BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #800350 przez danusia87
sela zdecydowanie ja tez pierwsze co robię to wchosze na forum zobaczyc co u każdej z Was słychać :kiss:

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #800422 przez Gosia27
Wracam do Was,tesciowa pojechala,chwala! To byl jak dla mnie malo przyjemny czas...Zosienka tez marudna:/ a mnie drecza mdlosci! I to jak! I dopiero teraz! Wtf??? Jutro Was.nadrobie. Buziaki

11 lata 1 miesiąc temu #800441 przez biedroneczka39
No I niedziela zbliża się ku końcowi...ja właśnie zażywam kąpieli a potem sałateczka z ogórka korniszona, pomidorków z sosem włoskim I finał master chefa.
A Wy jak spędziliście niedzielę?

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #800442 przez moniaW
ja was cały czas podczytuje ale nic nie piszę bo w sumie to czuje się dobrze i nic takiego się nie dzieje, następna wizytę mam dopiero 18 stego grudnia więc odliczam dni.
też codziennie pobolewa mnie głowa ale jak czytałam to was też więc nie jestem sama :)

już dwie osoby w moim mieście powiedziały mi że nie mogę być matką chrzestną jak jestem w ciąży,trochę mnie to wkurzyło i zasmuciło :( czy u was też jest taki zabobon?kurcze to chyba nie grzech że jestem w ciąży zwłaszcza że jestem po ślubie..

11 lata 1 miesiąc temu #800451 przez Gosia27
moniaW napisał:

ja was cały czas podczytuje ale nic nie piszę bo w sumie to czuje się dobrze i nic takiego się nie dzieje, następna wizytę mam dopiero 18 stego grudnia więc odliczam dni.
też codziennie pobolewa mnie głowa ale jak czytałam to was też więc nie jestem sama :)

już dwie osoby w moim mieście powiedziały mi że nie mogę być matką chrzestną jak jestem w ciąży,trochę mnie to wkurzyło i zasmuciło :( czy u was też jest taki zabobon?kurcze to chyba nie grzech że jestem w ciąży zwłaszcza że jestem po ślubie..

Mnie szwagierka tez nie wziela bo.bylam z Zojka w ciazy....I nie ukrywam do dzis ze bardzoi jest z tym zle,ja w to.nie wierze ale ludzie sa rozni...

11 lata 1 miesiąc temu #800453 przez sela
moniaWTo jakies zabobony straszne co to ma sie do rzeczy ze jestes w ciaży,szczerze to tegonie rozumiem.No ale ludzie tak mamją wieża w takie rzeczy,ja słyszałam ze jak sie jest w ciazy to nie mozna nic nosicna szyji bo dziecko przy porodzie owinie sie pepowina.No LUDZIE MASAKRA JAKAS HAHAHAHH,na szczescie ja nie wieze w takie rzeczy ,ale to troche przykre masz racje :dry:
Niedziela zleciała bardzo szybko,zaraz ruszam pod prysznic i tez szykuje sie do ogladanaia master szefa :woohoo:

11 lata 1 miesiąc temu #800455 przez Uśmiechnięta86
Hej dziewczyny:D

Weekend w szkole spędziłam :D
Ale na szczęście egzaminy mam grudzień i styczeń i koniec szkoły :D
Będę specjalistą od Reklamy:D - robię to szkołę do pracy, bo pracuje w drukarni w biurze:D

Eh...dobrze tu do was wrócić. W szkole było mi niedobrze , kręciło mi sie w głowie, bolała;/
eh...tak jak i wam dolegliwości nie mijają wcale..:(

Kupiłam szczoteczkę miękka do zębów bo mam krwawe dziąsła i jak coś jem twardszego to czuję że krew z nich płynie :/

Brzuch jak balon !:O ale to akurat jest fajne, bo wiem że to dzidzia rośnie :D

MoniaW- To jeden z najdziwniejszych zabobonów jakie słysząłm ;/ heheh uśmiałam się. Czemu niby miałabyś nie być chrzestna matką? nie widzę związku. Ale mnie zabobony zawsze smieszyły. I nigdy sie nie sprawdzały :D

Biedroneczka39- pyszna ta sałateczka :D

Gosia27- Nareszcie wraca spokój :*:D Teściowie są spoko raz na miesiąc przed dwie godzinki max :D Mdłości też mnie męczą cały czas...

Zaraz wam wkleję zdjęcie brzucha :D Mam z dziś . Jest wielki:P

11 lata 1 miesiąc temu #800460 przez moniaW
widzę że nie tylko u mnie są takie zabobony, na szczęście mój brat nie zmienił zdania i będę matką chrzestną :) ale wkurzają mnie takie rzeczy,ostatnio koleżanka mi mówi że w ciąży nie mogę myć okien i podnosić do góry rąk,matko na jakim świecie my żyjemy:)nie wiem czy śmiać się czy też płakać.
też idę na master chefa :)

11 lata 1 miesiąc temu #800475 przez beaciaa
Ja cały dzień dziś mega senna :( Nic mi się nie chce.
Czekam tylko do następnej wizyty ale do 18 jeszcze tyyyyyyle czasu : /
Teraz siedzę odpoczywam i oglądam Master Chefa a moje kochanie padło zmęczone po pracy hihi:))

moniaW- ja też o takich przesądach słyszałam w sumie nie wiem dlaczego nawet, głupia sprawa :P A najlepsza rzecz, że wierzą w to ludzie którzy wierzą w Boga co kłóci się zupełnie z wierzeniem w zabobony... :dry:

Uśmiechnięta86 czekamy na fotkę :)!

11 lata 1 miesiąc temu #800486 przez Uśmiechnięta86
Mąż zajmuje komputer na którym można zgrać fotki ;/
I nie chce zejść... muszę czekać aż zabije wszystkie potwory hehheh

Dziś wrzucę fotę, ale o której...???:D
Idę pomieszać zupę.
Gotuję dziś nową zupę z soczewicy. Koleżanka mi ją poleciła-zobaczymy co to takiego.
Przepis:
wywar na warzywach (zupa jarzynowa mrożona)
podsmażony boczek 2 plastry wedzone i papryka czerwona2szt z pomidorami2szt
2 łychy koncentratu i pomidory z puszki
łączymy to wszystko potem i gotujemy 15 minut
potem na kolejne 25 minut gotowania -wrzucamy 1,5 szklanki soczewicy
Mieszamy od czasu do czasu jak soczewica zmięknie to gotowa zupa.

No i czekam na efekt..zapach superowy.
Doprawiłam jak leczo:P
Bo w sumie nie wiedziałam jak:D
Ale soczewica ciągle al dente;P

11 lata 1 miesiąc temu #800501 przez mowmimama
Cześć:)

Niedziela jak to niedziela spędzona u teściów :) ah te zabobony ;/ my w styczniu szukaliśmy sali na ślub i chcieliśmy wziąć ślub w maju 2014 roku, ale teściowa awanturę zrobiła, że wtedy nie przyjdzie bo to miesiąc pechowy jest...to wzięliśmy na czerwiec. A teraz widzicie jakbyśmy mieli termin na maj, to bym z brzuszkiem poszła, bo termin przesunął mi się na 1 czerwca. I teraz przenieśliśmy na listopad 2014, (bo narodziny i po dwóch tygodniach ślub to za dużo) i dzisiaj od babci mojego chłopa dowiedziałam się, że listopad to miesiąc pechowy, że mogliśmy grudzień...eh;/

Ja to z moimi teściami mam bardzo dobrze, wszystko by dla mnie zrobili, teraz ma przyjść mi okna umyć w mieszkaniu, dzisiaj znowu podostawałam słoiki z przetworami działkowymi :)

SYLWIA my najpierw spaliśmy na materacy, teraz na kanapie rozkładanej i zachciało nam się w końcu łóżka normalnego :P no tak, jeśli byłabym w takiej sytuacji to też bym tak postąpiła jak Wy :)

Gosia27 no to teraz będziesz mogła odpocząć od teściowej :)

Biedroneczkau mnie podobnie wieczór wyglądał, master chefa i warzywa z patelni i z serem żółtym ;D

A tak to to nic nowego, jutro idę te łóżko zamówić i oświetlenie ledowe :)

11 lata 1 miesiąc temu #800580 przez SYLWIA
Witam się pierwsza.
Dzień dobry.

Jak Wam minął weekend? My wczoraj pojechaliśmy do moich rodziców. Mały przynajmniej rozerwał się i zmienił otoczenie. Siedzi w domu już od ponad tygodnia. Mam nadzieje,że w tym tygodniu będzie ładniejsza pogoda to wyjdziemy na spacer. Dziś nas przywitało słoneczko.
Ja mam wizytę 18- nastego więc już odliczam dni.
Wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch wzięłam Spasmolinę lekarz mi przepisał na twardniejący brzuch.

Miłego dnia
Do później. :)

[url=http://www.su

11 lata 1 miesiąc temu #800616 przez marcynia
Hej !!!!!

JA dzisiaj pobiłam chyba swój życiowy rekord :P śpie, sobie śpie..... coś tam się przebudziłam... ( na 9 do pracy) patrzę..! a tu 8.15.... Za to 8.30 zamykałam drzwi bo goniłam na autobus :)

Dzisiaj wizyta u lekarza!!!!!!! xD xD w końcuuuuuu :)

11 lata 1 miesiąc temu #800622 przez usia
Cześć wam. W sobotę byliśmy na imieninach u mojego taty. Pyszności na stole. Niby byłam najedzona ale jak zobaczyłam te pyszności to zrobiłam sie taka glodna. Ostatnio tak mam że tylko zobaczę jedzenie to robię się taka glodna. I niestety całą niedzielę bolał mnie żołądek. A to tego miałam w sobotę trochę twardy brzuch
zastanawiam się czy to czasem od tego że nie miałam chwili żeby odpocząć bo całą sobotę sprzatalam. Pozdrowionka dla wszystkich mam :)

11 lata 1 miesiąc temu #800658 przez Gosia27
Czesc dziewczyny,chyba jeszcze bedziecie musialy na mnie poczekac,Zojka zakatarzona,cala noc plakala,teraz tez nie zostanie sama. Mnie tez zima trzaska,wyskoczyla mi opryszczka. Juz sie nia odpowienio zajelam. A ogolnie to dobrze sie czuje. Wczoraj kilkakrotnie wyczulam maluszka jak sie przesuwal,a poten nagle w prawej pachwinie widac bylo zgrubienie. Uwielbiam gabic sie w brzuch. Jedynie doskwiera mi luteina p.v. bo czuje sie taka brudna I w ogole. Od jakiegos czasu ciagle siapi mi krew z nosa a.mycie zebow wieczorem to wyczyn. 13.12 mam wizyte,juz sie nie moge doczekac. Bede zagladala w miare mozliwosci. Buziaki kochane

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka