BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #882856 przez Ali
Rewelka ja też mam te kropelki sab simplex, szwagier mi przywiózł z Niemiec. Aczkolwiek trochę się wystraszyłam, bo szukałam opinii w internecie i jakieś tam niepokojące artykuły znalazłam. Także mam je na wszelki wypadek, ale mam nadzieję nie będę musiała ich użyć a jeśli już to w niewielkiej dawce.
Dziewczyny zazdroszczę Wam zakupów w Biedronce. Prosiłam mojego tatę, żeby mi kupił Lovelę, ale niestety już nie było. Tego się spodziewałam zresztą, bo cena była bardzo w porządku. Ale nic się nie dzieje, mam 5 kg do kolorów z makro, jakoś był 40 zł ostatnio. W Rossmanie też wcześniej kupiłam proszki małe i płyny jak były po 17 zł, także zapas jest. Brakuje mi tylko tych mleczek do prania, ale jeszcze gdzieś znajdę i kupię ;)
Lyanka powodzenia na wizycie!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #882862 przez rewelka1312
az poczytam w internecie o tych kropelkach bo jescze nie czytalam tylko kolezanka mi polecila i poprosilam zeby mi przywiezli, teraz mozna tez w Polsce kupic w tych sklepach niemieckich itp.
Aj te dzieciaki ja tez sie smieje jak gadaja juz nie pamietam co ale to by bylo trzeba zapisywac w zeszycie bo czasami to az nie mozna uwierzyc co dzieciaki wymysla, a z tym wiaderkiem lez hahahah ja to bym sie usmiala i wez takiemu dziecku wytlumacz gdzie takie wiaderko:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 7 miesiąc temu #882870 przez Cania
u mnie na termometrze 27 w cieniu... siedze w cieniutkiej sukience na ramionkach bez stanika, im mniej warstw tym lepiej :D

Ali tak, zdecydowałam się na uniwersytecki, bo i tak jestem tam raz w miesiącu w Poradni Patologii Ciazy i zarówno mój lekarz
prowadzący i hematolog twierdza, ze w moim przypadku to najbezpieczniejsze rozwiązanie heh :) termin mam na 6 lipca, wiec mamy spora szanse się tam spotkac :P a orientowalas się może, czy zapewniają 'wyprawke' dla dziecka na czas pobytu w szpitalu? z tego co czytałam na roznych forach to tak, ale na stronie szpitala tego nigdzie nie znalazłam. Sprobuje dopytać jak będę tam następnym razem (17 czerwca) :)

elmirka_20 kupilas ta niebieska czy rozowa? bo okazuje się ze niby opakowanie to samo, ale 'ten sam' rozmiar niebieskiej nie był rowny rozowej, niebieskie były mniejsze. Ja wlasnie wzielam XL sugerując się obwodem biustu i powiem szczerze, ze gdybym wziela L to tez bym nie zgrzeszyla :) Ale lezy calkiem calkiem :) W sumie może lepiej ze wzielam ta wieksza, bo jeszcze urosne. A moja mama tez była po pracy w biedronce i przytargala chusteczki, o których mówisz :)

rewelka1312 wlasnie mowia ze najlepiej wacik z woda... Ale tez jakos nie widze latania w kolko z ta woda. Także zobaczymy, jak mala będzie na te chusteczki reagować. Jeśli nie będzie się nic dzialo, to może będziemy ich uzywac częściej, bo jednak wydaja mi się bardziej praktycznie: otwierasz pudełeczko, wyciągasz chusteczke, zamykasz pudelko i finito. Zobaczymy, wyjdzie w praniu :) może jednak dam rade w kolko z tym wacikiem czy płatkiem i ciepla woda?

Agni haha widziałam tego pawia w tesco :D fajne sa, ale nie kupowałam bo taki wielki mi się wydawal :P ale bardzo ladny :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #882881 przez elmirka_20
Cania, kupiłam różową :) Niebieską widziałam w gazetce i najpierw byłam pewna, że będzie moja, ale jak zobaczyłam już w sklepie różową, to nie mogłam zdecydować inaczej :)
No i wciąż się waham co z tą piżamką.... :)

P.S. Nie wiem tylko jak leży ta sukieneczka, bo jeszcze jej nie przymierzałam :) A teraz się suszy na balkonie, bo akurat robiłam czerwone pranko to wrzuciłam bo była pognieciona w pudełku :)

10 lata 7 miesiąc temu #882882 przez Agnilla
ja to nie wyobrazam sobie, zeby nie uzywac chusteczek. niech sie pupa przyzwyczai, bo jak bede chuchać dmuchac, nie uzywac kosmetykow to potem mi sie alergik zrobi i czego nie użyję to bedzie problem, więc niech się przyzwyczaja. a jak będzie mega kupa, to pierwsze co , to pupa pod kran :) Elmirka podziwiam i życzę powodzenia z praniem pieluch ;)
oglądałam ten krem ziaji z filtrem, ale slyszalam, ze on mea gesty i strasznie sie go zmywa i zrezygnowalam :/ sama nie wiem jaki juz mam kupic :( czekam na smsa z apteki gemini, ze moge paczke odebrac :)
Gabi, dzieci są najlepsze. ja to chyba będe nagrywać albo spisywac wszystko ;) jak one czasem wyskoczą z tekstem, to można normalnie płakać ze smiechu, ale oczywiscie trzeba zachowac powage :)
rewelka a slyszalas o kroplach lefax? moja siostra je z niemiec sprowadzala. musze sobie zapisac ten sab simplex, ciocia przyjezdza akurat w lipcu to moze by mi kupila

10 lata 7 miesiąc temu #882888 przez Cania
elmirka_20 u mnie było dokładnie tak samo :D najpierw myslalam o tej niebieskiej, ale jak zobaczyłam rozowa to nie mogłam jej nie kupic. Nie przez kolor bo rozowy to raczej nie moje klimaty :D ale po prostu uwielbiam taki kroj dekoltu :)

Ali kiedyś chciałam wlasnie w rossmanie kupic plyny za 17, ale wtedy się nie zalaplm. Dlatego jak zobaczyłam teraz gazetke z biedrony to obiecałam sobie, ze ide zaraz z rana :D :)

10 lata 7 miesiąc temu #882894 przez rewelka1312
teraz to nie wiadomo kogo sluchac, ilelekarzy tyle opini ile osob tyle dobrych rad wiec chyba bedziemy musialy polegac na swojej intuicji :)
Ale ja sie objadlam, teraz w te upały nie chce sie nic gotowac i jesc a na wieczor troche ochota nachodzi to makaron z truskawkami cala miske zjadlam, teraz mam mega ochote na owoce, co jest w sklepie w promocji to od razu kupuje dzis wzielam kilo nektarynek i brzoskwini ostatnio sama w 3 dni zjadlam:)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #882895 przez marzena25
Cześć dziewczynki, wreszcie Was nadrobiłam wczoraj po szkole rodzenia i zakupach nie miała już sił nic czytać, ochodziłam się trochę i wieczorem brzuch mi twardniał, bolała mnie prawa pachwina i, kość na wzgórku łonowym aż spać nie mogłam najbardziej bolało przy przewracaniu na boki.
Kupiłam wczoraj krem mineralny z filtrem dla malutkiej z mustelli cena kosmiczna 65 zł ale cóż ponoć najlepszy .
Dzisiaj miałam wizytę u gin wszystko dobrze na szczęście :) malutka waży już 2400 i jest rozwinięta jak na 25 tydzień i wg usg termin przesuwa mi się na 28 czerwca, z ta wydzieliną wszytsko ok taka ma być bardziej wodnista, no i co najważniejsze szyjka on nic się nie rozwiera :) wynik morfologii i mocz też mam ok, i oczywiście nakaz leżenia bo ten ból na wzgórku łonowym to przez uciskanie główki ;) . Nic tylko leżeć i leżeć a wszystko się samo zrobi bo ja też jak niektóre z Was teraz jestem zdana na siebie ale całe szczęście że pokoik mamy urządzony i wszystko kupione no poza wózkiem ma przyjść za 2 tyg miałam telefon wczoraj więc jest szansa że zdążą.
Teraz wywiesiłam pranie, i odpoczywam muszę się z tym spieszyć bo masakra jestem w lesie a tutaj wszystko coraz bliżej. Przyszła też paczka z poduszką klin i tym pasem poporodowym w rozmiarze s mogłam wziąć większy bo teraz jakiś taki mały mi się wydaję ale trudno :dry:

elmirka_20 tez mam ten dzienniczek dnia i nocy maluszka, :) super jest
meniado ale boskie rzeczy kupiłaś uwielbiam Minie :)

A pogoda dzisiaj masakryczna ledwo chodziłam , jeszcze ten ból kości na wzgórku masakra po prostu ale moja długa sukienka zwiewna była jak znalazł w taką pogodę, Angila :) jednak mam okazję ją założyć polecam najlepszy ciuch na upały, a i w każdym sklepie do którego weszłam to panie mi mówiły jak pięknie wyglądam :) miło się człowiekowi robi od razu ale nie ukrywam, że jestem bardzo zadowolona ze swojego wyglądu w ciąży myślałam że będzie gorzej :) , zobaczymy jak będzie po ciąży najważniejsze że nie mam rozstępów na brzuch mam nadzieję że się nie zrobią już. Poza tym miałam trochę do załatwiania, oczywiście zahaczyłam o szperaka i kupiłam druga taka długą sukienkę :) i dla malutkiej piękny komplecik jak upiorę to wstawię zdjęcie a i w biedronce płyn do prania lovelę patrzyłam na biustonosze ale zrezygnowałam taki drut mi się dziwny wydawał .

10 lata 7 miesiąc temu #882896 przez gabi28
Odnośnie tych kropli sab simplex to również mam zamówione u znajomej.Wczoraj wróciła z Niemiec i po niedzieli ma do mnie wpaść z nimi. Też słyszałam o nich że są bardzo dobre,nawet gdzieś czytałam o tym.

A ja mam płyn do prania i płukania "dzidziuś" i mam nadzieję,że będzie dobry.

10 lata 7 miesiąc temu #882899 przez Ewa1001
Witam was w ten piękny dzień :)

U mnie w domu nie jest jakoś strasznie gorąco. Wiatr dość mocno wieje na worze więc w domku mam lekki przeciąg :) Ale za to ja sama bardzo spuchłam. Stopy w żadne buty się nie mieszczą, dłonie też takie jak napompowane. Ehhh...

Gabi28, ja pierwsze pranie ciuszków też robiłam w płynie do prania i płukania "Dzidziuś". Jak dla mnie bardzo delikatnie pachnie :)

Ciuszki macie przepiękne. Ja jak chodze i szukam coś dla mojego synusia to od razu rzucają mi się w oczy ciuszki dla dziewczynek. Są takie kolorowe i wymyślne. Dla chłopców jakoś nie mogę nic fajnego wyszukać...

Ja na kolki narazie nic nie zakupuję. Niestety nie mam dostępu do leków niemieckich, więc jak już kolki się pojawią (mam nadzieję, że nie!) to wtedy zakupię espumisan taki dla dzieci. Słyszałam o nim dobre opinie.

Co do spakowania torby do szpitala to też jeszcze tego nie zrobiłam. Miałam pakować dwie osobne torby, jedną dla mnie a drugą dla dziecka. Jednak dowiedziałam się , że u mnie w szpitalu zapewniają ubrania, butelkę i mleko gdyby matka nie miała pokarmu.Położne powiedziały mi, żeby zabrać ze sobą pieluchy i ciuchy na wyjście ze szpitala. Postanowiłam więc , że zapakuję to do jednej torby. Dla Małego planuję jednak wziąć jeszcze kocyk, ręcznik, nawilżone chusteczki do pupci i sudokrem. Położna powiedziała mi, tak jak któraś z was już pisała, że dziecko całe jest brudne w wodach płodowych i często przez pierwsze dni wymiotuje tymi wodami i ciuszki poszłyby na zmarnowanie, dlatego zachęcała do korzystania z tych szpitalnych.

Dobrze , że piszecie o tym kremie z filtrem, jeszcze tego mi brakuje :)

10 lata 7 miesiąc temu #882905 przez Cania
marzena25 dobrze ze wszystkie wyniki w porządku i szyjka tez :) to zawsze dobra wiadomość :) ja tez odczuwam bol zwłaszcza przy przewracaniu się z boku na bok, noce pod tym względem sa najgorsze. Dlatego w dzień staram się więcej siedzieć jak lezec, bo przy lezeniu najczęściej bol się odzywa. coz, oby dotrwać do porodu :D

wezme ze sobą ciuszki dla malej, gdyby cos, to jednak wole mieć ze sobą. a jak będą cos dawac w szpitalu to tym lepiej, nie będę swoich wyciagac :D

10 lata 7 miesiąc temu #882906 przez Agnilla
noo faktycznie Marzena, chyba wraz z sukienka kupilas pogode :) ja tez bym chciala taka sukienke, ale jakos znalezc nie moge. mierzylam w niedziele jedna w new yorkerze, ale ten pas na biuscie byl za maly na mnie ;)
wlasnie ja tez jak dzis trampli ubieralam, to stwierdziłam, ze faktycznie mi sie chyba stopa zwiekszyla, bo juz to kolejne buty, ktore sa takie na styk :)
espumisan tez kupilam, i biogaje mi kolezanki polecily :)

10 lata 7 miesiąc temu #882907 przez Ali
Cania no to może akurat wylądujemy w szpitalu w tym samym czasie ;) Byłoby miło spotkać "znajomą" duszę ;)
Co do wyprawki to ja słyszałam od znajomych oraz też wyczytałam w internecie, że dla dziecka nic nie trzeba, dopiero przy wypisie swoje rzeczy. Na stronie szpitala nic nie mogłam odnośnie tego znaleźć. W mojej torbie (już prawie spakowanej) znajdują się przede wszystkim rzeczy dla mnie, ale dla małego wezmę ze dwie pieluszki tetrowe, chusteczki nawilżające, butelkę (no i laktator dla mnie) i smoczek. Myślałam o sudocremie, ale ja mam to wielkie opakowanie 400 g, więc szkoda brać, bo pewnie potem zostanie już w szpitalu. Nie wiem też co z pampersami, mam zakupioną niby tą małą paczkę pieluch newborn z dady, ale nie wiem czy w końcu mam zabrać czy nie.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #882921 przez marzena25
Dziewczyny chciałam wstawić zdjęcia ale nie mogę dodać żadnego załącznika :dry:

10 lata 7 miesiąc temu #882934 przez elmirka_20
Marzenka25, może są za duże a może znowu coś się zbadziewiło na forum? :/ ....
A właśnie! Dostałam maila, że nakład Dzienniczka Dnia i Nocy Maluszka się skończył. Muszę czekać na dodruk, ok 2 tygodni.... Oby nie dlużej, dwa poczekam spokojnie, ale potem już się zacznę niecierpliwić :/ ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka