- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- polikaaa1
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53
polikaaa1 Antosia to śliczne imię i ma tyle zdrobnień - mi też się bardzo podoba, buciki z motylkami przesłodkie , ja na diecie jestem od 3 tygodni ale w poradni dostałam opieprz że powinnam się wczesniej zgłosić i być na diecie - tylko że moja doktor twierdziła że ten cukier nie jest jeszcze najgorszy a w poradni stwierdzili że jest - bo podobno w tym roku zmieniły się jakoś normy dla ciężarnych. Herbaty i kawy wogóle nigdy nie słodziłam i nie słodzę także nie mam z tym problemu. Tylko przez pierwsze dni miałam skoki cukru ale potem już ogarnełam co robić żeby mieć cukier ok - tylko teraz przez to choróbsko - soczek malinowy, lekarstwa, syropy skacze mi cukier. A wstajesz w nocy jeść? Od kiedy jesteś na diecie?
Z tego co wiem to czop nie musi być z krwią - nie wiem w którym tygodniu jesteś - zażywasz nospę na napinanie brzucha?
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
Znowu forum coś szwankuje bo nie widzę nowych postów - dopiero jak dam odpowiedź to się pojawiają
- magduska
- Wylogowany
- rozmowna
- W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walc
- Otrzymane podziękowania: 17
ja dzisiaj jade na zapis,jak co tydzien, ostatnio tez mi bardzo twardnieje brzuch i od dwoch dni boli mnie jak na okres, czyzby moj gin wywrozyl,ze moge rodzic po 24.06
rwewelka ja nawet nie kupilam biustonosza do karmienia i nie mam zamiaru wydawac pieniedzy na to
polikaaa1 sliczne imie Antosia,Tosia sliczne buciki
co do wagi to ostatnio bylo 13kg na plusie,moj gin powiedzial,ze tak do 15-16 kg sie zmieszcze,mam nadzieje,ze wroce jakos do formy hehe,bo wszystko poszlo mi w brzuch
- polikaaa1
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Bylam u gin i jest niecale 13 na plusie. Nawet nie obsluchalam, tyle tylko zeby.jeszcze teraz uwazac na to co jem. I po raz kolejny ze owoce maja duzo cukru heh. Ale co wazniejsze to szyjka nie chce ze mna wspolpracowac, niewiele sie tam dzieje choc gin mowi ze nie ma reguly, moze sie zdarzyc w kazdym momencie, ale ze rownie dobrze moge doczekac terminu. Ech, zawsze pod gorke heh. wypisala l4 juz do konca i pojechalam z nim do pracy. Troche sie dzis ochodzilam pomiedzy autobusami, praca itd wiec spacer mam juz dzis zalatwiony. Z tym ze mimo braku upalow od tego chodzenia spuchly mi kostki... Takze siedze z nogami w zimbej wodzie a zaraz je wywale do gory
Elmirka nie wiem co mi sie obilo o uszy ze nie 2 a 4 lub nawet 6 tygodni sa badania wazne... Ja ostatnie robilam w 33t, a powtarzalam dopiero teraz w 38. Takze najlepiej zapytaj lekarza to Ci powie
Ali to teraz obie mamy blizej na ta porodowke ja sie po prostu boje ze jakby sie cos zaczelo a maz nie da rady szybko wyjsc z pracy to nie bede miala sie jak dostac do szpitala. A tutaj to nawet taksowke wezme
Meniado to widac duzo o mnie myslalas skoro az Ci sie przysnilam najwazniejsze ze sen byl dobry i z checia poszlabym z Toba i dziecmi na spacer
Rewelka to raz w ratrach bylas i akurat nad morskim okiem? Jakbys potrzebowala kiedys polecenia zdecydowanie bardziej widokowej trasy to daj znac bo sa duzo piekniejsze miejsca
Meniado jeszcze zapytam... Skad Ty masz tyle sily?! Ja ostatnio w jakichkolwiek gorkach bylam w wekend majowy a dzis ledwo moglam sie doturlac od lekarza do pracy ze zwolnieniem
Gabi tak, juz prawie koncowka i ciagle licze na to ze jednak bedzie blizej jak dalej
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
z tymi badaniami to bardziej zależy od szpitala - najczęściej jest 2 tygodnie - ale np. tam gdzie ja chcę rodzić to i tak pobierają krew i mocz na badania na przyjęciu żeby były bieżące
Cania to dobrze że Ci nie nagadała - 13 to nie tak dużo a co do szyjki to teraz bedziecie musieli razem z mężem nad nią popracować w bardzo przyjemny sposób ja czekam do 37 tygodnia i jak się wyleczę też zaczniemy
a co do moich sił to na wyjeździe i po super się czułam a teraz to odchorowuję ale poza tym super się czuję
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
Mi wczoraj wypadł ten czop przynajmniej tak mi się zdaje ale nie był zabarwiony krwią więc tak naprawdę to nic nie znaczy niestety... brzuch napina się i boli prawie ciągle ale może tak jeszcze ze dwa tygodnie
Antosia to śliczne imię mi się bardzo podoba takie słodkie
Ja badania miałam w 35 tygodniu i teraz nie wiem czy powtarzać
Ech no i zazdroszczę Cania i Ali tego Krakowa kocham to miasto ale ja niestety ze Szczecina i daleko mam
- meniado
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Powtórka z rozrywki!
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
Meniado super ze juz masz internet bo brakowalo tu ciebie.
Agni a tak sie juz balas czyli jeszcze troche czasu masz:)
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Meniado nie zmienia faktu ze podziwiam, mssz jeszcze duzo sily n wszystko! Ja widze ze tych sil to z kazda chwila coraz mniej u mnie heh...
Agni czyli jednak macie jeszcze tydzidn czasu moze to i lepiej? tak czy inaczej date znacie i mozecie sobie pod nia wszystko ustawiac
- SylwiaWiktoria
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Jestem Położną.
Zachęcam kobiety ciężarne do wypowiedzenia się na temat karmienia naturalnego i Banków Mleka w Polsce - poprzez wypełnienie ankiety.
docs.google.com/forms/d/1_5ct2dOl7w-ym0b...hKjVnqEiBAk/viewform
Proszę o pomoc poprzez udostępnianie oraz wypełnianie.
Dziękuję bardzo.
- Ainoah
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja też trochę zazdroszczę Krakowa, mieszkałam tam przez jakiś czas, i czasem trochę tęsknię... Ale za smogiem nie, Lublin jest jednak czystszy
Cania, tak, myśleliśmy o imionach. Ale ciężko się zdecydować, więc na razie mamy po dwie opcje: dla dziewczynki Urszula albo Karolina, a dla chłopca Marek albo Franciszek. Jak się urodzi, będziemy się zastanawiać, które najlepiej pasuje
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
Wiecie co, jakby to moj gin wybierał termin, jutro bylabym w szpitalu. Zawołał mnie, i zonk, bo nie miał tego magicznego kalendarza wiec prosil bym poczekala. Potem zgarnal mnie ordynator. mam znajoma, w takiej samej sytuacji, co ma termin na 9.07 a to sroda i wtedy ja na cc zapisal. Chyba sa pewni, ze donosimy ja mu zasugerowalam, ze moj gin mowil o tej srodzie, no ale..na odchodne powiedzial "jakby pani jednak tu szybciej trafila...". wiec jak sie szybciej zacznie jade i wolam, ze ja na cesarke niby fajnie, bo mamy termin, maz juz podomyka wszystko w pracy, z drugiej str siedzimy na bombie
laski, ja Was czytalam caly weekend, ale nic mi sie nie chcialo. czytalam, ze pisalyscie o Tensach. powiem, ze na mnie to wcale nie dzialalo. dostalismy na szkole rodzenia, wg mnie ebz szalu. moze jak skurcze sa to cos pomaga, ale ja tam zachwycona nie jestem. to tak jakby Was prad kopal
nie ma tego zlego, tydzien dluzej w ciazy to wiecej kasy z zusu i na macierzynski pojdzie pozniej, wiec wroce pozniej