- Otrzymane podziękowania: 34
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wstałam okolo 8 dzisiaj, mimo ze od 5 prawie spac nie moglam, a jak potem zasnelam hehe
W domku mam juz ogarniete, posciel dla małego sie pierze
Dzis mam zamiar poszukać materacyka do łóżeczka i leżaczka i będziemy mieli prawie wszytsko dopiete
Miłego dnia :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Ależ ja miałam męczącą noc. Nie dość że sąsiedzi mieli jakąś kłótnię to na przemian mnie to budziło z bólem podbrzusza i wygibasami malucha. Coś przeczuwam że dzisiejsze drzemki są nieuniknione....
Wizyta u gin dopiero w przyszłym tyg a ja już się nie mogę doczekać bo zaczynam się martwić czy wszystko ok. Te bóle mnie trochę martwią...
Ostatnio ordynator w szpitalu powiedział że ten kto wymyślił że ciąża to stan błogosławiony to kompletny baran
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
musze poszukać dla siebie na takie dni jak dziś jakies rybaczki z pasem... biale rybaczki to cos, co zdecydowanie lubie ubierać w lecie, ale w żadne się nie zmieszczę niestety. także allegro pojdzie w ruch
- Ewa1001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 18
fajnie, że forum działa. Musiałam was nadrobić, chyba z 6 stron.
U mnie też dziś piękna słoneczna pogoda
Miałam straszną noc. Zgaga budziła mnie co godzinę, usnęłam tak naprawdę dopiero około 4 i wstałam o 9... ehh nawet reni nie pomagało.
Dziewczyny, piszecie o aktywności swoich Maluszków. Mój synuś też nie należy do bardzo ruchliwych. Uwielbia za to rozciągać sobie nóżki i wpychać mi je pod żebra. Ale bywają momenty, że przez kilka godzin nie czuję żadnych jego ruchów. Tak jak pisałyście, nasze dzieciaczki mają już wykształcony temperament więc domyślam się, że mój po porodzie będzie spokojnym dzieckiem, a przynajmniej mam taką nadzieję ;p
Ja też pomału się sypię. Pachwiny coraz bardziej bolą i do tego dołączył ból w spojeniu łonowym. Lekarz ostrzegał mnie, że tak będzie bo mam bardzo duże dziecko (w 32 tyg+5 dni ważył 2770 g). Wizyty też mam teraz co dwa tygodnie, głównie z powodu wielkości synka. Ja prawdopodobnie na wagę dziecka i problemy z sercem będę miała cesarkę około połowy czerwca... 28 maja mam wizytę więc wszystkiego się dowiem.
Magda oszczędzaj się i nie wypuszczaj Małej zbyt wcześnie
Mam strasznego lenia, a muszę trochę dom ogarnąć i skoczyć na jakieś zakupy...3
Miłego dnia :*
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Wczoraj ok tej godziny ostatni post napisalam,wchodze teraz na forum a tu 104 nowe posty. W zyciu tego nie nadrobie.
Zwlaszcza ze siedze w krwiodastwie z mezem. W ogole to przyszlam wyrobic sobie krew karte bo w ciazy kosztuje mnie to 20zl tylko. I wiecie co,nie wzielam dowodu a ostatni raz oddawalm krew jako panna. No jak moglam zapomniec dowodu?
A w ogole to wiecie ze jest cos takiego,jak kryzys 7cm podczas porodu. To ja obecnie mam kryzys 7miesiaca i rozpaczam ze chyba nie przetrrwam jeszcze dwoch miesiecy. Mam tak straszne dusznosci w nocy. Chyba macica juz mi pluca uciska. Jesli to mozliwe. Boje sie ze dziecko podduszam...eh...
Dobra maz oddal krew,idziemy sobie na dzialeczke dotlenic sie:)
Buziaki i milego dnia!
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
Miłego dzionka dla was i maleństw:)
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ciebie maleństwo uciska u góry, mnie na dole. Taki to już urok ciąży, a kazda ciaza inna, nie zmienia to jednak faktu ze kazda z nas ma już jakies dolegliwości, z którymi będzie się borykać pewnie już do samego porodu. Oby jak najmniej takich!
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
No piękna pogoda dzisiaj ale czuję się za to gorzej , szybciej się meczę i w ogóle, wstawiłam tylko pranie i odpoczywam jednak upały dopiero przed nami . Ja to chyba do końca tygodnia będę prac prasowanie zostawię na potem jak się pogoda zmieni.
Moja księżniczka dzisiaj rano znowu mnie wystraszyła bo się nie ruszała jak zwykle, ale zjadłam śniadanie i łaskawie zaczęła się ruszać pewnie spałą bo w nocy harcuje. Też mi się tak wypina , że czasem wydaje mi się że brzuch pęknie.
Ja nie słyszałam żadnych negatywnych komentarzy na swój temat wręcz przeciwnie wszyscy mi mówią że kwitnę, cera zrobiła mi się bardzo łada żadnych wyprysków, włosy zaczęły rosnąć ogólnie jestem zadowolona ze swojego wyglądu. A ostatnio koleżanka z liceum na którą wpadłam przypadkiem powiedziała że gdyby nie brzuszek to w ogóle by nie powiedziała że jestem w ciąży. Mój mąż też mi powtarza że od tyłu to nic sie nie zmieniłam a z przodu mam tylko brzuszek i piersi większe
- kinngga87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
A jezeli chodzi o ruchy dziecka to tez myslalam ze moja dziecinka jest spokojna ale polozna mowila ze mohe po sniadaniu polozyc sie na lewym boku i liczyc ruchy norma to 12 ruchow w czasie 2 godzin i mozna zakonczyc test wczesniej gdy mamy 12 ruchow. Jestem zdziwiona bo u mnie wczoraj i dzis test zakonczyl sie po 40 minutach. A i mowila mi ze mam mowic do dziecka czytac i puszczac muzyke
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=68710 [/url]
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
marzena25 ja tez nie narzekam na wygląd brzuszek jest ale oprócz tego wszystko jest ok, wlosy, cera itd. Także jest niezle tylko te pierońskie rozstępy... no ale taka uroda widać
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
A z dobrych wieści -> umówiłam się na poniedziałek z panią położną i omówimy sobie to, co mnie interesuje z mojej niefortunnej szkoły rodzenia, której wciąz nie zaczęłam .... Ufff... Trochę jestem spokojniejsza
Idę się odprężyć i wezmę prysznic, tylko jeszcze wannę odkopię z tych mokrych ręczników, które oczywiście muszę uprać .....
A już się cieszyłam, że temat pralki będe miała wreszcie zakończony...
I chyba nici dzisiaj z mojego spacerku w piekną pogodę....
Nie dość, że podczas prania ręcznego sie naschylałam i nagniotłam nieco brzuszek, ciągle musiałam odpoczywać, to jeszcze ta podłoga zalana......... Teraz nawet bałabym się gdzieś oddalać od domu, bo czuję, że za dużo brzuch przeciążyłam ...
Tak mi żal tej pieknej pogody ........ Eh :/ ....
Trzymajcie się ciepło i zdrowo i nie tak gapowato jak ja!
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
zobaczcie, Wy wszystkie opisujecie jak to Was bola pachwiny, spojenia łonowe, ja jako posladkowa mama nic takiego nie odczuwam ale jak sie młoda wypnie plecami, to mam wrażenie, ze mam brzuch 2 m z przodu
fryzjerka zachwalała, jakis facet tez zdziwiony, ze ja w 8mcu u taki mały brzuch mam ale za to spotkałam ciocie i mowi, ze łooo jezu teraz to Ty dopiero przytyjesz w 9 mcu
i wszystkim jak mowie, ze czeka mnie cesarka to takie miny, jakbym miala isc na sciecie, a nie na porod
aha mowilam? wazylam sie dzis i od 3tc przytylam rowniutenkie 15 kg...
Elmirka, leż i odpoczywaj, pogoda nie zając, ja leze w bluzce i gaciach i mi tak dobrze
jak wszyscy to wszyscy, pokazuje domek Poli
Załącznik nie został znaleziony
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
Agni.... Wez bo w kompleksy popadam przez ciebie.... ty 15 do przodu a ja tylko 8.... a ja to tak jak ty dwie ;/ eeh Świetnie wygladasz faajny brzuuchoolcio
Sie cholerka wybrac na te autobusy nie moge.. jak pomysle o targaniu bagazu wozka i malej.. eh :/ ale jestem gotowa.. tylko checi troche.
Trzymajcie sie odezwe sie za kilka dni jade odpoczywac
Bede tesknic za Wami kochaniutkie
I tam maluchom przekazac od cioci MAdzi zeby grzeczne byly nie stresowaly mamusiek i nie pchały sie do nas za szybko przede wszystkim !! !!
Noo i ten nie naskrobcie za duzo stron bo nie nadrobie:P
Paaaaaaaaaa :*