- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
a Myszka cudowna, mi tez tak sie podoba ale jescze nie widzialam nic takiego ladnego, bluze jedna kupilam z myszka:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
ale zgodze się z Agni, ze spodenki dopiero jak pepek odpadnie. Sama mam kilka kompletow ze spodenkami które mi się szalenie podobają, no ale na początku lepiej te kilka dni poczekać i się wstrzymać Nie zmienia to faktu ze takie kompety sa cudowne
Meniado tez piękne zakupy Widze ze masz slabosc do Minnie Ja z myszka mam jednego cieplego pajaca i kilka sukienusi
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Meniado ale śliczne ciuszki ! Jakbym miała mieć córcię to pewnie też bym tylko gustowała w tej tonacji
Aaaa właśnie Cania bo teraz mi się przypomniało. Czyli jednak zdecydowałaś się na szpital uniwersytecki w Krk? Na kiedy masz termin? Bo ja niby teraz na 1 lipca - o ile dociągniemy może akurat wylądujemy w tym samym czasie
No i wczoraj starałam się nie szaleć za bardzo i nie miałam skurczy chociaż wieczorem i tak brzuszek twardy. No i spuchnięte stopy
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
Załącznik nie został znaleziony
wow meniado kocyk mam identyko, tzn inny wzor i mama mi uszyla wrzucila w srode takie cieplejsze wypelnienie i bede miala na jesien, bo taki cienki kocyk mam, bo w prezencie dostalam
a ja Wam chyba nie pokazywalam, bo kolezanka mi powiedziala, ze w tesco kupila zabawke lamaze. normalnie ona kosztuje 45 zl jak i inne a teraz 25 i oczywiscie poleciałam Poli tez kupic, byly inne ale w normalnej cenie a ta tez mi sie podobała
no niestety z tymi spodenkami będziemy musiały poczekać, nam to położna na szkole powiedziała, ja bym na to nie wpadła, przecież też kupiłam kilka par takich spodenek oby te 2 tyg i pępola nie było
Ali, coś czuję że masz rundę po hurtowe zakupy dla dziewczyn
a moja sisotrzenica dzwoniła dziś do mnie ( 3 latka) i mówi, że ona jest już duża i odda Poli swoją pieluszkę do przytulania nie śpi z nią od pół roku a teraz znowu zaczęła. bidulka ma ospę, siedzi w domu. i mówi do mnie "wiesz ciociu, my mamy w szufladzie 2 smoczki dla małej dzidzi też Ci je dam". a okazało się, że siostra zachowała na pamiątkę smoki bliźniaków, te pierwsze no i mała pytała, kiedy Pola się urodzi, bo ona chce przyjść ją głaskać po ręce mały tam ma wylane, ale ona to chyba oszaleje jak urodzę
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Ja wlasnie padam. Wrocilam z krwiodastwa ledwo zywa, tak bylo duszno i przypiekalo,ze wleklam sie jak wol na pustyni!
W domu sie wyrozbieralam i tak leze caly czas padnieta. Ja nie wiem jak to bedzie,gdy na termometrach bedzie powyzej 30stopni.
Chyba kupie sobie dmuchany basen i w salonie bede lezec!
A w ogol to teraz zbiera sie na burze i powiem wam ze bardzo mnie to cieszy. Moze bede miala w koncu noc przespana.
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Ledwo o tym pomyslałam, a już dzisiaj na forum temat poruszony: jakie ciuszki zapakować dla maluszka na wyjście Chciałam wziąć jeden komplet (o ja leniwa), ale widzę że jednak trzeba przygotowac kilka wariantów I dziekuję za pomysł z osobnymi woreczkami! Ja bym na to nie wpadła a faktycznie to bardzo mądre podejście do tematu
Lyanka, ja mam taki sam rogal tylko niebieski w żyrafki Mam nadzieje, że faktycznie będzie dla nas przydatny
Ali.... No przecudowna ta zeberka! Napatrzeć sie nie mogłam i od razu zaczełam kombinowac, czy u mnie gdzies jest szansa na znalezienie tak ładnego kompletu, ale niestety .... Wszystko co jest znam na wylot i nie mam szans Gratuluję, naprawdę świetny zakup!
Meniado, gdybym miała w drodze dziewczynkę już bym również przeglądała w głowie obrazy, gdzie by takie cuda słodkie upatrzyć Prześliczne!
Wiecie Mamusie.... Chyba nie zdążyłam zalać tą pralką wczorać sąsiada Do dzisiaj nie przyszedł Ufff... Ale miałam cykora
U mnie w Tesco dopiero wykładali dziecięce rzeczy na promocje, jakaś rewolucja się szykuje, bo aż 4 panie na raz - trzeba będzie jutro znowu zrobić spacer Zabawki wykładali wczoraj, ale z zabawkami to ja sie jeszcze wstrzymam. Na razie mam pluszowa książeczkę z bajerami i maskotkę-szmatkę oraz kilka gryzaków żelowych i plastikowych z grzechotkami. Acha, i maskotka-grzechotka na rączkę To starczy na początek a zobaczę , co synuś dostanie w prezentach od rodziny
Były faktycznie te maty edukacyjne - bardzo fajne. Gdybym nie miała, to bym sie powaznie nad nimi zastanawiała
Za to kupiłam sobie sukienkę - były przeceny 30% a jedna wpadła mi w oko
W Biedronce również kupiłam sukienkę, ale muszę przyznać, że zaskoczyli mnie rozmiarami. Dobrze, że odpakowałam zanim kupiłam bo się okazało, że nawet M jest na mnie luźna, gdzie ja noszę L, a w ciąży- teraz już szczególnie - doszłam nawet do XL (w rozmiarach majtoch ). Zawsze lubiałam luźniejsze ciuszki niż dopasowane, ale teraz z tą rozmiarówką to trochę przegięli Pierwszy raz od dawien dawna kupiłm M
Synek zyskał 4-pack chusteczek nawilżających Dada z pudełkiem za 17,95 zł (4x72szt.). Co prawda dziecku to akurat wisi i powiewa, ale przynajmniej sumienie mam uspokojone, że nie myslałam tylko o sobie
Jeszcze się waham nad piżamką.... Spodenki 3/4+bluzeczka do karmienia. Też za 35 zł.... Na razie sie powstrzymałam, ale kto wie czy tam po nią nie wrócę......... :/
Dobra, nie smęcę Idę robić obiad, padam na buzię już.... Wczoraj miałam masakryczny dzień, noc słabą - nie mogłam wcale spać a teraz się nachodziłam 3x do sklepów, ale przynajmniej odreagowałam wczorajszy paskudny dzien i brak wyjścia z domu w tak cudną pogodę.
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
laski, uważajcie na te upały, bo w naszym stanie różnie bywa. ja, okazało się, mam 4 ziemniaki w domu trudno, nie idę już do sklepu, zrobiłam sałatkę grecka, to najwyżej zrobimy poprawkę na kolację jak zgłodniejemy
Marzena, mój termometr w kuchni, w cieniu pokazuje 28 stopni....a jest godzina 15. na szczęście u nas dziś lekki wiaterek, ale i tak chodzę ledwo ubrana umyłam okno w sypialni, wywietrzyłam i trochę pospałam, lepiej niz w nocy
Nam pediatra ze szpitala mówiła, żeby ciuszków za duzo nie brac. Dziecko i tak bedzie w tej mazi poporodowej, wiec lepiej skorzystać z tych szpitalnych, ewentualnie wziąć sobie swoje na odwiedziny i wyjscie ja jeszcze małej nie spakowałam, ale musze definitywnie do końca maja mieć obie torby spakowane.
Elmirka, ja wzielam bluzke L z biedronki, M bylaby dobra ale doszlam do wniosku, ze i tak jeszcze urosne wiec niech bedzie luzniejsza. tak jak zawsze lubiłam lużne ubrania, tak na ciaze mam obcisle bluzki i sie obnosze tym moim brzuchem musze przyznac, ze ta bluzka naprawde fajna gatunkowo
a co do chusteczek, ja mam nakupowane sensitive pampersa, a wlasnie sa w promocji w tesco 6paki za 25zl a pediatra nam mowila, zebym kupowac chusteczki jak najmniej zapachowe. najlepiej by bylo wycierac chusteczkami nawilzonymi sama woda przegotowana, ale ja niestety tego nie widzę
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
dzis pół dnia spedziłam na kanapie w salonie przed wiatraczkiem .. hehe
Ale udało mi sie tez w koncu kupic kremik z filtrem, linomag, sudocrem i kropelki na goraczke ,dydusia z zamknieciem do szpita, szczotke do mycia butelek, stojak do wanienki i poduszke do łózeczka
Załącznik nie został znaleziony
Trochę mnie pani w jednje aptece u nas rozczarowała, mówie ze chcialabym krem z filtrem dla noworodka od 1 dnia albo miesiaca a ona do mnie ze zadnych takich nie ma, ze sa dopiero od 6 miesiaca.
Mówie sama do siebie ze w necie znalazłam od 1 dnia i napewno jest ale juz sie nie chcialam z nia kłócic.
Przeszlam sie do drugiej apteki i pani od razu pokazala mi ten o ktorym czytalam i jest wyraznie napisane OD 1 DNIA ZYCIA.
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Najpierw ja byłam sama i kupiłam płyn do prania Lovela, a później jeszcze teściowa była i też kupiła płyn i dwa proszki Więc sezon prania ubranek już rozpoczęłam
Ja oglądałam jeszcze te staniki do karmienia, ale jakieś takie sobie mi się wydały i w końcu nie kupiłam.
A poza tym obiadek zjedzony. Dzisiaj sama botwinka z ziemniaczkami i koperkiem była, bo na nic większego nie mam ochoty w taki upał....no i tylko latam i piję, a co za tym idzie - sikam co 10 minut ech...
Na 17:45 USG....odliczam już można powiedzieć minuty hihi
Dziewczynki, słodkie te wszystkie wasze ubranka. Ja jak gdzieś jestem w sklepach z ubrankami, to mi się wszystkie dziewczęce ciuszki podobają...takie słodkie, z kokardkami, falbankami, wstążeczkami... Dla chłopczyków moim zdaniem nie ma aż tak dużego i słodkiego wyboru, ale też coś można fajnego wyszperać
Dobra, idę rozwieszać pranie i trochę poleżę
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
Mam kropelki samsimpleks czy cos takiego niemieckie i podobno te sa najlepsze, zadne ani polskie ani holenderskie podobno nie sa rowne tym niemieckim wiec wrazie czego wzielam jedna buteleczke jakby mala miala kolki i pozniej na bol brzuszka mozna normalnie podawac dzieciom
Agnilla ja wlasnie tez nie widze mycia tymi chusteczkami samą woda...;/ nie wyobrazam sobie tego jakos , mam wczesniej gotowac wode i ta chusteczke w niej maczac i myc tak co 3 godziny? jakos mi to nie bardzo pasuje zeby co 3 godziny schodzic na dol jak nie wiadomo jak ja bede sie czula a mzoe wiekszosc czasu bede na gorze z mala w lozku i tylko moj bedzie mi jedzenie donosil bo jak juz wiecie ja po 3-4 godzinach po porodzie wychodze do domu! wszytskie tutaj tak wychodza wiec i ja dam rade:) musze sie umowic z sasiadka zeby moj byl i tlumaczyl bo mam pare pytan ona rodzila 3 lata temu i teraz na rowni ze mna w ciazy jest w tym samym terminie rodzi a jak dzieci w jednym wieku beda to szybciej sie jezyka naucze:)
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Rewelka, ja też syszałam, by nie naduzywać chusteczek nawilżających na pupci dziecka a lepiej wlaśnie myjką zwilżoną ciepłą wodą przemywać pupkę. I tak też mam zamiar robić - w domu. No chyba że dziecko zrobi mega-kupkę to najpierw jednak tych chusteczek użyję a potem i tak bym pupkę mu przemywała wodą/myjką z wodą.
Ciekawa jestem jak sobie faktycznie będziemy z dziećmi radzić - tak już w realu - co której bedzie wygodniej robić, jak nam będzie szła oppieka nad maluszkami Jest tyle aspektów, nad którymi my teraz się zastanawiamy i wyrabiamy sobie jakieś zdanie, które nam się wydaje rozsądne i na tą chwilę dobre a pewnie rzeczywistość wiele zweryfikuje Ciekawe jak nasze wzajemne późniejsze rady i spostrzeżenia będą się różniły od tych teraz
Tak jak ja zamierzam w domu uzywać tetrowych i wielorazowych pieluszek z wkładami z mifkrofiby a "pampersopodobne" tylko na wyjścia i na noc. Ciekawa jestem jak długo starczy mi sił i cierpliwości do tego, hehe I jakie będzie moje zdanie na ten temat np. miesiąc po urodzeniu dziecka. To już okres na tyle długi, że na pewno już porobią nam się nawyki i wyrobimy sobie własne zdanie w wiekszości kwestii
P.S. Przez lekturę Języka Niemowląt Tracy Hogg, tak się nastawiłam na powtarzalność czynności/harmonogram dnia, że zamówiłam jednak ten Dzienniczek dnia i nocy Maluszka z Brioko. Jestem zbyt leniwa, żeby zrobić sobie własną tabelkę w excelu i po prostu wydrukować
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
Druga sytuacja która zdarzyła się tamtego roku we wrześniu gdy miał iść pierwszy raz do przedszkola. Bacia mówi,że będzie za nim tęsknić i wyleje całe wiadro łez. Po kilku dniach mały przyjeżdża do babci i od drzwi woła "babciu gdzie jest wiaderko?" a babcia jakie wiaderko? a on na to " no ..wiaderko pełne łez"