BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #882649 przez Agnilla
mieliśmy mieliśmy, ale mąż wrócił przed 20, zmeczony, wiec tylko mi odkurzyl i zalegliśmy na kanapie, dzis mamy z lozkiem potanczyc po pokoju, a sypialnia mała wiec pewnie po prostu wyciagniemy materac, stelaz i tak odkurzymy :)
ja mam 2 proszki loveli kolorowej, wiec mi stykna, a do bialego mam plyn, a bialych ciuszkow nie za duzo, wiec narazie styknie :)
siedze, jem loda, i czekam az slonce pojdzie w druga strone to umyje okno w sypialni :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #882650 przez MarzenaBZ
Lyanka, ja poduszkę miałam zamiar kupić ale w końcu zaplanowałam ją uszyć. Tylko się zabrać za to nie mogę...
A naprawdę są super, bo nawet ostatnio na szkole rodzenia siedziałam w fotelu z tą poduszką, bo mnie tak kręgosłup bolał. I było wygodnie. Uszyję sobie trochę większą, coś w stylu "rogal" żeby mi się dobrze z nią spał na razie!

Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #882654 przez meniado
ja mam poduszkę rogal do spania i ją mam zamiar wykorzystać do karmienia - jeszcze muszę zakupić kółko dmuchane takie na basen do szpitala bo na szkole rodzenia zachwalali kilka razy że po naturalnym porodzie to jest idealne do siedzenia i np. pomaga przy karmieniu bo na początku karmi się raczej na siedząco bo na leżąco jest trudniej. A i co mnie zaskoczyło na szkole rodzenia że zaraz po urodzeniu ubiera się noworodka w 2 warstwy ubrania na górnej częsci ciała - czyli np. body + pajacyk lub 2 kaftaniki i śpioszki/półśpioszki oczywiście skarpetki, czapeczka i rękawiczki do tego mimo że to będzie lipiec ale jak maluszek ma w brzuszku 37 stopni a wyjdzie na 25 dtopni to jest to dla niego. Po kilku godzinach rozbierają go do jednej warstwy. A i położna mówiła żeby te ubranka, rożek/kocyk + pieluszka terowa pampers i chusteczki były na wierzchu torby najlepiej spakowane do jednej siatki - bo to bedzie podawał zdenerwowany tatuś i żeby nie przewrócił do góry nogami całej torby. Warto też dla maluszka spakować na kolejne zmiany komplet ubranek do osobnych woreczków bo położne nie mogą grzebać w naszych torbach i jak np. nie będzie naszego partnera a maleństwu się uleje to żebyśmy się nie musiały schylać i grzebać w torbie

10 lata 10 miesiąc temu #882663 przez Cania
meniado ja mam wlasnie przygotowane takie gotowe zestawy ubranek zapakowane do osobnych woreczków strunowych, żeby mój maz w razie czego ogarnal temat :D :)

ja tez wlasnie mam bardziej tego rogala :) i poki co do spania czy siedzenia sprawdza się znakomicie :)

ja mam jeden proszek lovela do koloru który kupila mi mama, ale zuzyje go w pierwszej kolejności i nie chce o proszkach slyszec :D jakos zawsze preferowalam plyny do prania, zdecydowanie lepiej mi się ich używa :)

ale Julka się dziś wierci, co chwile wypycha duza dupke z jednej strony i stope z drugiej, tak ze czuje pod palcami taki punkcik który jeździ w jedna i druga :) nie wiem czy to pieta czy może duzy palec, ale decydowanie punkcik :D

10 lata 10 miesiąc temu #882677 przez rewelka1312
AJJ dziewczyny jak ja wam zazdroszcze ze mozecie tak wyskoczyc sobie do biedronki tesco lidla itp.. mi bardzo tego brakuje zeby wyjsc na zakupy w moje rejony jednak zycie na obczyznie jest bardzo ciezkie....
Najwazniejsze ze mam tutaj mojego narzyczonego a tak poza nim nikogo tutaj nie mam i nie znam wiec jest dla mnie jedynym wsparciem ale duzo mi pomaga:)
U nas tez upaly niesamowite wczoraj wyszla gazetka z promocja i popedzilismy do sklepu i lapnelismy w rece osttania klime taka przenosna ma wiele funkcji mrozenia chlodzenia nawilzania powietrza i jest nawet program baby dla dzieci:) bo ja to po 5-6 razy wstaje cala mokra i chyba 2 raz bede posciel zmieniala w tym tygodniu
Ja mam tego rogala (tego mniejszego) i wydaje mi sie ze bedzie wygodnie sie mala karmilo i moge pod plecy podlozyc
Wlasnie konczy mi sie pranie, ja piore tez tylko w plynach proszków wogole nie uzywam bo zapychaja pralke potem ta szuflade trzeba czyscic i zostaja czasami nie wyplukane jak cos sie zawinie, a ja wczoraj tez kupilam byla u nas promocja persila dla dzieci 2 butelki za 5euro-20zl czyli za 20 zl mam plynu na 32 prania to sie oplacalo bo normlanie jeden & kosztuje

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #882678 przez ggabii
Dzień dobry :kiss:

Ale mi się dziś dobrze spało. Zjadłam śniadanko i powoli się szykuję do wymarszu na miasto.

Ostatnimi czasy przeczuwam, że maluch mi się odwrócił główką do dołu (potwierdzę to w przyszłym tyg u gin). A wczoraj poczułam jak mi cos pulsuje w miednicy więc to chyba główka która się odbijała w rytm czkawki.... No nie wiem czy głupio nie piszę ale tak to czułam. Nie śmiejcie się ;)

Popołudniu może uda mi sie coś posprzątać no i muszę się uporać z małym przemeblowaniem... Powolutku jakoś sama muszę sobie dać radę bo też jestem sama a mój M ledwo co wczoraj wyjechał i wróci gdzieś koło wtorku dopiero.

Kochane Mamusie nie przemęczajcie się za bardzo bo to nikomu nie służy!!

Aaaaa i jeszcze chciałam się zapytać dziewczyn tych które miały problem z krwawieniem z nosa (teraz już nie pamiętam które o tym wspominały). Nadal macie ten problem? Czy raczej już przeszło? Bo ja jakoś nie mogę się od tego uwolnić.... Przedwczoraj praktycznie cały dzień się z tym męczyłam a wczoraj popołudniu.......

Buziaki :)

10 lata 10 miesiąc temu #882681 przez Lyanka
Ggabii ja miałam problemy z krwawieniem z nosa.
Jak chodziłam do pracy, to 3-4 razy dziennie mi krew szła z nosa, ale w takich niedużych ilościach...więc lekarz powiedział, że to normalne w ciąży.
Od kiedy poszłam na zwolnienie (połowa kwietnia) to mam z głowy tę dolegliwość. Może ze 2-3 razy w ciągu miesiąca krew mi poszła. Chyba po prostu z przemęczenia tak miałam. Ale ty Ggabii musisz z lekarzem o tym porozmawiać, bo z tego o piszesz widać, że dość sporo tych krwawień w ciągu dnia masz.
Albo musisz zacząć więcej odpoczywać i leżeć ;)

10 lata 10 miesiąc temu #882684 przez ggabii
Och Lyanka leżeć jak najbardziej nie mam z tym problemu ale kto jak kto ale Ty wiesz jak to jest jak facet wiecznie nieobecny w domu i wszelkie obowiązki na Ciebie spadają. Też pewnie starasz się nie przemęczać no ale czasem to po prostu nie wychodzi ;)

10 lata 10 miesiąc temu #882687 przez misiana
Hej mamusie ;*

Ja juz dzisiaj zakupy zaliczyłam, po poludniu jak juz troszke sie ochlodzi chcialam sie do apteki przejsc po cos z filtrem dla malego i do pupki ochronnego bo sie zbieram i zbieram i zebrac nie moge :)

ggabii ja mam ten problem od jakiegos tygodnia .. cos mi jakby w nosie wyrosło i strasznie boli .. Co chwile mam wrazenie ze mi sie smarkac chce i wtedy smarkam krwią ..

10 lata 10 miesiąc temu #882698 przez Cania
Ggabii pewnie to wlasnie czkawka była :) ja tez czkawkę malej czuje nisko, a jest wlasnie glowka w dol :) co do krwawienia z nosa to mi się nie prztrafilo, ale meczylam się z dziąsłami. Już jest zdecydowanie lepiej, ale czasami się jeszcze pojawia. Uroki ciąży... Natomiast jestli faktycznie tak często Ci się puszcza z nosa, to może lepiej to skonsultować. Bo będzie goraco to bedze jeszcze gorzej.

10 lata 10 miesiąc temu #882703 przez ggabii
Dzięki dziewczyny jesteście kochane :) W przyszłym tyg wspomnę znów o tej dolegliwości mojej gin. Jeszcze muszę się wybrać znów na morfologię. Boję się, że ta anemia mi nic nie odchodzi :/ No ale robię co mogę

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #882713 przez Ali
Ggabi to ja kiedyś wspominałam o krwawieniu z nosa. Czasem nawet mam takie normalne krwotoki. Niestety taki urok ciąży. Moja gin tylko mi podpowiedziała dużo witaminy C. Nic więcej niestety nam nie pomoże. I ja się dalej z tym męczę. Wiadomo, że jeżeli silne krwotoki występują kilka razy dziennie to wtedy do lekarza. Ale jeżeli to taki lekkie sączenie się z nosa to nie ma obaw. W końcu przejdzie. Ale staraj się nie drażnić nosa smarkaniem ;) Ja od kilku miesięcy mam uczucie przytkanego nosa i wycieram nos kilkanaście razy dziennie. Teraz staram się jak najdelikatniej i jak najmniej, żeby nie przyczyniać się dodatkowo do tego krwawienia.

I przy okazji zeberka mojego skarba ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #882725 przez ggabii
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Ali skąd Ty to wytrzasnęłaś ???????????????? KRADNĘ CHOWAM I NIKOMU NIE ODDAM hehehehehe :D Jest Cudowny ten komplecik. Jak bym tylko gdzieś taki znalazła to do razu bym kupiła :D

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #882730 przez Agnilla
dziewczyny tylko pamietajcie, poki pepek nie odpadnie nie zakladajcie takich spodenek, tzn raczej zadnych, bo zazwyczaj gumka jest wlasnie na pepku i sie gorzej goi. takze poki jest to luzne bodziaki, pajace zeby brzuszek oddychal co sie szybko kikuta pozbedziemy :)

10 lata 10 miesiąc temu #882731 przez meniado
Ali słodka ta żyrafa :)
Już wiem dlaczego nie moge dodawac zdjęć - korzystam z Mozzilli i wyczytałam że ogólnie mają jakiś problem na forum z Mozzillą - teraz dodaje przez IE i działa.
Pochwalę się moimi ostatnimi zakupami: mięciutki kocyk bawełna+polar minky i do tego kostka sensoryczna i podusia w kształcie motyla ( to na później).

Załącznik nie został znaleziony

I pajacyki/śpioszki jakie upolowałam z Minni :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka