci wybrać się do lekarza...

Dziewczyny a z takich przyjemniejszych spraw to mam do Was pytanie :laugh:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #778058 przez surenka
dzięki, na szczęście przeszło :) a twój przykład daje nadzieję, że będzie dobrze ;)

11 lata 2 miesiąc temu #778180 przez 100krootka
Witam wieczorowa porą :) U nas dzień pod znakiem spotkań rodzinnych i cmentarnie jak u wszystkich prawie ;) Na szczęście bez podróży dalekich tym razem bo daruję sobie z racji sobotnio-niedzielnego kursu. 3majcie kciuki żebym wytrzymała wielogodzinne siedzenie, bo ostatnio mi to ciężko przychodzi ;)

Ewelkaa dbaj o siebie, musi być wszystko dobrze w takim razie :)

surenka ja dokładnie 2 tygodnie temu miałam coś w stylu skurczu/ napięcia, nie było to bolesne, ale wyraźnie odczuwalne. Na wizycie rozmawiałam o tym z lekarzem i mówił, że jeśli nie boli to żeby się nie martwić, bo macica musi si skurczyć i rozkurczyć od czasu do czasu, bo dzięki temu może się powiększać...

11 lata 2 miesiąc temu #778361 przez tolad662
Dziewczyny, nie wiem jak Wy znosicie takie cmentarne wyprawy ale ja po wczorajszej nie moge dojść do siebie. Oczywiście według zaleceń wybraliśmy się komunikacją miejską :laugh: zamiast jechać 20min jechaliśmy godzinę, no cóż tak bywa. Na cmentarzu za to dostałam sząłu jak zobaczyłam te wszystkie stragany z jedzeniem :laugh: ahhh ciężarne powinny mieć zakaz wstępu :laugh: Oczywiście przemarzłam, przewiało mnie i resztę dnia zdychałam w wyrku;/ za to dziś mój kochany nie pozwala mi nigdzie wyjść... a powązki o zmroku są przepiękne mmm.

100krotka ma rację, nie trwające długo skurcze, nie zbyt bolesne to nic groźnego. Byle by się nie denerwować bo to pogarsza sprawę.

11 lata 2 miesiąc temu #778382 przez Anulka
tolad662 wybrałaś się wczoraj na Bródnowski ??? Jestem pełna podziwu !!! :laugh: Ja gdy jw Warszawie mieszkałam na cmentarz wybierałam się zawsze w innym terminie, co prawda zawsze to były raczej spacerowo-poznawcze i raczej Powązki, bo grobów w Warszawie nie mam. A Bródnowski mijałam tylko jadąc komunikacją miejską :D. Będąc w ciąży nigdy bym tam nie wybrałam się w takim dniu, masa ludzi i tłok :)

11 lata 2 miesiąc temu #778450 przez tolad662
AnulkaByłam na Wólce ( północny) i jak na złość w tym roku była tam najgorsza sytuacja :laugh:. Teraz za to pada, pozostaje siedzieć w domu :)

11 lata 2 miesiąc temu #778456 przez Asia K
witam sie i ja :)

Ja tez bylam na cmentarzach ale u nas nie takie duze jak w Wawie ;) wiec tłok byl ale bez przesady.

Ogólnie bardzo udany dzien - uwazam :)

11 lata 2 miesiąc temu #778744 przez Renata Anna
Witam się!

No i witam nowe Kwietnióweczki :)

Asia K napisał:

Renata ale ty nic a nic nie przytyłaś czy za mało ?
A za 3 tygodnie to juz ci połówkowe zrobi - ech ja to badanie bede mies dopiero za 5 tygodni :( Juz sie nie moge doczekac

No chyba, że za mało. Moim zdaniem ok, bo mam prawie 2 kg na plusie. W pierwszej ciąży przytyłam całe 8kg, więc może po prostu taka moja uroda, a może dopiero teraz zacznę rosnąć nie? Nic nie wiadomo :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #778811 przez tolad662
Oj tam jaka głupia:P Renata Anna przyzwyczaiłaś się do tej myśli i dlatego, chłopak to nieznane wody:D ale na pewno była byś szczęśliwa gdyby się okazało, że będzie chłopak. W końcu to Twoje dziecko:P
Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że ja mam podobnie ale na odwrót. Od zawsze chciałam chłopaka, lekarz mówi że jest chłopak ale gdyby się nagle okazało, że jednak dziewczynka poczuła bym lekkie rozczarowanie. Mimo tego czasami żałuje, że nie będzie mi dane pobawić się ponownie lalkami:D

11 lata 2 miesiąc temu #778839 przez Ewelkaa
Wiecie ja od poczatku chciałam drugiego chłopca, ale jak lekarz powiedział na genetycznym, ze widzi dziewczynkę,ale jeszcze się pod tym nie podpisuje, to juz jestam nastawiona na corcie. Jakby teraz na polowkowym okazało sie , ze to jednak chłopak to chyba byłoby mi trochę żal. Także uważam, ze my mamy jesteśmy w stanie zaakceptować każda płeć i cieszyć się z dzidziusia.

11 lata 2 miesiąc temu #778844 przez megi23
hej laski, , nie ogarniam malego po szpitalu boi sie placze, wymuszac oczywiscie na S :P
nam sie 2 nie udalo dojsc do cmentarza , bo maly nei dal wyjsc z domu , nie chce wychodzic na spacer , wczoraj z S pojechalam na zakupy i maly juz ma jeden prezent na mikolaja

allegro.pl/ciastolina-play-doh-osmiornic...472-i3665104566.html
zeby bylo smieszniej w tesco byla cena 112 zl a my dalismy 54 , a ze dziadki nie mieli pomyslu to wzieli schowali ciastoline i oni dadza a nam kase oddadza i co innego mu dokupimy :)
ja w sumei czuje sie ok czasem mlode kopnie lub sie przemiesci nie moge sie 8 doczekac by podgladnac co tam sie chowa, szczerze tez jakos latwiej by mi z chlopakiem bylo , ale uwielbiam ubranka dla dziewczynek :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #779027 przez surenka
megi23 o jak ci zazdroszczę! nie mogę wprost się doczekać pierwszych ruchów dziecka, a na usg jeszcze prawie miesiąc muszę czekać. Tak bym chciała zobaczyć swoje maleństwo, ale muszę się zadowolić widokiem powolutku rosnącego brzucha ;) Wszystko to mnie ekscytuje zwłaszcza, że przeżywam pierwszą w życiu ciążę. Czasami mam pewne obawy, ale z reguły szybko mijają. Staram się być dobrze nastawiona i nie mogę się doczekać terminu porodu :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #779071 przez megi23
surenka spokojnie ja jeszcze nie czuje ich caly czas raczej jak leze na boku a ono cos tam wypycha lub czasem sie przemieszcza jakby pelzalo pierwsze dziecko sie pozniej wyczuwa ja Tymcia w 19 tygodniu dopiero a to juz pod koniec 14 poczulam silny kopniak i tyle... teraz od czasu do czasu mnie kopnie :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #779091 przez surenka
megi23 na pewno masz rację, muszę jeszcze trochę poczekać :) Dobrze, że nie czuję już mdłości, od razu inaczej przeżywam ciążę :)

11 lata 2 miesiąc temu #779094 przez megi23
no ja w 2 straszne mialam z mlodym rano i guma orbit pomagala a tu nic ..za to zgage dzis mialam , ale wypilam mleo i przeszlo :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka