BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu #894350 przez elmirka_20
Ali,każda z nas wylewa tu swoje bolączki i obawy, więc nie ma za co przepraszać :) Musiałybyśmy chyba każdą naszą wypowiedź od tych słów zaczynać :) A i tak mamy już wystarczająco duzo czytania, hehe :)
Ja się o rozsępach dotąd nie wypowiadałam, bo na razie u mnie nie wystapiły - nie chciałam brzmiec falszywie. Mam jednak do tego podejście bardzo luźne - jak mi się pojawią, to trudno. Nie jest to dla mnie jakaś tragedia. Nawet moglabym z sentymentem wspominać, że to po moim dzidziusiu... :) Jak kopał i się wiercił ... ;) Ach, te czasy ... :) Pamiątka :) Zobaczysz, sama kiedyś tak się uśmiechniesz i zakręci Ci się łezka w oku jesli zostanie Ci taka mała pamiątka :)
Na razie tylko pękają mi żyłki na brzuchu u góry - tak jakby brzuch był za ciężki dla skóry i z jednego boku, gdzie idzie mi taka gruba żyła przez brzuch - wokół mam pełno popekanych żyłek. Pojawiają się wieczorem, potem rano nie ma a na kolejny wieczór znowu się pojawiają .... Może i będą z tego rozstepy - zobaczymy :) Dla mnie to znak i nadzieja, że mój maluszek musiał przytyć od ostatniego badania, kiedy to się okazał chudzinką... Dlatego jesli nie urodzę do piątku, to dotrwam do wizyty u lekarza i zwazymy go przez USG. Jestem dobrej mysli ;)

Co do naklejek. Jak zostaniecie w Polsce jeszcze kilka miesięcy, to macie czas na zastanowienie sie nad tymi naklejkami ;) Ta, którą mam ja ma taki klej, że na pewno żadnego sladu na ścianie nie będzie. To o tyle dobrze, bo wynajmujemy mieszkanie i też nie chcę tu siać demolki i zniszczenia ;) Choć od ramek w duzym pokoju (gdzie synek ma kącik) mam tyle gwoździ wbitych, że już się martwię jak będziemy zalepiać te dziury albo co powie właściciel jak będziemy zdawać ścianę z 16 gwoździami po ramkach :)

Ciekawa jestem jak Ggabii przetrwała taka późną wizytę u lekarza i o której dzisiaj wstanie ;)

Miłego dnia Mamusie! ;)

P.S. Staślubania, czyżby dzidziulek pojawił się na świecie? Taka cisza w eterze.........

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #894360 przez malgorzatawalak
Hej kobitki :)
U mnie bez zmian :) nadal 2in1 :laugh: choc juz dzis lekow nie biore wiec niech sie dzieje wola nieba :cheer: sluchajcie to w koncu od ktorego tyg ciaza jest juz donoszona? Mnie lekarka powiedziala ze musi byc skonczony 36 tc a wy tu inaczej czasem piszecie :huh: juz sie gubie...czytalam na forum i rozne opinie kraza...

10 lata 5 miesiąc temu #894368 przez meniado
Witam dziewczynki :)
dziś nocka była trochę lepsza - chyba choroba powoli mnie opuszcza mam nadzieję - ale się nie wyspałam i czuję się dziś lekko przyczaśnięta że tak powiem - no ale i tak spędzam dzień w łóżeczku.

malgorzatawalak na szkole rodzenia i gin mówiła że od 37 tygodnia ciąże uważa się za donoszoną.

Cania dobrze że wyniki w normie przynajmniej jeden problem mniej.

Ali każdy martwi się czymś innym w ciąży i mamy do tego prawo :) pochwal się wózkiem i łóżeczkiem!

10 lata 5 miesiąc temu #894370 przez Ali
Meniado pewnie, że chętnie się pochwalę, ale jak wspomniałam od niedzieli pomieszkuję u siostry, żeby mieć bliżej do szpitala. Chociaż jak nic się nie będzie działo do piątku to na weekend jedziemy do rodziców ;) więc wtedy wrzucę fotki, a jakby wzięło mnie wcześniej to będą już z synkiem w roli głównej :)
Takie miałam chęci, żeby dziś spacerować i "wychodzić" małego, ale chyba będę musiała przełożyć na później, bo starsznie napieprza mi krzyż. Normalnie nie potrafię sobie znaleźć pozycji, ani leżąca, ani stojąca, ani chodząca :/ ehhh boli :S

10 lata 5 miesiąc temu #894373 przez gabi28
Dzien dobry.

noc mialam nienajgorsza,chociaz dalej przeżywałam ten upadek,na szczescie nic się nie dzieje. Boli mnie tylko krocze ,ale hm..od storny podbrzusza,tak jakby coś tam sie działo i ten ból nie jest ciągly tylko raz na jakiś czas. Poza tym wszystko ok jak na mój stan :)

Miałam z rana lekkiego lenia ale powiedziałam sobie że coś w końcu musze porobić. Więdc pralkę już włączyłam,zaraz umyję kilka naczyn które sa w zlewie. Potem prasowanie i chcę zabrać się za czyszczenie szkła w dużym pokoju. Następne pewnie dopiero na Święta.

Aaaa.. sukienkę pokaze dopiero po 4 lipca,po ślubie. Cania to chyba Ty pisałaś ,że nie jest to suknia ślubna-a no nie. Zwykła zwiewna biała sukienka do śłubu cywilnego. Szkoda mi kasy ,zwlaszcza że założe ją tylko raz. Teraz tylko buty musze dobrać. Może to ne pasuje,ale chce założyc jakieś płaskie buty,bo nogi mi już jednak puchną.

Odnośnie donoszonej ciązy to tak ,że niby od 37 tyg.
Tez sie zastanawiam co ze Staślubianą jest ?

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #894375 przez martyska
Hejka :)

Ale się wyspałam i mały też bo dopiero mi się przeciąga :silly:

Co do chodzenia to ja bardzo dużo chodze od początku ciąży praktycznie wszędzie na piechotę więc mój mały chyba już przywykł :laugh: ale ja dalej chodzę twardo później oczywiście boli wszystko ale co tam może się urodzi szybciej ;)

A teraz sprzątanie zakupy na obiad później znów większe zakupy z mężem i tak zleci...

Miłego dnia dziewczyny :cheer:

10 lata 5 miesiąc temu #894382 przez agnieszka89
Hej dziewczyny ja też w 2w1 :)
Właśnie jadę z mężem na ostatnią wizytę ;)
nawet juz zaczęłam przekupywac synka żeby od jutra szykował się do wyjścia ;) a najpóźniej w terminie niech wyskakuje :)

10 lata 5 miesiąc temu #894385 przez wiolcia1004
Hejka dziewczyny ja tez sie melduje w dwupaku:) noc mialam masakryczna to juz kolejna noc nie moge sobie znalesc pozycji a jak juz znajde to nie moge zasnac bo myslenie mi sie wlacza masakra jakas no nie wspomne jeszcze o czestym odwiedzaniu wc. I tak sobie mysle ze o wyspaniu sie porzadnym to juz chybamoge pomarzyc hehe no ale co zrobic. Moja mała wlasnie ma czkawke.
Ali nie przejmuj sie rozstepami mysle dokladnie tak jak Elmirka potraktuj to jako pamiatke po dzidzi:)
Tez mysle ze Staslubania juz sie rozpakowala bo nagle totalna cisza:)
Meniado szybkiego powrotu do zdrowia:)

10 lata 5 miesiąc temu #894392 przez MarzenaBZ
Cześć Mamuśki!!!!!!!!
Obecnym gratuluję, a za przyszłe trzymam kciuki:D
Ja mojej Niuni nie wypuszczam na świat do 38 tygodnia:D
Siedzę w domu pożarta przez komary - jakaś plaga normalnie:) Co roku zażywałam wit.B i tak mnie nie gryzły, ale w tym roku nie chciałam się niczym truć, więc znowu mają ze mnie pożywkę!!! Paskudy straszne! Krwiopijcy!!!! Nawet na czole mam bąbla!
Ale nieważne!
Widzę Babeczki, że się pojawił temat naklejek na ścianę:) Ja własnie namalowałam mojej córci nad łóżeczkiem owieczki z pościeli:) Chętnie podzielę się talentem na Waszych ścianach:D (Gdyby nie fakt że daleko mam do Was) ;)
oto moje arcydzieło;)

Pozdrawiam:)

PS. Przepraszam, że tak mnie tu mało widać, ale jakoś czuję zbliżający się poród, więc chcę zrobić do tego czasu jak najwięcej rzeczy w domu:)
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu #894394 przez wiolcia1004
No MarzenkaBZ jestem pod ogromnym wrazeniem no slicznie szokzdolniacha z ciebie:)

10 lata 5 miesiąc temu #894406 przez Agnilla
dzien dobry, ja juz po zakupach, siostra mnie przywiozla, wiec teraz odpoczynek, moze jakas drzemka :) maz narabione mial w gacie, jak uslyszal, ze ide po zakupy. mam lezec i tylko oddychac, to cwaniaczkowi pokazalam pusta lodowke i sie zdziwil, kazal kupic tylko co pilne a po reszte obiecal sam jechac. wiec kupilam kulki do wc, kapcie, wkladki, warzywa, czeresnie, pieczywo...no najpotrzebniejsze ;)
Meniado, sorry, ale wlasnie wciagnelam salatke do konca, zycie bym za nia oddala ;)
Ggabii to dzis ma te wizyte, nie wczoraj
Marzena :ohmy: ale zdolniacha z Ciebie !!
kurde Staś się nie odzywa. No taka jestem ciekawa co i jak, czy mam sie szykowac na aktualizowanie tabelki ;) bo wiecie, do pon mogę wprowadzać zmiany, potem tydzień i mnie nie bedzie ;) choc maz mi sprzecior do szpitala szykuje :P zobaczymy w jakim ja stanie bede

10 lata 5 miesiąc temu #894416 przez ggabii
Cześć Kochane!! Ja tylko na sekundkę się zameldować. Potem Was nadrobię. Dzisiaj na tapecie mam okna i założenie skrzynek z kwiatami na parapetach. Dobrze że do pomocy mam ojca :D Miłego dzionka!!!!!!!!

10 lata 5 miesiąc temu #894421 przez rewelka1312
Marzena widze tez lubisz malwac po scianach:) ja myslalam a poczatku ze to naklejki gotowe! Ja mialam tez malej malowac ale jakos nie mialam weny i musimy chyba jakies obrazki dzieciece pokupywac bo pokoik taki bardzij na powaznie wysedl a wy macie maskotki kubiusie na scianach owieczki:) ja dzis wstalam prżed 11 tak mi die spalo a w nocy tak mi rece podretwialy zaraz chyba weme magnez bo znalazlam w apteczce i pobiore chociaz pare dni, to duze tabletki wy bierzecie jedna dziennie czy wiecej?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #894433 przez Cania
Wrocilam od hematologa. Uslyszalam, ze nie widziala jeszcze nigdy tak dobrej morfologii w 3trymestrze :D :) Także choć tyle, skoro tarczyca nie tak, do tego codzienne zastrzyki. Także takie male pocieszenie, ze jakies wyniki w końcu mam dobre :D :)

Elmirka tez się staram ruszac żeby mala sobie przyspieszyla ruchy :D nawet staram się wybierac taki autobus, żeby nie trzeba było się przesiadać, ale zebym ladowala nie na przystanku zaraz pod blokiem, ale zebym musiala sobie spacerek zrobić :) Zaraz zabiorę się za jakies sprzątanie, to trochę się pogimnastykuje :)

Ali przylaczam się do tego co pisze Elmirka, nie masz za co przepraszać :) WIadomo ze przezywasz, kazda z nas przezywa. Dlatego próbujemy CI to jakos ulatwic i Cie wesprzeć, mowiac m.in. o naszych spekanych na wszystkie strony brzuszkach :D Od tego tu jesteśmy żeby się wspierać :) Jak to Elmirka kiedyś nazwala, mamy tu Sztab Kryzysowy? tak to było? :) A co do weekendu to tez jedziemy od siostry do rodzicow :P ale to już zawsze inaczej skoro przez caly weekend mam meza przy sobie, to w każdej chwili jesteśmy w stanie zareagować :)

gabi28 może to zbieg okoliczności? Mnie od wczoraj znow krocze boli... Także może niepotrzebnie to wiazesz z upadkiem, Gdyby to chodzilo o lozysko, jakies rozwarstwienie czy cos, to bys czula ciagly bol (tak przynajmniej twierdzili na szkole rodzenia). a co do sukienki to wlasnie dlatego ze nie 'suknia slubna' to tym bardziej nas intryguje jej fason :D :)

malgorzatawalak
z tego co mi wiadomo np. odnośnie szczepien, to wcześniaki (urodzone przed skończonym 37tyg) i wcześniaki wagowe maja pneumokoki za darmo. Tak mi mowi mama która szczepi niemowlaki. Wiec u nich definicja jest skończony 37 tydzień. I ja się raczej z ta wersja spotykam :)

meniado kuruj się ladnie, żeby się to przeziębienie jakies od Ciebie odczepilo. Już wystarczy, teraz mamy wszystkie szykować się do porodu a nie chorować w lozku! :)

MarzenaBZ sliczne owieczki :) na czyms mam takie same, tylko na czym? pieluszkach chyba :D tak czy inaczej faktycznie talent Cie meczyl, wyszly CI naprawdę pieknie :) Ja dopiero po odbiorze mieszkania będę się pastwila nad dziecięcym pokoikiem :) a poki co musza wystarczyc naklejki...

Agni sugerujesz zebysmy się streszczaly, bo potem będzie lipa z tabelka? :P :) robimy co możemy! :) :D heheh

Rewelka ja brałam więcej niż jedna, na skurcze w lydkach, teraz po 37tyg odstawiłam calkiem, żeby nie hamować ewentualnej akcji skurczowej. To wszystko zależy ile tak naprawdę tego magnezu masz w jednej tabletce, bo tabletka tabletce nie rowna. A to czy duza to bez znaczenia.
Podziękowania: malgorzatawalak

10 lata 5 miesiąc temu #894439 przez malgorzatawalak
Marzenka alez z ciebie zdolna bestia :laugh: za okreslenie prosze sie nie wkurzac ;) tez bym chciala cos malemu nad lozeczkiem czy namalowac czy nakleic ale maz swiezo malowal sypialnie wiec zakazal wieszania czegokolwiek na scianach :unsure:
Cania ja juz nie wiem jak to jest...chyba bede polegac na slowach mojej gin bo bede rodzic w szpitalu gdzie pracuje wiec chyba ona mowi to co uznaje sie w szpitalu...a dzidzius niech siedzi ile chce choc szczerze mowiac wolalabym wczesniej niz pozniej :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka