- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Zdam Wam relację, jak zareagował
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
Agni dala szlaban a dzis sama zastanawiala sie w nocy, czy meza nie budzic 2 dni Pola byla az za grzeczna, ze sie martwilam, a wczoraj wieczorem dala takiego czadu. polozylismy sie spac, a ta dalej, coraz mocniej, ze az 2 razy podskoczylam. no ale jakos zasnelam...na 30 min :/ nerki mi chyba skopala bo mnie bolalo. siku i znowu do lozka...na godzine :/ bo sie obudzilam z bolem brzucha, takim wiecie typowo okresowym. i juz mi laski powiedzialy, ze to mogly byc bole skurcze przepowiadajace...o niee :)wzielam nospe i paracetamol i jakos dociagnelam do rana.
Cania, moja mala tez niby miala 9 maja 1699g a tydzien pozniej 2545 g...jakos niemozliwe to wg mnie, ktos sie musial kopnac, tylko kto?
elmirka, ja doczytalam moze do 2 rozdzialu. do poludnia nie mam czasu, popoludniu mi sie nie chce
Gabi walcz z tym diabelstwem moja siostra niestety w ciazy blizniaczej nie ominela kilku rozstepow, ale zaraz po porodzie traktowala je szorstka rekawica, balsamami i nawet na mikrodermabrazje poszla i jest git. ja nie bede pisac, ze nie mam, bo jak napisze, to sie pojawia, a wtedy padne na zawał
jezusie u nas tez goraco, poszlam na zakupy, tylko na obiad a wrocilam z 3 siatami i teraz zalegam
a w ogole wczoraj mialam szkole rodzenia. poszlam do poloznej potem i pytam, do kiedy dziecko moze sie odwrocic glowka w dol. mowila, ze cuda, sie zdarzaja, ale mam male szanse na to, ze mloda sie obroci. wymacala mi brzuch, mowi ze wypelniony, no mloda plecami sie obrocila a wtedy to nie jest fajne jak mam jej barki pod uszami w kazdym razie powiedziala, ze w takim razie, jesli sie nie obroci to czeka mnie juz na bank cc, wykonuja je u nas po skonczonym 39tc w srody wiec wyliczylismy wsteonie z mezem, ze 2 lipca rodzimy tzn ja sama, bo przy cc on nie moze byc obecny
no nic, jak mnie zmuli to chyba pojde po prostu spac
hee tez sobie musze strzelic foty z tylu ja to mam 15 kg na plusie na pewno, ostatnio boje sie wazyc choc te ostatnie tygodnie staram sie pilnowac
milego dnia dziewczynki :*
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Ehhhh no nic witam się wreszcie
Mam nadzieję że dadzą nam chwilę popisać na tym forum i nie zniknie znów niebawem.
Marzena zgrabniucha z Ciebie! Brzuszek to śliczna kuleczka.
W weekend odwiedziłam Zakopane a teraz wybieram sie na Włochy. Mam nadzieję, że wytrzymam ale to ostatni dzwonek na podróżowanie.
Wczoraj miałam na szkole rodzenia o cesarce. A ordynator, który miał ten wykład przyszedł chyba prosto gdzieś z zabiegu bo miał buciki ubabrane krwią. No normalnie nie mogłam się skupić na niczym innym jak tylko na jego butach....
Kończę szybko bo jeszcze mi znowu sprzątną to co napisałam
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Załącznik nie został znaleziony
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
- MarzenaBZ
- Wylogowany
- rozmowna
- Amor Vincit Omnia
Fuuuu...pierwsze dziecko Ok, wyszło jak "jajko z kurzej dupki", ale jak zobaczyliśmy to drugie odwrócone główką do góry, to mi się słabo zrobiło i mąż mi kazał wyłączyć (w sumie nie protestowała)!
Już nic więcej nie oglądam....
Tylko się zestresowałam:D
Dzięki za miłe słowa, ale jakoś i tak czuję, że brzuch mam duży - teraz trochę urósł i już mi ciężko oddychać, a gdzie tu jeszcze do 28 lipca:D
Wczoraj moja koleżanka stwierdziła, że jej ginekolog stwierdził, że kobiety to powinny w 8 miesiącu rodzić, bo uniknęłyby tego wszystkiego co w 9 jest takie straszne....
Aż się boję pomyśleć o czym mówiła:D
PS. Agni ja każdego dnia sprawdzam w lusterku czy aby się jakiś rozstęp nie pojawił... Boję się że za niedługo też mogę mieć stan przedzawałowy przez pierwsze oznaki "pękania" eh....
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
Marzena noo fakt mi tez sie zrobilo slabo i prawie sie poplakalam juz myslalam ze maluch nie zyje... eh to akurat nie bylo faajne wiem. ale warto przygotowac faceta poszukaj tam innych
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Ja butow w internecie nie kupie bo mam niewymiarowa stope- rozmiar rozmiarem ale mam krotkie palce (bardzo, maz sie smieje ze setdelki) i wysokie podbicie, wiec kupienie sandalow paskow na lato to za kazdym razem jedt dramat. To samo tyczy sie np obcadow ktore maja otwarte palce. Nie kupuje tych ktore mi sie podobaja tylko te, ktore pasuja a bez mierzenia w ogole nie ma mowy...
Mi na szczescie nogi nie puchna, ale widze w tym zasluge zastrzykow ktore codziennie biore wiec choc to odpukac jest ok co do wstawania z lozka w nocy za kazdym razemchce mi sie wrecz plakac. Po dlugim lezeniu odczuwam bol gdzies w szyjce chyba, ciezko powiedziec co to. Jak sie rozchodze w ciagu dnia yo jest ok, ale po lezeniu nie jest dobrze. Dzis nie moglam wstac po tym KTG.
Moj maz bedzie przy porodzie. Tzn taki jest plan tylko mowi zebym nie liczyla na przeciecie pepowiny, bo ma na to za slabe nerwy
MarzenaBZ laska jak nic ale mi generalnie tez w tylku nie przybylo, tylko w brzuch poszlo. I jak Dziewczyny pisalyscie ze nie pasuje na Was bielizna, zadne majcioszki, to ja nosze caly czas te co przed ciaza. Tylko rajstopy kupuje na duuuze panie (rozmiar7) bo nie znosze jak mi rajstopy z brzucha zjezdzaja, mam wrazenie ze zaraz bede je miala w kroku heh...
Magdalen wlasnie nie wiem co ten lekarz wymyslil, moja gin i hematolog sa za sn, czytalam tez ze jest to wlasciwie przeciwskazanie do cc bo po operacji moze sie wiecej zakrzepowych komplikacji pojawic niz po sn. Takze nie wiem co on wymyslil.
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
A tak powaznie to sie trzymaj , ale skurcze coraz czesciej beda nam dokuczac.
Cania ja mam tak samo butów nie kupie przez neta. Nie dosc ze mam jedna stope wieksza, to do tego ja buta musze miec w reku i go obejrzec calego itd. No bez mierzenia i dopasowania sie nie obejdzie niestety a to mi zawsze dluugo czasu zajmuje, nikt nie lubi ze mna po buty chodzic heh
A co cc to dziwne bardziej...zgłupiec mozna jak nic .. i wez tu badz spokojn ao siebie i dziecko jak coraz to co innego mowia i w og... eh ;/
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agni nie rob jaj tylko sie trzymaj
Kurcze ale mam dzis biegana, rano patologia, potem badania w luxmedzue a czeka mnie jeszcze 2 lekarzy dzis, kazdy w innej czesci krakowa no to biegusiem
- Magdalen
- Wylogowany
- rozmowna
Szukalam Wam pokazac jak wygladalam rok temu i sie nie bardzo przejmowałam ze tam cos zostalo i i tu. do tego rozstepy.. a schudłam dopiero po lecie... i teraz znow to mam przed soba
wiec to ja:)
Załącznik nie został znaleziony
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
Moja starsza siostra w ciązy przytyła z13kg urodzila koncem lutego a w maju wyglądała jak przed ciążą z wagą 49kg. nic,po prostu nic jej nie zostalo z ciązy. Ja będę jej przeciwieństwem. Zobaczymy co moje siostry powiedzą jak mnie zobaczą w niedzielę
w piątek mam nareszcie usg,już się nie mogę doczekać.
zmykam prasować.