BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu #894511 przez agnieszka89
Gabi ja tez ciagle glodna 17 kg mam na plusieva w żyłach zamiadt krwi chyba juz mi czekolada płynie Ale nie moge pochamowac apetytu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #894521 przez elmirka_20
Wiolcia, wizytę mam w piątek - gdybym mogła rozstawiłabym giry nawet teraz, żeby tylko lekarz mógł zajrzeć i powiedzieć czy coś się tam ruszyło! :) Ja już tak czekam to na poród to na tą wizytę chociaż, żeby się dowiedzieć nieco więcej.... Powiem Ci, że w dniu odejścia tego czopu czułam takie niemrawe szczypanie w pochwie/pochwy (?!?!) i jeszcze kilka dni po. I tak sobie pomyślałam, że może się ta szyjka rozwierać zaczęła, dlatego tak teraz czekam na wizytę/ albo poród (można stosować zamiennie :) Z jednego i drugiego się ucieszę! ).

Martyska, a zgapiaj Kobieto ile chcesz i co chcesz! :) Ja sie bardzo cieszę, że komuś sie też podoba to co mi albo że poddałam jakis pomysł, więc życzę udanych łowów wszystkim! :) Nawet wiekszego niż ja wyboru, żebyście mogły dobrac sobie coś co Wam będzie pasowało! ;)

No ja też mam teraz apetyt po słoniu chyba..... Własnie odwracałam kotlety na drugą stronę to musiałam się odsunąć od patelni, żeby mi slinka tam nie nakapała :) I w tzw międzyczasie zjadłam maliny, truskawki, babeczke z owocami, bułkę słodką z truskawkami i teraz przyniosłam jogurt a obiad już za 2-3 minutki :D :)
Ale fakt - teraz mamy czas żeby jeść wszystko. Koleżanka urodziła niedawno córeńkę, to nie może jeść żadnych cytrusów, truskawek, cebuli ... Bo malutka źle to znosi i karmiona piersią po takich mamusinych posiłkach strasznie potem płacze.... A w ciąży normalnie był jedzone te rzeczy i nic.
Także kto wie, co potem będziemy mogły a czego nie....... Trzeba teraz jeszcze pokorzystać ostatnie dni :)

10 lata 5 miesiąc temu #894523 przez meniado
witam dariak ja też nigdy wczesniej nie pisałam na żadnym forum ale to wciąga :) Ty już prawie tez na wylocie w każdej chwili mały może być już z Tobą - a to Twoja pierwsza ciąża? I jaki planowany poród sn czy cc?

co do jedzenia to ja tez tak miałam - zanim nie musiałam zacząć stosować diety cukrzycowej - ciągle chodziłam głodna i miałam ochotę na przekąski a waga szybko szybowała w górę - teraz niestety muszę się mocno ograniczać także Wam zazdroszczę :)

elmirka szalejesz z tymi naklejkami :) piękne są i jakie tanie

10 lata 5 miesiąc temu #894530 przez elmirka_20
Oo! Ja również witam Nową Koleżankę! ;) Dla mnie to forum też jest pierwszym w życiu i chyba ostatnim ;) Bo ja się na inne nigdy nie przerzucę! Tutaj jest moje miejsce - no chyba że mnie dziewczyny same wykopią jak będą miały mnie dosyć! :) Wtedy już nic nie poradzę .... :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #894533 przez gabi28
Uff... jak mi lepiej jak piszecie,że też macie apetyt :) myślałam,że coś ze mną nie tak. Za nektarynki i brzoskiwinie dam sie zabić. :) zostalo mi tylko dwie wiec pewnie bede musiala dzisiaj sie przejsc do sklepu :)

a znowu sie pochwale... przyszła paczka ze Stanów od babci Olka. Boziu.. babcia zwariowala... ile Olek dostał ubrań-teraz wiem,że tego wszystkiego już nie wynosi.:) do tego pampersy,huteczki nawilżane,srodki czystości.. i cudowny lezaczek-bujaczek... zdjęc nie wstawię narazie bo mój aparat zaginąl podzczas remontu :)

edit.. ja równiez witam nową mamuśkę :) rozgość się..aha i obecnośc jest tutaj obowiązkowa codziennie ,bo inaczej cięzko nadrobić :)

Elmirka ja też nie mam zamiaru się przenosic na inne forum.. zresztą no cóż poradzic ..LUBIĘ WAS DZIEWCZYNY :):D

10 lata 5 miesiąc temu #894536 przez Cania
witam nowa mamusie :) odzywaj się jak najczęściej! :)

gabi28 jak tylko odkopiesz aparat, to chcemy zdjęcia! :) :D

siostra mnie zabije, ale robie jej już trzecie pranie :P :D :) jak pracują to widać nie maja czasu :P a ze ja się nudze, to spozytkuje trochę energii :D :)

10 lata 5 miesiąc temu #894538 przez gabi28
Cania jak tak sie nudzisz to wracaj do Tarnowa,dzisiaj T kończy malowanie i mam tyle sprzatania że podziele się z Tobą :)

10 lata 5 miesiąc temu #894540 przez rewelka1312
Agnieszka89 to widze nie jestem sama z waga:D ja jak zlapie za ciastko to pol paczki zjem nie moge sie opanowac jakbym nigdy jedzena nie widziala..
Teraz zaparzylam mieye bo mam takie mdlosci ze nie wiem:( tak mi niedobrze nie wiem czy to od tego jedzenia czy juz tak przed porodem bo to nie pierwszy raz.
Wysprzatalam sypialnie nasza i troche w lazience juz gora ogarnieta jeszcze tylko jeden pokoj graciarnia gdzie musimy dla mnie lzko zniesc na ta pomoc po porodzie i tam naszykowac. Musze robic obiad moj za pol godziny wraca i ja tez juz troche glodna ale nie mam sil tak mi sie spac chce, ziemniaki obralam i leze, zaraz pojde salatke zrobic i kotlety ubije tak na raty.
Mi teraz ciezko siedziec bo jak usiade to mnie kuje w srodku :/ jakbym na os usiadla pewnie mala glowka uciska ale jeszcze nisko nie jest, ciekawe co bedzie jak juz opadnie brzuch to tylko lezec bede hehe
Witam i ja nowa kolezanke!!! Ale nas juz duzo:) chyba najwiecej dzieci w tym roku sie w lipcu urodzi:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 5 miesiąc temu #894546 przez Cania
gabi28 chętnie :D :) bo szukam sobie zajec dzisiaj :)

a co do boli przy siedzeniu to potwierdzam - siedzenie na pilce robi robote! Może nie mam jakiejś dobranej i dopasowanej, tylko kupiona swego czasu w biedronie za 15zl, ale kiedy na niej siedze to nic nie boli :) wiec np. oglądam mecz i gibam się na boki lub do przodu i do tylu. Jedyne co to to, ze się nie da o nic oprzec heh. Ale przynajmniej krok tak nie boli i da się zyc. Co zrobić, jak nasze maleństwa już glowkami cisna...

10 lata 5 miesiąc temu #894547 przez dariak
Dziękuję za miłe przywitanie :)
Tak to moja pierwsza ciąża, planowany poród sn i powiem, że raz sie go boje a raz mówie sobie, że tyle kobiet dało rade to i ja dam :) naprawde chciałabym mieć go już za sobą :) masz racje, że mały może wyskoczyć w każdej chwili, ale jakoś sie chyba do tego nie kwapi, chyba mu tam wygodnnie :) i nie obchodzi go, że jego mamuśka jest straaasznie niecierpliwa :)
Mam nadzieje, że dla mnie to forum też stanie się takim miejscem jak dla Was :) i oczywiście postaram się zaglądać tu jak najczęściej :)

10 lata 5 miesiąc temu #894549 przez Ali
A ja zaliczyłam spacerek, tak z dobre 40 minut, ale szczerze to chyba jednak ponad moje siły, bo już nie mogłam dojść do mieszkania. Mały tak naciskał główką, jakby mi szpilki wbijał. Krzyż mi dalej napiernicza, także Staślubania współczuję Twojego bólu, bo mój to pewnie pikuś a i tak sobie pozycji nie mogę dogodnej znaleźć.
MarzenaBZ gratuluję talentu! :)
Agnieszka89 dobre wieści! :) Trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli. A to była już ostatnia wizyta? Co dalej? Masz oczekiwać porodu czy zgłosić się gdyby dzieciątko jeszcze jednak nie chciało opuścić brzuszka?
Meniado dużo, dużo zdrówka!
Cania szalejesz u siostry ;) ja zaś leń jestem, nic mi się nie chce, ale obiad dziś zrobiłam ;) może jutro się wezmę chociaż za odkurzanie, żeby nie być taką pazerą ;)

10 lata 5 miesiąc temu #894552 przez Ali
Aaa i witam nową koleżankę! Dla mnie też to jest pierwsza przygoda z forum, na początku jakoś ciężko mi było się wbić w rytm, ale teraz wiem, jak to uzależnia :) mamy taka małą społeczność :)
Gabi28 wrzuć koniecznie zdjęcia wyprawki od babci! Wszystkie na pewno jesteśmy bardzo ciekawe! :)

10 lata 5 miesiąc temu #894554 przez agnieszka89
Ali u mnie porod sn sie szykuje Tak to byla ostatnia wizyta mam oczekiwac porodu Mam tylko nadxieje ze mój synek sie n8e rozmyśli i nie zasiedzi sie na koniec
Gin zleciła wysilek i duzo sexu a wtedy bedzie dobrze

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #894555 przez Agnilla
wiecie co, ale padlam po tych zakupach, nawet zmeczenia takiego nie czułam, a spalam do 15 jak zabita. az sie spocilam. a jak wstalam to taka mialam opuchnieta twarz :huh: usta jak Pamela :P szybko pod prysznic, jakos wygladam normalniej.
pocieszam Was, ze ja tez ostatnio wciagam jak odkurzacz, tylko z tym, ze ja glodu nie czuje a jem :angry:
a wlasnie zamowilismy pizze, no bo to nasze ostatnie dni :P bym jutro weszla na wage, ale nie robie tego po pizzy bo urodze ze stresu :P
Daria, witaj :)
mialam jutro jechac do pracy w odwiedziny i potem do rodzicow i juz mi sie odechcialo :P moze skocze od razu do rodzicow, na obiad ;) bo maz dluzej pracuje jutro.
Staś bidulko, moja kolezanka w ciazy wyladowala w szpitalu na rwe, wyobrazam sobie jaki to musi byc bol.wyslij odrobine do kazdej z nas, pocierpimy razem a i Ciebie troche odciazymy :)
nooo ja jestem ciekawa, czy ktoras z Was mnie wyprzedzi z porodem :)
Aga, jestes prawie 2 tyg za mna i juz masz rodzic :ohmy: ? eee mysle, ze tak dobrze nie bedziesz miala i jeszcze sie pokulasz, jak my ;)

10 lata 5 miesiąc temu #894556 przez malgorzatawalak
Witam i ja nowa mamuske :) ja tez pierwszy raz udzielam sie na forum i powiem szczerze ze sie od was uzaleznilam i jak forum bylo w naprawie to chodzilam zla inie wiedzialam czym sie zajac :laugh:
Nie zazdroszcze dziewczyny wam boli kregoslupa a rwy kulszowej to najwiekszemu wrogowi nie zyczylabym... :(
Agnieszka zycze ci zeby sie szybko rozwiazalo i zebys juz niedlugo tulila swoja dzidzie w ramionach :cheer: tego ci zycze :)
A odnosnie jedzienia i apetytu to mnie rowniez dopadl glod slonicy ;) moj maz chlop 190 cm zjada tyle ile i ja a moze inaczej ja zjadam tyle ile facet pracujacy 10 h dziennie :laugh: a w ciagu dnia potrafie zjesc a to ciasteczko a to cukiereczek a to kanapeczka a to owocek ;) no coz nie umiem sie opanowac ale niedlugo tak jak mowicie nic nam prawie nie bedzie mozna zjesc wiec chyba trzeba korzystac z tej mozliwosci ale tez bez przesady :P
Ja mam 13 kg na plusie a to juz 37 tc wiec chyba nie jest zle ;) choc podobno troche juz kolanka bola jak chce usiasc na kolanach mezowi ;)
Podziękowania: agnieszka89

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka