- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
A co ja przegapiłam problemy Gabi28 z maleństwem! Budź niuńkę ile wlezie, jak się ruszać nie chce.
Ostatnio właśnie na szkole rodzenia położna wydała nam instrukcje jak to robić!
Najpierw kładziemy się na plecach i ruszamy brzuchem "w te i we wte", czekamy, jak nie ma ruchu kładziemy się na lewym boku. Gdy dalej nic to na prawym. Chwilę musimy poleżeć, bo w końcu w którejś pozycji maleństwu będzie niewygodnie i zaprotestuje. A jeśli dalej nic, to dopiero wtedy bierzemy torbę i jedziemy do szpitala. Zazwyczaj już w szpitalu, po przyjęciu, dziecko przez nerwy mamusi, skacze jak oszalałe;)

Agni ja też już od 4 rano pootwierałam na oścież wszystkie okna w mieszkaniu. Żyć się inaczej nie da. A ok godz 15-16 zaczyna bić w nas mega ogromne słońce i wtedy nie ma zmiłuj się, trzeba okna zamykać, rolet zasuwać, bo ugotowalibyśmy się na amen. No tak, jak to meniado zauważyła, taki los nas mieszczuchów. Co ja bym dała, za jakiś mały domek na wsi, albo na obrzeżach miasta. Choć ja w sum ie mieszkam jak na wsi!
To zdjęcie zrobione podczas jednej z wiosennych burz - widok z mojego okna na 3 piętrze:)
Obok mojego bloku są już działki i pola. Pół godziny drogi do lasu. Więc i tak uważam, że mam dobrze, bo jest gdzie wyjść z psem, czy później z dzieckiem. Tylko mały domek mi się marzy! Żeby siedzieć sobie na werandzie i czytać książki:) eh...
A w ogóle to właśnie dyskutuję na forum w temacie:
www.zapytajpolozna.pl/index.php?option=c...90&Itemid=103#883515
I właśnie wspomniałam, że nie mam żadnych szortów czy sukienek na lato. Masakra albo się nie mieszczę, albo czuję się "szersza niż dłuższa". Muszę wybrać się właśnie do Lidla i do Pepco za czymś. Tylko, że ja mam w cholerę legginsów i bluzek, potrzebuję krókich spodenek i ładnych, zwiewnych ale nie szerokich sukienek. jak macie coś w miarę to podzielcie się w powyższym wątku. Poszukam czegoś podobnego po sklepach:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39
Wczoraj miałam jakąś załamkę, te stopy niczym Frodo...niestety opuchlizna przez noc nie zeszła kompletnie, już widzę, że stopy są lekko spuchnięte.. aż się boję co będzie wieczorem. Rozmawiałam wczoraj z moim G. i kompletnie się rozkleiłam a tak staram się być twarda, żeby mu nie było przykro, że go przy mnie nie ma. Chyba mi hormony szaleją. Ale strasznie boję się porodu :/
Agnilla ja też od kilku dni odczuwam ból podbrzusza jak przed okresem. Muszę powiedzieć o tym mojej gin we wtorek.
A zapomniałam Wam się pochwalić wynikami. Ten test obciążenia glukozą wyszedł rewelacyjnie, nawet lepiej niż za drugim razem. Także myślę rozterki z cukrzycą ciążową mam za sobą

Zastanawiam się co tutaj dzisiaj robić, wszystko już wyprane, wczoraj skończyłam sama prasować wszystkie ciuszki naszego smyka

- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25
- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
My teraz po prostu potrzebujemy wsparcia. Chociażby żeby było do kogo ponarzekać na opuchliznę, duszności, hemoroidy, zgagi itd. A wiecie, że położna nam mówiła, że kobiety rodzące same częściej krzyczą, niż te z mężami. To wszystko przez ten strach i brak znajomej twarzy!
A z tymi bólami podbrzusza położna tłumaczyła, że to macica rozszerzająca się i przygotowująca do porodu. Nie powinnyśmy się nimi przejmować. Ale jak tu się nie przejmować ogólnie ciążą???
- Ewa1001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 18

U mnie też stopy od wczoraj wyglądają jak bańki! Masakra jakaś... Dłonie mam lekko spuchnięte ale za to drętwieją mi palce... Ehh
Mój mały też o 5 rano zaczął szaleć, teraz siedzi cichutko, pewnie sobie słodko śpi

Marzena ja mieszkam w domku jednorodzinnym a mimo to u mnie też jest gorąco. W salonie wymarzyłam sobie ogromne okna tarasowe i teraz przez te okna słońce grzeje niemiłosiernie... No ale trzeba zasłonić rolety i wytrzymać

Wczoraj pochwaliłam się że zakupiłam rampersiki w lumpku, spróbuję dodać zdjęcie

I mój brzuszek

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Ja tez mieszkam w domu ale jest tragedia na gorze, na dole jak sie rolety zasloni jest w miare ok ale w sypialni to upał wiec kupilismy przenosna klime bo nie idzie nawet spac, naszcescie dzisiaj pochmurno i wiaterek to jest super!!
Wczoraj tez malutkiej kupilam rampersik z myszka miki:)
I chyba dzisiaj sobie bede odpoczywac bo wczoraj wysprzatalam caly salon i kuchnie zostala mi tylko garderoba do zrobienia ale juz dzisiaj odpoczne dobrze ze mnie nogi nie bola a pierscionki na rekach sciagnelam z miesiac temu
- Ewa1001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 18

Ja też wczoraj posprzątałam w domu, tak więc dziś zrobiłam tylko sernik na zimno i cały dzień odpoczywam.
- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

Ewa1001 jaki Ty masz mały brzuch! No niesamowite!

Postaram się zrobić zdjęcie mojego "domku" i wrzucę też

- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Ewa1001 ale masz zgrabniutki brzuszek

Teraz odpoczywam bo jak pochodzę w dzień dużo to wieczorem boli mnie to spojenie łonowe masakra

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
my kupilismy taka mini klime dziala jak wiatrak ale jak dorzuci sie lodu to ma funkcje klimatyzatora i jak na male pomieszczenie to zdaje egzamin, kokosów nie kosztowała wiec nie ma co wybrzydzac:)
Ali moja mama tez mowila ze moze chce w polsce byc na czas ciazy bo tutaj sama w domu siedze a moj tez ciagle pracuje ale chyba nie chialabym rodzic w polsce, boje sie panicznie porodu a jak jescze wiem jak traktuja dziewczyny w Polce jak sie nasluchalam od znajomych co niedawno rodzily od mojej mamy itp jak to u nas wyglada to az ciarki mnie przechodza w moim rodzinnym miescie nawet nie da sie zalatwic zneiczulenia:/ wiec chyba bym nie ryzykowala chociaz brakuje mi bardzo rodziny i mama byla by dla mnie wsparciem duzym ale trudno juz malo zostalo pozniej bede miala zajecie i pocieche ze nie bede sie nudzic:)
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

dziewczyny, dostalam od kolezanki www.rossnet.pl/GalleryImages/Photos2/24-.../thumb31_9471731.png moje nogi nie sa spuchniete, ale chyba wyprobuje bo ponoc tez chlodzi, to Wam dam znac
ja slyszalam, ze takie bole jak na okres to przepowiadajace

ja dzis pogrzebalam, mam tez na szczescie rampersy jak nie to mloda bedzie w takie upały w samych bodziakach "latać"

mam identyko sukienke w paski, ciazowa z h&m i latam w niej ciagle, choc dzis to juz nawet jej nie zalozylam ,poki sama w domu siedze

Marzenka, moja tesciowa mi stekala, ze nie mam nic robic, ze pozniej a ja zawsze do niej mowilam, ze nie bede w 8 mcu latac. I pwiem szczerze nie żaluje, bo nie dalabym rady, niestety obroty mam juz nie te

jak Was bola spojenia łonowe, to przynajmniej wiecie, ze macie brzdące glowkami do dołu

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

ja nie spie już od 7, ale od rana jezdzilismy z mezem po sklepach: cos dla mam na dzień matki i jeszcze szwagier ma urodziny wiec cos dla niego szukaliśmy

Mala bryka od rana

wczoraj mama mi kupila w ciuchu puchu czarna sukienke wiazana na ramionach trochę na grecki styl z dekoltem w trojkat, także dziś nie mogłam ubrać nic innego

Agni ja jestem dzień za Toba, 35tc zaczne jutro

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Cania napisał: Agni ja jestem dzień za Toba, 35tc zaczne jutro
masakra... ale ten czas leci... wręcz zapiernicza
mnie to wręcz zaczyna przerażać

- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Wiatrak też muszę kupić, nie da się przeżyć chyba inaczej.
A widzicie czy to dom czy mieszkanie, wszędzie gorąco. Tak jak już powtarzałam ostatnio - babom nigdy nie dogodzi:D
A ciężarówkom tym bardziej!
Rewelka i Ewa ale laseczki! Śliczne brzuszki:)
Muszę wybrać się w końcu do "szmateksu", nakupię pełno sukienek i krótkich spodenek, bo coś czuję, że w sklepach nic nie znajdę!
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
mnie to nie bola ani zebra, bo nie ma kto mnie po nich kopac, ani spojenie. czesto za to dostaje kopa w tylek...od srodka

ja wlasnie w lumpku nie moge nic na ciaze znalezc :/
czytam wlasnie jak dobrac stanik dla karmiacej, kiedy go kupowac itp. matko, chybabede musiala kupic miche E