BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #881898 przez Magdalen
Rewelka faajnie masz z ta polozna :D
Jakby nie patrzec tez bym chciala miec swoja polozna przy porodzie ale to za duzy wydatek. musze miec nadzieje ze akurat trafie na te fajne polozne co tam pracuja . a jest ich tylko dwie heh, marne szanse ale jednak sa. Pamietam jak przychodzila taka jedna wredna darla sie na mnie jakby to byl moj conajmniej 3 porod i wiedziala co z czym jak gdzie i w og. jak nie mialam zielonego pojecia gdzie ja jestem co ja robie itd. Tyle za nie dalam sobie w kasze dmuchac i jej grzecznie odpowiadalam hah :D stara wredna krowa a niech ja juz zwolnia! ;/ przy porodzie najmilsza tez nie byla ale juz ja akurat mialam gdzies przy tym wszystkim wylapywalam tylko to co mowila zebym robila a jej komantarze mi naprawde wtedy juuzz wisialy. :P
MEniado błagam tylko sie nie obraź !! :kiss:
Helenka to mi sie bardzo zle kojrazy moja "tesciowa " ma tak na imie.... chora kobieta .... dziecka do niej nie dopuszcze chocbym miala sie klocic albo i co gorsze rozstac ze swoim przez to .... bedzie glupi ale coz.... moje dzieci z ta kobieta nie bd mialy nic wspolnego.. gorezj tylko ze z nia mieszkam ....ale juz postanowilam ! ... eh
Ale ogolnie gdyby nie "tesciowa " to fajne imie chcialam tak kiedys dac na drugie imie corce. :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #881899 przez meniado
Magda spoko :) każdy ma jakieś swoje skojarzenia z różnymi imionami - mam tylko nadzieje że nie bedzie kiedyś taka jak Twoja teściowa :) wierze ze duzo zalezy od nas jak ją wychowamy a imie ma tu dużo mniejsze znaczenie

10 lata 7 miesiąc temu #881906 przez Magdalen
:kiss: Wiem ,mogłam sie powstrzymac , ale nie dało rady :kiss: Nie gniewaj sie naprawde podoba mi sie to imie ma tyle swietnych zdrobnien .:D ale musiałam sie wygadac na temat tej kobiety yh. :D

10 lata 7 miesiąc temu #881907 przez meniado
Dziewczyny jak się teraz dodaje zdjęcia - bo nie mogę nic wrzucic?

10 lata 7 miesiąc temu #881912 przez Magdalen
dajesz dodaj plik wybierasz co chesz dodac i obok jest wstaw i powinno działac :D

10 lata 7 miesiąc temu #881914 przez meniado
właśnie powinno :) tylko że nie działa :angry:

10 lata 7 miesiąc temu #881916 przez Magdalen
a nie jest czasem zdj za duuze???

10 lata 7 miesiąc temu #881917 przez meniado
no właśnie ma wymiary 448x336 i rozmiar 20 KB więc malutkie - no nic bede jeszcze prówbowac

10 lata 7 miesiąc temu #881918 przez Magdalen
Hmmm... noo próbuj mozne znow sie cos psuuje tu eeh .;/

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #881921 przez meniado

10 lata 7 miesiąc temu #881925 przez Magdalen
Kochanee ide syzkowac sie do lekarza! :D
Trzymajcie kciuki :)
Wroce to zrelacjonuje co i jak :D
Paaaaaaaaaaa :kiss:

10 lata 7 miesiąc temu #881939 przez malgorzatawalak
Ja jeszcze nie kupilam materaca ale planowalam kupic kokos-pianka-gryka :) zreszta żeby dziecko nie zasiusialo materaca sa specjalne ceratki pod przescieradlo...magda trzymamy kciuki zeby wszystko bylo dobrze... :laugh:

10 lata 7 miesiąc temu #881949 przez rewelka1312
ja tez zakupilam takie ceratki pod materac dla malej i dla mnie wrazie czego przed terminem poloze na materac sobie jakby np wody odeszly w nocy:)
A co do tej poloznej tu tutaj chyba nawet taki obowiazek jest ze musze ja miec, wiekszosc kosztów pokrywa ubezpiezalnia my musimy tylko jakas standardowa oplate umeiscic za porod w szpitalu ale to nie wielkie koszta tak niby kazdy placi. za znieczulenie nie place i z ta polozna jade do domu bo jak wsyztsko ok to po 2-4 godzinach po porodzie jade juz z malutka do odmu jak urodze i ta polozna musi byc przy nas zeby kontrolowac czy sie goi wsytzsko czy dziecko dobrze oddycha, pobiera krew z pietki czy nie ma zoltaczki itp..sama jestem ciekawa jak to wyglada bo nie znam zadnej polki co tu rodzila tyle co Moj sie w pracy dowie od kolegow jak ich zony rodzily:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 7 miesiąc temu #881951 przez Cania
U mnie w szpitalu (uniwersytecki w krk) niestety nie ma mozliwosci wziecia prywatnie poloznej. A na pewno bym to zrobila, bo mialam taki plan. Zreszta gdyby wszystko bylo zgodnie z planem to rodzilabym w innym szpitalu gdzis bym miala wszystko opkavone, lacznie z polozna i znieczuleniem na zyczenie (pracodawca wynegocjowal jakis fajny pakiet medyczny w ktorym to wszystko mamy) no ale coz, peszek :) na uniwersyteckim nie da sie wziac poloznej i koniec. Ale pomysl uwazam za rewelacyjny i gdybym mogla to bym skorzystala :)

Wykrakalam wczesniej... Pisalam ze mi nogi nie puchna a wrocilam po dniowce biegania po lekarzach, 7 godzin na miescie, no i prawa noga szersza od lewej heh... No ale na szczescie nieznacznie, wiec dzis juz tylko odpoczywam :)

10 lata 7 miesiąc temu #881954 przez agnieszka89
A to moj domek

Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka