BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #883860 przez Magdalen
:D
Dokładnie koniecznie naturalnie rodzic, a cc to juz naprawde w ostatecznosci najostatecznej hhe :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #883861 przez agnieszka89
Dziewczyny ja sie porodu nie boje, bo to rzecz ktorej sie nie obskoczy wiec nie ma co sie bac nieuniknionego ;)
W sumie to tego porodu juz sie doczeksc nie moge
Jak znosicie upaly dziewczyny? Bo ja myslalam ze bedzie gorzej

A tak z innej beczki to ciekawa co u margolki i Marcelka ;)

10 lata 10 miesiąc temu #883862 przez Magdalen
Jaa upal znoosze hmmm , nie znosze wcale,, ledwo zyje :( ale ogolnie to lubialam sie wygrzewac na sloncu calymmi dniami :D
Teez ostatnio myslalam o nich ostatnio, nic sie nie odzywa Margolka , ale napewno wszystko dobrze :D Malenki silny byl daarmo nie wyszedl taak sszybko :D

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #883864 przez misiana
agnieszka89 Uwielbiam ciepło ale teraz jest mi az za gorąco ;(
Uzalezniłam sie od wiatraka hehe

Uwielbiałam się opalać ;)
Zawsze byłam jak czekoladka hehe :)
a w tym roku jestem jak mąka :((

Wspomnienia :) zeszłe wakacje :)

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 10 miesiąc temu #883868 przez Cania
Agni to o czym piszesz to opieka nad zona w ciezkim pologu, jest platne 80% i takie cos wystawia Ci lekarz w szpitalu na druku jak L4, tak nam mowili na szkole rodzenia. Ja rowniez jestem tym zywo zainteresowana :p zalezy na jakiego lekarza trafisz, jedni uwazaja ze polog to rzecz normalna a inni ze kazdy polog jest ciezki i nie robia problemu.

Ja tez zazwyczaj sloneczko uwielbiam, ale teraz dosyc ciezko znosze. Taki urok ciazy :) pisalyscie ostatnio o obraczce ze nie nosicie. Ja nosze na lewej rece bo mam troche wezsze palce :) no chyba ze w upalny dzien, to jednak palce puchna i nic z tego.

10 lata 10 miesiąc temu #883872 przez rewelka1312
Agnilla ja mam to samo to chyba przez te hotmony ciazowe tyle ze ja mam tak od poczatku jak dowiedzialam sie o ciazy.
Myslalm ze jak juz bedzie blizej porodu to sie oswoje z ta mysla ze bede mama ale jeszce jakos to do mnie nie dochodzi, mysle ze niektore kobiety potrzebuja wiecej czasu na to i po porodzie napewno to juz do mnie dojdzie, moze dlatego tez boje sie porodu bo nie bylam do niego przygotowana jak kobiet ktore dlugo sie o dziecko staraly,
I zostaje tez ta niepewnosc jak ja sobie dam rade z takim malutkim dzieciatkiem, moja mama tez sie martwi o mnie jak ja sobie dam rade bo jest bardzo daleko i nie moze mi w niczym pomoc zostane tutaj sama jak moj wroci z urlopu do pracy
Ale jak sie oglada ile jest samotnych matek, nie maja warunkow, pieniedzy na zycie a daja rade to czemu ja mam nie dac? Tak sobie to tlumacze
Magdalen tak jedno po drugim kazdy mowi ze lepiej sie chowa jak podobna roznica wieku, ja sie zapieralam ze chce jedno tylko ale jak urodze i porod zniose dobrze o moze tez pomysle o kolejnym, kto wie:)
Ale juz bym chciala zeby bylo blizej porodu miec to z glowy a moze akurat nie bedzie az tak zle ale wole byc gotowa na wszystko.
Moj mowi ze ja to ze wszystkim panikuje i mam czarne scenariusze a jak przyjdzie co do czego badan itp to mam wszytsko bardzo dobrze i tak moze byc z porodem a ja tu mu opowiadam o traumatycznych porodach hehe

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu #883873 przez Agnilla
no wlasnie przeciez Pola byla wyczekana, wystarana, a tu niepewnosc taka jakbym kurcze byla w gimnazjum :P choc nie powiem, ogromny swiderek i przewietrzenie sie na dworzu troche pomoglo ;)
Cania, jak mi nie wystawia w szpitalu to pojdzie maz do internisty i tak bedzie chodzil, poki nie dostane :P łachy sie robia skoro mam prawo wziac takie L4 to mi je musza wystawic, za cos skladki oplacamy. a jak nie to bedzie awantura ooo :P choc ja taka bohaterka, a co do czego grzecznie :P

10 lata 10 miesiąc temu #883875 przez Magdalen
Misiana rzeczywiscie śliczna opalenizna :D
Ja to sie na na taki byle jaki kolor opalalam :( :)

10 lata 10 miesiąc temu #883876 przez misiana
Hehe rewelka1312 ja jestem zdania ze posiadanie jednego dziecka to jest poniekąd jego skrzywdzenie.. Chce mieć dwójkę i najlepiej zeby byla roznica 1 roku :) ale to wszytsko zalezy od tego jak zniose pierwszy poród heh

10 lata 10 miesiąc temu #883878 przez agnieszka89
Misiana ja tez uwielbialam i uwielbiam wygrzewac sie na dlonku zreszta teraz tez jogi do opalnia wystawiam a z brxucholem pod daszek sie chowam :)

10 lata 10 miesiąc temu #883879 przez Magdalen
ja jak byłam u siebie na wsi to sobie wyszłam na sloneczko na 40, badz 50 minut buzie opalilam troszke brzuszek i nogi mi chwycilo minimialnie. :D dalo rae wytrzymac bo mocno wiaterek wiał :D ale na rekach skora mi chce schodzic... a nie widac nawet opalenizny :( heeh :D

10 lata 10 miesiąc temu #883880 przez rewelka1312
Misiana no wlasnie wszystko od porodu zalezy ktorego panicznie sie boje, naogladalam sie tych porodowek naczytalam w internecie ale nie mowie ze nie, bo mam 2 malutkie siostrzyczki i razem sie chowaja to sa naprawde rewelacyjne razem sie bawia a jak jedna moja bedzie to do 4 lat byla by sama zanim do szkoly nie pojdzie bo tu nie mam kolezanek z dziecmi:(

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #883881 przez misiana
rewelka1312 Ja mam siostre ktora ma 5 lat, miedzy nią a najmlodszym moim bratem jest 10 lat roznicy, miedzy mna a nią-18 lat.Jest oczkiem w glowie ale widać, ze wychowana tylko i wylacznie wsrod dorodlych, bawic sie z innymi dziecmi do konca nie potrafi bo nikogo w swoim wieku nie miala do tego. także za dużej róznicy miedzy dzieciaczkami nie chcemy. Także jak poród bedzie nie najgorszy, przezyje go hehe :D to nie chcemy czekac zbyt dlugo i malemu braciszka albo siostryczkę zrobić :):):)

Madzia jak mieszkalismy na wsi u mojego rodzicow to mialam pole do opalania, nikt mnie nie widzial hehe a teraz jak mieszkamy na swoim w miescie tio nie ma gdzie :( wszedzie ktoś coś :(

10 lata 10 miesiąc temu #883883 przez Magdalen
Ooooj wiem cos na ten teemat :D w miescie too eeeh... ja nawet nie ogarnieta nie wychodze na balkon bo czuje ze zaraz bd sasiedzi gadac... hue, glupie ale tak jakos mam. :P ale moze przywykne do teego kiedys :D

10 lata 10 miesiąc temu #883885 przez misiana
Takie są uroki miasta :D niestety
tu wyjdz bez makijazu albo na staniku to od razu jestes nr 1 do tematu ;D
a tam moglas latac na gaciach i nikt nawet nie spojrzal hehe

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka