- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Materac w łóżeczku już odfoliowany i też się wietrzy, tak samo rogal (bez poszewki - poszewka wyprana schowana do szafki) - wszystko to jednak czuć nieco chemią także ma czas na wywietrzenie

W jednej książce, która czytałam: Wielka Księga Dziecka, napisali, żeby wszystko z czym styka sie skórka dziecka prać - w tym właśnie poszewki od pościeli, bo do produkcji używane jest mnóstwo chemii i lepiej ją sprać niż pozwolić na kontakt z delikatną skórka dziecka. Tam nawet pisali, że na pierwsze chwile życia dziecka polecają tzw szmateksy, bo przynajmniej ciuszki są po tylu praniach pozbawione tej całej chemii

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

gabi28 na pewno będzie wszystko w porządku

Ali takie rzeczy chyba najlepiej na plasko suszyc. a pogoda jest taka, ze migiem wyschnie

a to prawda, dla maleństwa wszystko

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Kurcze ja za pranie nie mogę się zabrać yhhhhh. Jak już się zbiorę to zawsze mi coś wypadnie. Teraz np na dziś i do poniedziałku obiecałam szefowi że przyjdę pomóc dziewczynom w pracy bo jest dzień matki i będzie okropny ruch. No więc się zgodziłam i dziś idę od 13 do 19 .... Dla mnie też jakaś odskocznia a każdy grosz się przyda. Przynajmniej w pracy mam chłodno to sobie odpocznę od skwaru

Dziewczynki boskie te zdjęcia! Brzuszki do pozazdroszczenia! Ciekawe kiedy i ja będę miała taki ładny bo póki co to tylko taka mała piłeczka i ciągle się dziwią że to taka wysoka ciąża.
Marzena zdjęcie fantastyczne !!!! Pewnie konkursowe

Przez te gorące dni to normalnie suszy mnie jak szlag a nie wiem jak sobie z tym poradzić. Ani woda, ani jakieś napoje gazowane no normalnie nic nie pomaga....
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Wypiłam kawę na podniesienie cisnienia, choć jak je zmierzyłam, to juz było zbyt wysokie jak na mnie. Poszłam na spacer pooddychać świeżym powietrzem, przewietrzyć też myśli, tak się wystarszyłam ......

Ale się wystraszyłam Drogie Mamusie.... Boże, byle to się nie powtórzyło, bo to było naprawdę straszne.......

A tu ze spacerku dzisiaj- Pepcowe łowy na poprawę nastroju

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
a co do prania to wstyd sie przyznac ale ja nigdy nie pralam recznie i nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac a na moich ochraniaczach rozku jest metka ze prac recznie, tylko nie wiem gdzie bo nawet takiej miski nie mam a mam tylko prysznic i to bez brodzika i mala umywalke...mam dylemat hehe moze ktoras z was mi podpowie:)
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

kurczaki, poszlam dzis po zakupy przed 9, spotkalam kolezanke i wrocilam o 13

jak ja czytam o tym Waszym praniu to sie ciesze, ze chociaz to mam za soba, wszystko mam poprane pochowane do szafek. jedyne czego nie pralam to posciele, ale to juz pikus. a co do prania wsadow. to jedna kolderke mam uzywana, to wypralam ja wg zalecen i wszystko z nia jest ok, to samo z ochraniaczem. a druga, nowa po prostu bede wietrzyc na balkonie. niech tylko ten stolarz przywiezie mi w koncu komode, co te wszystki praktyczne rzeczy powkladam w nia i porzadek u malej sie zrobi.
zastanawiam sie nad tym jeziorem, niby u nas goraco, ale wiatr spory i nie wiem, czy o 18 bedzie mi sie chcialo jechac. moze lepiej dzis w koncu odkurzymy pod tym lozkiem, a nad jezioro pojedziemy jutro, bo maz jedzie do pracy ale z tego co mi wiadomo do 15 max. pomyslimy

a wiecie jak wrobilam dzis meza?

Rewelka, odkad mam swoja pralke, z funkcja prania recznego, nie tykam sie tego

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Elmirka, wiem ze to tak można mowic, ale Kochana, nie panikuj

Moja mala tez dziś spokojniejsza, ale raz na jakiś czas sobie przypomni o mamusi i wypchnie nozke żeby powiedzieć: nie spie!

Agni ale tresura

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Bo w kuchni tez ten zlew nie za duzy i wlasnie tak sie zastanawialam jak jak tam to pomieszcze, ale wrazie czego i tak chybe bede musiala zakupic taka wieksza miske bo przyda mi sie np do moczenia nog w upaly bo ostatnio byla taka duchota to wzielam 2 miski z kuchni i jedna noge w jedna druga noge w 2 miske i ulga niesamowita
powoli sie wsyztskiego dorabiamy wiec brakuje mi jeszcze sporo rzeczy w domu ale powoli sobie podokupujemy teraz musimy kupic komplet garnków bo zostaly mi tylko dwa i czekamy na promocje jakis porzadnych bo jak malutka bedzie wieksza to bede wiecej gotowac i mrozic a z 2 garnkami to ja daleko nie zajade:)
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Kurczę, idę pod prysznic Kobietki - znowu - nie da sie wytrzymać , taki upał.... A na onecie ostrzegaja, że moga być gwałtowne burze m.in. u mnie na Dolnym Śląsku, z wiatrem do 100 km/h, gradem........ Pewnie ciśnienie u mnie szaleje.... I stąd ta ospałośc u grzdylka

Miłego popołudnia Wszystkim Mamusiom!

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

Mnie sie zdaje, ze moja pole to ja szturchac moge a ona i tak sie ujawnia kiedy chce

nast razem slodki baton i sie mlody obudzi a i mama bedzie zadowolona

tak mowilam, ze u nas wiatr, ze nie wiem czy chce nad jezioro....chceeee, mam wrazenie, ze puchne z min na min tak w domu goraco

- Ewa1001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 18

U mnie też strasznie gorąco. Z rana posprzątałam w domu, pojechałam na zakupy, upichciłam obiad i padłam! Dopiero co się przebudziłam. Dopiero w te upały uświadomiłam sobie, że jak nasze Maleństwa się urodzą to być może będziemy miały dość często taką pogodę. Więc szybko popędziłam do pepco po jakieś rampersiki. Chciałam zakupić tego z żyrafką, co większość z was je ma ale już się wyprzedały... Elmirka te co ty kupiłaś są świetne. U mnie takich nie było. Jutro zajrzę jeszcze raz może dowiozą.
Tak więc skończyło się na tym, że nic nie kupiłam. Za to zajechałam do lumpka aby znaleźć dla siebie jakąś letnią kieckę. Oczywiście też nic nie było, wszystkie takie chude, że mój brzuchol się w żadną nie mieścił

Powiem wam, że mój Olek też dzisiaj jest wyjątkowo leniwy. Rano trochę pobrykał ale teraz siedzi cicho. Od czasu do czasu tylko trochę się rozciągnie a tak to spokojnie leży.
Ja już mam wszystko poprane, oprócz rożka i ochraniacza na łóżeczko. Też się zastanawiałam jak się za nie zabrać, bo bałam się, że pranie w pralce je zniszczy. Może faktycznie wrzucę je do pralki na funkcję prania ręcznego... A wsady pościeli tak jak i wy mam zamiar wietrzyć

Agni ja na Twoim miejscu bym się nie zastanawiała nad tym jeziorem tylko jechała

- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21
Oj dziś nie jest mój dobry dzień, mam tyle pracy, a musze odpoczywać i to często. Sernik upiekłam, obiad upichciłam i wiele innych spraw, ale ledwo nogami powłóczę. Wczoraj wizyta u ginka przebiegła miło i optymistycznie. Okazuje się, że jeszcze za 2 tygodnie będzie. Pochwalił mój brzuszek, że zgrabny i ładny:) a kiedy położyłam rękę na brzuszku, powiedział, żebym często się nie głaskała, bo to może wywołać poród. Nie musi, ale może. Przestałam przybierać na wadze. 100 gramów w ciągu 2 tygodni to tak jakby prawie nic. Idę troszkę pośpiewać, niedługo mamy nasze lokalne święto, dni Bartoszyc i nasz chór daje występ, jak będę w formie to pośpiewamy razem:D
Pozdrawiam w ten cudny słoneczny dzionek:)