BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #799133 przez nati.olsztyn
Uśmiechnięta Ja w poprzedniej ciąży brałam duphaston, więc nie pomogę w kwestii luteina. Przykro mi że tak się męczysz. A krew to mi z dziąseł szła całą poprzednią ciążę, podobno tak może być, ale pewności nie mam.

yu77777777777777777777777777777777777777777777777777777777777 - To mój kochany Synuś do Was napisał właśnie, jak tylko na sekunde odeszłam od komputera;)

Marcynia Śliczny brzuszek!:)

Kurcze, dziewczyny, dobrze, że nie widzicie moich piersi, rosną szybciej niż brzuch, nawet stanik do karmienia jest za mały, już teraz mnie strasznie męczą, a co dopiero będzie potem to strach się bać... normalnie mam duże a teraz to już totalna porażka...

Beacia Jak się dziś czujesz? Wypuszczą Cię dzisiaj do domku?

My wczoraj wieczorem postanowiliśmy kupić prezenty. W tym roku robimy tylko dla najmłodszych, a że w ostatnich latach narodziło się sporo brzdąców to i tak troszkę tych prezentów wyszło. Ale cieszę się że mamy już to za sobą. Jeszcze tylko dla mężusia muszę coś kupić, ale to już mniej wiecej wiem co zatem mamy w zasadzie z głowy temat prezentow:)hurra!

A teraz czekam na telefon od doktora z terminem drugiego usg w ramach badań prenatalnych, mam nadzieję, że się uda dostać termin przed Świętami. No zobaczymy!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #799155 przez danusia87
nati moje piersi też jak bomby tykające od wczoraj strasznie bolą mnie sutki...masakra jakaś :/ ale Mój M nie narzeka hehe brzuch stanął w miejscu i wada nadal nie rośnie zaczynałam z 58kg a teraz mam 59 :) przy 1 ciąży w tym czasie miałam już +5kg hehe

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 1 miesiąc temu #799169 przez Paradise1982
Uśmiechnięta - ojejku :( współczuje ci tego wymiotowania, biedna :( Ja wyczytałam ze i krew z nosa i z dziąseł to jest normalne, bo poprzez hormony nacze naczynka są wrażliwsze czy coś tam. Tak wiec sie nie martw :) Ja jak wydmuchuję mój "wiecznie zatkany" nos to też mi naczynka pękają..

Danusia - to Ci młoda dała znowu popalić :( niestety w sprawie dzieci jestem zielona :( Ja od początku ciazy mam plus 3kg...

Nati - mi tez piersi rosną, a zawsze miałam duże, wiec teraz są ogromne! Mój oczywiście bardzo sie cieszy, ale ja mniej, poza tym i tak sobie nie podotyka, bo mnie bolą hehehe. Yuuuuuu77777777777 dla Dawida od cioci Gosi ;)

Beaciaa - napisz nam, jak sie czujesz, martwimy sie!

No nic, czas do pracy! Faktury się steskniły! Ja trochę mniej...

11 lata 1 miesiąc temu #799219 przez usia
Cześć dziewczyny :) ja biorę luteine prawie od początku ciąży. Ze 2 tygodnie było mi niedobrze nie wiem czy to jest z tym związane czy nie. Ogólnie czuje się po nich ok. Myślę że krwawienie z dziąseł nie jest związane z braniem luteiny.
Beaciaa - napisz co tam z Toba. Wszystko ok?

11 lata 1 miesiąc temu #799226 przez biedroneczka39
Witajcie dziewczyny :kiss:
beaciaaa jak tam u Ciebie? Napisz co się dzieje.
uśmiechnięta współczuję tych wymiotów kochana. A krew z dziąseł I nosa to w ciąży podobno normalne bo mamy bardziej wrażliwe I ukrwione wszystko. Mam nadzieję że przejdą szybko te Twoje dolegliwości jak się organizm do tej luteinki przyzwyczai.
nati synek chciał też popisać z forumowymi ciociami hi hi :woohoo:
Mi cycki też rosną jak szalone. Staniki za małe he he. Jeden plus że nie bolą na ten czas.
Dziś na obiad robię kopytka na słodko I z cebulką.
Jutro od rana muszę działać bo Andrzejki a mój kociak właśnie tak ma na imię :laugh: :laugh: Przyjdą znajomi więc trza coś uszykować.
Pogoda u nas pochmurna ale dość ciepło. Ja odpoczywam :lol:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #799289 przez Uśmiechnięta86
Hejka,

Moja siostra powiedziała że inaczej niż ona przechodzę te ciąże...
A myślała że już wszystko o ciąży wie, a jak dziś mnie w pracy zobaczyła z papierem toaletowym z krwi w nosie nad kiblem ... to się przeraziła...hehehe
Dzięki za wsparcie- zadzwoniłam do lekarza, mówi że jedna " farba /strumyczek mały" rano dziennie z noska to całkiem normalne z dziąsełek też -miałyście rację:D.
A i witaminek mam na czczo nie brać -tylko w trakcie jedzenia. Co by się nie marnowały, w sumie to one mogły siąść mi na żołądku-bo to moje nowe w dziwnej otoczce. A luteina na miesiąc to zobaczymy jak potem będzie....:D Brzuch nie boli...Już mi lepiej.Tylko śpiąca jestem. 7 godzin snu to dla mnie za mało teraz...

Załączam wam fotkę z 14 tygodnia z boku, i jutro wyśle na stojąco aktualną fotkę do porównania...hehheh Był taki malutki ten brzuszek ... A teraz wyglądam jak ciężarna...
Na imprezie u przyjaciółki nikt nie miał wątpliwości... pytali prosto z mostu kiedy rodzę :D hehhe

11 lata 1 miesiąc temu #799291 przez Uśmiechnięta86

11 lata 1 miesiąc temu #799303 przez biedroneczka39
uśmiechnięta ni ma fotki :(

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #799309 przez Uśmiechnięta86
No do trzech razy sztuka ...wrzucam jeszcze raz:P
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #799326 przez Uśmiechnięta86
13 i 15 tydzień to był:P
Jutro 16 tydzień wybija:D
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #799339 przez biedroneczka39
No to pięknie rośniesz kochana :)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #799349 przez marcynia
uśmiechnięta - a no pokaźny, pokaźny :D

11 lata 1 miesiąc temu #799377 przez Uśmiechnięta86
No dziś założyłam spodnie ciążowe takie z pasem, pas duży - dobrze że ma gumeczkę u góry.Zapłaciłam w "ciucholandzie " 20 zł .Do tego tunika długa z wełny. Polecam ciążowe ciuchy -wygodne !!!:D

Ostatnio się zatrzymałam w miejscu i przestał mi rosnąć brzuch.
Teraz smaruje go jak szalona bo kto wie kiedy i jaki nastąpi przełom w jego wielkości:D

Dziś idę do pubu na ...soczek urodzinowy do kumpla.
Pewnie nie wytrzymam dłużej niż 2 godziny.
Tłumy mnie męczą...
Nigdy tak nie było;/
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #799388 przez SYLWIA
Dzień dobry Mamusie :)
Ostatnio mało się udzielam, bo nie mam czasu. Młody nie chodzi do żłobka ciągle ma antybiotyk.
Ale już jest poprawa. Dziś rano byliśmy u lekarza osłuchał go i jest ok. Gardło też czyste :)

Teraz śpi więc może uda mi się Was nadrobić.

Pisałyście o porodzie czy iść z mężem czy też nie.
Nie będę Wam opisywać mojego porodu, ale przy mnie był mąż a później też wpadła teściowa :P Gdyby nie oni chyba nie dałabym rady. Dodawali mi otuchy i pomagali. Także mam nadzieję,że i tym razem będę z kimś bliskim rodzić. Zawsze to duża pomoc.

[url=http://www.su

11 lata 1 miesiąc temu #799394 przez usia
Uśmiechnięta - u mnie twoich zdjęć nie widać.
Szykuję rybke na obiad z ziemniakami i buraczkami.
A wy co porabiacie??

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka