BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #877122 przez Paradise1982
Sela - wyslalam Ci zaproszenie. Daj mi prosze znac, czy dostalas.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #877129 przez sela
paradise Nie dostałam :(

10 lata 8 miesiąc temu #877144 przez miła
oleczka331 odwagi??? ja tam jestem tak samo zestrachana jak ty :ohmy: :ohmy: strasznie sie boje i chce miec to juz za soba!! :laugh:
sela no wlasnie dobre pytanie jak tu schudnac po ciazy :laugh: spacerki z malenstwami i karmienie piersia napewno juz duzo pomoze :) :) ( mam nadzieje :silly: )
Sela a ty gdzie mieszkasz?????

10 lata 8 miesiąc temu #877154 przez biedroneczka39
Uffff dziewczyny. Nie było mnie trochę ponad dzień a tu 10 stronic. No no no ale wszystko przeczytane od dechy do dechy :silly:
beaciaa no gratuluję porodu I maluszka. Super.
nati fajnie że wychodzicie już do domku. Jak czytam o tych bólach to aż się boję. Trzeba być jednak pozytywnie nastawionym bo nie da się tego uniknąć.
Ciekawe co u patki. To ona miała mieć wczoraj cc no nie?
sela piękno wyglądasz.
Reszta dziewczyn trzymajcie się kochane bo już nie wiem co której odpisać :silly: Na każdą z nas przyjdzie pora :blink:
paradise widzisz dobrze że zostałaś moją prawą ręką na fb :lol:

<3 Oliwia i Alicja <3

10 lata 8 miesiąc temu #877165 przez isia
Hej dziewczyny!
Ale stron naskrobałyście!

mamma mija- mój synek w dzień bardzo mało się rusza, ale za to wieczorami i w nocy nadrabia.

Sela- fajny zgrabny brzusio :)

nati.olsztyn- no to namęczyłaś się trochę biedactwo :( ja pierwszego synka rodziłam 51 godz z bólami krzyżowymi, bez znieczulenia i z kleszczami na końcu- więc rozumiem co to jest ból przy porodzie. ale już jest po wszystkim i teraz możesz się już tylko cieszyc chwilami :)

miła- doskonale cię rozumiem, ja też mam ochotę na jakiś spacer z synkiem, a nawet boję się go do przedszkola prowadzac przez tą końcówkę ciąży. za każdym razem jak zrobię parę kroków to mam wrażenie że zaraz mi wody odejdą, albo mały wypadnie, takie duże mam parcie tam na dole :(
ładny masz brzuszek taki malutki :)

Gosia27- przykro mi że się tak męczysz, 2 tyg szybko miną a wtedy będziesz już spokojniejsza. dobrze że mąż tak dużo ci pomaga, mój jest taki sam, przychodzi z pracy i wszystkie obowiązki domowe bierze na siebie. A Zoja prześliczna dziewczynka, taka fajna blondyneczka :)

Danusia- ty zaczynasz skakac na piłce, a ja zaciskam nogi :) do piątku muszę wytrzymac, bo teściowa przylatuje, jak zacznę rodzic przed piątkiem to niestety będę sama na porodówce, bo nie będzie miał kto się synkiem zaopiekowac.
Super fotka,siostrzyczka wtulona w brzusio :) mój syn też codziennie całuje mnie po brzuchu i mówi że "on chce już teraz baby, now, please, proszę!!"hehe miesza dwa języki kochany.

Oleczka- moja kuzynka rodziła w niemczech dwa razy i moja przyjaciółka miała w niemczech cesarkę, dwie bardzo sobie chwalą porody i opiekę tam, nie martw się dasz radę :)

Paradise- ty gotujesz i zamrażasz, a ja odmrażam hehe.jakiś czas temu miałam tak jak ty teraz, nagotowałam, namroziłam, sprzątałam codziennie coś. teraz nic mi się nie chce i odmrażam to co narobiłam :laugh:

A u mnie po masażu tak jakby cisza. tzn pobolewa mnie podbrzusze jak na okres, skurcze dalej są ale zero bólu przy tym, no i chyba zaczął mi czop pomalutku odchodzic. tak mi się wydaje że to czop, wczoraj po masażu miałam lekkie plamienie, ale dzisiaj to już leci taka galaretka zabarwiona krwią, na razie w małych ilościach.

10 lata 8 miesiąc temu #877180 przez sela
biedroneczkadziekuje kochana :)isiatobie równiez dziekuje :*

milaJa mieszkam w warszawie a dokładnie nie daleko warszawy a ty??

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #877184 przez miła
isia ja to rozpoznamo sie zastanawiam jak czytam jak wam odchodzi czop czy ja go rozpoznam :laugh: jak sobie o tym mysle to mnie skreca . Chcialabym zeby odeszedl przy porodzie zebym za dlugo go nie widziala :silly: :silly:
Brzuszek malutki a synek nawet spory :laugh: zobaczymy jak bedzie na kolejnej wizycie :)

Sela ja w Gdyni :) sporo km nas dzieli :( :( :(

10 lata 8 miesiąc temu #877201 przez marcynia
Hej. Nie ogarniam...mam pyt za 1000 punktow.. Czy ten caly czop moze miec kolor...hmmm żółto-biało-kościosłoniowaty ?=)=p bo jestem sobie na miescie i mowie kurde co mi tak mokro... Poszlam do wc a cala wkladka w czyms takim wyzej opisanym...

Danusia sliczna jestes taka ze mrrrr =)
Ehh
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 8 miesiąc temu #877203 przez Paradise1982
marcynia - tak, ponoc moze miec i taki kolor ten czop :) :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 8 miesiąc temu #877204 przez marcynia
Paradise-o ludzie... Ale to w sumie i tak chyba nie wiadomo iletego bedzie odchodzic?w sensie tez ze ile dni, czego sie mogespodziewac...czuje sie zielona... =)
No co dotego co mipowiedzial....daj spokoj....chodze i nie moge sobie znalezc miejsca...nie chce na niego patrzec.... Teraz tez puki jeszcze chwile jasno wychodze na lawke posiedziec bo cieplo fajnie...

10 lata 8 miesiąc temu #877218 przez Paradise1982
marcynia - wiesz co, kazda ma inaczej ponoc. Ale z tego co czytalam w internecie, to troche tego jest! I jednym wychodzi ten czop pare dni po trochu, a drugim

A ja wlasnie przed chwila zjadlam loda, mniam, mniam! :P

10 lata 8 miesiąc temu #877224 przez oleczka331
hej
marcysia-nie przejmuj sie moj mnie nie dotyka od 3 miesiecy przytula tyle co musi jak sie wprosze w jego ramiona czasem da buziaka ale takiego cmok.Nie jestes sama.

ale ale dzisiaj byla polozna ustalilysmy co nie co tzn.ze jutro musze rano zglosic sie do szpitala bo moja wizyta na piatek to za pozno ona niechce nic gadac ale widzi ze mecze sie jak chodze i mowi ze faktycznie trzeba zbadac mocz czy zapalanie nie ma dla dzidzi to nie grozne ale dla mnie moze byc bolesne przy porodzie.Przy okazji chce mnie zbadac.Niewiem czy ona nie powiedziala tak ze juz jutro bo mowi o nie do piatku na wizyte nie mozemy czekac, brzuch u pani tak nisko moze miec przeczucie ze sie zbliza :huh: poszla poplakalam sie :dry:

i mowi jak jutro bedzie ok ze nia ma zapalenia to prosze zrobic seks, no i co juz mojemu napisalam jakie ma zadanie.Mowie musisz przepchac dziure poloza kazala... :lol: heheh

miła-spokojnie nie jest taki straszny, a przedewszytskim nie boli, nie musisz na niego dlugo patrzec :laugh:

marcynia-oczywiscie ze moze to byc i z tego wyglada moj byl z krwia.

10 lata 8 miesiąc temu #877238 przez Paradise1982
Czy tylko mnie jeszcze czop nie wyszedl!? Wrrrr! :ohmy: :angry:

10 lata 8 miesiąc temu #877242 przez danusia87
marcyniu a więc tak czop śluzowy ma postac galaretowata polprzezroczysta zabarwiony ZAWSZE krwią krew moze byc tylko w jednym punkcie ale zazwyczaj wyglada jakby czerwone nitki przechodziły przez niego...opisalam Ci jak to wygladalo w moich dwuch przypadkach i tak też opisywal mi lekarz ...a jak masz silne nerwy i takie coś Cie nie brzydzi wpisz w wyszukiwarkę Google. ..jak to mówią Google wiedzą wszystko i tam te znajdziesz zdjęcia. ... teraz z twojego opisu wnioskuje ze to co masz to najzwyczajniej nasilajace sie uplawy ;) nie ma sie czym stresować sama mam takie cos juz os ponad miesiąca a teraz się nasila z dnia na dzień coraz więcej i bardziej brzuch się spina. ..

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

10 lata 8 miesiąc temu #877244 przez danusia87
paradise Mordko moja Kochana ... mi w obu poprzednich ciazach wyszedł przed samym porodem także nie masz się czym martwić. ..teraz też mi jeszcze nie odszedł. ..dzisiaj myślałam że zacznie odchodzić bo tak mi siw wydawało że zaczyna ale niestety to nie to ;)

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka