BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #883085 przez Cania
witam w tak pięknym słonecznym dniu! :D

ja za to mam za sobą ciezka noc, co chwile się budziłam bo było mi za goraco. No ale co zrobić, chyba musze zacząć spać nago :D

dziś nie robie zadnych rundek po sklepach, chyba musze trochę odpocząć. Zajmę się dalej ta torba do szpitala bo to mnie xały czas prześladuje :)

Elmirka, co Ty opowiadasz z tym jeziorem :D :P ale numer :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #883087 przez Lyanka
Cześć laseczki ;)
I znów przed nami upalny dzionek ;)
Ja już przed 6 obudziłam się, trochę ogarnęłam mieszkanie, wstawiłam zmywarkę i idę zaraz prasować ubranka Kubusia zanim jeszcze nie grzeje tak mocno :)
Dzisiaj mąż wraca z dwutygodniowej delegacji, więc też jakiś pyszny obiadek muszę naszykować...nawet już mam plan, tylko muszę na małe zakupy skoczyć ;)

Marzena25 ładny brzuchol i sukienka :laugh: no i te sukieneczki dla córci przesłodkie :laugh:

Elmirka dzięki za info o Rossmanie ;) Ja mam kartę Rossne i na pewno skorzystam z jakiejś oferty kupna ;)

Buziaki kochane...trzymajcie się w te upały :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #883088 przez malgorzatawalak
Hej dziewuszki :) piekne brzuszki i ciuszki tez cudne... :laugh:
Ja mialam kolejna noc przespana...cudownie :laugh: nie lubie budzic sie w nocy i potem od 3-4 nie spac ... :huh:
Wczoraj tez bylam wbiedronce i kupilam sudocrem :) no 125 ml za 18,- to okazja...patrzylam na pieluszki i chusteczki ale nie zdecydowalam sie bo mam juz dwie paczki chusteczek a pieluchy kupie w czerwcu jak doczlapie sie do sklepu...

Mnie dzis czeka kolejna czesc pakowania sie ....masakra :unsure:
Powoli brakuje mi sil...nie wiem jak wy to robicie ze macie tyle sily...

Milego dnia dziewczyny :cheer:

10 lata 10 miesiąc temu #883093 przez MarzenaBZ
Lyanka widzę, że Ty też masz tyle energii dziś co ja!
Od rana sprzątam, myje naczynia i piorę nowe ciuszki. Tak sobie pomyślałam, że tylu ludzi je musiało w sklepie dotykać, że wolę przeprać je.
Elmirka, historia o jeziorze rozbrajająca:D ahahahaha ja chodzę nad rzekę, może z rzeki nam wody nie spuszczą:D Ewentualnie z Soliny, to wtedy u nas się poziom podnosi, więc będzie można nurkować ;)

Z tymi upałami to masakra. Ciekawe co dziś nas czeka? A mnie znów w samo południe czeka kolejna wyprawa do krwiodawstwa, tym razem po wyniki grupy krwi. Pisałam Wam, że dzięki ciąży, "krewkarta" kosztować mnie będzie tylko 20zł:) Fajnie bo to na całe życie dokument:)

No nic idę wieszać ciuszki:)

PS. Dorzuca zdjęcie z ostatniej "sesji" hehehehe
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #883105 przez gabi28
MarzenaBZ super zdjęcie :)

Dzień dobry tak w ogóle... miałam okropną noc..ciągle sie wierciłam,nie mogłam miejsca sobie znaleść,ale to wszystko przez te upały.

Dzisiaj mam usg,ale dopiero o 14tej sie dowiem na którą mam przyjść. Nareszcie sie dowiem co u małego i jak tam moje przepływy. Mam nadzieje,że wszystko bedzie dobrze.

10 lata 10 miesiąc temu #883114 przez Lyanka
MarzenaBZ zdjęcie przecudne hihihihi...aż się uśmiechnęłam do monitora :laugh:
No, pieluchy poprasowane, teraz biorę się za ubranka ;)
Ale już kręgosłup czuję :dry: ech....człowiek tyle chciałby zrobić, tylko siły na wszystko nie starcza :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #883118 przez Ali
Dzień dobry dziewczyny!
Ale fajne zdjęcia powrzucałyście! Super babki :D
Ja się biorę za pranie kompletu pościeli i rożki też przepłukam, bo wczoraj w końcu kurierzy dojechali, jeden po drugim ;)
Pogoda cudowna to wyschnie mi szybciutko!
Lyanka ja wczoraj wieczorem prasowałam, z pieluchami jakoś mi poszło, ale przy kaftanikach wymiękłam... takie to wszystko maleńkie, dostałam wnerwu :P i cóż reszta sterty czeka :S
Miłego dnia!!!

Aaa i dzięki za informację o Rossmannie, już pisałam do siostry - może mi coś kupi :)

10 lata 10 miesiąc temu #883121 przez elmirka_20
MarzenkaBZ, bardzo fajne zdjęcie ;)

Lyanka, podziwiam! :) W taki upał stać nad gorącym żelazkiem... Ja właśnie odkurzyłam, gdzie zero wysiłku, bo powolutku i po panelach, więc żadnego oporu tak jak przy dywanach a już muszę iść znowu pod prysznic :/ :) A gdzie jeszcze wymyć podłogi ?! Toż ja się chyba odwodnię! :)
A jeszcze gary i przynajmniej 3x do sklepu + obiad .... Jak? No jaaak?! ... :) Zdycham .... :)
Ponoć wieczorem mają być u mnie burze, to może wtedy wezmę żelazko do ręki :)
Jeszcze chciałam umyć okna i poprać firanki i zasłonki, ale to na pewno nie na dzisiaj... Bo naprawdę bym chyba jeszcze dziś urodziła a to stanowczo za wczesnie. Nie ryzykuję :) Dzidzia ma 33 tydzień - niech sobie rośnie spokojnie ;)

10 lata 10 miesiąc temu #883123 przez Ali
Elmirka_20 broń Boże nie prasuj jak będzie burza! Ja mam fobie i wszystko u mnie musi być wyłączone! Zabraniam! :silly: Z czystej troski! :)

10 lata 10 miesiąc temu #883140 przez elmirka_20
Dobrze Ali, obiecuję - nie będę prasować w czasie burzy! Ani dzisiaj ani nigdy - po prostu zaczekam na zwykły deszczowy dzien albo po prostu mniej upalny, o co akurat u nas nie trudno :)
Przypomniałaś mi jak kiedyś rozmawiałam przez telefon stacjonarny z koleżanka i za oknem przeleciała mi błyskawica a w tym czasie upuściłam słuchawkę, bo normalnie poparzył mnie prąd! Jejku, to było dawno, jeszcze mieszkałam z mama na 10 piętrze i faktycznie - masz całkowitą rację! Żadnego prasowania czy uzywania telefonów podczas burzy! :)

10 lata 10 miesiąc temu #883141 przez MarzenaBZ
Skąd Wy bierzecie tą werwę do pracy co??? Aha...syndrom wicia gniazda...
Ali, właśnie się zastanawiałam czy prać nowe komplety pościeli...
W sumie może i wypiorę... mimo, że kupiłam prosto z hurtowni, to jednak materiał wybierałam z wałka, a na ten wałek na pewno się przecież kurzyło! Dobra gonie puścić jeszcze pościel;)

Elmirka, Ty nawet nie żartuj!!! Jest zakaz wcześniaków. Niech sobie nasze maleństwa spokojnie dorastają w brzuszku:D
:side:

PS. Co do burzy - kocham patrzeć na burzę, ale w domu też wszystko możliwe z gniazdka wyłączam;) U nas zapowiadali wczoraj burzę, ale się tylko zachmurzyło i przeszło bokiem. nawet chłodniej nie było!
A pamiętacie jak czekałyśmy na słoneczko, gdy były ciągłe ulewy???? Nam to nie dogodzi co??? :P

10 lata 10 miesiąc temu #883142 przez Cania
MarzenBZ heheh cudowne zdjecie! :D :)

Ali no niestety, takie male ciuszki, wydaje się ze pojdzie szybko, ale nie jest tak kolorowo :D :P mi na dziś już ostatnia partia została i będę obprasowana :D :)

dziś mam za to inne zadania, za 2 tygodnie panieński siostry, wiec dzwonie tu i tam i załatwiam, przeglądam allegro by zdecydować ostatecznie jakie gadgety zamówimy itd. :D ale będzie się dzialo :D tylko tak napiłabym się czegos dobrego, jakiegoś mojito czy cos... no ale będę musiala przesiedzieć panieński o 'suchym pysku' :D :) co zrobić :) radlerek 0.0% :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #883143 przez marzena25
Ali też mam zamiar wstawić dzisiaj pościel ale zauważyłam że pisze na nie żeby jej nie wirować tylko wypompować wodę ciekawe jak mam to robić, nawet nie wiem czy mam taki program w pralce , u ciebie też tak pisze?

Dziewczyny mi tez zaczyna brakować już sił a tyle jeszcze rzeczy mam do zrobienia, ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #883147 przez gabi28
Ja muszę wyprać wózek..tzn wszystko co się da,ale chyba nie zrobię tego w pralce tylko ręcznie,ale zostawię to na czerwiec,a potem pochowam aby sie nie kurzyło.

Oj też czasem mam ochotę na coś z %. Nic mocnego,ale piwko w taki upał to bym wypiła. Wczoraj wzięłam łyczka :)

A ja nawet nie chce myśleć ile jeszcze pracy przede mną.Do odmalowania są dwa pokoje i jeśli to nie zostanie zrobione to nie ma sensu cokolwiek wcześniej robić.Czasem mam ochotę sama siegnąć po wałek... chociaż wiem,że mi nie wolno.

Troszkę się stresuje przed usg. Żeby tylko przepływy były dobre,bo 10 tyg temu były na granicy normy-cokolwiek to oznacza.

10 lata 10 miesiąc temu #883148 przez Ali
MarzenaBZ i Marzena25 ja piorę poszewki, te wkłady nie... myślę, że je tylko wyłożę na balkon, żeby się dobrze przewietrzyły. Bo boję się, że potem ten wkład w środku mi się zbije za bardzo. I tak na tym mój synuś będzie miał świeżo wyprane poszewki ;) Ale już ochraniacz zamoczę w wannie w płynie i rożek też. Teraz kombinuję jak to wysuszę. Ale chyba rzucę rożki na suszarkę na płasko, bo w sumie też nie wiem co się z tym porobi ehhh...
Czerwona zeberka też się pierze ;) i pluszowa piłka też :D :silly:
Cania moja mama się zaoferowała z pomocą przy prasowaniu, także jakoś we dwie damy radę do urodzenia małego ;) A co do imprezy to rozumiem Twój ból ;) w niedzielę miałam urodziny, wszyscy goście pili zdrowie a ja popijałam moją wodę Jana hehe :) ale szczerze było bardzo sympatycznie. Dla maleństwa wszystko :)
Elmirka no to się rozumiemy ;) ja miałam sytuację z parasolką jak Ty :ohmy: także ostrożności nigdy nie za wiele...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka