BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #882740 przez rewelka1312
Meniado sliczne rzeczy ten kocyk tez mialam zamawiac ale nie oplacalo mi sie z wysylka z mojego rodzinnego miasta ze wschodu, za daleko a dziewczyna u nas sama szyje
a Myszka cudowna, mi tez tak sie podoba ale jescze nie widzialam nic takiego ladnego, bluze jedna kupilam z myszka:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #882744 przez Cania
Ali, zarabista zebra! żeby nie powiedzieć zajebiaszcza! :D :) przesliczna :)

ale zgodze się z Agni, ze spodenki dopiero jak pepek odpadnie. Sama mam kilka kompletow ze spodenkami które mi się szalenie podobają, no ale na początku lepiej te kilka dni poczekać i się wstrzymać :) Nie zmienia to faktu ze takie kompety sa cudowne :)

Meniado tez piękne zakupy :) Widze ze masz slabosc do Minnie :D Ja z myszka mam jednego cieplego pajaca i kilka sukienusi :)

10 lata 7 miesiąc temu #882764 przez misiana
Ali zakochalam sie w tym kompleciku !! :) TEZ CHCE TAKI !! :D

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #882774 przez Ali
Dzięki dziewczyny! No ja też padłam na widok tego kompletu :woohoo: były jeszcze inne kolorki, ale ten czerwień mnie po prostu powalił :silly: Kupiłam w Bobolandzie :D i cenowo nie był też taki drogi :)
Meniado ale śliczne ciuszki ! Jakbym miała mieć córcię to pewnie też bym tylko gustowała w tej tonacji ;)
Aaaa właśnie Cania bo teraz mi się przypomniało. Czyli jednak zdecydowałaś się na szpital uniwersytecki w Krk? :) Na kiedy masz termin? Bo ja niby teraz na 1 lipca - o ile dociągniemy ;) może akurat wylądujemy w tym samym czasie ;)
No i wczoraj starałam się nie szaleć za bardzo i nie miałam skurczy :) chociaż wieczorem i tak brzuszek twardy. No i spuchnięte stopy ;)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #882786 przez Agnilla

Załącznik nie został znaleziony

wow meniado :) kocyk mam identyko, tzn inny wzor i mama mi uszyla :) wrzucila w srode takie cieplejsze wypelnienie i bede miala na jesien, bo taki cienki kocyk mam, bo w prezencie dostalam :)
a ja Wam chyba nie pokazywalam, bo kolezanka mi powiedziala, ze w tesco kupila zabawke lamaze. normalnie ona kosztuje 45 zl jak i inne a teraz 25 :) i oczywiscie poleciałam Poli tez kupic, byly inne ale w normalnej cenie a ta tez mi sie podobała :)
no niestety z tymi spodenkami będziemy musiały poczekać, nam to położna na szkole powiedziała, ja bym na to nie wpadła, przecież też kupiłam kilka par takich spodenek :) oby te 2 tyg i pępola nie było :)
Ali, coś czuję że masz rundę po hurtowe zakupy dla dziewczyn ;)
a moja sisotrzenica dzwoniła dziś do mnie ( 3 latka) i mówi, że ona jest już duża i odda Poli swoją pieluszkę do przytulania ;) nie śpi z nią od pół roku a teraz znowu zaczęła. bidulka ma ospę, siedzi w domu. i mówi do mnie "wiesz ciociu, my mamy w szufladzie 2 smoczki dla małej dzidzi też Ci je dam". a okazało się, że siostra zachowała na pamiątkę smoki bliźniaków, te pierwsze :) no i mała pytała, kiedy Pola się urodzi, bo ona chce przyjść ją głaskać po ręce :) mały tam ma wylane, ale ona to chyba oszaleje jak urodzę :)

10 lata 7 miesiąc temu #882796 przez rewelka1312
Agnilla te maluchy sa super 3 letnia siostrzenica i juz tak gada? ja mam siostre 3 latka tez mowi ale troche jescze przekreca a 5letnia siostrzyczka to tez gada jak stara normlanie mozna z nia pogadac jak z kolezanka haha i wlansie ja to zakochana w moich siostrach i zawsze marzylam ze jak bede w ciazy zeby miec taka coreczke robic jej warkoczyki piec ciasteczka itp:)

10 lata 7 miesiąc temu #882807 przez MarzenaBZ
Jakie cudowne rzeczy wrzucacie!

Ja wlasnie padam. Wrocilam z krwiodastwa ledwo zywa, tak bylo duszno i przypiekalo,ze wleklam sie jak wol na pustyni!
W domu sie wyrozbieralam i tak leze caly czas padnieta. Ja nie wiem jak to bedzie,gdy na termometrach bedzie powyzej 30stopni.
Chyba kupie sobie dmuchany basen i w salonie bede lezec!
A w ogol to teraz zbiera sie na burze i powiem wam ze bardzo mnie to cieszy. Moze bede miala w koncu noc przespana.

10 lata 7 miesiąc temu #882817 przez elmirka_20
Hej Kobietki ;)

Ledwo o tym pomyslałam, a już dzisiaj na forum temat poruszony: jakie ciuszki zapakować dla maluszka na wyjście :) Chciałam wziąć jeden komplet (o ja leniwa), ale widzę że jednak trzeba przygotowac kilka wariantów ;) I dziekuję za pomysł z osobnymi woreczkami! ;) Ja bym na to nie wpadła a faktycznie to bardzo mądre podejście do tematu :)

Lyanka, ja mam taki sam rogal tylko niebieski w żyrafki ;) Mam nadzieje, że faktycznie będzie dla nas przydatny ;)

Ali.... No przecudowna ta zeberka! :) Napatrzeć sie nie mogłam i od razu zaczełam kombinowac, czy u mnie gdzies jest szansa na znalezienie tak ładnego kompletu, ale niestety .... Wszystko co jest znam na wylot i nie mam szans ;) Gratuluję, naprawdę świetny zakup! :)

Meniado, gdybym miała w drodze dziewczynkę już bym również przeglądała w głowie obrazy, gdzie by takie cuda słodkie upatrzyć ;) Prześliczne! :)

Wiecie Mamusie.... Chyba nie zdążyłam zalać tą pralką wczorać sąsiada :) Do dzisiaj nie przyszedł ;) Ufff... Ale miałam cykora :)

U mnie w Tesco dopiero wykładali dziecięce rzeczy na promocje, jakaś rewolucja się szykuje, bo aż 4 panie na raz - trzeba będzie jutro znowu zrobić spacer ;) Zabawki wykładali wczoraj, ale z zabawkami to ja sie jeszcze wstrzymam. Na razie mam pluszowa książeczkę z bajerami i maskotkę-szmatkę oraz kilka gryzaków żelowych i plastikowych z grzechotkami. Acha, i maskotka-grzechotka na rączkę :) To starczy na początek a zobaczę , co synuś dostanie w prezentach od rodziny :)
Były faktycznie te maty edukacyjne - bardzo fajne. :) Gdybym nie miała, to bym sie powaznie nad nimi zastanawiała :)

Za to kupiłam sobie sukienkę - były przeceny 30% a jedna wpadła mi w oko :)

W Biedronce również kupiłam sukienkę, ale muszę przyznać, że zaskoczyli mnie rozmiarami. Dobrze, że odpakowałam zanim kupiłam bo się okazało, że nawet M jest na mnie luźna, gdzie ja noszę L, a w ciąży- teraz już szczególnie - doszłam nawet do XL (w rozmiarach majtoch :) ). Zawsze lubiałam luźniejsze ciuszki niż dopasowane, ale teraz z tą rozmiarówką to trochę przegięli :) Pierwszy raz od dawien dawna kupiłm M :)
Synek zyskał 4-pack chusteczek nawilżających Dada z pudełkiem za 17,95 zł (4x72szt.). Co prawda dziecku to akurat wisi i powiewa, ale przynajmniej sumienie mam uspokojone, że nie myslałam tylko o sobie ;)

Jeszcze się waham nad piżamką.... Spodenki 3/4+bluzeczka do karmienia. Też za 35 zł.... Na razie sie powstrzymałam, ale kto wie czy tam po nią nie wrócę......... :/

Dobra, nie smęcę :) Idę robić obiad, padam na buzię już.... Wczoraj miałam masakryczny dzień, noc słabą - nie mogłam wcale spać a teraz się nachodziłam 3x do sklepów, ale przynajmniej odreagowałam wczorajszy paskudny dzien i brak wyjścia z domu w tak cudną pogodę.

10 lata 7 miesiąc temu #882821 przez rewelka1312
a jak dziewczyny bedziecie przewijac swoje maluchy? ja gdzies ostatnio czytalam zeby jak najmniej na poczatek tych chusteczek uzywac bo wysuszaja skore ze lepiej woda z mydelkiem oplukac, ale za kazdym razem (co 3-4godz) mam nalewaz wody i myc pupke? wlasnie nie widze tego i sama nie wiem, mam juz jakies chusteczki z gratisowych paczek i tak sie wlasnie zastanawiam:(

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #882824 przez Agnilla
Rewelka, matko jak ona gada to szok, a jeszcze co gada, to się czasem posikac można "Chodź, chodź wujku ja Ci opowiem gdzie mama mi kupiła te skarpetki. No gdzie? W pepco" :D ale może to dlatego, że ona ma bliźniaka i one między soba gadaja jak najęte. Kiedyś stałysmy pod drzwiami przed snem, a te łobuzy sie czarownicami i duchami straszyły w łózku :P od stycznia chodza do przedszkola i trzeba je pilnowac, bo czasem głupie teksty przynoszą od innych dzieci, bo siostra to je bardzo pilnuje i bajki wylicza itp. mały też dużo, ale fakt mówi niewyraźnie, porównując go do małej.
laski, uważajcie na te upały, bo w naszym stanie różnie bywa. ja, okazało się, mam 4 ziemniaki w domu :lol: trudno, nie idę już do sklepu, zrobiłam sałatkę grecka, to najwyżej zrobimy poprawkę na kolację jak zgłodniejemy ;)
Marzena, mój termometr w kuchni, w cieniu pokazuje 28 stopni....a jest godzina 15. na szczęście u nas dziś lekki wiaterek, ale i tak chodzę ledwo ubrana ;) umyłam okno w sypialni, wywietrzyłam i trochę pospałam, lepiej niz w nocy :)
Nam pediatra ze szpitala mówiła, żeby ciuszków za duzo nie brac. Dziecko i tak bedzie w tej mazi poporodowej, wiec lepiej skorzystać z tych szpitalnych, ewentualnie wziąć sobie swoje na odwiedziny i wyjscie :) ja jeszcze małej nie spakowałam, ale musze definitywnie do końca maja mieć obie torby spakowane.
Elmirka, ja wzielam bluzke L z biedronki, M bylaby dobra ale doszlam do wniosku, ze i tak jeszcze urosne wiec niech bedzie luzniejsza. tak jak zawsze lubiłam lużne ubrania, tak na ciaze mam obcisle bluzki i sie obnosze tym moim brzuchem :P musze przyznac, ze ta bluzka naprawde fajna gatunkowo :)
a co do chusteczek, ja mam nakupowane sensitive pampersa, a wlasnie sa w promocji w tesco 6paki za 25zl ;) a pediatra nam mowila, zebym kupowac chusteczki jak najmniej zapachowe. najlepiej by bylo wycierac chusteczkami nawilzonymi sama woda przegotowana, ale ja niestety tego nie widzę ;)

10 lata 7 miesiąc temu #882829 przez misiana
Dopiero 3 dni jest tak cieplo a ja juz bym chciala zeby troszke sie ochlodzilo ;)
dzis pół dnia spedziłam na kanapie w salonie przed wiatraczkiem .. hehe :)

Ale udało mi sie tez w koncu kupic kremik z filtrem, linomag, sudocrem i kropelki na goraczke ,dydusia z zamknieciem do szpita, szczotke do mycia butelek, stojak do wanienki i poduszke do łózeczka :)

Załącznik nie został znaleziony

Trochę mnie pani w jednje aptece u nas rozczarowała, mówie ze chcialabym krem z filtrem dla noworodka od 1 dnia albo miesiaca a ona do mnie ze zadnych takich nie ma, ze sa dopiero od 6 miesiaca.
Mówie sama do siebie ze w necie znalazłam od 1 dnia i napewno jest ale juz sie nie chcialam z nia kłócic.
Przeszlam sie do drugiej apteki i pani od razu pokazala mi ten o ktorym czytalam i jest wyraznie napisane OD 1 DNIA ZYCIA.

10 lata 7 miesiąc temu #882830 przez Lyanka
No ja też jestem po zakupach "Biedronkowych" ;)
Najpierw ja byłam sama i kupiłam płyn do prania Lovela, a później jeszcze teściowa była i też kupiła płyn i dwa proszki :cheer: Więc sezon prania ubranek już rozpoczęłam ;)
Ja oglądałam jeszcze te staniki do karmienia, ale jakieś takie sobie mi się wydały i w końcu nie kupiłam.

A poza tym obiadek zjedzony. Dzisiaj sama botwinka z ziemniaczkami i koperkiem była, bo na nic większego nie mam ochoty w taki upał....no i tylko latam i piję, a co za tym idzie - sikam co 10 minut :S ech...

Na 17:45 USG....odliczam już można powiedzieć minuty hihi ;)

Dziewczynki, słodkie te wszystkie wasze ubranka. Ja jak gdzieś jestem w sklepach z ubrankami, to mi się wszystkie dziewczęce ciuszki podobają...takie słodkie, z kokardkami, falbankami, wstążeczkami... Dla chłopczyków moim zdaniem nie ma aż tak dużego i słodkiego wyboru, ale też coś można fajnego wyszperać ;)

Dobra, idę rozwieszać pranie i trochę poleżę ;)

10 lata 7 miesiąc temu #882844 przez rewelka1312
Ale ja wam zazdroszzce tych obiadów!! botwinka koperek.. kefiru bym sie napila lub maslanki a u mnie tego nie ma:( dobrze ze mam soki kubusie dostawa z PL byla niedawno, kolega nam zakupy przywiozl troche pozamawialam jedzenia i dla malutkiej,
Mam kropelki samsimpleks czy cos takiego niemieckie i podobno te sa najlepsze, zadne ani polskie ani holenderskie podobno nie sa rowne tym niemieckim wiec wrazie czego wzielam jedna buteleczke jakby mala miala kolki i pozniej na bol brzuszka mozna normalnie podawac dzieciom
Agnilla ja wlasnie tez nie widze mycia tymi chusteczkami samą woda...;/ nie wyobrazam sobie tego jakos , mam wczesniej gotowac wode i ta chusteczke w niej maczac i myc tak co 3 godziny? jakos mi to nie bardzo pasuje zeby co 3 godziny schodzic na dol jak nie wiadomo jak ja bede sie czula a mzoe wiekszosc czasu bede na gorze z mala w lozku i tylko moj bedzie mi jedzenie donosil bo jak juz wiecie ja po 3-4 godzinach po porodzie wychodze do domu! wszytskie tutaj tak wychodza wiec i ja dam rade:) musze sie umowic z sasiadka zeby moj byl i tlumaczyl bo mam pare pytan ona rodzila 3 lata temu i teraz na rowni ze mna w ciazy jest w tym samym terminie rodzi a jak dzieci w jednym wieku beda to szybciej sie jezyka naucze:)

10 lata 7 miesiąc temu #882845 przez elmirka_20
No, to Biedronka dała nam dzisiaj trochę przyjemności ;)

Rewelka, ja też syszałam, by nie naduzywać chusteczek nawilżających na pupci dziecka a lepiej wlaśnie myjką zwilżoną ciepłą wodą przemywać pupkę. I tak też mam zamiar robić - w domu. No chyba że dziecko zrobi mega-kupkę to najpierw jednak tych chusteczek użyję a potem i tak bym pupkę mu przemywała wodą/myjką z wodą.
Ciekawa jestem jak sobie faktycznie będziemy z dziećmi radzić - tak już w realu - co której bedzie wygodniej robić, jak nam będzie szła oppieka nad maluszkami :) Jest tyle aspektów, nad którymi my teraz się zastanawiamy i wyrabiamy sobie jakieś zdanie, które nam się wydaje rozsądne i na tą chwilę dobre a pewnie rzeczywistość wiele zweryfikuje :) Ciekawe jak nasze wzajemne późniejsze rady i spostrzeżenia będą się różniły od tych teraz ;)
Tak jak ja zamierzam w domu uzywać tetrowych i wielorazowych pieluszek z wkładami z mifkrofiby a "pampersopodobne" tylko na wyjścia i na noc. Ciekawa jestem jak długo starczy mi sił i cierpliwości do tego, hehe ;) I jakie będzie moje zdanie na ten temat np. miesiąc po urodzeniu dziecka. To już okres na tyle długi, że na pewno już porobią nam się nawyki i wyrobimy sobie własne zdanie w wiekszości kwestii :)

P.S. Przez lekturę Języka Niemowląt Tracy Hogg, tak się nastawiłam na powtarzalność czynności/harmonogram dnia, że zamówiłam jednak ten Dzienniczek dnia i nocy Maluszka z Brioko. Jestem zbyt leniwa, żeby zrobić sobie własną tabelkę w excelu i po prostu wydrukować ;)

10 lata 7 miesiąc temu #882853 przez gabi28
Jak czytałam co Agni siostrzenica mówi,to przypomniało mi się co mój siostrzeniec kiedys powiedział siostrze.Było to w nocy.Mówi tak "mamo,oczka mi się chyba zepsuły" a ona go pyta dlaczego,na co on "bo nie chcą się zamknąć i spać nie mogę " :)

Druga sytuacja która zdarzyła się tamtego roku we wrześniu gdy miał iść pierwszy raz do przedszkola. Bacia mówi,że będzie za nim tęsknić i wyleje całe wiadro łez. Po kilku dniach mały przyjeżdża do babci i od drzwi woła "babciu gdzie jest wiaderko?" a babcia jakie wiaderko? a on na to " no ..wiaderko pełne łez" :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka