BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu #882935 przez misiana
Dla mnie te druty w tych stanikach tez jakies dziwne sie wydawaly ;/
Ale kupiłam pampersiaki DADA 2 dużą paczkę 156 szt bo się bardziej oplacalo niz dwie male 2x78 szt. :)

Oglądałam jeszcze te pluszaki z bohaterami Kubusia Puchatka ;) Bardzo spodobal mi sie tygrysek ale byl maly a cena troche duza jak na takiego pluszaczka ;/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #882938 przez elmirka_20
Misiana a właśnie, pamietasz cenę tych pieluszek Dada? Ja widziałam dzisiaj takie pokaźne pudło, ale nie było ceny przy tym a przy kasach zbyt długie kolejki, by pytać ....

10 lata 7 miesiąc temu #882939 przez misiana
49.99 zł za 156 szt
a gdyby kupic dwie male paczki po 78 szt to wychodzi 59,99zł

10 lata 7 miesiąc temu #882945 przez Lyanka
No ja już po USG dziewczyny ;)
Synuś niestety dzisiaj pokazał się tylko od "pupy strony" :cheer: Wypiął się na matkę hihih
Niestety buzi nie chciał nijak pokazać, cały czas zasłaniał się rączkami wstydzioch jeden :laugh:
Ale najważniejsze, że wszystko dobrze....kamień z serca :)
Teraz następna wizyta u mego gina 2 czerwca.

A tu mój brzuchol ;)

Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #882953 przez elmirka_20
Misiana, dziękuję Ci bardzo! :) No to faktycznie różnica jest ;) Będę musiała pogonić męża, co bym ja nie dźwigała :)

Lyanka, ale z Ciebie laseczka! ;) Kwitnąca Kobietka - i jak tu się nie zgodzić, że ciąża uroku na pewno nie odbiera?! :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #882954 przez marzena25
Nie mam pojęcia co się dziej daję załącznik i dodaj plik i nic

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #882955 przez misiana
Elmirka proszę bardzo :) Zastanawiam sie czy jeszcze jednej paki nie kupić ;)

Lyanka no figurki mozna pozazdrościć ! :D

10 lata 7 miesiąc temu #882957 przez Lyanka
Dzięki dziewczynki ;) ale jednak 11kg na plusie jest, a gdzie jeszcze do 40 tygodnia ;)
A poza tym, to my wszystkie pięknoty jesteśmy ;)

10 lata 7 miesiąc temu #882963 przez misiana
Dziewczyny, jak myslicie ile nasze krasnoludki zużyją pampersów 3-6 kg ? :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #883006 przez marzena25

Ha już wiem dlaczego nie mogłam wstawić zdjęcia bo korzystałam z przeglądarki firefox a z niej nie da się . A to fotki które chciałam Wam pokazać , domek mojej księżniczki i zakupy z lumpka :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

10 lata 7 miesiąc temu #883027 przez MarzenaBZ
Lyanka,lasencja z ciebie. A sukienka w paski boska! Tez musze jakas znalezc, bo nie mam nic na lato.

Maz poszedl na nocke,malenstwo skacze,pies juz chrapie a mi ciagle duszno. W dodatku gardlo mnie strasznie piecze.
Moze jednak uda mi sie przespac noc!

Zycze slodkich snoooooow! :)

10 lata 7 miesiąc temu #883041 przez Cania
ajjj opisałam się jak glupia i cos przez przypadek chyba kliknelam i mi ucieklo...

Ali sprobuje się dowiedzieć jak będę w tym szpitalu następny razem, czyli tego 17go czerwca :) bo tez choć gdzie czytałam ze wszystko dla dziecka przygotowują, ale to wiem z roznych watkow na forach internetowych, a na stronie szpitala nie ma nic. Ja na pewno jakiegoś ciuszka w razie czego wezme, najmniejsze pampersy, z 2-3 pieluszki flanelowe. Co do kosmetykow to sudocremu nie biore. Mam sporo probek w saszetkach wiec zrobiłam taka mini kosmetyczke z tymi probkami, to nic miejsca nie zajmuje :) a mam tam naprawdę roznosci. Jeśli chodzi o laktator to bije się z myślami, jeszcze nie wiem.

Elmirka, misiana tak te pieluszki kosztwaly cos 49 z groszami. Ja kupiłam rozmiar 3 (4-9kg) 128 sztuk. A wszystkie pudla były w tej samej cenie.

Co do ilości pieluszek to ciężko powiedzieć. Mowi się ze dziecko w 6 miesięcy podwaja mase urodzeniowa, w 12 miesięcy potraja. Czyli jeśli urodzisz maleństwo 3kg, to w 6 miesięcy przybierze kolejne 3. Wiec pytanie czy nie lepiej się powoli przerzucać na pieluszki które sa już od 4 kg. Ciezko powiedzieć :) ja tych małych mam nie za dużo, bo 50 sztuk 2-5, 80 3-6 a tych 4-9 2 wielkie pudla. Może jeszcze to jakos upgraduje :D ale tez zależy jakie duże dzieciaczki urodzimy. Wyjdzie w praniu :) Wazna informacja jest taka ze tych pieluch pojdzie nam naprawdę dużo. trzeba liczyc pewnie 10 pieluszek na dzień, wiec... 300 w miesiąc!

Dziewczyny sliczne brzuszki!

uciekam do spania.. dobranoc! :)

10 lata 6 miesiąc temu #883066 przez MarzenaBZ
Dzien dobry!
W koncu przespalam cala noc. Nawet na siku nie obudzilam sie.
Chyba dlatego zrobilam sobie pobudke o 6rano.

Tak sobie czytam poprzednie wypowiedzi i mysle nad pieluchami,bo jeszcze ich nie zakupilam. W sumie do szpitala trzeba mi paczke. Kupie pampers 1,bo jest od 2 do 5kg. A pozniej to juz sie zobaczy.
Powiem wam,ze nawet mnie cieszy,ze w moim szpitalu nie musze nic dawac dziecku. Mam zapewnione jalowe komplety ubran czy tetrowych pieluch na te dni. Jedyne co mnie obchodzi to pieluchy i chusteczki nawilzone. I chyba krem do pupy,ale nie jestem pewna. Szczerze,to juz sie doczekac nie moge, kiedy bede miec porod i szpital za soba!

No nic,zycze Wam milego dnia!
Buziaki! :kiss:

10 lata 6 miesiąc temu #883069 przez Agnilla
noo proszę jakie ładne brzuchy tu się pojawiają :)
dzien dobry! :)
ja juz tez na nogach, lece zaraz po zakupy, poki nie ma takiego upału jak wczoraj :) wieczorem to leżałam plackiem, myslalam, ze sie roztopie :) a dzis maz zaproponowal, ze po pracy zabiera mnie nad jezioro za miasto, zebym sie schlodzila troszku :)
wczoraj skrecilismy dostawke do lozeczka, dzis mamy zamiar ją zamontowac, to Wam pokaze :)
haaa a ja przez 2 dni schudłam 100 gram :lol: ;) niech najlepiej waga stanie i stoi aż do porodu :P
co do pieluszek to tez sama nie wiem :P ale te w rozm. "2" to i nawet wieksze dzieci nosza. ja mam dwie paczki "1" bo jedna kupilam, a potem dostalam od kolezanki i mam 3 paczki pampersow bialych w rozm. "2" reszte to juz sie chyba na "3" przerzuce, musze rozgladac sie za promocjami na te duze zielone kartony pampersa i na dade, bedziemy testowac :)
300 szt w miesiac brzmi strasznie :P
zbieram sie na targ po rybke na obiad :) ja to dzis siku zaliczylam 3 razy w tym raz nadziałam sie na krzeslo, ktore sama w korytarzu zostawilam, a tam nie jest jego miejsce :P az sie maz obudzil jak zaklełam :P
no nic, miłego dnia laski! :kiss:

10 lata 6 miesiąc temu #883080 przez elmirka_20
Witam się i ja w tym pięknym kolejnym dniu naszej ciąży :)

Agni.... Mam nadzieję, że Ci nie spuszczą wody tak jak mi ... :) Heh :) Z jeziora mieliby trochę trudno :) Na szczęście :) Kilka dni temu z mężem, który wyjątkowo wreszcie wrócił o czasie z pracy i chciał odreagować stresy, pojechaliśmy do Sulistrowic (niedaleko Wrocławia). Piekne tereny, lasy, łąki, góra Ślęża - widoki są niesamowite - i zbiornik wodny, nad który jeździliśmy co roku jak tylko robiło się ciepło: pod namiot, na pokoje, które można tam wynająć lub całe domki. Mamy niedaleko, także robilismy wypady na same weekendy nawet jak nie mieliśmy urlopu. I jakie było nasze zdziwienie, gdy przyjechaliśmy a tam NIE MA WODY a rośnie TRAWA ?!?! Jakiś czas temu spuścili wodę, bo trzeba zreperowac tamę, tylko żadne prace nie są wykonywane i zapewne wiele lat nie będą jak się okazuje........ Tereny sa tam na tyle piekne, że nam osobiście nic to nie przeszkadza poza wielkim zaskoczeniem w krajobrazie do któego przez kilka lat przywykliśmy! Ale tam i tak warto jeździć, jak mieszka ktoś blisko to naprawdę polecam. Jest też wydzielone, ogrodzone całe podwórko dla dzieci, gdzie mogą się bezpiecznie bawić. Super sprawa ;)
Tyle tylko że już nikt sie nie pokąpie za szybko.....

Ja dzisiaj znowu zrobię kilkakrotną rundkę po zakupy, żeby nie dźwigać, bo nie dałabym rady. Na sobotę załatwiłam sobie gosci w postaci cioci, wujka i mojej mamy i sie poodprężamy :) Chcę zrobić coś dobrego do jedzenia ;) W niedzielę skończę 31 lat, to będzie dół, więc chociaż jutro się zrelaksuję i usmieję na zapas ;)

Marzenka25, dobrze że problem ze zdjęciami się rozwiązał ;) Ładny brzusio! :)
Ja postaram sie później dołączyć swój, ale na razie nie chcę bo jestem w piżamie :) No nic, idę pod prysznic i trzeba pokorzystać z tego pieknego dnia, prawda? :)

Trzymajcie się ciepło i zdrowo Kobietki :) Nie tak jak ja znowu z tym gardłem.... Wciąz walczę, ale uparte toto :/
Buziaki ;****

P.S. Jesli macie kartę Rossnę z Rossmanna, to od dzisiaj do 29 maja dają 20% zniżki na dowolne zakupy oprócz rzeczy do karmienia niemowląt. Może akurat Wam się przyda? Jesli nie macie karty a chcecie skorzystać ze zniżki, to trzeba sie liczyć z dwiema wizytami: pierwszą po kartę i powrót do domu, żeby ją aktywować przez internet a druga wizyta już z kartą na zakupy. Zanim pójdziecie na zakupy kupon udostepnią Wam wtedy na profilu internetowym i bedziecie go mogły wydrukowac lub jednym kliknieciem przypisać sobie do swojej karty Rossnę :) Wtedy już można lecieć na zakupy :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka