- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
A mam pytanie z innej beczki wczoraj gin zleciła mi badanie które będzie potrzebne do porodu GBS- wymaz w kierunku nosicielstwa paciorkowca, i jej zdaniem tyle mam robić badań do porodu bo na początku ciąży robiłam już WR i mam wpisane do karty ciąży że wynik ujemny i też mam wpisane w rubryce gdzie HBs- że byłam szczepiona bo wg niej osoby z rocznika 88 -czyli mojego były szczepione.
Napiszcie mi jak to jest u Was i jakie macie badania zlecone przed porodem bo wg tej listy ze strony rodzić po ludzku to jeszcze inne badania powinno się robić ale teraz już zgłupiałam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Agni moja Julka ma to samo, bardziej się rozciąga i cos wypycha, kopniaka uswiadczyc to swieto

staślubania przytylas 100gramow w 2 tygodnie? trzymasz jakas dietke?

marzena25 robiłam ostatnio cala liste badan już do szpitala: HBS, VDRL (to samo co WR czy OWA), HCV, paciorkowca, powtorka z morfologii i moczu. I jeszcze na dokladke czystość pochwy. a to Twoja gin po prostu zalozyla ze bylas na WZW szczepiona? czy faktycznie bylas? hmm, ja chyba bylam sczepiona (znając moja mame to nawet na pewno

- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9
A powiedz mi ile zapłaciłaś za te badania i czy je robiłam normalnie w ośrodku czy tam gdzieś w przychodni?
A mocz i morfologię to chyba i tak będziesz jeszcze robić raz bo muszą być podobno nie starsze niż sprzed miesiąca.
Jeśli któraś chce poczytać to na tej stronie są fajnie opisane badania kiedy i jaki trzeba robić www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-i-u...-przyszlej-mamy.html
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Oj, synuś po truskaweczkach szaleje!

Caniu, nie wiem o co mógłby się obrazić ten mój maluszek

Marzenka25, na poprzednie spotkanie z lekarzem miałam do powtórzenia badanie na toxoplazmoze, bo wyszła za pierwszym razem ujemna, a teraz mam zrobić mocz, morfologię i HBS, a lekarz zrobi wymaz na paciorkowca. Już nawet sobie w karte ciąży wpisał, żeby nie zapomnieć

Właśnie się dowiedziałam, że moja porodówka jest wypełniona po brzegi rodzącymi i koleżanka, która ma termin na WCZORAJ została poproszona przez lekarza o urodzenie córci po niedzieli, bo mają przepełnienie

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
WR, czy VDRL robiłam 2 razy, choć był na planie badan dopisek, ze to badanie się powtarza dla kobiet w grupie ryzyka. Ale stwierdziłam ze jak robic to robic wszystko

Tak, mocz i morfologia sa u mnie do powtorzenia na 38 tydzień.
Elmirka, tez dziś miałam truskawki

ale jak to, to Twoja kolezanka ma zacisnąć nogi i nie rodzic? przecież to nie jest kwestia wyboru, tylko natura

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Uciekam Mamusie, u mnie już ciśnie piorunami i grzmi tak, że nawet na chwile nie przestaje. Właśnie lunęło ... Uciekam, wyłączam laptopka, bo nie chce go stracić

Dobrej nocki Mamusie!

- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

Dziewczyny masakra, pochwaliłam ostatnio, że nie mam żadnych obrzęków a teraz stopy jak banie! dosłownie! mam ogromniaste stopy, zero kostki ehh... i to już od rana widziałam, że popuchnięte, ale teraz wyglądają jakby nie moje stopy

- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia

U nas w miescie juwenalia i slysze muzyke przez okno. Choc mi teraz to nawet nie przeszkadza w spaniu.
Ali ja za to musialam wczoraj sciagnac obraczke i pierscionek zareczynowy,bo mi na goracu puchna dlonie. Nie chce pozniej ciac obraczki,gdyby spuchly mi za bardzo. Nogi puchna mi czasami,jak dlugo siedze.
Ok, zasypiam sobie i Wam zycze dobrej nocy!i
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ali ja tez się tak samo chyba we wtorek pochwaliłam i na wieczor tez nogi jak nie moje... takie uroki heh, na upaly będziemy tak wlasnie reagować.
chyba się mala cos poobracala bo przez 3 tygodnie czułam nozke z jedne strony a pupe z drugiej, a teraz wypycha się odwrotnie, kluje mnie stopa w drugi bok. No ciekawe, ciekawe

dobranoc! jutro tez zapowiada się piekna pogoda, wiec w planie mam rano jakies zakupy a później może jakiś grill?

spijcie dobrze

- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53

pierwszy raz jestem pierwsza

Dziewczyny piękne macie te ciuszki, MarzenaBZ super zdjęcie i jaki masz ładny brzuszek - zero rozstępów - zazdroszczę

Wczoraj byliśmy u teściów i naprawdę dziękuję że mieszkamy na parterze w domu i mam totalny chłód - u nich gorąco jak w saunie - a u mnie chłodzik - naprawde od razu źle się tam poczułam więc współczuję tym dziewczynom co mieszkają w mieście.
Byłam tez właśnie w lidlu i kupiłam sobie 2 topy ciążowe - na upały super- bawełniane i przewiewne

Wczoraj kupiliśmy nowy aparat - to mam nadzieje że porobimy jakieś zdjęcia - im więcej tym lepiej z tego okresu - Helena bedzie miała co oglądać jak podrośnie

gabi28 no to dobrze, że zdrowy i rośnie

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Nie wiem czy widziałyście już pogode, ale cały weekend i przyszły tydzień wysokie temperatuty i burze ..... No nic - pożyjemy - zobaczymy. Pogoda i tak w ponad 90 % sie nie sprawdza

A teraz o rzaczach ważnych: Gabi28, bardzo się cieszę, że z maleństwem Twoim wszystko w porządku i odetchnęłaś z ulgą

Ja niestety wczoraj pogorszenie przeziębienia: już gardło napiernicza jak nienormalne, nie mogłam w nocy spać i doszedł zapchany nos :/ Oby tylko obyło się bez gorączki to w poniedziałek pobiegnę do lekarza. No chyba że mi przejdzie przez weekend, na co nie ukrywam - bardzo liczę

Ja zamówiłam sobie w zeszłym tygodniu dwie sukienki i dwie pary leginsów 3/4 przez internet i mnie olali :/ Nikt sie nie odezwał do teraz. Zero info o wysyłce.... Szkoda że nie mam Lidla blisko, bo bym skoczyła zobaczyć bluzeczki i jedne leginsy, żeby mieć awaryjnie, bo już nie mam w czym chodzić.....
Mój maluszek szalał w nocy, nad ranem o 6.00 też przywitał mnie wystawioną piąstką także jak dzisiaj mu się przyśnie, to nie będę miałą wątpliwości dlaczego

Miłego dnia Mamusie : ) I zdrówka dużo Wam życzę!

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

Gabi ciesze sie, ze z malym wszystko w porzadku
ja ide sobie dalej ogarniac i bede skreslac z mojej listy wicia gniazda, co mam zrobione

matko, zaczynam 35 tc szok
milej soboty!