- Otrzymane podziękowania: 143
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Gosiu no to jestem przerażona bo miałam mieć max 7,8 miałam 7,8 a poszłam sobie na spacer;/
To znaczy że mogę mieć cukrzyce ciążową;o
Od dziś gleukometrem się będę sprawdzała.
Dam wam znać jak wyniki idą.
Mam nadzieje że mi cukry nie rosną i że po 2 h trzymają się tej górnej granicy ;/
Dobrze że mam glukometr... tylko teraz po paski do lekarza musze iść... bo 10 sztuk nie starczy.
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Uśmiechnięta nie jestem lekarzem,więc nie powiem Ci czy masz cukrzycę czy nie. Co Twój gin Ci na to powiedział, nie wiem jak inne dziewczyny czy też musiały siedzieć i czekać dwie godz ale to przecież zrozumiałe że podczas ruchu spalałaś energię a zastrzykiem tej energii była właśnie glukoza
Czuję się dziś przytłumiona po tej glukozie,mały ciągle skacze w brzuchu aż boli.
- mowmimama
- Wylogowany
- pierwsze słowa
nati.olsztynniestety nie jest drewniana:( ale w sobotę będzie stolarz to musi coś poradzić zazdroszczę, ja też się nie mogę doczekać jak mój zacznie malować pokoik super wygląda Twój mały pływak ;D
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Danusiaślicznie wyglądasz! jejku 10 tygodni to brzmi tak malutko
Kasiunia88 cieszę się, że po wizycie wszystko w prządku jest o proszę jaka miła niespodzianka ) ładna ta zdobycz;D
Uśmiechnięta moja droga 7 kg to wcale nie dużo, moje koleżanki w tym tygodniu miały już prawie 20 kg...więc trzeba się cieszyć że to tylko tyle ja też tak słyszałam z tą glukozą (mówię o tym co napisała Gosia27) i siedziałam dwie godziny w przychodni.
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
nati.olsztyn twój synek jest pod wodą czy mi się wydaje ??? Zdjęcie super.
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Biedroneczka Tak, to podwodne zdjecie! Zwykle lubi nurkowanie, mówi na to"bulbul" ale na zdjęciu nie wygląda na zbytnio zadowolonego;-)
Uśmiechnięta U mnie też każą czekać i jak najmniej chodzić po wypiciu glukozy. A Ty jak masz wątpliwości to zapytaj swojego doktorka co on na to:-)
U mnie dziś słabo. Całe popoludnie i wieczór brzuch twardy, pojawiły się też dwa dość mocne i bardzo nieprzyjemne skurcze. Odrazu po pierwszym wzięłam dwie zwykle no spy. Tak silnych skurczy więcej nie było ale co chwilę łapie mnie ból jak na @, taki mega silny i wtedy czasem brzuch też twardnieje. Wzięłam jeszcze przed chwilą apap. Jak boli to staram się skupić na oddechu i rzeczywiście pomaga, chociaż tyle z tego dobrego - poćwicze oddychanie.
Gosia Czy to możliwe że te bóle i skurcze u mnie to jest to przygotowywanie się macicy do porodu? Czy jeszcze na to za wcześnie?
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Znowu dzień w pracy...
Zaczynam powolutku. Rany ile ja tu jeszcze zostać muszę .
Ciągle nie mam zastępstwa;/
Młody świruje po brzuchu właśnie.
Jem melona właśnie mniam mniam...
Mam glukometr i stosuję dietę cukrzycową. Jeśli mam ta cukrzyce to sobie z nią poradzę w końcu jestem dietetykiem Wczoraj poszło gładko cukier do 110 max nawet po obfitym obiadku był po godzinie w normie już -oczywiście obiadku dla cukrzyków (warzywa gotowane, owoc, surówka,i rryyyybka na parze gotowana) . Zobaczymy co będzie z makaronem jak dziś zjem sobie z twarogiem i jogurtem i jeszcze wychlipe talerz zupki z duuuużą ilością jarzynek.
a na kolacje makrelka na razowym chlebku z odrobinką masełka i warzywami:D
przegryzki owocki ( te które wolno)
A wy co jecie dziś w ten postny dzień (środa popielcowa)...
??
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Brzuch lekko ćmi jak na @ i parę razy stwardnial. Po sniadanku lykne witaminki i no spe.
Ech byle do wtorku!
- OlgosAmigos
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
Danusia sen piękny...też się wzruszyłam
Usmiechnieta co do tego siedzenia przed gabinetem to "niestety" dziewczyny mają rację u nas w wyjątkowych przypadkach puszczają do domu, ale tylko jak jest się z kimś , samochodem, a w domu tylko leżenie...ale dasz radę!kto jak nie Ty jadłospis wzorowy! ja zaczęłam dzień od rybki, a na obiad mam chęć na pierogi z serem i surówka z marchewki i jabłka z bakaliami chociaż wszyscy mówią, że ciężarnej post nie obowiązuje, a ja jakoś super wierząca nie jestem to głupio byłoby mi mięcho jeść
podpinam się pod zapytanie nati do Gosi...normalnie mam to samo od kilku dni codziennie!zaczyna się po południu, tak po 15 i trwa do nocy, czasem też budzi...rano jest ok. nawet jak macica twardnieje to nie boli, a od tej 15tej to jak się napnie to też tylko głębokie oddychanie i bezruch pomaga ale mam nadzieję, że to nic takiego poważnego...? o! i jeszcze ze dwa dni temu to mnie tak zaczęło kłuć w pochwie jakby...? ale parę razy tylko tak było i spokój
nati super tej Twój synek pływa!!! też zawsze chciałam chodzić ze swoim maleństwem na basen od niemowlęcia, żeby się z wodą oswajało, ale zobaczymy jak to będzie a Twój synek od kiedy zaczął?i czy to jakiś specjalny basem czy zajęcia czy sami uczycie?
Byliśmy wczoraj z D. na dosyć sporych zakupach dla małej trafiliśmy na sklep w którym mieli wszystko!niby super, ale obsługa mnie strasznie wkurzała!no normalnie wyjść mi się chciało, ale nie miałam siły jeździć i szukać czegoś innego pomijam fakt, że koniecznie chcieli nam wózek wcisnąć!chociaż mówię, że już mamy wybrany i jesteśmy na tamten zdecydowani, a u nich nie było tych wózków....no i się zaczęło!a jaka firma?no to mówię...a kobitka mi tu wyjeżdża, że na firma to nic oprócz kolorystyki nie zmienia od kilku lat, że te wózki to na takie sprzed "starsze" wyglądają i bla bla bla!zaczęła pokazywać nową kolekcję jakichś najnowszych...kolory takie, że bym się na ulicę wstydziła z nimi wyjść!!!potem przy kasie właścicielka się jeszcze pyta: a pościeli państwo nie biorą?!?!?to mówię, że nie, dziękujemy!a mój D.-sklerotyk!"a skąd weźmiesz?" no myślałam, że mu coś zrobię!!!widać, że kobieta uważa, że ma w swoim sklepie wszystko najlepsze, najładniejsze i w ogóle wszystko naj!przypominam mu po cichu, że zamówię z allegro bo już upatrzyłam!no i znowu się zaczęło!!!babok: "pewnie chińska, albo cienka będzie, albo śmierdząca, albo sztywna, a u nas to takie piękne kolory!(ta...pastelowy róż, niebieski, zielony i żółtawy taki ) i pościel tylko polska i w ogóle i w szczególe!". No tak mi ciśnienie podniosła, że już na wszystko inne straciłam ochotę!
sory, ale musiałam się wygadać!
no, ale właśnie!może któraś z Was zamawiała pościel z allegro ze sklepu Baby Raj...? jakieś opinie?
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Klucie w pochwie też miewam, ale to miałam też w poprzedniej ciąży i to podobno normalne:-) Ale te bóle i skurcze to przypominały trochę te pierwsze skurcze porodowe:-( Głębokie oddychanie trochę pomagało.
A wiecie, że ja kołdry i poduszki dla Małego to chyba ani razu nie użyłam Młody urodził się w czerwcu to było ciepło i spał pod kocykiem a potem już był taki duży że się nawet pod kocem potrafił spocic. Poza tym w nocy spał ( śpi nadal) z nami. No a poduszki przy noworodku nie toleruje, i takim sposobem do teraz Dawid nie chce spać na poduszce:-)
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Śledzik zjadłam i serek żółty z bułą Cukier ciągle przy 100-110 (idealnie)
nati-oj smaka mam teraz na jabłko z pieca!!! Musze sobie upiec dziś hehhe:P
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olgos Pytalas gina o te bóle? Mi się to zaczęło dzień po wizycie i teraz co raz to chyba jest gorzej.
- OlgosAmigos
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
znajoma poleciła mi tą ginekolog, ale już wiem, że po tej ciąży to mnie więcej nie zobaczy!
a może jedź na izbę przyjęć niech skontrolują czy wszystko ok...?
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja wczoraj i dziś też mam cały czas napięty brzuch, ale nie jest to np dla mnie niepokojące bo jestem ciągle w ruchu.
olgosamigos jeśli bóle sąnie bolesne i raz na jakiś czasu to raczej to skurcze ćwiczące mięsień macicy, ale kiedy pojawia się ból w okloicy krzyżowej,jest to regularne to ja osobiście bym pojechała na ip położniczą