- Otrzymane podziękowania: 65
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ja się o rozsępach dotąd nie wypowiadałam, bo na razie u mnie nie wystapiły - nie chciałam brzmiec falszywie. Mam jednak do tego podejście bardzo luźne - jak mi się pojawią, to trudno. Nie jest to dla mnie jakaś tragedia. Nawet moglabym z sentymentem wspominać, że to po moim dzidziusiu...

Na razie tylko pękają mi żyłki na brzuchu u góry - tak jakby brzuch był za ciężki dla skóry i z jednego boku, gdzie idzie mi taka gruba żyła przez brzuch - wokół mam pełno popekanych żyłek. Pojawiają się wieczorem, potem rano nie ma a na kolejny wieczór znowu się pojawiają .... Może i będą z tego rozstepy - zobaczymy

Co do naklejek. Jak zostaniecie w Polsce jeszcze kilka miesięcy, to macie czas na zastanowienie sie nad tymi naklejkami

Ciekawa jestem jak Ggabii przetrwała taka późną wizytę u lekarza i o której dzisiaj wstanie

Miłego dnia Mamusie!

P.S. Staślubania, czyżby dzidziulek pojawił się na świecie? Taka cisza w eterze.........
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25

U mnie bez zmian

- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53

dziś nocka była trochę lepsza - chyba choroba powoli mnie opuszcza mam nadzieję - ale się nie wyspałam i czuję się dziś lekko przyczaśnięta że tak powiem - no ale i tak spędzam dzień w łóżeczku.
malgorzatawalak na szkole rodzenia i gin mówiła że od 37 tygodnia ciąże uważa się za donoszoną.
Cania dobrze że wyniki w normie przynajmniej jeden problem mniej.
Ali każdy martwi się czymś innym w ciąży i mamy do tego prawo

- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

Takie miałam chęci, żeby dziś spacerować i "wychodzić" małego, ale chyba będę musiała przełożyć na później, bo starsznie napieprza mi krzyż. Normalnie nie potrafię sobie znaleźć pozycji, ani leżąca, ani stojąca, ani chodząca :/ ehhh boli

- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
noc mialam nienajgorsza,chociaz dalej przeżywałam ten upadek,na szczescie nic się nie dzieje. Boli mnie tylko krocze ,ale hm..od storny podbrzusza,tak jakby coś tam sie działo i ten ból nie jest ciągly tylko raz na jakiś czas. Poza tym wszystko ok jak na mój stan

Miałam z rana lekkiego lenia ale powiedziałam sobie że coś w końcu musze porobić. Więdc pralkę już włączyłam,zaraz umyję kilka naczyn które sa w zlewie. Potem prasowanie i chcę zabrać się za czyszczenie szkła w dużym pokoju. Następne pewnie dopiero na Święta.
Aaaa.. sukienkę pokaze dopiero po 4 lipca,po ślubie. Cania to chyba Ty pisałaś ,że nie jest to suknia ślubna-a no nie. Zwykła zwiewna biała sukienka do śłubu cywilnego. Szkoda mi kasy ,zwlaszcza że założe ją tylko raz. Teraz tylko buty musze dobrać. Może to ne pasuje,ale chce założyc jakieś płaskie buty,bo nogi mi już jednak puchną.
Odnośnie donoszonej ciązy to tak ,że niby od 37 tyg.
Tez sie zastanawiam co ze Staślubianą jest ?
- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41

Ale się wyspałam i mały też bo dopiero mi się przeciąga

Co do chodzenia to ja bardzo dużo chodze od początku ciąży praktycznie wszędzie na piechotę więc mój mały chyba już przywykł

A teraz sprzątanie zakupy na obiad później znów większe zakupy z mężem i tak zleci...
Miłego dnia dziewczyny

- agnieszka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Właśnie jadę z mężem na ostatnią wizytę

nawet juz zaczęłam przekupywac synka żeby od jutra szykował się do wyjścia

- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
Ali nie przejmuj sie rozstepami mysle dokladnie tak jak Elmirka potraktuj to jako pamiatke po dzidzi:)
Tez mysle ze Staslubania juz sie rozpakowala bo nagle totalna cisza:)
Meniado szybkiego powrotu do zdrowia:)
- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Obecnym gratuluję, a za przyszłe trzymam kciuki:D
Ja mojej Niuni nie wypuszczam na świat do 38 tygodnia:D
Siedzę w domu pożarta przez komary - jakaś plaga normalnie:) Co roku zażywałam wit.B i tak mnie nie gryzły, ale w tym roku nie chciałam się niczym truć, więc znowu mają ze mnie pożywkę!!! Paskudy straszne! Krwiopijcy!!!! Nawet na czole mam bąbla!
Ale nieważne!
Widzę Babeczki, że się pojawił temat naklejek na ścianę

oto moje arcydzieło;)
Pozdrawiam:)
PS. Przepraszam, że tak mnie tu mało widać, ale jakoś czuję zbliżający się poród, więc chcę zrobić do tego czasu jak najwięcej rzeczy w domu:)
- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

Meniado, sorry, ale wlasnie wciagnelam salatke do konca, zycie bym za nia oddala

Ggabii to dzis ma te wizyte, nie wczoraj
Marzena

kurde Staś się nie odzywa. No taka jestem ciekawa co i jak, czy mam sie szykowac na aktualizowanie tabelki

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Elmirka tez się staram ruszac żeby mala sobie przyspieszyla ruchy

Ali przylaczam się do tego co pisze Elmirka, nie masz za co przepraszać

gabi28 może to zbieg okoliczności? Mnie od wczoraj znow krocze boli... Także może niepotrzebnie to wiazesz z upadkiem, Gdyby to chodzilo o lozysko, jakies rozwarstwienie czy cos, to bys czula ciagly bol (tak przynajmniej twierdzili na szkole rodzenia). a co do sukienki to wlasnie dlatego ze nie 'suknia slubna' to tym bardziej nas intryguje jej fason

malgorzatawalak z tego co mi wiadomo np. odnośnie szczepien, to wcześniaki (urodzone przed skończonym 37tyg) i wcześniaki wagowe maja pneumokoki za darmo. Tak mi mowi mama która szczepi niemowlaki. Wiec u nich definicja jest skończony 37 tydzień. I ja się raczej z ta wersja spotykam

meniado kuruj się ladnie, żeby się to przeziębienie jakies od Ciebie odczepilo. Już wystarczy, teraz mamy wszystkie szykować się do porodu a nie chorować w lozku!

MarzenaBZ sliczne owieczki

Agni sugerujesz zebysmy się streszczaly, bo potem będzie lipa z tabelka?

Rewelka ja brałam więcej niż jedna, na skurcze w lydkach, teraz po 37tyg odstawiłam calkiem, żeby nie hamować ewentualnej akcji skurczowej. To wszystko zależy ile tak naprawdę tego magnezu masz w jednej tabletce, bo tabletka tabletce nie rowna. A to czy duza to bez znaczenia.
- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25

Cania ja juz nie wiem jak to jest...chyba bede polegac na slowach mojej gin bo bede rodzic w szpitalu gdzie pracuje wiec chyba ona mowi to co uznaje sie w szpitalu...a dzidzius niech siedzi ile chce choc szczerze mowiac wolalabym wczesniej niz pozniej