BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 6 miesiąc temu #763308 przez nati.olsztyn
mallgonia - ja też chodzę do Gowkielewicza:-) też jestem 84 rocznik i 2 ciąża;-) w poprzedniej ciąży do 37 tyg chodziłam do Boczkowskiej a potem do Majewicz.
Ja biorę vitaminer prenatal. To nieźle poszalałaś z tym sprzątaniem;-) Oszczędzaj się Kochana!
Ja jak dużo porobie w ciągu dnia, albo więcej Młodego ponosze to potem wieczorem mnie brzuch mocno boli.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #763313 przez nati.olsztyn
Gosia - Gratulacje dla Zosieńki!!! :-)

11 lata 6 miesiąc temu #763334 przez Paradise1982
Danusia - potrzebuje troche Twoich danych do tabelki :)

A oto tabelka na teraz dziewczynki :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #763349 przez nati.olsztyn
Paradise - Super ta tabelka :-) Mój termin 12 maja.

11 lata 6 miesiąc temu #763419 przez danusia87
Paradise rocznik 1987, pochodzę z -Lędziny,mieszkam- Linz termin 23 maj to moja 3 ciąża ;)

Przepraszam że dopiero teraz ale córcia nie chciała zasnąć....

Czy Wy też tak macie że po witaminach jest Wam niedobrze? Nie dość że non stop źle się czuje rano i wieczorem wymiotuje to jeszcze teraz to....jakaś masakra normalnie ;(

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 6 miesiąc temu #763475 przez Paradise1982
Danusia - ja nie wiem, czy to po witaminach, ale ostatnio z rana całuję suę z kibelkiem. Ale dzisiaj z rana poklocilam sie z moim, wiec może to dlatego, ze stresu. Sama nie wiem...

11 lata 6 miesiąc temu #763486 przez beaciaa
Cześc dziewczyny !

isia poproszę też książkę :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

paradise można mnie również dopisac do tabelki :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jak widzę jestem tu najmłodsza więc liczę na jakieś rady dziewczyny :)!

11 lata 6 miesiąc temu #763496 przez danusia87
Paradise ja też ostatnio niezbyt ciekawe relacje z mężem, ale on rozumie przez co przechodze teraz. Mówią że ciąża to nie choroba - to prawda nie podwarzam tego - ale ja już jestem tym wszystkim tak zmęczona tzn. złym samopoczuciem i wymiotami, brak ochoty na zbliżenie z mężem choć zawsze tylko wracał z pracy miałam ochotę na mojego przystojniaka. Wiem, że to hormony, ale mam też nadzieję że szybko to minie. !!!!

beaciaaWitaj :) czego konkretnie chcialabys się dowiedzieć.

11 lata 6 miesiąc temu #763499 przez nati.olsztyn
danusia - mi w poprzedniej ciąży było strasznie niedobrze po witaminach które bralam na początku, więc szybko zmieniłam je na inne:-)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #763520 przez danusia87
nati.olsztyn- u mnie w 1 ciazy w ogóle nie było żadnych dolegliwośći, przy 2 ciąży zmienilam leki z femibionu na vitaminer-prenatal, teraz biorę vitaminer i znów się zaczyna dlatego zaczęłam brać je na noc i popijając dużą ilościa wody. Ja się boję cały czas o ciążę bo w 1 nic mi nie było i żadnych większych problemów Olivia urodziła się dzień po terminie. 2 ciąża wymiotowalam raz dziennie ale czułam się w miarę dobrze niestety w 15tc poronilam. A teraz dolegliwośći przechodzą same siebie nie mam sił na nic czuje się jakbym ciągle (całymi dniami) miała grypę zoladkowa ;(

11 lata 6 miesiąc temu #763542 przez moniaW
ja biorę Pregna Plus i na początku też było mi po nich nie dobrze dlatego brałam co drugi dzień na zmianę z samym kwasem foliowym.teraz jest ok i biorę codziennie Pregne. tak przy okazji to powiem wam że co apteka to inna cena tych samych witamin w jednej to była różnica prawie 20 zł- chore :dry:
Paradise możesz dopisać do mojego miasta A na końcu-Muszyna bo się uśmiałam z tego Muszyn :lol:
Wczoraj zadzwoniła do mnie moja koleżanka która jest 13tc że dostała krwotoków i jest w szpitalu :( strasznie się zdenerwowałam :( mam nadzieję że wszystko będzie dobrze ale jak na razie musi zostać do poniedziałku w szpitalu :(

11 lata 6 miesiąc temu #763557 przez anuuuusia
biedroneczka mnie wczoraj zaczął brzuch swędzieć :unsure:

danusia87 współczuję :kiss:

Paradise podawałam już gdzieś swoje dane, poproszę o wpisanie :)

Ja biorę Vitaminer Prenatal i również mam czasami wrażenie, że to od witamin mi niedobrze :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #763562 przez Gosia27
Hej dziewczyny
jejku, starsznie mi Was żal że te wymioty i mdłości tak męczą, ja nie wiem co to, póki co.Przy Zosi może 2 razy wymiotowałam,mdłości też nie miałam...a witaminy zaczełam łykac od 18hbd jak złapała mnie jelitówka z wymiotami, bo odwodniłam się w pare godzin i schudłam wtedy dosyć, brałam femibion, piłam żelazo, dużo soków z buraka,marchwi i jabłka.
Teraz na razie czuję się dobrze, brzuch mnie pobolewam nocami, jak po całym dniu zajmowaniu i noszeniu Zosi.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #763634 przez mallgoonia
Hej dziewczyny.

Biorę teraz Prnatal clasic, w pierwszej brałam femibion a od 30 tc prega plus. Mi tez jest niedobrze od witamin, w których jest żelazo. Ale muszę je brać bo w pierwszej ciaży miałam niedokrwistość. Kiedy karmiłam piersią brałam falvit mama i vitaminer prenatal było tak samo niedobrze. Najlepiej jest, kiedy przyjmuje je po posiłku.

nati-lekarz prowadzący ten sam, miasto też no i terminy zbliżone. Może się na porodówce spotkamy :laugh: Oczywiście zamierzam rodzić w wojewódzkim tak jak pierwsze dziecko :) Mozna wiedzieć co się stało, że zmieniłaś lekarza prowadzącego praktycznie przed porodem?

Gosia27- brawo dla Zosieńki, dzielna dziewczynka. Brzuch tez mnie pobolewa. Moja córka jest starsza, niby chodzi sama ale czeto muszę ja brac na ręce, zwłaszcza jak pojedziemy gdzieś same samochodem i nie mam wózka. Ucieka mi wtedy i jedyny sposób, żeby przetransportować ją do samochodu to na rękach. A wazy niemało bo 13 kg,

Paradaise- faceci są z innej planety. czasami taka kłótnia oczyszcza atmosferę. Ważne, żebyś się nie denerwowała bo dzidziuś wszystko czuje.

11 lata 6 miesiąc temu #763646 przez nati.olsztyn

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka